Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Septembrski sončki 2008 - drugič :) 30.12.2008 22:48:49
|
|
|
|
arabela*
|
IZVIRNO SPOROČILO: lana17 pa se vsakih 15 min oglaša s kašljem to pa se mi kar pogosto zdi. Jaz bi preventivno peljala k P. Nočem strašit,ampak če je močan kašelj,se zna zgodit,da lahko izzove bronhitis,zato dajo antibiotik.
|
|
RE: Septembrski sončki 2008 - drugič :) 30.12.2008 22:50:07
|
|
|
|
gloria
|
....aha pa še to najdla sem še en domači recept za kašelj... Sirup proti kašlju 250ml. vode pomešajte z 1 žličko suhega žajblja,1 žličko timijana, 100 gr. sesekljane čebule in 100 grami rjavega kandis sladkorja in kuhajte tako dolgo da se sladkor rastopi.Še toplo precedite v 450 ml. steklenico na navoj in ohladite.Hranite v hladilniku 1 teden. Do 3 leta starosti dajete otroku trikrat dnevno 1 do 2 žlički sirupa,dokler kašelj ne pojenja
|
|
|
|
RE: Septembrski sončki 2008 - drugič :) 30.12.2008 22:51:09
|
|
|
|
lana17
|
IZVIRNO SPOROČILO: leda Objave: 556 Status: prisoten tele prepražene kamilce, torej tud pomagajo pr kašlju? ja, ravno pri tem. sori, ker se ne spomnim, sta bla pri pediatru? Je odsoten.
|
|
RE: Septembrski sončki 2008 - drugič :) 30.12.2008 22:51:38
|
|
|
|
arabela*
|
glorija,ne gre mi v račun,kako sesekljano čebulo dat ?
|
|
RE: Septembrski sončki 2008 - drugič :) 30.12.2008 22:52:56
|
|
|
|
lana17
|
IZVIRNO SPOROČILO: Saraya IZVIRNO SPOROČILO: lana17 pa se vsakih 15 min oglaša s kašljem to pa se mi kar pogosto zdi. Jaz bi preventivno peljala k P. Nočem strašit,ampak če je močan kašelj,se zna zgodit,da lahko izzove bronhitis,zato dajo antibiotik. ...me prav zarad tega skrbi, čez dan sicer manj kašlja...bom jutri klicala v ZD, mogoče vsaj tolk, da poslušajo kako diha, da se mu res ne bi kej začel pacat v plučkih
|
|
RE: Septembrski sončki 2008 - drugič :) 30.12.2008 22:54:18
|
|
|
|
lana17
|
babuške, grem zdej vseeno spat, lahko noč
|
|
RE: Septembrski sončki 2008 - drugič :) 30.12.2008 22:55:48
|
|
|
|
arabela*
|
IZVIRNO SPOROČILO: lana17 babuške, grem zdej vseeno spat, lahko noč mirno noč želim
|
|
RE: Septembrski sončki 2008 - drugič :) 30.12.2008 22:55:52
|
|
|
|
gloria
|
glorija,ne gre mi v račun,kako sesekljano čebulo dat ? ...men je tudi hecen...ampak res piše v knjigi otroške bolezni...jaz vem da moja tašča včasih dela za sebe nek tak sirup
|
|
|
|
RE: Septembrski sončki 2008 - drugič :) 30.12.2008 22:56:12
|
|
|
|
leda
|
Nočem strašit,ampak če je močan kašelj,se zna zgodit,da lahko izzove bronhitis,zato dajo antibiotik. evo, saraya je prva strašila no, meni se je pri ta prvi zgodilo, da je bla prehlajena in sem jo peljala k pediatru prepričana, da me bodo nadrli, kaj paniko zganjam in jim čas jemljem...no in sva pri 6 mescih pristali v bolnici. krivec pa zloglasni rsv virus, za katerega prej seveda sploh nisem slišala. gre za virus, ki povroči prehladu podobno obolenje, vedno je prisoten kašelj; ki se mu reče bronhiolitis. kar ponavadi prinese oteženo dihanje in če je hudo, je treba na kisik v bolnico. pa da ne bo panike. vsak kašelj še ni frka. najlažje pa dihalno stisko ocenite z merjenjem vdihov/izdihov. če jih je po pol ure trdnega spanja več kot 35, je treba k pediatru na merjenje saturacije.
|
|
|
|
RE: Septembrski sončki 2008 - drugič :) 30.12.2008 22:57:00
|
|
|
|
gloria
|
...nič jaz tudi letim...lahko noč....lana držte se
|
|
|
|
RE: Septembrski sončki 2008 - drugič :) 30.12.2008 22:57:11
|
|
|
|
arabela*
|
bubi,kaj brinjevo mazilo tudi vsebuje mentol?
|
|
RE: Septembrski sončki 2008 - drugič :) 30.12.2008 23:00:18
|
|
|
|
leda
|
jaz sem moji delala še bol simpl, a podoben zvarek. naseklala čebulo, jo posula s cukrom, pustila čez noč in je po žlički jedla sok, ki se je spustil. dozdeva se mi, da je pomagal, ma je bla že ful starejša kot naši septemberski piški.
|
|
|
|
RE: Septembrski sončki - drugič :) 30.12.2008 23:32:03
|
|
|
|
gold fish
|
IZVIRNO SPOROČILO: Saraya naša si že sama flaško drži. Ravno zdaj pije iz nje že ves čas saraya - naš danes že cel dan iz aventa pije , mu druga ne preostane, ko je lačen ... ...mater sem zaj ..
|
|
|
|
RE: Septembrski sončki 2008 - drugič :) 30.12.2008 23:37:48
|
|
|
|
gold fish
|
IZVIRNO SPOROČILO: pf Kake so pa kaj hoferjeve? niso še premočile, pa v pasu imajo elastično, pa cenovno so tud ugodne ..saj sploh ne vem kake so cene plenic ...no 90 plenic je nekje 12€. ...so jih punce hvalile, pa sem jih kupila... ..tiste mullerjeve pa so tiste v oranžni pakungi....nekak na b... ...... jaz sem imela te pa so mi ble nekak debele na otip... ...sreča je pa to, da mali dobro prenaša vse te preiskuse plenic.... sem zadnjič bila v lekarni in je bil en atek tam in kupoval mazilo za ritko...bolj močno....., ker so eksperimentirali s plenicami in je mali dobil ful reakcijo
|
|
|
|
RE: Septembrski sončki 2008 - drugič :) 30.12.2008 23:47:56
|
|
|
|
gold fish
|
IZVIRNO SPOROČILO: Saraya glorija,ne gre mi v račun,kako sesekljano čebulo dat ? ..jaz vem, da pomaga, da čebulo narežeš na kolobarje zaliješ z vodo, da je čebula pokrita in kuhaš en čas....fl smrdi....., pol ko se pa shladi pa daš al odraslemu po žlički ta sok za pit... ...je pa to v primeru, ko se nabira sluz v pljučkih in je ne more/ne zna izpljuniti... ..pomaga preverjeno...recept od starih babic..... od kolegice hčera je imela že tako močno, da je bila skoraj že pljučnica....ji je to začela kuhat in se je detece rešlo bolnice in vseh zdravil...... ...pa našemu smo tud dajali.... je pa res ful nagravžen okus
|
|
|
|
RE: Septembrski sončki 2008 - drugič :) 30.12.2008 23:48:39
|
|
|
|
gold fish
|
IZVIRNO SPOROČILO: gloria glorija,ne gre mi v račun,kako sesekljano čebulo dat ? ...men je tudi hecen...ampak res piše v knjigi otroške bolezni...jaz vem da moja tašča včasih dela za sebe nek tak sirup eto, mislim, da sem o tem v prejšnjem postu pisala....
|
|
|
|
RE: Septembrski sončki 2008 - drugič :) 30.12.2008 23:53:13
|
|
|
|
gold fish
|
IZVIRNO SPOROČILO: Saraya bubi,kaj brinjevo mazilo tudi vsebuje mentol? nisem sicer bubi, ampak ne...ga imam doma in čist drugač diši ..... ...sem šla še pogledat na navodila.... ...to naše mariborskih lekarn - galenski laboratorij.... ima not eterično olje navadnega brina, poprove mete, navadnega rožmarina, prave sivke, zel pravega pelina, razt.amonika,etanol, beli vazelin, lanolin, rumeni vosek
< Sporočilo je popravil gold fish -- 30.12.2008 23:54:42 >
|
|
|
|
RE: Septembrski sončki 2008 - drugič :) 30.12.2008 23:56:18
|
|
|
|
gold fish
|
...babike...pozdravite se in vaše ... ...jaz šibam spat.... nočka...
|
|
|
|
RE: Septembrski sončki 2008 - drugič :) 31.12.2008 0:06:26
|
|
|
|
tia
|
Nočka, vi čvekate jaz pa nimam časa brati ,sedaj ko imam ta večjo doma sem enostavno brez časa,samo še v teh poznih urah je kaj časa,a potem ste vse že v posteljah. Večja ima vnetje obeh ušes tako ,da je tečna 100/h. Maj je pa danes dobil že drugi zobeh,pa to ne moreš verjeti kako hitro,no Leni jedobila pri 4,5 mesecih on pa potekšnem še mesec prej. Nič tudi jaz grem počasi počivat, VESELE PRAZNIKE PA SREČNO 2009!!
|
|
RE: Septembrski sončki 2008 - drugič :) 31.12.2008 0:16:05
|
|
|
|
arabela*
|
tia,pozdravljena
|
|
RE: Septembrski sončki 2008 - drugič :) 31.12.2008 0:19:51
|
|
|
|
tia
|
IZVIRNO SPOROČILO: Saraya tia,pozdravljena pozdravljena saraya
|
|
RE: Septembrski sončki 2008 - drugič :) 31.12.2008 8:13:36
|
|
|
|
ključek
|
< Sporočilo je popravil Me to you -- 31.12.2008 8:15:09 >
|
|
|
|
RE: Septembrski sončki 2008 - drugič :) 31.12.2008 9:09:28
|
|
|
|
*bubi*
|
Dobro jutro! IZVIRNO SPOROČILO: Saraya jaz mislim,da naj bi suh kašelj predstavljal kašelj,pri katerem samo draži grlo in žgečka. Pri mokrem kašlju,pa se mi zdi da otroku kar gor dviguje,včasih izkašljava gnoj,ko začne kašljat,se ne more ustavit.... Suh kašelj je ful nadležen, težko ga je pomirit. Pri produktivnem kašlju pa se prav sliši, da se sluz izkašljuje. Pri prehladih gre običajno za suh kašelj. Če se zaleti ali ne, ni merilo, ker se jim pogosto zaleti slina. Inhalacija? Je bilo nekaj načinov opisanih. Mi smo za bubija nabavili tale inhalator: http://www.diafit.si/article.aspx?articleid=18 mi ni žal niti evra. Res pa je bila to pri nas nuja, ker je ima bronhitise (in je bil že 2x v bolnici zaradi tega ). No, bubika je tudi imela pri 2m kar hude težave z dihanjem in sem ji po nasvetu P tudi delala inhalacije s tem.
< Sporočilo je popravil *bubi* -- 31.12.2008 9:10:18 >
|
|
RE: Septembrski sončki 2008 - drugič :) 31.12.2008 9:12:35
|
|
|
|
Lara Croft
|
..pomaga preverjeno...recept od starih babic..... Kako so te stare babice vse znale, a?
|
|
RE: Septembrski sončki 2008 - drugič :) 31.12.2008 9:36:35
|
|
|
|
bark
|
Punce želim vam vse najlepše v novem letu in čim več lepih trenutkov s svojimi škratki.
|
|
|
Najbolj brane vsebine v rubriki Najlepše ime za fantka po vašem izboruVsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...
Dojenček ponoči ne spiJe nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...
Zadnje s foruma
Kajenje med nosečnostjo.
пеперутка16
Zanimajo me izkušnje KADILCEV glede te teme, ali še kadite/ste kadile, ker vem, da nekadilci reagirajo zelo ostro in ne razumejo želje po cigareti.