|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  40 41 [42] 43 44   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Nekaj o vprašanj dvojčkih
13.1.2009 11:41:18   
dobrovoljčica
Ojla.

Lara me bo okregala, ker se nikjer ne javim. No pa da se predstavim.

Sem v 23 tednu in pričakujem dvojajčna dvojčka.(parček). Rok imam po zadnjem pregledu 12.05.2009. So mi ga kar dvakrat prestavili, tako, da bo ta kar držal. Na NS je bio vse o.k., pravtako na morfologiji.lJe moja druga nosečnost. Prva se je žal končala s ss v 7. tednu.
Trenutno sem brez večjih težav, malo me spodaj maternica boli, a pravi moja kolegica, ki ima prav tako dvojčka, da je to normalno.

Kilice se nabirajo(+10), trebušček raste. Ma full je lepo. Komaj čakam, da ugledam najina sončka. Maj in Eva pa sta imena, ki se nama trenutno najbolj dopadeta in najbolj pašeta k primku. Skratka, cvetim kot spomladanska rožica.

A, zanosila sem v postopku umetne oploditve ( 2 v post.ivf) po desetih letih matranja.

Ma sama nevem, kaj naj še povem. Malo kasneje, letim dokončat kosilo.
Pa pa nosečke.

Dobrovoljčica

(odgovor članu suncicica)
Neposredna povezava do sporočila: 1026
13.1.2009 12:49:00   
sayuri
Punce, je tukaj kakšna dvojna nosečka, ki pričakuje avgusta? Imam tisto majčko PRIDEVA AVGUSTA, ki je skorajda nenošena...če bi katero zanimalo user posted image

(odgovor članu dobrovoljčica)
Neposredna povezava do sporočila: 1027
13.1.2009 12:57:02   
rmmaja
Dobrodošli Belen in dobrovoljčica user posted image user posted image . Zdaj nas pa je prav lepo število. In mislim, da Lara ne bo nobene kregala, samo vesela bo novega dela, ki ga ima na seznamu. Kajne Lara user posted image user posted image ?

Suncnica, saj to je pa čisto spodobna teža. Imaš še dobra dva meseca do konca in imata še čas da velikoo pridobita. Mislim, da je Pikatara rekla, da je imela 1,1 kg, ko se je rodila. Pa poglej frajlo zdaj user posted image in dvojčke nosi user posted image .
Saj se jaz tudi vedno pritožujem nad težo user posted image , večinoma pa mislim le na to, da morajo biti zdravi, kile bodo imeli še veliko časa pridobivati.

Dobrovoljčica, deset let matranja... Zato imaš pa zdaj dvojno dozo. Čestitam!

(odgovor članu sayuri)
Neposredna povezava do sporočila: 1028
13.1.2009 14:23:50   
hedviga
na hitrico pupe vas lepo pozdravljam iz Kranjske Gore, kamor se gre ko si visoko noseč in itak ni nič od tebe user posted image user posted image user posted image
je luštno, sonček brez oblačka in bajsa hedi vsak dan dobri dve uri sonči svoje otrokeuser posted image user posted image  Zraven jem pomfri, ampak to ne smete vedet  user posted image
Sicer smo okuser posted image , še v enem kosu, da ne bo skrbi.
aja, imeni...Midva že imava. za fantiča itak že od vekomaj ni bilo dileme, za punčko sva imela sto let, zdaj se nama pa zdi da uno ime ne bo kul, da bo drugačnega karakterja. Sva pa za dobro, staro klasiko, brez inovacij. In sva pristala na Mihcu in Špelci. Evo, vam izdam. user posted image  Ampak dokler ne bo napisan ni nič rečeno user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu rmmaja)
Neposredna povezava do sporočila: 1029
13.1.2009 14:32:06   
Skorpija
Joj hedi, Miha je moj braat, to je ful lepo ime user posted image user posted image user posted image

Pa dobrodošli novi dvojni nosečki, dobrovoljčica, midve imava podobno zgodbo, tudi meni se je prva nosečnost končala v 9. tednu zaradi odmrtja ploda, sva se pa matrala pol manj časa, kot vidva, a vseeno dolgih 5 let, ki pa so zdaj vsa pozabljena user posted image

tista ki je spraševala za vozičke - par strani nazaj smo vse limale linke in pojasnjevale zakaj kateri, mislim pa, da sva samo midva in pa še ena kupila rabljen vozek. No, se dobijo, ni panike, se mi zdi, da jih ljudje stalno prodajajo, drugače pa tudi e-bay ni slaba opcija, se najde marsikaj zanimivega.

Zdaj pa tečem punce, ker greva po avto danes in grem še uštimat zavarovanje, ter se poslovit od mojega starega malega avtka user posted image

pa pa

Kdor si upa, za trenutek izgubi tla pod nogami. Kdor si ne upa, izgubi življenje!

Neposredna povezava do sporočila: 1030
13.1.2009 16:36:02   
nokes
daaan,

najprej pozdravljene "nove dvojne": dobrovoljčica, šmarnogorka in belen!

vidim, da imate že prav konkretne debate o imenih in avtih user posted image . no, imeni imava izbrani, sta pa zaenkrat še skrivnost in sta med redkejšimi slovenskimi imeni. no, bomo videli, kako dolgo, se trendi tako hitro obrnejo. 

skorpija, kakšen avto sta kupila? povej, prosim, ker sem tam nekje kot ti, avto mi pomeni prevozno sredstvo od točke a do točke b. no, po novem, je definicija malo preciznejša: varno in veliko prevozno sredstvo.... user posted image user posted image

sunčica, tvoja dva sta pa ogromna, ali si se kaj zatipkala? za 29 teden sta res korenjaka. user posted image

šmarnogorka, o vozičkih smo res nekaj pomislekov in razlogov za in proti podale nekaj strani nazaj. meni je najprej pomembno to, da ima velika kolesa, nato teža in praktičnost pri transportu. če gledaš oglase (predlagam ti bolho) boš ziher našla kaj zanimivega, skoraj vsaki teden je kakšen oglas tudi za dvojčke. aha, še to: srečno na morfo! (imaš jutri a ne?)

pikatara, tudi ti se pališ na kombije? user posted image  meni so tudi kar ok, ker se mi zdijo tako komot, prostora je res ogromno, pa tudi pri nas je peti član en štirinožec, ki ga nikakor ne moremo puščat kje na počitnicah, pač pa bo skupaj z nami dopustoval. samo ne vem, kaj pomenijo takšne velike mrcine (mislim avto) s stališča stroškov (registracija, zavarovanje in benz). verjetno to ful nanese čez leto... ve katera?

lara light, čestitke (z zamudo) user posted image  za morfologijo in enega lulčka user posted image  ter paketek s pentljo user posted image . je lep pregled a ne, ko vidiš oba pikeca kako uživata! ime za fantka? redko, slovensko? tako sem zbrala zase in ga ne povem, ker je suša na tem področju!!! user posted image  če si premislim, sem mojemu že rekla, bo pa janez! resno! aja, pa še vse pohvale za seznam! pridna.

kalina, kako si opravila danes na pregledu? držim pesti, da si ok in da zveš za spol, seveda.

mucka25, ti pa le pazi nase, da ne boš preveč časa preživela v bolnici! se splača potrudit, pa spit še kakšen liter (vodeuser posted image ) več, samo da ledvice niso preobremenjene. jaz delam vse živo, samo da sem lahko doma in da ne bi bila hospitalizirana. nas pa tud ful radi dajo ležat, no!

belen, drži se jutri na NS! pa očka naj gre s teboj! in seveda sporoči lep rezultat!

hedi, užiiiiivaj in počiiiiivaj! pomfrija sem ti fouš ko sto mater, ne smem, ker mam cuker, pa bi zdajle en fejst masten pasal user posted image ! povej, kak sta pikeca, brcata? pobožaj in naj počakata do 9. kot sva zmenjeni. user posted image

blanči, povej no, kak si kaj??

rm maja, marec je res lep mesec in letos bo še lepši! vse si želimo, da bi bili otroci čimvečji, to je res, mi je pa zdaj zdravnica držala predavanje o tem, da morajo biti dovolj RAZVITI, velikost sploh ni toliko bistvena (ker sem seveda spraševala nonstop po teži)! 34 teden je za dvojčka zelo dober tajming!

ajdi, zdaj pa že umiram od izčrpanosti, grem mal ležat user posted image

aha, še en predlog imam glede seznama. bi morda tiste, ki so kot nosečke bile vpisane na seznam dodali nekje spodaj tudi ko postanejo mamice? zraven pa bi napisale pdp in dejanski datum poroda, pa spol, imeni in porodno težo? ne vem, se mi zdi, da bi kasneje ti podatki prišli prav bodočim mamicam. ker jaz sem kar iskala po netu podatke o tem, kdaj se dvojčki rojevajo in kakšne so izkušnje mamic.

nokes

(odgovor članu Skorpija)
Neposredna povezava do sporočila: 1031
13.1.2009 16:36:34   
nokes
uau, kakšen post user posted image

nokes

(odgovor članu nokes)
Neposredna povezava do sporočila: 1032
13.1.2009 17:10:11   
lara light
Kalina, vse ok, parček, lepa imena

Mucka, lepo, da si se javila. Bom dodala dve roziki!user posted image  MMmm, lepi imeni sta zbrala! Upam, da se tvoji pozdravijo in ti čuvaj nase in na otročka, ter pridno pij!user posted image

Pika, hvalauser posted image

Vsem hvala za predloge imen! Nekaj bomo že izbrali, a ne?user posted image  Si pa nisem mislila, da je lahko to problem.user posted image  A to so sladke skrbi.

Skorpija, super Tilen in Domen, zelo lepi imeni!user posted image

Šmarnogorka, res nas je cel kup dvojnih!user posted image  Moj voziček je na prejšnji strani, al 2 strani nazaj, bež teutonia team alu s4, rabljen. Zelo lep in uporaben zgleda!

Belen, dobrodošla! Z veseljem te damo na seznaček! Pa dobro na nuhalni!user posted image

Sunci, a ni to lepa teža? Meni se zdi lepo velikauser posted image ...počivaj in uživaj, da bosta lepo rastla še naprejuser posted image user posted image

Strah sega do tja, kjer se začne neizbežno; od tam naprej izgubi ves smisel.
Coelho

(odgovor članu Kalina)
Neposredna povezava do sporočila: 1033
13.1.2009 17:24:15   
lara light
Dobrovoljčicauser posted image , Rmmajči me že poznauser posted image , nič te ne bom kregala, super, da si se javila...veš kolikokrat se spomnim nate! Lepo, uuu, to bo Taškica vesela, ko se vrne, koliko nas jeuser posted image

Hedi, uživancija in sončenje!user posted image Bravo, ti si kar privošči!user posted image  Super imeni, meni sta prav všeč!user posted image

Skorpija, fajn zrihtaj avtič!user posted image

Nokica, srčica, hvala!user posted image  Lep, prelep pregled, pa še 1x bom imela MF, tako mi je moja G svetovala, pri nekem dr. ki je menda strokovnjak za dvojčke v našem kraju. Tako, da komaj čakam 28.1.user posted image

Moram it kej narest, sem čisto odvisna od tega foruma, komot sem par ur tu...obupna mati bomuser posted image , še prej pa seznamček!
Lep večer!user posted image

Coelho

Neposredna povezava do sporočila: 1034
13.1.2009 17:37:28   
lara light
user posted image user posted image Seznam dvojnih user posted image 2009user posted image user posted image

Hedviga 
(1user posted image  ;0 user posted image ) ; PDP 2. marec, dvojajčnauser posted image user posted image
Nokes (1user posted image  ;0 user posted image ); PDP 9. marec, dvojajčnauser posted image user posted image
Skorpija (2user posted image  ; 0user posted image ) ; PDP 14. marec, dvojajčna user posted image user posted image
Suncicica (1user posted image  ; 0user posted image ) ; PDP  28. marec, dvojajčna user posted image  user posted image
Pikatara (1user posted image  ;0 user posted image ) ; PDP 17. april, dvojajčna user posted image user posted image
RM Maja (3user posted image  ; 2user posted image ) ; PDP 25. april, enojajčna  user posted image  user posted image
Mucka 25 (2user posted image  ; 1user posted image ) ;
PDP 8. maj, dvojajčna  user posted image   user posted image
Dobrovoljčica (1user posted image  ;0 user posted image ) ; PDP 12. maj, dvojajčna user posted image user posted image
Taškica (3user posted image  ; 2user posted image ) ; PDP 17. maj, dvojajčna  user posted image user posted image
Lara light (1user posted image  ; 0user posted image ) ; PDP 26. maj, dvojajčna  user posted image  user posted image
Snežinka4 (3user posted image  ; 2user posted image );  PDP 26. junij, dvojajčna user posted image  user posted image
Kalina (2user posted image ; 1user posted image ); PDP 5. julijdvojajčnauser posted image  user posted image
Belen (1user posted image ; 0user posted image ); PDP 27. julij, user posted image  user posted image
Blanč  (1user posted image  ;0user posted image ); PDP 10. avgust, dvojajčnauser posted image  user posted image

user posted image user posted image user posted image   

user posted image user posted image Č I M     D L J E     V     E N E M     K O S U ! user posted image user posted image

(odgovor članu lara light)
Neposredna povezava do sporočila: 1035
13.1.2009 19:13:52   
rmmaja
Vau, kakšen dolg seznam! user posted image user posted image

Glede na to da ne bomo imeli deklic v tej nosečnosti user posted image vam lahko povem moj izbor za ta imena.  V ožji krog sem uvrstila Sašo in Uršo ali Polono in Lucijo. Morda bi celo še kaj kombinirala. Pri moških pa so mi zelo všeč Lev, Leon, Jaka, Miha, Tine, Janez, Jure, tudi Matevž, Ožbej, ampak jaz se skušam izogibati čšž-jem v imenih.

Hedi, ti samo uživaj dokler lahko user posted image . Tako mirnih dni in nežnega tempa, kot ga imamo v nosečnosti, potem dolgo ne bomo deležne. Jaz se ne spomnim, kdaj sem nazadnje tako malo delala in toliko počivala, za naprej bi mi pa tudi težko "našlogali" tako zatišje.

Moja hči je danes popoldne zakuhala user posted image . Upam, da ne bo hujšega, saj s tudi jaz malo "šmrkavo" počutim. Je pa fino, ker sem se pred pol ure preselila z njo v zgornje nadstropje in sem daleč stran od hladilnika in shrambe user posted image .  Vsaj ne bom imela dvojne večerje pa še sladico po tem bom danes izpustila. Še nikoli mi ni bilo tako težko hoditi gor in dol po stopnicah (no, na koncu vsake nosečnosti je bilo podobno), vem pa da bom po porodu kot srnica skakljala gor in dol.

Neposredna povezava do sporočila: 1036
13.1.2009 21:16:55   
Skorpija
nokes, midva sva kupila 6 let staro opel astro karavan, z motorjem 1.7 diesel, da niso stroški zavarovanja previsoki, pa tudi od dodatne oreme ima servo, klimo, airbage in abs - sva iskala bolj skromno zaradi stroškov in da se ma čim manj za kvarit, ampak kot sem napisala - midva sva za avte popolnoma nezahtevna user posted image No, danes sva vse super zštimala in avto je že doma, samo še na servis ga peljeva dokler imava še garancijo in smo s tem opravili...

Sem pa zdaj utrujena, da ni za povedat, tako da kar tečem pod tuš in v posteljo še malo brat knjigo. ker je moža odpihnilo nekam v noč na pivo in sem sama samcata user posted image

Kdor si upa, za trenutek izgubi tla pod nogami. Kdor si ne upa, izgubi življenje!

Neposredna povezava do sporočila: 1037
13.1.2009 21:33:11   
Kalina
Oj!

Evo se javljam, nic novega, ker je bil moj G danes tako tecen in nerazpolozen, da se ni glih nekaj poglabljal v podrobnosti itd, samo pogledal je odstopanja, in naj ga nebi bilouser posted image Mv je zaprt, dobro se drzi zaenkratuser posted image Je rekel, da moram zdaj ekstra posebno pocivat...to itak vem. Sm mu omenila bolecine, in da me najbolj boli, ko sedim, je nekaj skomigniluser posted image Tko da komaj cakam naslednji pregled cez 4t, ko imamo morfologijo in se bo res posvetil bebicam in meni! Drugac bom mogla pa zaropotat.

Lepo spite user posted image

...potem so mi jo otrplo in jokajočo položili v naročje.
Prvič sem jo stisnila k sebi in jo poljubila.
Instinktivno se je umirila in me popolnoma zasužnjila s svojim laskanjem moji moči.

(odgovor članu Skorpija)
Neposredna povezava do sporočila: 1038
14.1.2009 6:48:46   
pikatara
Šmarnogorka glede vozičkov je najbolje da ta naš forum za nazaj prebereš, ker smo imele kar veliko debate o tem. Imaš tudi dosti linkov za različne modele.

Dobrodošla Belen, čestitke za dvojčka. NS je pa eden najlepših delov nosečnosti, ko prvič vidiš svoja dva korenjaka.

Sunčica a se ti zdi to počasi? Včeraj sem v eni knjigi prebrala, da naj bi otrok v 28. tednu imel okoli 1 kg, pridobival bi pa naj 250 g na teden in to če je eden, ti imaš pa tako lepo težo pri dveh.

Dobrovoljčica tudi tebi čestitke. To je pa moglo bit veselje, da ti po 10 letih uspe, pa še dva. Jaz sem bila že čist žalostna, ko nama 9 mesecev ni uspelo.

Hedvika uživaj ob pomfriju na sončku, pa še kakšnega kuhanca spij.

Skorpija čestitke za avto, pa naj čim bolje služi.

Lara tudi jaz sem takoj, ko sem videla koliko strani je že, pomislila kako bo Taškica vesela. Bo imela kar dost za nadoknadit. Punce sem pa zelo vesela, da se naš seznam daljša in da ne bo tale tema z nami zamrla.

(odgovor članu šmarnogorka)
Neposredna povezava do sporočila: 1039
14.1.2009 8:24:16   
sayuri
IZVIRNO SPOROČILO: Kalina

Drugace imena imava ze zbrana, fantek bo Nikolaj, puncka Zara. Ce bo parcek, kar mislim da bo, vam jutri potrdimuser posted image user posted image user posted image

Lepo ime, lepo user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Kalina)
Neposredna povezava do sporočila: 1040
14.1.2009 11:15:24   
lara light
Dan!

Samo nahitro pozdravim, rmmaja, upam, da bo mala čimprej v redu, čuvaj se tudi ti!user posted image  Lepa imena...

Skorpija, super za avto!user posted image

Kalina, lepe novičke, ti le počivaj, da bo vse v redu, objemček!user posted image

Pika, kako je šel izšit? Taškica bo def. veselauser posted image  al pa ne, ker bo imela preveč dela z branjem za nazajuser posted image

Šibam, lep dan!user posted image                                                                                                                       

Coelho

(odgovor članu rmmaja)
Neposredna povezava do sporočila: 1041
14.1.2009 11:16:34   
lara light
IZVIRNO SPOROČILO: sayuri

IZVIRNO SPOROČILO: Kalina

Drugace imena imava ze zbrana, fantek bo Nikolaj, puncka Zara. Ce bo parcek, kar mislim da bo, vam jutri potrdimuser posted image user posted image user posted image

Lepo ime, lepo user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Kdo bi si mislil, da ti je lepo?user posted image user posted image user posted image , jasno, enkratno!user posted image

Coelho

(odgovor članu sayuri)
Neposredna povezava do sporočila: 1042
14.1.2009 14:18:03   
Snezinka4
Hojla punce, lepo da ste v redu. To je dobro brat. Pozitivno. Naj tako ostane še v naprej.user posted image  Naj trebuščki (no otročki noter) lepo rastejo, naj sepravilno razvijajo, ve se dobro in lahkotno počutite in imejte le lepe misli v glavi. Kako pridni bodo, pridno bodo jedli, pridno spali, jokali pa le takrat, ko bodo pokakani, polulani ali pa lačni...user posted image Me pa bomo mirne, srečne in zadovoljne. Tko mal pozitivnih misli za štart. Zdaj pa kruta realnost in par vprašanj na temo vozičkov. Sicer že precej premleta tema, a meni se to zdele dogaja...
Sem mislila, da sem že izbrala voziček, in se bom do končnega nakupa samo še z izbiro barve ukvarjala, potem sem pa dobila hladen tuš. Izbrala sem si namreč Easy Walkerja. Vendar sem ugotovila, da se naslonjala premikajo s pomočjo zadrge (lahko pogledate na filmček na strani: http://www.zwillingsburg.de/zwilling-easy-walker.php). Odpet je zadrgo razmeroma enostavno, pa še to, odpet je treba 4 zadrge za enega otroka, torej 8 zadrg (ta je pa kar huda!) za dva. Ni mi pa jasno kako zadevo zapneš nazaj. A spet samo potegneš ali je treba zadrgo prej še zapet kot klasično zadrgo npr. pri jopci? A ima že katera ta voziček? In kako je pa z odpenjanjem in zapenjanjem teh zadrg na sredini? Ali je način spuščanja teh naslonjal drugačen pri dvojnem vozičku? Dve sta se tudi že odločili za Easy Walkerja. Sta ju že naročili? Kakšno ceno sta pa dobili? Na strani katere sem dala link je cena za voziček in dve košari, 2 vreči, pelerina, mrežica, nakupovalna mreža za slabih 1000 €...kar precej....ampak je pa tako lep...za nosilec za noge je tudi samo eden. Kar lepše sicer zgleda, ampak če en otrok spi, drugi pa je pokonci pa verjetno ni najbolj praktično, ne?...mogoče bi morala na forum starši dvojčkov kaj na to temo povprašat...ker najbrž nas ne berejo preveč...
No, Teutonia ima pa držalo za noge deljeno (kar se mi zdi boljše), kako je pa s premikanjem naslonjal? Lahko kakšna pove, ki že ima Teutonia voziček??

Kaj pa menite o strehici? Je bolje da je ena (se otroka lahko vidita, igrata, imata skupen žuruser posted image , al pa...se kregata?, si pulita igrače!?user posted image ) ali je boljše da ima vsak svojo (tisti ki je pokonci jo ima verjetno v drugi legi kot tisti, ki še spi...ampak pol sta pa kar malo ločena...

Še eno vprašanje - menjava smeri vožnje. Za drugega otroka smo imeli voziček Gesslein, enojni, pri katerem smo lahko glavni ročaj vozička premaknili po dolžini vozička, tako da smo spremenili smer vožnje otroka. Zadevo spremeniš v 3 sekundah. In to je super. Sploh kadar ti sonce točno nasproti sveti ali pa kadar je kriza in otročki cmevkajo, potem jih k sebi obrneš hitro tečeš proti domu in jim face zlagaš,jim poješ ali govoriš, da zdržijo do doma...Ampak tega nisem zasledila pri dvojnih vozičkihuser posted image user posted image . Moja nemščina ni reveč briljantna zato sem dojela le to, da se da pri nekaterih cel stol obrnit. Kar je pa z otrokom v vozičku precej naporno oz. nepraktično, sploh pa, če je treba 2 otroka obračat. Je katera zasledila da se pri dvojnem vozičku da ročaj premikat? In ali se pri Teutoniji da stolček obrnit? Easy walker, kolikor sem jaz dojela, te možnosti nima...

A kakšna debata na temo dude in flaške je že padla? Jaz sem imela pri prvih dveh otrocih Aventove flaše in dude. Nimam pripomb. Vse je štimal. Bom verjetno kar isto zadevo kupila, če me ne prepričate drugače. Saj je od takrat že 6 let in je znanost tudi že napredovala...sicer še obstajajo isti "modeli" ampak me vseeno zanima mnenje nosečk in izkušenih mater - Dude iz kavčuka - da/ne? Zakaj?, oblika cucljev? Simetrična da/ne?

Ko začnem pisat pa ne znam nehat, kaj? Upam, da ni katera kosila zažgala, ker je vse tole brala...
Pa hvala vsem, ki  ste odgovarjale že prej na moja vprašanja.

Uživajte na toplem v pogledu na sneženje !

Neposredna povezava do sporočila: 1043
14.1.2009 14:43:36   
lara light
Snežinka, hvala za lepe in pozitivne misli, teh ni nikoli preveč!user posted image

Teutonia: jaz imam rabljen voziček in se naslonjala enostavno premikajo z eno roko, primeš ročico, vzmet, stisneš in postaviš v željeno lego. Zelo enostavno, najbolj od vseh ogledanih vozičkov. Zadrge so se tudi meni zdel preveč zamudne, tudi pasovi (baby welt) me niso prepričali, tako da Hartan in tale imata enak patent. Hartana lahko vidiš v Rutarju ali Mozirju (ComfortBaby se mi zdi).
Tudi pri teutonii je žal tako, da moraš celoten sklop sedišča  vzet ven in obrnit, po mojem nemogoče z otrokoma noter. Torej menjava 'na hitro' odpade.

O dudah in flaškah nimam pojma, vsaka info bo dobrodošla! Kaj ste razmišljale, kaj že kupile, če sploh...pa o črpalkah me zanima, izkušnje...ker mislim, da jo bomo večina potrebovale.

Če te zanima še kaj o Teutoniji, mi reci.

Nič nisem zažgala, ker smo že pojedli, je pa moj tačas že vse pospravil, tko da hvalauser posted image .

Jaz bi tudi sneg!user posted image

Coelho

(odgovor članu Snezinka4)
Neposredna povezava do sporočila: 1044
14.1.2009 15:01:43   
Snezinka4
Hvala Lara L...Torej je Teutonija eden izmed favoritov...

Pumpico sem jaz uporabljala Aventovo (6 let nazaj). Nimam pripomb, bi si še enkrat isto kupila. Sem jo posojala tudi mamicam, ki so prezgodaj rodile in so si morale mleko črpati, pa mislim, da so bile z njo zadovoljne. Ko sem imela pa zametke mastitisa so mi pa v porodnisnici posodili njihovo. Neko staro predpotopno na elektriko. Je ropotala tako, da so me ušesa bolela (ne pretiravam), ampak je bila močnejša in bolj učinkovita.

Neposredna povezava do sporočila: 1045
14.1.2009 15:36:07   
nokes
hojla snežinka4, jaz sem se odločila za EW in je že v sloveniji!!! user posted image user posted image  sam pri meni ga še ni.user posted image  tak ti rečem: če bi vse te detajle preučevala, se ne bi odločila za noben voziček, ker mislim da ga takšnega ni za dvojčke, ki bi imel vse, kar bi želela. jaz sem EW gledala v grazu in se mi zadrge niso zdele toliko zamudne za prestavljat (dvomim no, da imaš vedno vse zaprte???), pa tudi po pogovorih z mamicami naklona ne spreminjaš tako pogosto, kot se nam zdi.

glede cene in izbire sem enkrat že dala link, pa naj bo še drugič: http://www.babyjungle.nl/english-twinners.htm (ta je angleški, če imaš težave z nemščino, dobiš 10 % popusta, poštnina je 40 eur, dostava slab teden, mi smo naročili prejšnji teden)

nosilec za noge se mi ne zdi problem, prav tako strehca in ostalo, kar sprašuješ. smer vožnje se pri EW ne spreminja. vsi ti komfortni dodatki gredo po moje na račun zapletenega mehanizma in posledično teže vozička. ta je pač takšna, da je EW med lažjimi.

o dudah in stekleničkah pa takrat, ko bom (če bom) potrebovala. tako so mi svetovale izkušene mamice in tega se bom držala. baje je treba sprobat, ker tukaj noben nasvet ni ravno univerzalen. pa še to, glede na to, da se zdravniške doktrine spreminjajo kot sezonska moda, glede dud predlagam, da vprašaš kakšno mamico, ki ima malega dojenčka. kolikor vem, so bile pred nekaj leti dude odločno odsvetovane user posted image , zdaj pa jih spet ultra propagirajo.

skorpija, kak je avtek? šiba? moram pobrskat po netu, da sploh vidim kaj za ena zver je ta opel. user posted image  res čist sem mim kar se tega tiče.

kalina, počivaj in držimo pesti, da ostane tako kot je. ti pa kar zaropotaj na morfologiji!

šmarnogorka, kako je šlo na morfologiji?? a sem jaz kaj pomešala?

pa belen ima NS!!! poročaj!

rmmaja, okoli mene vsi smrkajo, pa nekak pazim, da se ne nalezem! si potem spustila sladico? user posted image  a veš da moramo imeti nosečnice povečerek? jp, so mi povedali zdravniki - 5 obrokov in povečerek, vse na 2,5 do 3 ure. skozi nekaj jest! začneš že ob 7 zjutraj, da spraviš vso to hrano v dnevni urnik! user posted image

lara light, potem si s teutonio zadovoljna, praviš? super! aj lajk ituser posted image  

nokes

Neposredna povezava do sporočila: 1046
14.1.2009 17:17:36   
pikatara
Snežinka mislim da ima TFK tudi na zadrgo, če se ne motim. Tega imajo v Ruterju in lahko pogledaš, če pa ima sigurno eden ki sem ga vidla pri nas. Babywelt ima na vrvico.  Midva sva se odločila za adbor ring duo, ki ima ločena držala za noge in je tako enostavno spremenljiv glede smeri vožnje kot si ti opisala, rabiš le par sekund. Z rokama primeš gumbka in ročaj enostavno preneseš nad rugo stran. Ima pa skupno strehico. Meni je bil bolj všeč hauck roadster duo, ki ima ločeni strehci, oba se pa enako hitro zložita. Medtem ko je pri TFK ful težje zložit voziček (ni samo ena poteza). Za adborja sem se odločila, ker je zelo funkcionalen in za takšno ceno dobiš vse, pa še v živo sem ga videla. Sem videla tudi haucka, vendar samo voziček brez vseh dodatkov. Če bi hotela še dodatke, bi jih mogla pa prek neta naročit iz Nemčije ali pa preko ebaya.

Lara hvala, oba izpita sta šla kar vredu, tistega od petka ne vem, če bom naredila, je bil v angleščini in ful računanja, največji problem je pa ker večinoma skoraj nobeden ne naredi. Tisti v ponedeljek je pa šel tako da bo. Se pa pridno učim, ker imam konec meseca enaga ko moram same neumnosti na pamet znat. 60 strani učenja na pamet, ko še vseh stavkov ne razumem vredu. Ampak enkrat je treba in je bolje sedaj ko sem še brez bebik in sem glih not padla. Prej 3 mesece nič, sem samo lenarila, sedaj pa tri na enkrat. Tako pač jaz delujem, več kot imam lažje je, tako da me dvojčka sploh nič ne skrbita.

Neposredna povezava do sporočila: 1047
14.1.2009 17:41:51   
Skorpija
uf snežinka4 tole je pa kar preveč vprašanj user posted image Moram priznat da se z vsemi temi možnimi komplikacijami sploh ne ukvarjam, ker bo dela in vsega že tako dovolj. Midva imava voziček mothercare, ki se nič ne obrača, otroka sta obrnjena v smer vožnje, imata en naslon za noge in eno strehico, naklon se spreminja s trakovi, je pa lahek, okreten in enostaven za zlaganje v/iz avta. Kaj več so zame že iber detajli in mislim da bosta desca čisto zadovoljna, sam da bo toplo, da bomo blizu in da bo rukalo na sprehodu user posted image Flaške in podobno bom kupila ja, za vsakega flaško za mleko in eno za čaj, najbrž kar avent, kaj pa jaz vem, saj tukaj spet neke hude znanosti ne more bit, pač flaša da jo lahko prekuhaš, če mu pa cucelj ne ustreza, ga pa zamenjaš. Dudke bom kupila vsakemu dve, se ne poglabljam kakšne, pač za novorojenčke, spet mislim ,da je nemogoče priti na konec raznim teorijam kaj ja in kaj ne... Črpalke za mleko pa ne bom kupovala dokler se ne bo pojavila potreba - možu sem že pokazala v DMu kako ta zadeva zgleda in če jo bomo rabili, jo bo skočil iskat. Ne delam si utvar, da bom imela mleko, ker ga v naši družini ni imela nobena ženska, se pa zaradi tega tudi niti najmanj ne sekiram.

nokes, avtek je super, včeraj sva malo krožila naokoli in je prav prijeten in pregleden za vozit. V nedeljo ga še peljeva k najinemu mehankarju in upam, da bo vse več ali manj OK. Kakšnega psa imata vidva? Ga nameravata vozit v kletki al v zamreženem prtljažniku? K pol se vama kar splača gledat za karavane, samo daljše kot je najin, da imajo več prtljažnika.

Eh babuške, grem malo ven na zrak, snegec je krasen in prav vabi na en krog user posted image Imejte se lepo, pobožajte svoje brckote in uživajte!

pa pa

Neposredna povezava do sporočila: 1048
14.1.2009 17:49:12   
lara light
Pika, super za izpituser posted image , upam, da bo tudi ta drugi čudežno uspel! In super za organizacijo, ko si v gužvi. Daješ kakšne lekcije, kako ti uspeva?user posted image  Se priporočam. Zaupaš kaj študiraš? V angl. + računanje; zveni kar težko, vem pa da gre za podiplomca, a ne?user posted image

Snežinka, noben vozek za dva ni idealen, to lahko kar pozabišuser posted image ...vsak ima nekaj in nekaj nima, je treba res pogledat, kje se živi, če moraš voziček prenašat v nadstr. si ne predstavljam da bi vlekala 22 kg s sabo...in vse po dobro premislit, pa izbrat najbolj ugodno kombinacijo

Noki, kaj naj ti rečem srčica, čez kako leto, kot bom expert ti povem, kako je v redu al pa ne; zaenkrat se zdi le zlo uporabna in lepa, ta moja zelo željena teutoniauser posted image .
Glede dud slišiš vse mogoče, da jih skrivajo pod posteljo, ko so še v bolnicah, ker jih nekje strogo prepovejo, da mu jo moraš takoj po porodu vtaknit v ustka, da se navadi in maš pol mir...ne vem, jaz bom tudi delala po občutku in sproti.user posted image

Kakšno vreme imate v Lj in okolici, sneži?
Lepo naj vam bo!

Coelho

(odgovor članu pikatara)
Neposredna povezava do sporočila: 1049
14.1.2009 18:41:25   
nokes
pa ne lara, da si nam enkrat za spremembo fauš za vreme v ljubljani!!!user posted image  jp, snega je res zapadlo, našemu peseku se meša od zimskih radosti, je čist adijo!!!

drugače pa se strinjam s skorpijo in laro, da bomo pri vseh težavah in vsakodnevni organizaciji, vse te drobnarije nekako odpravle z levo roko. če ne takšna duda pač drugačna, ker da prepričam svoje dete, da je kavčuk boljši od silikona, bla, bla... ne vem, no, jaz tukaj nimam mnenja in bom malo povprašala, ko pridem tako daleč. se koncentriram na dojenje, če ne bo šlo, pa bomo pač kupli flaške.... meni je bilo pomembno, da imam lahek voziček za kolovoze in za v naravo, nakupovalne košare pa me ne zanimajo. kako se bo obnesel, pa še tudi jaz ne vem.

npr. prav tako še nimam plenic za široko previjanje, ker v ljubljanski porodnišnici tega ne prakticirajo. če pa bo potreba, kar bomo videli takoj po rojstvu, pa bom nabavila. res ne morem delat nekih hudih zalog za vsak slučaj. se že trije stiskamo v stanovanju. user posted image  

skorpija, moj pekec je 15 kilska mrcina mešanec terierja in najverjetneje labradorca, nor na vodo in kopanje lukenj user posted image , ga pa mislim prevažat v kletki v prtljažniku. to bodo še težave, ker se nikoli ni preveč rad vozil v avtomobilu, zdaj ga pa bomo začeli privajat na spremembo, kar ni vajen. user posted image  kletko moramo pa še kupit. bom imela kmalu 3 otroke user posted image user posted image

nokes

Neposredna povezava do sporočila: 1050
Stran:   <<   < Prejšnja stran  40 41 [42] 43 44   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  40 41 [42] 43 44   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?