|
RE: Celjske in okoliške čveke, 2. del 7.1.2009 4:41:53
|
|
|
|
snorlax
|
IZVIRNO SPOROČILO: Jančika RR Punce, jaz sem pa malo šokirana zaradi tegale plina . Mislim, na kraj pameti mi ni padlo, da se lahko zgodi kaj takega . V hiši imamo sicer dve peči, plinsko in na trda goriva, pa vseeno. Bomo imeli redukcije ali kaj ? Kot v Jugi, madona, a se katera še spomni večerov ob svečah in vožnje na parne/neparne dni? Ja, na žalost sem toliko stara, da se dobro spomnim tega, da so se moji starši in sosedova dva organizirali tako, da so se en dan vozili vsi štirje z našim avtom, drug dan pa s sosedovim. Fora je bila, ali je bila zadnja številka registrske tablice sodo ali liho število. In so imeli potem lepo razdeljeno po dnevih. In je čisto funkcioniralo. Vsi so ubogali. Ja, to je pa bil socializem. Si predstavljate, da bi zdaj to naredili? Po moje bi bilo več kršiteljev, kot onih, ki bi se vozili ob pravih dnevih. Pa spomnim se, da ni bilo praška za dobit in si ga moral naročit, potem pa sva z mamo stale po dve, tri ure v vrsti v trgovini za kilo, dve praška. Za plin me ne skrbi, ker ga pri hiši nič ne uporabljamo, a bojim se, da ne bo ostalo samo pri plinu. Bolj me skrbijo podatki, ki sem jih nekje prebrala, da 9 ali koliko svetovnih korporacij obvladuje 70% zalog žita na svetu in baje, če bi 15 korporacij stopilo skupaj, bi lahko zaprli trg hrane in vode ter tako povzročili lakoto na vsem svetu. Eh, bolje, da ne študiram kaj takega. IZVIRNO SPOROČILO: Ropotuljica Ej, se nisi ti malo zmotla v svojem podnapisu?? tam pri minusu? No, upam, da ti gre na bolje. jaz imam ravno danes spet en tak slab dan, kar se tiče kil. tehtam se ne, ker itak gre samo gor, odkar sem nehala z M in začela migat Žal se nisem. Res sem dala dol lani 26 kg, a sem ga od poletja naprej po malem sračkala, najbolj pa v veselem decembru in dobila nazaj 8 kg. Zdaj sem od 1.1. spet pridna, a opažam, da gre zelo počasi dol, ne tako kot lani. Verjetno zato, ker letos v bistvu nadaljujem, lani pa je bila totalna sprememba prehrane. Številko od mizarja ti bom pa poslala na GSM. Dela pa razno pohištvo, tako da bi verjetno znal naredit tudi posteljo. Lep dan vsem!
|