nokes
|
čeeer, najprej da se pohvalim, da je voziček zapakiran v spalnici in čaka mojo dobro voljo, da ga sestavimo (in pa dobro voljo sosedov, da spraznijo našo mini shrambo). barva je fajn, ker sem hotela temnejšo zaradi tega, ker se na svetlem vse vidi. toliko zaenkrat o vozičku. pikatara, a si v lj na MŠ? glede poroda so nam povedali podobno, da se, kar se tiče samega poteka naravnega poroda, bistveno ne razlikuje od poroda enojčkov, ko se porodi a-jček, je b-jček zelo hitro (5-10 minut) zunaj in to brez bolečin. pri b-jčku pa babica prime trebuh oz. fiksira b-jčka, da ne spremeni lege, ker ima zdaj ful prostora. kolikor se spomnim, so zelo pogosti naravni popadki oz. naraven porod že v 34. tednu, ne vem pa, če drži to, da sprožijo porod v 38., če ni razloga za to, po moje čakajo do konca. aha, glede psičke, jo kaj privežete? ker moje mnenje je, da največjo nevarnost predstavlja ravno to, da se lahko ob trčenju pes poškoduje oz. poškoduje koga drugega. baje je tudi veliko nesreč povzročil pes, ki je stekel iz poškodovanega vozila, ko so poskušali pomagati ponesrečencem. LaraLight, ta injekcija za pljučka je baje bolj blažev žegen, če se otrok ne porodi v 10 dneh od prejema, ker popusti in bi bila potrebna nova, da bi bil kakšen učinek. tako pravi pušenjak na monu in on ni ravno pristaš preventivnega injeciranja. je pa takšna injekcija zelo koristna pri predvidenem prezgodnjem porodu, ker ga lahko ustavijo za 48 ur in v tem času dajo tudi injekcijo, ki začne učinkovati. daje pa se do 34 tedna. rmmaja, zelo dober izbor vozička!! škoda, da nisi iz ljubljane, bi lahko šminkirale po mestu , ja, da ti to mene vidiš, imam tako varovalno barvo, da se bom morala s tranzistorjem po gozdu sprehajat. belen, čestitke za NS! hedi, bravo za teorijo o dudah, tista bo, ki je mami všeč, pa ki k avtu paše!!! kak si? še v kranjski? aha, glede posteljnine: odločno odsvetujem tisto od firme aljaž, se je ful skrčla, pranje na 40 stopinj? (kdo pere otroške stvari na 40?, oz. sploh posteljnino?) pa še draga je in šlampasto zašita. jo imam, ker sem prosila za darilo, in sem spet imela en trenutek podpiranja slovenskih firm, pa mi je kot ponavadi, spet žal. šmarnogorka, sicer sem prisegla, da ne bom pisala mer na forum, ker vsi opozarjajo, kako varljive so takšne primerjave med različnimi merjenji!! prosim, da to upoštevaš in da so mere, ki jih bomo napisale, res samo za orientacijo (sama sem presedela dneve pred računalnikom in iskala primerljive podatke ), da to drži, pa naj to pove merjenje (teža) moje osebne g, ki je bilo dan pred merjenjem v PDCju in je naslednje: A- 1450g, B- 1715g, v PDC pa: A- 1650 g, B- 1930g) to je 32 teden. (razlika v enem dnevu je bila 200 g!!!, to je tedenska kilaža) morfo, 20 4/7: A- 314g, B- 370g, 24 3/7: A- 598g, B- 773g upam, da boš čim mirneje pričakala naslednji pregled, ki bo pokazal, da je vse ok!!!