Blacky30
|
Inigo, fotke vajinega božička so enkratne. Na zadnji slikici izgleda kot nuna. ki moli in gleda gor k bogu. Frutka, pri nas v vrtcu pa lahko imajo svoje igrače vsak dan. Pri lanskih vzgojiteljicah pa so morali imeti prav posebej igralni dan, s tem da si Nejc takrat ni hotel nikoli nič svojega vzet, se je menda bal, da bi mu vzeli, je bil še bolj začetnik in zato nedružaben. Zdaj pa gre vsak dan en avtek z njim. Ja, Teja gre tudi drugo jesen v jasli, mi bo malo lažje, ker sem zdaj vrtca že navajena in bo tudi Nejc tam. Pa vzg. poznam in so res super. 24julij, če praviš, da po novem letu začneš z dieto, a te potem dodam na seznam julijskih mačk?? Jaz še razmišljam o dieti, definitivno pa v prvi fazi letijo stran vse sladkarije, vse sladkano in nasploh sladko. Potem pa bom videla, kako bom zadovoljna s potekom, če ne bo dovolj, bom se spravila k ločevalni. Glede miksanja GH pa z vilico ne moreš pretlačit surovega korenčka. Meni je namreč P rekla, da naj ne kuham. Samo, ker mi ni uspelo spravit v kašico, sem danes skuhala in ji dala. No, ko smo pri tem, da poročam o naši prvi GH. Sem ji dala kuhan korenček. Prvič je videla tudi žlico in je začela jezik ven tiščat, ko sem ji jo dala. No, potem jo je nekaj lizala, samo ni znala potegnit dol z nje korenčka. Sem se malo namatrala, pa je nekak pojedla, samo ji je bilo kar všeč, ni čudnih fac delala. Itak pa sem ji dala 3 konice žličke. Pred temi žličkami sem ji dala flaško, da je umirila tahujšo lakoto, mogoče 10 ml, da je potem v miru poskusila, potem pa po korenčku pa še flaška do konca. Tak sem delala tudi pri Nejcu, ker sicer vmes ni dovolj lačna med enim in drugim hranjenjem. No, in ko jo dvignem za kupček, mi v loku pobruha korenček in mleko ven. Celi hrbet sem imela moker. Ne vem, kaj ji ni pasalo. Nanka, ne straši me o samo še 6 porodniških?!?!? Me je kar stisnilo. Dzanika, ja pri Nejcu smo imeli dejansko jabolčni sok namesto čaja, kasneje tudi ribezov, tisti temno rdeč, vedno od fruteka, potem pa sem pri enem letu prešaltala na veliko pakungo 100% jabolčnega soka od ???? kak mi je zdaj z glave padlo, saj veste, oni sokovi, ko jih vsi pijemo.....grrrr, preklet ementaler spomin. Ni nekaj na H? Pomagajte.....ne da se mi do hladilnika plazit. Tega pije še zdaj, mu ga malo razredčim z vodo. HD, midva imava skupen denar, vse je eno, niti ne veva, kje je od koga kaj. Jaz razpolagam s celotnim denarjem, sem "financ minister" pri hiši. Ko pride plača, porodniška, takoj odštejem vse položnice, trajnike, obresti, kreditne kartice in prenakažem iz enega računa na drugega, če kje kaj manjka. In tako ostane, kar ostane, skoraj nič. To imam potem večinoma v denarnici, kjer si on vsako jutro pred službo vzame za malico. Nič pa nobeden od naju ne kupi nepremišljeno (mislim večje stvari od hrane), dokler se z drugim ne posvetuje. V trgovini plačujeva s kartico enega ali drugega, odvisno, kje je dnar gor, me ponavadi pokliče in vpraša, s čim naj plača, oba sva pooblaščena na vse. Al pa imam jaz navado mu pisat sms listke za trgovino in kar zraven napišem, s čim naj plača. Nam trenutno ni z rožicami postlano, tak da morava ful pazit, pa še vedno včasih ne prideva skozi. Stroški ogromniiiiii, zakreditirana oba do konca, limiti porabljeni do najvišje možnosti, kreditne kartice do limita porabljene, .....za znoret skratka. Al pa za zjokat..... Frutka, tebi bi se zmešalo v naši situaciji, če tak kompliciraš za en bogi limitek. In ob tem se HD spomnim, da si nam enkrat pred enimi 3 meseci hotela postavit eno intimno vprašanje, pa si nisi upala, potem pa se tudi kasneje nisi opogumila. A boš se zdaj? Ker me zanima. Če sem dobro slutila takrat, pa se mi je zdelo, da bi naj bilo nekaj v zvezi z zizikami??? Al pa je takrat tisto čisto slučajno sovpadalo in si mislila čisto nekaj drugega. Netki, vsaka vam čast, da lahko dajate še na varčevalni račun vsak mesec. Lunica, in jaz, ko res vse podrobno preberem, se ne spomnim, da bi ti napisala kdaj kaj o otroških slikah???? Aja, mogoče si tam, ko še nisem prebrala. Bom zrihtala, itak imam v planu skenirat otroške slike, da jih imam še na compu. Ne obljubim, kdaj, a bom. Kuhanje - pri meni tudi Vendelina rula. Mi jo je nekaj let nazaj božiček prinesel in je v stalni rabi. Sicer pa sem obsedena s kuharskimi knjigami in recepti, samo zbiram in zbiram, jih imam na tisoče. Potem pa kuham stalno eno in isto. Sem pa ravno danes dobila Ramino knjižico receptov slovenskih gospodinj, je superca, že več let zaporedoma pošiljam črtne kode od rame in mi jo potem pošljejo in so not prav fajn recepti. Majuska, ja, jaz bom ji dala tudi brokoli in brstični ohrovt, pa ju jaz ne maram, recimo. Liju, jaz sem šopingirala zadnjič v Kiku. Nejc je dobil 3 majčke z dolgimi rokavi po 5,50€ in ene žametne hlače za 9€. Pa dokolenke in nogavice. Nočko.
|