|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  6 7 [8] 9 10   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Januarčice 2009 2. del
10.12.2008 21:56:23   
mimi30
crtka, prijateljice niso tako pripravljene na porod kot ti in nič ne poslušaj kaj ti pripovedujejo. Vse te zgodbe so včasih kot ko se moški skup spravijo in debatirajo kako so trpeli v vojski user posted image .

Jaz bom verjetno jutri poklicala na Dobrno za lajšanje bolečin s pomočjo akopunkture, da vidim kaj se še lahko zmenim. Drugače pa močno računam na svojo psiho in da mi bo uspelo tako kot prvič se skoncentrirati na dojenčka in mu pomagati čim prej k nam, da ne bo preveč trpel. Morem pa priznat, da sem jaz tudi sedaj v drugo slabše pripravljena kot sem bila v prvo.

If you can dream about it, you can do it.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 176
10.12.2008 21:56:44   
nina166
Večer!

Mi pa smo ravno nazaj iz rojstnega dneva. Smo potem kupili kar eno bonbonjero in šparovček in dali not evrote. Pa Domen ji je nesel en šopek...ker skoz govori, da je njegova ljubica user posted image  Pa hvala za predloge. Je res težko kupit...posebno otroku, ki ji iz tujine prinesejo take igrače, da jih ne dobiš še nikjer v sloveniji in skoraj ni stvari, ki je nebi imela.

Tudi jaz nisem bila na nobenem pregledu za sladkor v krvi. Tudi v prvi nosečnosti ne, čeprav sem se kar veliko zredila.

Tudi meni je ta voda problem. Ker ne zdržim dolgo in morem it predno grem še lulat. In potem se doma napijem vode, da lahko potem malo lulam.

snikolina držim pesti, da bodo jutri vsi izvidi ok

Zvezdica bravo za pregled user posted image  user posted image

Ploha meni pa je moja g rekla ravno obratno. Da narava poskrbi, da rodi ženska svoji višini primernega otroka. Torej je zelo mala verjetnost, da bi mala ženska rodila velikega otročeka. Tudi pri nama je tako, da je moj dragi velik (190), jaz pa sem mala (150) in sem mislila, da bo sin zato kar velik. Pa je bil za fanteka dokaj majhen...imel je 3230g in 52,5cm.

aq super, da pridejo fantje malo v slovenijo pogledat. Jih verjetno že kar močno pogrešaš?

mimi30 user posted image  user posted image  user posted image  za pregled. Jaz sem se v prvi nosečnosti zredila kar nekaj več, pa nisem bila nikoli kregana. Kako pa kaj navajaš prvorojenca na novega družinskega člana?
Tudi moj prvi porod je bil kar hiter in tudi jaz upam, da bo zdaj še hitrejši. Bomo pa imeli sedaj punčko in bo verjetno še manjša kot je bil prvi...tako da močno upam da se bom matrala največ kake 2 ure...sem optimist a ne? user posted image  user posted image

Domen - 16.6.2006
Daša - 21.1.2009

(odgovor članu Ploha)
Neposredna povezava do sporočila: 177
10.12.2008 21:58:54   
nina166
mimi30 potem pa prosim napiši kaj ti bodo v Dobrni povedali. Tudi jaz sem sedaj veliko manj športno aktivna kot pri prvem. Niti na sprehode ne hodim. Še iz kopalnice v dnevno komaj pridem user posted image

Domen - 16.6.2006
Daša - 21.1.2009

(odgovor članu nina166)
Neposredna povezava do sporočila: 178
10.12.2008 22:05:08   
nina166
Zdaj grem pa user posted image . Lahko noč

Domen - 16.6.2006
Daša - 21.1.2009

(odgovor članu nina166)
Neposredna povezava do sporočila: 179
10.12.2008 22:09:17   
mimi30
nina166, škrata pa tako navajamo, da ko ga vprašamo kaj bi imel raje bratca ali sestrico reče dojenčka user posted image . Hecam se. Ve, da nas bo kmalu več, katera posteljica je od dojenčka, da je trenutno v trebuhu, vsake toliko ga zanima zakaj še ne pride ven,... vglavnem pogovarjamo se o tem, trudimo pa se, da ne pretiravamo, že tako imamo težave zadnjih 14 dni z hojenjem v vrtec. Tudi selitve v novo sobo še nismo izvedli. Razmišljamo, da bi mu dali v sobo eno posteljico od dojenčka, da se ne bo potem počutil kot, da se mu nekdo v njegovo sobo rine. In pa o tem, da bi mu dojenček kakšno darilo prinesel on pa njemu (nekaj manjšega seveda),...

Moj user posted image veselo hrjoli na kavču, jaz grem pa počasi pripravit za oblečt za jutri za v vrtec potem pa tudi v mižule. Lepo spite in čim manj nočnih pohodov na WC.

If you can dream about it, you can do it.

(odgovor članu nina166)
Neposredna povezava do sporočila: 180
10.12.2008 22:10:29   
Ploha
ej čveke a je vm jasn da ste dons 10 strani naklofale,...user posted image user posted image

(odgovor članu nina166)
Neposredna povezava do sporočila: 181
10.12.2008 22:11:59   
Ploha
ulla: ja ti maš tko živga otroka, men se še ni zgodil da bi bli taki hudi premiki, sej so, samo tko k pa pr teb pa ne, zato se zmeraj čudim tem vašim otrokom,...

(odgovor članu Ploha)
Neposredna povezava do sporočila: 182
10.12.2008 22:19:06   
crtka
IZVIRNO SPOROČILO: African queen

crtka,kam pa greš to na predavanje?Jaz sem tudi dolgo razmišljala o EA,ampak zdej sem se kar nekako odločila,da bomo probal še v tretje kar naravno..

V Postojno grem.

(odgovor članu African queen)
Neposredna povezava do sporočila: 183
10.12.2008 22:52:51   
Zvezdica
Vidim, da ste padle not v EAin ultivo.
Jast moram priznat da zdaj ko vem kako je rodit še manj razmišljam o teh variantah. V prvo sem pomislila na EA, zdaj NI ŠANS.

Raje 5 ur porodne, kot iglo v hrbet. Pa sama sem se pikala v postopku, ampak da mi en tlač to v hrbet - NO WAYuser posted image Danes sem šla na zavod za transfuzijo, pa mi je muka ko mi porine iglo v žilo. Brrrrrr....

Meni se da pri porodu vse zdržat, razen tega ko je šla glavca ven...jap to boli k vrag, ampak res tko hitr mine, da sploh ne veš, tko da milo upam, da bo imela mali manjšo glavco kot prviuser posted image Vsekakor hočem poudarit, prvič je zelo pomembno kako si pripravljen na porod in drugič prag bolečine. In jast sem sama sebe presenetila.

Zdaj me bolj skrbi tole, da nisem šla v M šolo zarad dihanja.... Me je moj  čist prestrašil, češ da ne smem nepravilno dihat. Mater...

i belive i can fly....

(odgovor članu crtka)
Neposredna povezava do sporočila: 184
11.12.2008 8:42:18   
African queen
Dobro jutro!

No,jst grem pa danes na pregled,poročam zvečer kako in kaj!

zvezdica,jst pa sem glih zato k vem kako je,razmišljala o EA..ko je šla glavica ven pa skor čutla nisem,ker sem bila itak že vsa zj*****...mene pa popadki bolijo k user posted image ..ampak ljudje smo itak različni..

Šibam pod tuš.Uživajte!

(odgovor članu Zvezdica)
Neposredna povezava do sporočila: 185
11.12.2008 8:42:55   
lunica12
Dobro jutro punce.......evo ena vroca cokolada pa tortica za lep zacetek dneva....
user posted image
user posted image
In kako ste kaj spale?

Pikapoka,OLjica,AQ,veliko srece danes na pregledu pa javite kako je bilo....
Oh jutri imama pa js pregled....

15.1.2009 se nama je pridruzila Anina :)

(odgovor članu Zvezdica)
Neposredna povezava do sporočila: 186
11.12.2008 9:02:53   
petra88
Dobro jutro!
mmmmm, vroča čokolada.. že navsezgodaj zjutraj.. kako to paše. user posted image
Se moram pohvalit da sem danes spala odlično, niti 1x se nisem zbudila da bi šla na wc ali pa pit user posted image sem bila zjutraj čisto zmedena, al je res al ni.
Včeraj sem vam pobegnila na materinsko, še naslednji teden imamo 2x potem pa konec. je pa pri nas rekla, da samo za v lj rabiš potrdilo, zgleda da v postojni ne zahtevajo več?
Ampak če nam bo šlo tako naprej, bomo pa res še na 3 del prišle letos, no ja, do konca januarja pa res user posted image user posted image
Včeraj sem šla v pikapolonico in si kupila tisto pestunjo. zgleda zanimivo, o uporabi bomo pa januarja user posted image
tako, danes imam izpit in sem se odločila da se bom učila da vsaj kakšno stvar znam, da ne bom izpadla popolna nevednica tam.. tako da se vam bom malo (ampak res malo) manj javljala kot včeraj user posted image
Fajn opravite na pregledu Pikapoka, Oljica in AQ!!!

(odgovor članu lunica12)
Neposredna povezava do sporočila: 187
11.12.2008 9:12:37   
lunica12
Petra88 no potem pa kr veselo za knjige pa ucit.....Bom drzala pesti da bo slo....user posted image Joj kako zaspano vreme je vzunaj,tk user posted image ko bi vsaj user posted image ,ko je potem tako lepo za pogledat

(odgovor članu petra88)
Neposredna povezava do sporočila: 188
   [Brisano sporočilo]
11.12.2008 9:17:07   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu petra88)
  Neposredna povezava do sporočila: 189
11.12.2008 9:31:59   
Anonimen
jutrouser posted image

za skozlat noč...vidim da ste ene fajn spale, no jaz se z nič približno takim ne morem pohvalit...trtikrat sem šla scat, pa trebuh me je znoret bolel...vsakič ko se obrnem ga komi za sabo spravimuser posted image se mi zdi da mi po potrgalo vse...

je pa tamala ful neki sitna, jst sploh ne vem kaj ji najuser posted image je vremenska zgleda...cel jutr se že sam dere in kr neki sitnari in nič ji ni provuser posted image zdejle sem ji risanke dala na babytv, počakam da ji dam antibiotik pol jo pa probam spat spakirat...pa jst grem zravenuser posted image itak...

me je pa tolk že en tip razkuru navsezgodiuser posted image sem prek neta naročla uno podlogo nedrsečo za v banjo pa še enih par prčkarij in dons prepelje, jst pa - žalim slučaj- nimam nč gotovine...in je čist ven padu, ja zmešalo ga je skor, ker bi pač mogu še enkrat prpeljatuser posted image kt da mu ni to šiht....sj sm ga napi.zdila, pol pa revež  kr ni vedu kaj nej...no, pol sem ga pa k mojmu na šiht poslala, tko da mu nebo treba še enkrat vozituser posted image bebo...

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna povezava do sporočila: 190
   [Brisano sporočilo]
11.12.2008 9:50:05   
Brisani uporabnik

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 191
11.12.2008 9:57:47   
Anonimen
očitno res tak dan da smo vsi bolj tečniuser posted image

ma sej razumem,da je zoprno če morš nazaj hodit nekam, pa da ma velik za razvozit itd. samo pač ma tako delo, da je v stiku z ljudmi in po moje si ne smeš privoščit takega odnosauser posted image
je pa res, da sem tud jaz smotana in praktično nikol nimam kaj ekstra gotovine, odkar so €user posted image kr s kartico plačujem povsod, pol me pa mal zjebe.user posted image

< Sporočilo je popravil ulla80 -- 11.12.2008 9:58:06 >

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna povezava do sporočila: 192
11.12.2008 10:19:07   
lunica12
Punce kaj boste kej kuhale danes?Povejte mi ce ve katera kaksno omako lahko zraven polente naredim?Al pa karkoli??

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 193
11.12.2008 10:32:45   
lunica12
Sem se odlocla da bom naredila kr piscancji golaz....kk se vam zdi....A ve katera kak fajni recept?

(odgovor članu lunica12)
Neposredna povezava do sporočila: 194
11.12.2008 10:34:17   
snikolina
Zdravo punce.
Moji izvidi so...zelo slabi. Sestra mi je rekla, da moram takoj prit po napotnico in it v bolnišnico pa ne diabetologu ampak nek drug naziv. Zdej pa, kaj me je najbolj zbodlo: sem rekla, če lahko pridem v pon, češ da nimam prevoza in mi je rekla, da je zdravnica napisala nujno in da je takrat lahko prepozno. In zdej mene zanima prepozno za kaj?? In spet imam razne scenarije v glavi. Pa kakšen je to razgovor? Za način poroda? Za dieto še zadnji mesec? Me bojo jutri kar obdržali tam? Mislim, čist sem zmedena!! Aja, pa če je katera iz MB, moram it v porodnišnico ali kam? Me je tako hitro skenslala, da nisem utegnila nič v prašat.

user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu lunica12)
Neposredna povezava do sporočila: 195
11.12.2008 10:40:25   
petra88
Ampak vreme je pa res za en drek. Človek se še učit ne more .. Če bo šlo tak naprej nas bo spet skoraj zalilo. Zadnjič je bilo tako fajn vozit po cesti, ko so bile cele luže ob strani user posted image
Tudi meni so druge vse pravile, da so umetni popadki hujši kot naravni. Da tam pa res komaj dihaš vmes. Sem pa prišla do zaključka, da za prvi porod je res najboljše da greš samo v materinsko šolo, da ti tam povejo kaj in kako, da ne bereš dodatne literature, ker te potem vse skupaj samo še bolj zmeša in si prestrašen in neveš več kaj in kako. Vsaj pri meni je tako, ker sem si sposodila ene 2 knjigi pa še tisti 2 sta bili preveč.
kaj bi pa jaz danes jedla? verjetno sama nič konkretnega, bom počakala da moj pride domov in si potem pod večer nekaj skupaj narediva. Zraven polente? kakšen fajn golaž bi jaz naredila, gobov, če bi imela gobe user posted image in če bi jih moj jedel.user posted image

(odgovor članu lunica12)
Neposredna povezava do sporočila: 196
11.12.2008 10:45:00   
petra88
Snikolina najbolje da še 1x pokličeš sestro in jo vprašaš kam točno moraš prit. Se pa ne preveč vznemirjat kaj in zakaj je to potrebno, samo da greš tja in da poskrbijo zate je bolje kot da si doma in ne veš kaj bo.

(odgovor članu petra88)
Neposredna povezava do sporočila: 197
   [Brisano sporočilo]
11.12.2008 10:49:49   
Brisani uporabnik

(odgovor članu petra88)
  Neposredna povezava do sporočila: 198
11.12.2008 10:51:53   
lunica12
Snikolina po mojem res najbolse da se enkrat poklces tja pa naj ti lepo vse razlozi...povej da ti ni jasno kako pa kaj...So pa tudi cudni tti dohterji....
Pa ne se prevec sekirat pocaki prvo da tja prides pa bos videla koko pa kaj za naprej...Ceprav te pa popolnoma razumem...katera pa ne bi bila v paniki....js bi ze bila.

(odgovor članu snikolina)
Neposredna povezava do sporočila: 199
11.12.2008 11:01:53   
snikolina
Ja, klicarim tja nonstop, pa se mi nihče ne oglasi. Prevoz sem si zrihtala za jutri, napotnico pa menda dobim po pošti, mi je še uspela povedat, preden je na hitro odložila. Šla bom v porodnišnico vprašat, pa me bojo že usmerili kam moram. Mene sicer ta stavek mori, da bo v pon prepozno. Drugače se počutim odlično, sine me nonstop brca, je zelo živahen, dela razne boleče izbokline. Mam pa res malo otečene noge in ob jutrih malo napete prste na rokah, malo napihnjene, kar pa čez dan izgine. Do jutri se mi bo glih strgalo. Pa kaj naj skuham? Še to!!

Hvala vsem za podporo in nasvete. Upam, da me panike mine v bližnji prihodnosti.

(odgovor članu lunica12)
Neposredna povezava do sporočila: 200
Stran:   <<   < Prejšnja stran  6 7 [8] 9 10   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  6 7 [8] 9 10   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?