|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  89 90 [91] 92 93   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Septembrski sončki 2008 - drugič :)
30.12.2008 19:45:09   
arabela*
jaz sem ravnokar palačinke spekla.
Aneja je tud ravnokar domov prišla.
Ati pa še uživauser posted image

Kdor zmore sanjati, najde vizijo. Kdor najde vizijo, poišče pot. Kdor najde pot, doseže cilj.

(odgovor članu pf)
Neposredna povezava do sporočila: 2251
30.12.2008 19:46:11   
arabela*
IZVIRNO SPOROČILO: pf

ker imam samogovore in itak ni nobene.

to pa ni res....user posted image

Kdor zmore sanjati, najde vizijo. Kdor najde vizijo, poišče pot. Kdor najde pot, doseže cilj.

(odgovor članu pf)
Neposredna povezava do sporočila: 2252
30.12.2008 20:30:01   
lana17
Hvala Saraya, sej jaz tud mislim, da mu  ne smem nič dat. Vrjetno kašlja z razlogom in vrjetn ni dobr, da bi kašelj preprečila. A, se mi tak smili, ker ne more normalno spat.user posted image Bošček mali.
Pr nam je pa P na dopustu, bom jutri še enkrat poklical v ZD in upam, da dela kakšna sestra, da mi bo dala kak pameten nasvet. Se bojim, da se mu ne bi kaj v plučkih nabiral.

Nikoli ne kažite otroku česa, kar ni mogoče videti. Ko razmišljate, kaj bi bilo zanj koristno, ko bo starejši, govorite o tistem, kar je lahko koristno sedaj.
Rousseau

(odgovor članu arabela*)
Neposredna povezava do sporočila: 2253
30.12.2008 20:33:24   
lana17
IZVIRNO SPOROČILO: Me to you

Danes pa praznuje..............

user posted image  Gabriel.

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Nikoli ne kažite otroku česa, kar ni mogoče videti. Ko razmišljate, kaj bi bilo zanj koristno, ko bo starejši, govorite o tistem, kar je lahko koristno sedaj.
Rousseau

(odgovor članu ključek)
Neposredna povezava do sporočila: 2254
30.12.2008 20:33:44   
gloria
gloria, a ti je P kej rekel glede kašlja? A se mu lahko že kej da?

...nič razen kaki kamilični obkladki.....

(odgovor članu pf)
Neposredna povezava do sporočila: 2255
30.12.2008 20:51:11   
*bubi*
IZVIRNO SPOROČILO: gloria

gloria, a ti je P kej rekel glede kašlja? A se mu lahko že kej da?

...nič razen kaki kamilični obkladki.....

pri suhem dražečem kašlju se lahko da čaj iz slezovih korenin (slez je recimo zraven v Bebivalovem čaju za user posted image ), pa fajn je kako inhalacijo s fiziološko naredit oz. zrak navlažit.

Pri "mokrem" (produktivnem) kašlju pa spet inhalacija. In veliko tekočine.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Pa smo kompletni... No, odvisno, kaj je komplet :)

(odgovor članu gloria)
Neposredna povezava do sporočila: 2256
30.12.2008 21:13:26   
gloria
ajn je kako inhalacijo s fiziološko naredit oz. zrak navlažit.

Pri "mokrem" (produktivnem) kašlju pa spet inhalacija. In veliko tekočine.

...jaz to skoz delam pa nič ne pomaga....danes mi je ena prinesla kremo od justa majčina dušica za namazat stopala ali prsa...kaj ve mislite a ga res lahko z tem namažemuser posted image ....

(odgovor članu *bubi*)
Neposredna povezava do sporočila: 2257
30.12.2008 21:23:34   
*bubi*
Hmmmm.... ti razni balzami za mazanje prsnega koša..... jaz ne bi upala.

Eno pa je sigurno: majhnih otrok se nikoli ne maže z zadevami, ki vsebujejo mentol!!!

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Pa smo kompletni... No, odvisno, kaj je komplet :)

(odgovor članu gloria)
Neposredna povezava do sporočila: 2258
30.12.2008 21:41:39   
pf
Tak spekla sem skutino sočno pecivo. No tako se mu reče, če je sočno bom videla. Zraven sem pa gledala film na POP TV in je bil ful lep. 

(odgovor članu pf)
Neposredna povezava do sporočila: 2259
30.12.2008 21:44:25   
pf
Tudi jaz mislim, da bi lahko bila ta krema od justa mogoče malo preveč agresivna za dojenčkovo kožo, čeprav kaj pa vem uporabljajo jo pa mamice ful.

(odgovor članu pf)
Neposredna povezava do sporočila: 2260
30.12.2008 21:46:42   
pf
Bubi na kak način se naredi inhalacija recimo pri dojenčku. To s fiziološko recimo in ona druga. HB naša ni bolana, ampak škodi pa ne, če kaj veš. Zase naredim inhalacijo s paro tako, da zavrejem vodo in noter dam zelišča, obraz oz. glavo pa pokrijem z brisačo, imam pa tudi tisto posodico od mentoklara nekje doma. Kako pa to pripraviš dojenčku?

(odgovor članu pf)
Neposredna povezava do sporočila: 2261
30.12.2008 21:54:11   
lana17
Kako vem kakšen kašelj je? Ne znam presodit, al gre za suh al mokr kašelj. Imam pa občutek, da ko zakašlja tudi na koncu nekaj pogoltne. Včasih mi je tudi že prej zakašljal, ko se mu je mleček dvignil, vendar je bil kašelj drugačen.
Mogoče postavljam neumna vprašanja, ampak nimam izkušenj s tem.

Rousseau

(odgovor članu pf)
Neposredna povezava do sporočila: 2262
30.12.2008 21:58:16   
lana17
Je dovolj, da dam na radiatorje mokre krpe in posodo z vodo na okensko polico.

Kako pa naj izvajam inhalacijo?

Rousseau

(odgovor članu lana17)
Neposredna povezava do sporočila: 2263
30.12.2008 22:10:45   
pf
Lana jaz mislim, da je suh dražeč kašelj moč prepoznati po tem, da user posted image bolj težko kašlja, da lahko zraven tudi hrope. Ne vem no, saj ti bodo povedale punce, ki vejo kaj več o tem. Nimaš neumnih vprašanj, saj ne moreš vsega vedeti, če si prvič mamica, pa tudi vsak dan je kaj novega.

(odgovor članu lana17)
Neposredna povezava do sporočila: 2264
30.12.2008 22:14:28   
pf
Lana le daj na radiator mokre brisače in pa posodo s kamilicami. Tak je meni rekla oma, da mora biti posoda s kamilicami na radiatorju, če otroček kašlja. Drugače pa imamo mi vlažilec zraka in se super obnese, smo ga pa kupili striktno zaradi Lane. P nam ga je svetovala. Je pa res da dober za kožo, za dihalne poti. Drugače pa tudi dam kdaj kako brisačo na radiator.

(odgovor članu pf)
Neposredna povezava do sporočila: 2265
30.12.2008 22:27:25   
leda

lana, lahko skuhaš en lonec kamilc in vzameš dete v naročje, se pokrijeta z deko in dihata. al pa v kopalnici vročo vodo v banjo, pa pest kamilc noter. jaz sem zoji pri pol leta prepražila kamilce, jih dala v "povšterček", ki ga je sešila tašča in na prsni koš pod bodi.

(odgovor članu lana17)
Neposredna povezava do sporočila: 2266
30.12.2008 22:33:51   
gloria

IZVIRNO SPOROČILO: leda

lana, lahko skuhaš en lonec kamilc in vzameš dete v naročje, se pokrijeta z deko in dihata. al pa v kopalnici vročo vodo v banjo, pa pest kamilc noter. jaz sem zoji pri pol leta prepražila kamilce, jih dala v "povšterček", ki ga je sešila tašča in na prsni koš pod bodi.

....te kamilce za prsa mu jaz glih zdej delam...nisem pa dober P zastopla..ko jih prepražiš ih še kaj zaliješ ali nič....

(odgovor članu leda)
Neposredna povezava do sporočila: 2267
30.12.2008 22:37:38   
gloria
...jaz nevem če je to dober  delam (inhalacijo)user posted image v vodo dam sol in kamilce pustim vreti malega imam pa ta čas v tem prostoru....se pa da kupit tudi nek inhalator sam je nekje okrog 80 evrov...bom pa še probala tko kot je leda napisala...hvala za nasvet

(odgovor članu gloria)
Neposredna povezava do sporočila: 2268
30.12.2008 22:39:14   
lana17
Nobene nikjer, lahko noč, gremuser posted image

Rousseau

(odgovor članu lana17)
Neposredna povezava do sporočila: 2269
30.12.2008 22:41:50   
arabela*
jaz sem tuuser posted image

(odgovor članu lana17)
Neposredna povezava do sporočila: 2270
30.12.2008 22:42:04   
lana17
Mi refresh ni prijeluser posted image ...vidim, da ste gor...hvala za nasvete...bom jutri poskusla...revček spančka, pa se vsakih 15 min oglaša s kašljem

Rousseau

(odgovor članu lana17)
Neposredna povezava do sporočila: 2271
30.12.2008 22:42:34   
leda
.te kamilce za prsa mu jaz glih zdej delam...nisem pa dober P zastopla..ko jih prepražiš ih še kaj zaliješ ali nič....

jst sem jih sam prepražila na olju.

(odgovor članu gloria)
Neposredna povezava do sporočila: 2272
30.12.2008 22:43:04   
lana17
tele prepražene kamilce, torej tud pomagajo pr kašlju?

Rousseau

(odgovor članu lana17)
Neposredna povezava do sporočila: 2273
30.12.2008 22:45:34   
leda

Objave: 556
Status: prisoten tele prepražene kamilce, torej tud pomagajo pr kašlju?

ja, ravno pri tem.

sori, ker se ne spomnim, sta bla pri pediatru?

(odgovor članu lana17)
Neposredna povezava do sporočila: 2274
30.12.2008 22:46:06   
arabela*
jaz mislim,da naj bi suh kašelj predstavljal kašelj,pri katerem samo draži grlo in žgečka.
Pri mokrem kašlju,pa se mi zdi da otroku kar gor dviguje,včasih izkašljava gnoj,ko začne kašljat,se ne more ustavit....

< Sporočilo je popravil Saraya -- 30.12.2008 22:49:27 >

(odgovor članu arabela*)
Neposredna povezava do sporočila: 2275
Stran:   <<   < Prejšnja stran  89 90 [91] 92 93   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  89 90 [91] 92 93   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Materinski dopust
Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od st...
VIDEO: Ganljivo slovo od ravnokar rojenega...
video
Mlada mamica Hannah je ob rojstvu sina spoznala, da zanj ne bo mogla skrbeti tako, kot bi si zaslužil, zato je sprejela ...

Kajenje med nosečnostjo.
пеперутка16

Zanimajo me izkušnje KADILCEV glede te teme, ali še kadite/ste kadile, ker vem, da nekadilci reagirajo zelo ostro in ne razumejo želje po cigareti.