|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  8 9 [10] 11 12   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: rojeni v 24. tednu
5.2.2009 6:40:24   
anajmad
Tudi jaz ti nudim pomoč za vse te papirnate in zoprne opravke. Res si heroj-mama.
Meni,če Janeja ne bi npr. povedala za dodatek,ga niti v sanjah ne bi prosila. Samo pa lahko rečem,da mi je prej že Dr. Cerarjeva omenila in zato sem Janejo zbombadirala z vprašanji. Upam,da bo kej iz tega,.ker to res ne vodi nikamor.
Držim pa pesti za Mašo in res,da čim prej poštimate in pridete domov.

* na žalost , štirje jurji so že tukaj.....smrk*

(odgovor članu biba 78)
Neposredna povezava do sporočila: 226
5.2.2009 9:03:10   
24.teden
Pa saj ne morem verjet, da so lahko mamice v MB samo eno uro pri otročkuuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image . To je nečloveško.
V LJ si lahko od 10-13 in od 14-18, pa kličeš lahko kadarkoli, tudi ponoči. Meni je še to premalo. Jaz sem sicer Maši brala pravljice- vse mesece. Sedaj ji tudi kaj zapojem, ampak sedaj je že velika in jo lahko pestujem.

Kar pa se tiče dodatka za nego me zanima to, v SG-ju so rekli, da ga lahko dobim, ko bo Maša doma. Brala pa sem zakon, kjer piše, da ga lahko dobijo prej, če imamo tudi mi kakšne stroške(čeprav je otrok v bolnici ali zavodu, kjer ima 24 urno oskrbo), seveda pa je potrebno dokazovati. Mi lahko katera napiše kaj več o tem?

24.teden
Pikica, ki se je rodila 110 dni prezgodaj

(odgovor članu anajmad)
Neposredna povezava do sporočila: 227
5.2.2009 9:40:18   
Janeja
Seveda lahko dodatek dobiš že prej - imaš ja ogromne stroške že samo s prevozom do Maše,... Ti kar daj vlogo čim prej, ker ti dodatek pripada od meseca, v katerem oddaš vloge, pa če tudi potem še kaj dokazuješ in s kakšnimi izvidi vlogo dopolnjuješ!
Ne vem pa več, do katerega meseca otrokove starosti moraš vlogo oddat, da ti izplačajo za vse mesece od rojstva naprej. Anajmad pomagaj, ti se sigurno še spomniš.

So pa meni prvič zavrnili in se, butec jaz, nisem takoj pritožila. Pritožbo oziroma novo vlogo sem oddala šele nekaj mesecev kasneje, takrat pa so mi dodatek odobrili. Zdaj vem, da če ni res neke hude krize, dodatek prvič gladko zavrnejo, pritožbe pa potem bolj skrbno obravnavajo in v glavnem tudi odobrijo. Pa čeprav so mi rekli, da osebni dopis pri tem nič ne pomaga, ker gledajo samo medicinsko dukumentacijo imam vseeno občutek, da drugače gledajo na vse skupaj, če jim tudi osebno nekaj napišeš.

(odgovor članu 24.teden)
Neposredna povezava do sporočila: 228
5.2.2009 11:02:51   
biba 78
Mogoče lahko jaz malo pomagam s svojim primerom kaj se tiče dodatka za nego.

Jaz sem oddala vlogo 4 dni po Alininem prihodu iz bolnice, se pravi da je bila Alina takrat stara že 8 mesecev. Dodala sem vso zdravniško dokumentacijo in mi po dobrem mesecu dni tudi odobrili dodatek. Sem pa dobila denar za nazaj, se pravi vse do datuma Alininega rojstva. Spomnim se, da sem na CSD spraševala, če moram oddat vlogo prej, pa so mi odgovorila, da lahko počakam na njem prihod domov in tako priložim njeno odpusnico, ker prej res nisem imele nobene dokumentacije, ki jo pri vlogi zahtevajo. Je pa vsekakor boljše, da greš na CSD in se dobro pozanimaš. Pa v kolikor ti bodo odobrili nižji dodatek, kar mislim, da v tvojem primeru tako ali tako ne pride v poštev, pa se na odločbo takoj pritoži in zahtevaj višjega.

Upam ,da sem ti kaj pomagala....user posted image

Svetujem pa ti še eno stvar. Vloži vlogo za enkratno denarno pomoč. Mogoče ti bodo prisluhnili in ti ponudili pomoč, saj veš, vsak evro pride v tvojem primeru še kako prav. No, jaz nisem imela te sreče, ampak poskusit ni greh...

Lp

http://www.myhero.com/myhero/hero.asp?hero=A_Lepej_LC_GMaribor_SI_2008_ul

(odgovor članu Janeja)
Neposredna povezava do sporočila: 229
5.2.2009 17:59:17   
anajmad
Mislim,da je bilo takrat v letu 2006,če vložiš vlogo do otrokovega tretjega meseca,nisem pa več sigurna. Tako kot so ti svetovale janeja in biba,pejdi čimprej na csd in vloži vlogo. Če pa ti bodo zavrnili,ti pa jst rade volje pomagam sestaviti pritožbo (sem se specializirala na tem področjuuser posted image ). Pa tudi za enkratno pomoč zaprosi, čim več ker nikakor ti ne bo povrnilo koliko stroškov si že imela. Mislim,ker nekatere so dobile dodatek,pa otroci sploh niso bili rojeni v tako ekstremno zgodnjih tednih ampak so otroci hodili na NFT in sam 1x do 2x na teden. V takih primerih kot je biba,ali pa ti pa res mislim,da vam pripada višji dodatek

(odgovor članu biba 78)
Neposredna povezava do sporočila: 230
6.2.2009 9:00:44   
24.teden
Pozdravček, danes mi bodo v LJ napisali dokumentacijo, za oddajo vloge za dodatek. V ponedeljek pa jo nesem na csd. Enako se danes dobim z gospo, ki daje pobude za zakone. Bom naštela vse, kar ste mi povedale. Predvsem za očetovski dopust.

So pa mi povedali, da mora Maša čimprej na kirurgijo, da se bom učila nege s traheostomo, ker je tako rekoč Maša skoraj za domov.Na kirurgiji je trenutno gužva imajo operacije srčka, in ko pride Maša tja, bom tam seveda tudi jaz. Učenje traja do mesec ali dva. Sedaj moramo čakati pač na kirurgijo. Njen zdravnik je rekel: Bodite z Mašo čimveč in delajte z njo kar želite." Potem pa se je zasmejal- no ne kar želite, domov še ne more in smo se ful smejali. 

Počasi pa se vendar le približujemo domu. Mislim, da nekje konec Aprila- srčno upam .

24.teden

(odgovor članu anajmad)
Neposredna povezava do sporočila: 231
6.2.2009 9:05:55   
Noseckica
IZVIRNO SPOROČILO: 24.teden
Pozdravček, danes mi bodo v LJ napisali dokumentacijo, za oddajo vloge za dodatek. V ponedeljek pa jo nesem na csd. Enako se danes dobim z gospo, ki daje pobude za zakone. Bom naštela vse, kar ste mi povedale. Predvsem za očetovski dopust.

So pa mi povedali, da mora Maša čimprej na kirurgijo, da se bom učila nege s traheostomo, ker je tako rekoč Maša skoraj za domov.Na kirurgiji je trenutno gužva imajo operacije srčka, in ko pride Maša tja, bom tam seveda tudi jaz. Učenje traja do mesec ali dva. Sedaj moramo čakati pač na kirurgijo. Njen zdravnik je rekel: Bodite z Mašo čimveč in delajte z njo kar želite." Potem pa se je zasmejal- no ne kar želite, domov še ne more in smo se ful smejali. 

Počasi pa se vendar le približujemo domu. Mislim, da nekje konec Aprila- srčno upam .

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu 24.teden)
Neposredna povezava do sporočila: 232
6.2.2009 9:06:42   
tasa_m

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu 24.teden)
Neposredna povezava do sporočila: 233
   [Brisano sporočilo]
6.2.2009 9:39:25   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu 24.teden)
  Neposredna povezava do sporočila: 234
6.2.2009 10:15:37   
orka
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  za Mašo,pa 24.teden, tudi ti si boš potem lahko malo odpočila,vsaj psihičnouser posted image user posted image user posted image za Mašo in user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  zate...
lp,

Radi se imejte in se veliko smejte

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 235
6.2.2009 10:27:32   
emaa
24. teden na kirurgiji pa si lahko kadarkoli ob otroku, ni važno podnevi ali ponoči, samo ob viziti te prosijo, če greš ven. jaz sem iz porodnišnice tudi ob pol desetih zvečer Davidu nosila mleko, pa ga malo pobožala. Da boste čim prej skupaj doma. 

(odgovor članu orka)
Neposredna povezava do sporočila: 236
6.2.2009 11:43:06   
Andromeda

user posted image user posted image user posted image Ja, z eno nogo ste že doma, če je tako! Pa vso srečo in kar pogumno pri učenju nege s traheostomo! Boš bila ta čas v KC? Ker če dojiš oz. imaš svoje mleko, imajo zate posteljo na enem drugem oddelku.

(odgovor članu 24.teden)
Neposredna povezava do sporočila: 237
6.2.2009 18:25:55   
biba 78
Super novička, upam da bosta res hitro odšle domov k očku in sestrici...user posted image user posted image user posted image

http://www.myhero.com/myhero/hero.asp?hero=A_Lepej_LC_GMaribor_SI_2008_ul

(odgovor članu Andromeda)
Neposredna povezava do sporočila: 238
6.2.2009 22:37:04   
24.teden
LP, ja tudi mi upamo, da bomo čimprej doma....da bo le z Mašo tako kot je sedaj-pridna in stabilna, le mišice pljučk se ji morajo utrditi.

No, danes sem se dobila z gospo, kot sem napovedala včeraj. Prav lepo sva poklepetali in se pomenili. Res je oseba na pravem mestu, klepet je bil zelo prijeten in kar nekako domače se počutiš ob njej.  Omenila sem ji naše težave in kako in kaj. Sedaj pa času čas. Verjamem, da bo naredila, kar je v njeni moči.user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image .

Na kirurgiji imajo gužvo in bomo z mašo tukaj verjetno še kakšna dva tedna. Potem pa res upam, da bomo na kliniki, in bom lahko več z Mašo, in rada bi se naučila nege-čimprejuser posted image

24.teden

(odgovor članu anajmad)
Neposredna povezava do sporočila: 239
8.2.2009 8:58:13   
Sonnja
super novička! držim pesti, da bo Maša kmalu doma!

(odgovor članu 24.teden)
Neposredna povezava do sporočila: 240
10.2.2009 17:00:30   
Noseckica
24.teden, nič se ne javiš več. Upam, da to pomeni, da si že pri Maši...

(odgovor članu Sonnja)
Neposredna povezava do sporočila: 241
10.2.2009 20:30:51   
24.teden
Haj, mamice- ne nisem še pri Maši, samo do računalnika nisem prišla ker ga je moj rabil, pa me kar ni spustil gor. Res pa je, da sem kar nekako utrujena in sem šla hitro spat- tako, moja spoveduser posted image . Maša je drugače vredu, pridna, sedaj jo kar jaz previjam, sem lepo prosila in ni bilo problema.

Tako, da čakamo na kirurgijo....

24.teden

(odgovor članu Noseckica)
Neposredna povezava do sporočila: 242
13.2.2009 8:44:20   
24.teden
En lep sončen pozdrav....Maša je nespremenjeno-pridna in napreduje..ima 3620g in 51 cm.DR.  Cerarjeva jo je "ocenila" da je zelo dobro, ker se Maša že "pogovarja", sledi z očmi za osebo, se smeji in rada posluša, torej prava klepetuljauser posted image . Aparat za sluh ni zaznal, da bi Maša slišala, pa so rekli, da to ni nič takega, ker večkrat zataji, saj vsi vemo, da sliši. Se mi je kamen odvalil, ampak jaz že nekaj časa vem, da sliši, pa je to vseeno dobra potrdiitev.
danes se bom učila aspiriranja traheostome kar na tem oddelku, ker je kirurgija še zasedena.
Pa še nekaj, sestra je rekla, da so Mašo gledali,ker je spuščala "čudne " zvoke. Mislili so, da se je zamašila traheostoma, so preverjali in se 10 minut ukvarjali z njo in poslušale kaj bi to bilo, pa so ugotovile, da naša deklica samo smrčiuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image . Saj jaz to vem,ker pri meni na rokah večkrat zaspi, tako, da smrči, sestre pač niso vedele in so bile malo v skrbehuser posted image user posted image user posted image user posted image , potem pa so se smejale. Jih kar vidim, kako so se ubadale z Mašouser posted image .

Tako, imejte se lepo, pa user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image vsem.

Se opravičujem Orka, ampka res nisem mogla v četrtek, se vidiva drugič, pa bo kavica bolj sladka.

LP

24.teden

(odgovor članu 24.teden)
Neposredna povezava do sporočila: 243
13.2.2009 9:41:19   
Janeja
user posted image Super Maša, ti jih pa fino hecaš. user posted image

Sem res vesela, da tako lepo napreduje. Še malo, pa se boste cartali doma.

(odgovor članu 24.teden)
Neposredna povezava do sporočila: 244
14.2.2009 23:17:40   
Andromeda
user posted image user posted image user posted image Maša res krasno napreduje! Tole s smrčanjem me je pa pošteno nasmejalo, pa naš lumpek je tudi smrčač in ko sem ga prvič slišala iz posteljice, kako smrči, mi tudi ni bilo najprej nič jasno, da tako mali, pa že hrrrrk user posted image

(odgovor članu Janeja)
Neposredna povezava do sporočila: 245
17.2.2009 8:46:24   
24.teden
LP, pa da se zopet malo oglasim, sicer nič novega, še vedno čakamo na kirurgijo, Maša pa je pridna in lepo napreduje na teži. Danes je stara 6 mesecev (koregirano 2,5) in ima 3790g. Je pa zelo radovedna pupa in sem ji včeraj kupila glabeni vrtiljak- madonca kolk dela je imelauser posted image user posted image , očke so kar plesale za tistimi klovni, ki so na vrtiljaku.

user posted image

Vlogo zadodatek za nego sem oddala prejšnji teden, vendar še nisem dobila odgovora. Zakon pa je v obdelavi, kot so mi povedali. user posted image Tako, da moramo čakati- kot da nimamo dovolj čakanja user posted image . Verjetno smo bili kdaj preveč neučakani, pa nas življenje uči ravno obratno. Kot pravijo potrpljenje je božja mast.

Tako, imejte se lepo in se kaj javim.

24.teden

Neposredna povezava do sporočila: 246
17.2.2009 10:38:46   
Andromeda
Maša, vse naj naj za 6 mesecev! user posted image user posted image

Je pa res že velika pupika! upam, da bo res čimprej doma in da se bo še naprej lepo razvijala!

(odgovor članu 24.teden)
Neposredna povezava do sporočila: 247
17.2.2009 13:05:43   
anajmad
Ja na odločbo se boš pa načakala. Toda vse je odvisno od tvojega refrenta na CSD. Ti referenti imajo ponavadi dve levi.Glej,res ni blema,če boš kej rabla kr na ZS.
Ja Maši pa šestuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image poljubčkov tudi od naše Ule.

Neposredna povezava do sporočila: 248
23.2.2009 14:02:06   
tatam
Slučajno zašla na to temo,sedaj pa se pošteno razjokala ob vaši borki!!! Bravo Maša in bravo mamica. Pa da se čimprej vse porihta in gresta domovuser posted image

Aja,vlogo za dodatek sem pa jaz oddala 25.1. in do danes še ni odgovora,tak da se pripravi na čakanjeuser posted image

(odgovor članu anajmad)
Neposredna povezava do sporočila: 249
23.2.2009 16:07:28   
anajmad
Jst sem dala prvič vlogo v letu 2006, 12.03. Dobila zavrnjen odgovor sredi junija in končno odločbo novembra 2006. Tako,da se res načakaš.

(odgovor članu tatam)
Neposredna povezava do sporočila: 250
Stran:   <<   < Prejšnja stran  8 9 [10] 11 12   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  8 9 [10] 11 12   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Teden otroka®: Otrok – nepopisan list
Ob letošnjem Tednu otroka, ki ga praznujemo že 70. leto zapored, in bo potekal od 7. do 13. oktobra, se osredotočamo na ...
Odlične ideje za letošnje krompirjeve poči...
Za starše smo pripravili izbor super zanimivih dogodkov, ustvarjalnih delavnic in počitnic, kamor se lahko odpravite z o...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?