Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Februarski sončki - 8. del 23.12.2008 22:43:10
|
|
|
|
Suzi*
|
IZVIRNO SPOROČILO: mlavla jencili..ma pa novo slikco jencili ima že drugo novo slikco.
|
|
RE: Februarski sončki - 8. del 23.12.2008 22:44:24
|
|
|
|
dolenjka
|
IZVIRNO SPOROČILO: jencili IZVIRNO SPOROČILO: mlavla jencili..ma pa novo slikco mam ja, sam ne vem zakaj mi tle nobena ni všeč nikol Verjetno zato, ker so tolk pomanjšane
|
|
RE: Februarski sončki - 8. del 23.12.2008 22:45:34
|
|
|
|
listek1
|
IZVIRNO SPOROČILO: jencili IZVIRNO SPOROČILO: listek1 čer, jest pa sam letam naokol in pol vas komi preberem Celo ratal mi je že mal piškotov spečt, vendar imam namen še v četrtek mal pečt, ker bo še dragi doma, da se bo zabaval z davidom. Sva bila pa danes še na službenem kosilu, babi je pa merkala davida in ga dala tudi ajat. Moram pa zavit še darila, ..... sej bo. Pa škoda mi je bit notr ker je zuni lepo in sem potem rajš zuni s tamalim, doma pa cela bomba po bajti Jencili -pridem na piškote, ne rabiš 2x rečt vidim pa da ste bile vse pridne s peko jest bom pa tud šla počasi v mižule. Mirno nočko punce razen naše hiše, sem mela tebe prvo v mislih a za jutri velja? No, pa sej se bova jutri zmenili sva se že
|
|
|
|
RE: Februarski sončki - 8. del 23.12.2008 22:45:43
|
|
|
|
mlavla
|
nič drage moje..jst grem pančat... nočko
|
|
RE: Februarski sončki - 8. del 23.12.2008 22:52:02
|
|
|
|
jencili
|
in še poskus v tretje...zdej mam pa dost, za par dni bo dobra grem počasi v mižule nočko drage moje
|
|
RE: Februarski sončki - 8. del 23.12.2008 23:09:38
|
|
|
|
Suzi*
|
jaz tud grem...moram še za jutri za večerjo stuhtat. nočko.
|
|
RE: Februarski sončki - 8. del 24.12.2008 6:35:34
|
|
|
|
blaža
|
Jutro! Mi smo se pa zbudili že ob 5.30 , no ma smo kar lepo spali . Končno po enem tednu, da je lepo spančkal. No zdej si že kuham , pol vas pa malo preberem, namesto časopisa, ki ga še ni.
|
|
RE: Februarski sončki - 8. del 24.12.2008 6:43:46
|
|
|
|
blaža
|
Jah, nič takega niste načvekale , pač čvekale ste. No zdej pa jaz čakam sonček, da bomo šli pohajat, ma to bo komaj čez par ur.
|
|
RE: Februarski sončki - 8. del 24.12.2008 7:00:37
|
|
|
|
blaža
|
Skodelica je 2,25 dl 225 g dobre jedilne čokolade 1,25 skodelice moke 1/2 skodelice kakava 2 zlički pecilnega praška ščep soli pol masla (sobna temperatura) 1 skodelica rjavega sladkorja 2 jajci 1 žlička vanilijevega ekstrakta ali 1 vanilijev sladkor 1/3 skodelice mleka kristalni sladkor in sladkor v prahu za "paniranje" Čokolado razrežemo na koščke in jo v posodi nad soparo stopimo. Pazimo, da ne zavre. Počakamo, da se malo ohladi. Moko presejemo s pecilnim praškom in kakavom. Penasto vmešamo maslo in rjav sladkor. Dodamo jajci, vanilijo in sol. Dobro vmešamo in počasi prilijemo rahlo ohlajeno čokolado. Izmenično vmešamo: mešanico moke in kakava ter mleko. Masa bo precej tekoča. Testo razdelimo na 2 ali 3 dele, jih pokrijemo s plastično folijo in postavimo na hladno za vsaj 4 ure, ali čez noč. Pečico segrejemo na 175 stopinj. Pripravimo 2 krožnika. V prvega damo kristalni sladkor, v drugega sladkor v prahu. Z rokami oblikujemo kroglice (moje so bile približno 2,5 do 3 cm premera), najbolje je samo po 4 naenkrat in jih damo v krožnik s kristalnim sladkorjem. Povaljamo kroglice in jih prestavimo v krožnik s sladkorjem v prahu. Spet jih povaljamo in jih damo na pekač, obložen s peki papirjem. Kroglice naj bodo 4 do 5 cm narazen. Pečemo jih približno 12 do 14 minut. Piškotki bodo še mehki. Takoj ko se ohladijo, jih zapremo v kakšno Tupperware posodo (ali kaj podobnega), da se ne bodo osušili. Nikakor ne vzamemo vsega testa naenkrat iz hladilnika, ker se kroglice lepo delajo samo iz mrzlega testa. Jaz oblikujem samo po 4 kroglice naenkrat in ko so prevlečene s sladkorjem v prahu in položene na peki papirju, si umijem roke in naredim naslednje 4. Prvič se mi je zdelo precej zamudno, ampak piškotki so bili tako lepi že prvič in vsi so jih resnično oboževali. Dolenkja, meni so tej všeč, nisem jih pa še delala.
|
|
RE: Februarski sončki - 8. del 24.12.2008 7:02:54
|
|
|
|
blaža
|
|
|
RE: Februarski sončki - 8. del 24.12.2008 7:03:13
|
|
|
|
blaža
|
Kaj niso lepi?!!!!
|
|
RE: Februarski sončki - 8. del 24.12.2008 7:07:52
|
|
|
|
blaža
|
Testo: 140 g masla ali margarine 70 g sladkorja 1 vanilijev sladkor ščepec soli 2 rumenjaka 180 g moke 50 g nasekljane čokolade Nadev: 30 g masla 180 g čokolade 4 žlice sladke smetane 1,5 žlice medu In še: preostala beljaka cca. 100 g sesekljanih lešnikov Pečico segrejemo na 180 stopinj. Sestavine za testo na roke zamesimo v testo, ki se ne lepi (po potrebi dodamo malenkost moke). Testo oblikujemo v kroglice, ki jih namočimo v beljaku in povaljamo v sesekljanih lešnikih. Nalagamo na pekač, ki smo ga obložili s peki papirjem. V vsako kroglico vtisnemo luknjo za nadev s prstom ali s kuhalnico. Pečemo 18 minut. Za nadev sestavine stopimo in dobro zmešamo. Natančno se držimo količin, da bo kasneje nabrizgana zmes dovolj trdna, da bomo lahko piškote hranili enega na drugem in hkrati dovolj mehka, da bomo zlahka ugriznili vanje. Ohladimo do stopnje, da zmes postane kremasta za brizganje. Na pečene krapke nabrizgamo kupčke nadeva in pustimo, da se strdi. P še tej me matrajo
|
|
RE: Februarski sončki - 8. del 24.12.2008 7:08:22
|
|
|
|
blaža
|
|
|
RE: Februarski sončki - 8. del 24.12.2008 7:08:48
|
|
|
|
blaža
|
Niso lih čokoladni, ma izgledajo dobro.
|
|
RE: Februarski sončki - 8. del 24.12.2008 7:23:02
|
|
|
|
ELMA
|
jutro...druga naša slaščičarka me je prehitela .....
|
|
RE: Februarski sončki - 8. del 24.12.2008 7:23:57
|
|
|
|
blaža
|
IZVIRNO SPOROČILO: ELMA jutro...druga naša slaščičarka me je prehitela .....
|
|
RE: Februarski sončki - 8. del 24.12.2008 7:25:04
|
|
|
|
blaža
|
IZVIRNO SPOROČILO: blaža IZVIRNO SPOROČILO: ELMA jutro...druga naša slaščičarka me je prehitela ..... Sej, nebi, pa me je bodilka vrgla pokonci. .
|
|
RE: Februarski sončki - 8. del 24.12.2008 7:25:31
|
|
|
|
ELMA
|
boža une popokane črne jaz pečem 2x-3x na mesec tko se hitro naredijo in hotro pojejo njamiiii
|
|
RE: Februarski sončki - 8. del 24.12.2008 7:25:57
|
|
|
|
blaža
|
Jutro inja2!
|
|
RE: Februarski sončki - 8. del 24.12.2008 7:26:49
|
|
|
|
blaža
|
IZVIRNO SPOROČILO: ELMA boža une popokane črne jaz pečem 2x-3x na mesec tko se hitro naredijo in hotro pojejo njamiiii Pol pa povej dolenjki, da niso težki za nardit. A so dobri? Meni zgledajo ful dobri, pa še zelo so mi lepi!
|
|
RE: Februarski sončki - 8. del 24.12.2008 7:31:23
|
|
|
|
ELMA
|
Pridna si .... pri tebi doma , človek nemore bit na dijeti Veš kaj ti bom povedala , jaz sem bila s peko zasvojena , in sladko in slano pa sam mogla njehat smo se tko zredili naj raje smo jedli bureke in peciva še zdej gdaj pa gdaj kaj spečem od sladkega , sam je primeni ta problem kot pri tebi , neznam mal naredit , jaz naredim da imamo zaloge , pa se bojimo da ne bo rok potekel Bureke pa nisem nehala delat , te pite so pri nas glavna jed , in zmeram bodo
|
|
RE: Februarski sončki - 8. del 24.12.2008 7:32:45
|
|
|
|
ELMA
|
IZVIRNO SPOROČILO: blaža IZVIRNO SPOROČILO: ELMA boža une popokane črne jaz pečem 2x-3x na mesec tko se hitro naredijo in hotro pojejo njamiiii Pol pa povej dolenjki, da niso težki za nardit. A so dobri? Meni zgledajo ful dobri, pa še zelo so mi lepi! Jaz po svom receptu ko jih začnem delat ,naredim jih za 10-15 min . Se mi zdi da so najbolj hitri .
|
|
RE: Februarski sončki - 8. del 24.12.2008 7:34:05
|
|
|
|
ELMA
|
IZVIRNO SPOROČILO: blaža Jutro inja2! Je pa naša redna spremljevalka mogoče prepisuje recepte
|
|
RE: Februarski sončki - 8. del 24.12.2008 7:41:13
|
|
|
|
blaža
|
IZVIRNO SPOROČILO: ELMA IZVIRNO SPOROČILO: blaža Jutro inja2! Je pa naša redna spremljevalka mogoče prepisuje recepte ta ta zadnja je bla ta boljša izjava!
|
|
RE: Februarski sončki - 8. del 24.12.2008 7:42:19
|
|
|
|
blaža
|
IZVIRNO SPOROČILO: blaža IZVIRNO SPOROČILO: ELMA IZVIRNO SPOROČILO: blaža Jutro inja2! Je pa naša redna spremljevalka mogoče prepisuje recepte ta ta zadnja je bla ta boljša izjava! Ja kje je pa kej Metka 15?!
|
Najbolj brane vsebine v rubriki Zakaj se dojenček še vedno ponoči zbuja?Tako kot dojenčki tudi mnogi malčki ne spijo vso noč in to je povsem normalno. Malčki hrepenijo po povezanosti in dotiki...
Zadnje s foruma
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?