khurde
|
Petra, meni je G že ene dvakrat rekla, da velikost sicer ni odvisna od velikosti staršev, je pa odvisna od velikosti novorojenčkov v družini, nekaj na ta način. Da če se pač v eni družini rojevajo veliki otroci, se pač taki rojevajo in je to genetsko pogojeno. Kar pa ne pomeni, da bo otrok potem kasneje večji kot ostali ali pa da je velik ata, velika mama, velik otrok. Je pa tako, kot je rekla Niia, ta nosečniška sladkorna je bolj "nova pogruntavščina", včasih tega niso merili in so bili pač nekateri večji, zato se pa nihče, razen nas, nosečnic, ki fašemo, ne sekira ... ravno prejle mi je tašča spet prinesla en kup enih pralinejev, nekaj lizik, včeraj pa krof in dve veliki gorenjki. Njim se to zdi, kot da ne obstaja, pa verjetno niso edini, pač telo malo drugače presnavlja med nosečnostjo, kaj čmo. Imajo pa lahko probleme med nosečnostjo punce, ki so sladkorne bolnice že od prej. Pri njih je nosečnost kao bolj rizična, treba je načrtovati zanositev že prej, se posvetovati z zdravnikom, pa skoz spremljajo razvoj otroka itd., ker imajo lahko tudi probleme (splav, kakšne okvare...). Sem dobila tudi zloženko o tem, o navadni sladkorni v nosečnosti, samo me je sestra opozorila, da je samo v vednost, ker sem jo spraševala o tem in da drugače napisano ne velja za nas.
|