|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  5 6 [7] 8 9   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Januarčice 2009 2. del
10.12.2008 16:00:35   
petra88
ma velikost otroka pri rojstvu ni odvisna od velikosti staršev, mogoče malo, se pa pozna potem ko otrok raste, pride v puberteto..

(odgovor članu snikolina)
Neposredna povezava do sporočila: 151
10.12.2008 16:05:41   
Ploha
uf upam, da res, ker nš bodiči ata je tud velik in fest dec user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu petra88)
Neposredna povezava do sporočila: 152
10.12.2008 16:06:58   
Zvezdica
Kje pa je saša danes?

Snikolina, emni so tudi govorili v prvo(men se zdi da to že petič pišem) da kako je velik in težak, no kaoncu se je mali rodil 3560g in 54 dolg - NORMALEN! Nič prevelik, ko so ga pa prek UZ merili, še v trebuhu pa šeč kako bo težak, čez 4 kg pa ne vem kaj. UZ ima odstopanja za 30% tko da brez panike in ne jemljite vsega 100% resno, ker tudi G se kdaj zmotijo. Izzy pa počasuser posted image

i belive i can fly....

(odgovor članu petra88)
Neposredna povezava do sporočila: 153
10.12.2008 17:14:41   
khurde
Petra, meni je G že ene dvakrat rekla, da velikost sicer ni odvisna od velikosti staršev, je pa odvisna od velikosti novorojenčkov v družini, nekaj na ta način. Da če se pač v eni družini rojevajo veliki otroci, se pač taki rojevajo in je to genetsko pogojeno. Kar pa ne pomeni, da bo otrok potem kasneje večji kot ostali ali pa da je velik ata, velika mama, velik otrok.

Je pa tako, kot je rekla Niia, ta nosečniška sladkorna je bolj "nova pogruntavščina", včasih tega niso merili in so bili pač nekateri večji, zato se pa nihče, razen nas, nosečnic, ki fašemo, ne sekira ... ravno prejle mi je tašča spet prinesla en kup enih pralinejev, nekaj lizik, včeraj pa krof in dve veliki gorenjki. Njim se to zdi, kot da ne obstaja, pa verjetno niso edini, pač telo malo drugače presnavlja med nosečnostjo, kaj čmo.

Imajo pa lahko probleme med nosečnostjo punce, ki so sladkorne bolnice že od prej. Pri njih je nosečnost kao bolj rizična, treba je načrtovati zanositev že prej, se posvetovati z zdravnikom, pa skoz spremljajo razvoj otroka itd., ker imajo lahko tudi probleme (splav, kakšne okvare...). Sem dobila tudi zloženko o tem, o navadni sladkorni v nosečnosti, samo me je sestra opozorila, da je samo v vednost, ker sem jo spraševala o tem in da drugače napisano ne velja za nas.

(odgovor članu Zvezdica)
Neposredna povezava do sporočila: 154
10.12.2008 17:24:25   
snikolina
Bravo Khurde, to si zelo dobro napisala. Se res že bolje počutim. Hvala.user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu khurde)
Neposredna povezava do sporočila: 155
10.12.2008 17:48:14   
khurde
Prosim, me veseli.

Je pa res, da se lahko tako racionalno napiše, samo na vsake toliko pa verjetno vsako malo (ali malo več) zvije, kar je pač normalno, sej nas ja skrbi za naše male razgrajače.

(odgovor članu snikolina)
Neposredna povezava do sporočila: 156
10.12.2008 18:01:39   
ronja
a katera ve: tisto potrdilo o prisotnosti partnerja pri porodu ali velja v samo tisti porodnišnici, kjer se obiskuje mat. šola ( v mojem primeru Kr) ali grem lahko recimo na jesenice in mi potrdilo velja tudi tam????

Povsod mu velja.

G mi je rekla ravno obratno. Da je nevarno za in ne zame ter da po porodu nosečniški sladkor izveni.

Izzveni in zate ni nevarno. Za user posted image pa ej nevarno samo, če se ti ne držiš diete, ker mu lahko daš nagnjenje za sladkorno in ker je lahko prevelik in se zato prej rodi ali pa ima težji porod. Če pa se držiš diete, potem otroku ni nič.

prstne barve, plastelin, maso za oblikovanje

hehe, to Ronja dobi za dedka Mraza (prstne barve. Maso za oblikovanje sem ji pa kar sama naredila, slano testo, se je dane sful igrala.

ploha, velikost se bolj deduje po mami kot po očetu, znanstveno dokazano, smo se učili pri biologiji človeka. Verjetno ravno zato, da gre skozi tisto luknjo tam doli;)

zvezdica, meni je moja bivša g. ves čas govorila, kako majhna je tamala - sekiralo je pa to ni - ampak da je baje ful mala - pa to še 2 dni pred porodom... Ker pač nisem bila ful debela. No, mala je mela 3480g in 51 cm, čisto nič mala! Tisti ki me je v p. meril, pa mi je povedal čisto točno!

(odgovor članu Ploha)
Neposredna povezava do sporočila: 157
10.12.2008 18:07:02   
lunica12
Kok se pa js zdle filam z user posted image ,zraven pa vas skos spremlam....

15.1.2009 se nama je pridruzila Anina :)

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 158
10.12.2008 18:20:22   
khurde
a tok hit pišemo, da je ko da bi film gledala? user posted image

(odgovor članu lunica12)
Neposredna povezava do sporočila: 159
10.12.2008 18:23:43   
lunica12
Jauser posted image user posted image Zraven pa se ostalo cekiram....Je kr nekaj zanimivega tle gor user posted image  

(odgovor članu khurde)
Neposredna povezava do sporočila: 160
   [Brisano sporočilo]
10.12.2008 18:55:04   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu khurde)
  Neposredna povezava do sporočila: 161
10.12.2008 19:05:05   
lunica12
No evo Niia pa je le uspelouser posted image user posted image

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 162
10.12.2008 19:13:27   
African queen
Dober večer!

Uau,smo pa le uspele prit na drugi del user posted image user posted image ..bravo punce čveke user posted image user posted image

Zdej imam velik za prebrat za nazaj!

No,naj vam povem,da moji fantje prihajajo 27.12 in bodo tukaj do 13.1..bolje tako kot nič.Sem že boljše volje!user posted image

Tudi jaz precej slabo spim ponoči,tako da moram čez dan nadoknadit...hodim pa kot robot,vse me boli user posted image

Kje je naša saša ??

Jutri pa imam tudi jaz pregled,komaj čakam,da vidim kako je naš mali..

(odgovor članu lunica12)
Neposredna povezava do sporočila: 163
10.12.2008 20:21:03   
Anonimen
čeruser posted image

pridne čveke user posted image končno nam je mal zalaufalo, pa bomo mogle rodit pa spet ne bo cajtauser posted image

joj kak spet user posted image razgraja user posted image bom očitno mogla it dva kroga po stanovanju, da ga mal iz ritma vržeuser posted image

sem si 6 mandarin prštimala, grem jih pojest zdejuser posted image

user posted image

(odgovor članu African queen)
  Neposredna povezava do sporočila: 164
10.12.2008 21:06:52   
mimi30
Komaj mi je uspelo prebrati, kar ste naklofale. Zdej bi pa kaj pokomentirala pa je bilo toliko tem, da sem že vse pozabila user posted image kar sem hotla napisat. Imam težave s spominom med user posted image . Še mogoče katero to muči user posted image ?

Hvala za lep sprejem. Se bom potrudila, da bom vzorna članica januarčic.

Danes sem bila na pregledu. Naredila mi je UZ. Dete težko 2100g (še ena je napisala takšno težo za 33teden in je to čist ok), obrnjeno z glavico navdol, zelo živahno in še vedno skriva kaj je. Dala sem tretjič kri za toxo, vprašala sem za testiranje za streptokok in pravi, da ga v ZD Celje ne opravljalo, ter da se spremembe vidijo na vaginalni flori že med nosečnostjo pri porodu pa na izločenih tekočinah.
Bila sem kregana ker sem se zredila za 11kg. Sem se že nehala sekirat in veselo jem naprej, ker se mi zdi, da to sploh ni tako kritično. Se pa vedno tehtam v celoti oblečena tako, da mislim, da je verjetno že tu razlika, če se poleti na začetku nosečnosti tehtaš bos in v lahkih oblačilih zdej pa kavbojke in vse ostalo za zimske medvedke. Sama sebe tolažimuser posted image . Tolažim se tudi s tem, da sem po prvi nosečnosti prišla čisto nazaj na svoje kg brez kakšnih večjih odrekanj.

Jutri grem zjutraj k frizerju, ker imam že grozen narastek, zvečer pa na službeno novoletno zabavo.

Za seznamček: naslednji pregled 12.1., doma pa imamo že enega škratka (fantka).

If you can dream about it, you can do it.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 165
10.12.2008 21:13:29   
Anonimen
mimi midve se bova pa zgleda skupej matraleuser posted image

(odgovor članu mimi30)
  Neposredna povezava do sporočila: 166
10.12.2008 21:13:41   
lunica12
Mima30 ja moje dete je tolk tezko....user posted image Drugace mam pa js tudi grozne tezave z spominom zdaj med nosecnostjo.....Kot da sem ze v starih letihuser posted image
Glede kil pa ne vem zakaj te je kregalauser posted image To je pa ja cist normalno ne vem no...

(odgovor članu mimi30)
Neposredna povezava do sporočila: 167
10.12.2008 21:16:36   
crtka
Bravo januarčice user posted image user posted image user posted image , ste pa ratale pridne za pisat, meni rata kaj prebrat za napisat pa sm bolj lena.
Je pa pri nas že drugi zelo naporen teden, prejšnji teden mali in user posted image bolana, ta teden pa jst, pa še ponoči mi je ful slabo, pa ne vem če sm kakšno virozo staknila al pa je to user posted image slabost.
Komi čakam pa petek, da vidim koliko je zrasel mali škratek v trebuščku.

(odgovor članu mimi30)
Neposredna povezava do sporočila: 168
10.12.2008 21:29:23   
Ploha
mi smo pa danes zaključli z materinsko šolo,...je blo danes kar mučno, 3 ure smo imeli, vsaj zanimivo je bilo, drugače pa nič tako strašno novega nisem zvedla,...

ulla: a je tvoje dete že prou obrnjeno???

(odgovor članu crtka)
Neposredna povezava do sporočila: 169
10.12.2008 21:33:58   
Anonimen
ploha ja, zdej je z glavo dol, jaz upam da ostane tkouser posted image ker na zadnjem pregledu je bil z glavo gor, vmes se je pa dvakrat najmanj obrniluser posted image sej si vidla posnetek, se ni za čudit, kaj to delauser posted image user posted image

no, zdej je pa že neki časa tko, upam da ostaneuser posted image

(odgovor članu Ploha)
  Neposredna povezava do sporočila: 170
10.12.2008 21:37:04   
crtka
Sm se pa odločila, da gem na predavanje za EA in Ultivo, ker je zdej ena prijateljica rodila pa se je revca martrala 12 ur, prvič pa ful hitro rodila, res pa da so ji sedaj porod sprožili, upam pa da ne bom rabila nič.

(odgovor članu Ploha)
Neposredna povezava do sporočila: 171
10.12.2008 21:42:26   
mimi30
ulla80, ja zgleda da res. Jaz sem v prvo sicer čez rok rodila. Tako, da bomo videli kako bo zdaj. Zdej, če ima to kakšen vpliv, da je tudi moja mama obe čez rok rodila, pol bom mogoč še v februar skočla.
Je bil moj prvi porod zelo hiter in v drugo planiram, da pridem v porodnišnico že ful odprta in čez kake pol ure bo že vsega konec user posted image . Samo teža otročička me skrbi glede na to, da so ponavadi drugi težji, prvi je imel pa 3990. Mogoč bo pa deklica in bo tudi tu nekje user posted image .

(odgovor članu Ploha)
Neposredna povezava do sporočila: 172
10.12.2008 21:46:08   
mimi30
baje se dete pri 2., 3.,... nosečnostih lahko obrača čist do konca. Samo jaz tudi upam, da je zdaj zavzel končno pozo in je to to. Premiki pri meni tudi zgledajo tako intenzivni, tako da...user posted image

(odgovor članu mimi30)
Neposredna povezava do sporočila: 173
10.12.2008 21:48:29   
Anonimen
 mimi jst sem tud v prvo čez rok ( 5 dni) in hitro ( 3,5 ure)...tako da računam sam to, da ja ne bo v avtu zdejuser posted image user posted image

crtka nič ne poslušaj kako so prijateljice itd. rojevaleuser posted image

(odgovor članu mimi30)
  Neposredna povezava do sporočila: 174
10.12.2008 21:52:45   
African queen
crtka,kam pa greš to na predavanje?Jaz sem tudi dolgo razmišljala o EA,ampak zdej sem se kar nekako odločila,da bomo probal še v tretje kar naravno..

mimi,ma pri nas ne drži,da je drugi težji..prvi je imel 3680,drugi 3365..

(odgovor članu mimi30)
Neposredna povezava do sporočila: 175
Stran:   <<   < Prejšnja stran  5 6 [7] 8 9   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  5 6 [7] 8 9   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...
Zakaj veliko žensk spontano splavi pred 12...
V prvih tednih nosečnosti večino žensk preseneti statistika: ena od treh nosečnosti se spontano konča v prvem trimesečju...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?