|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  78 79 [80] 81 82   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: junijke 2009
4.12.2008 10:32:32   
bačko
Ko vas berem kakšen apetit imate vas prav občudujem.Jaz se kar malo nazaj držim.Pri prvi nosečnosti sem si privoščila in sem ogromno jedla zdaj pa malo pazim.Sem pa takrat ogromno sladkarij pojedla.Zdaj pa ne smem jesti sladkega oziroma malo.Pa tako imam rada sladko.user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Mala_princeska)
Neposredna povezava do sporočila: 1976
4.12.2008 10:33:06   
Mala_princeska
IZVIRNO SPOROČILO: majana79
Joj, moram še povedat, da sem bila včeraj precej na nogah in sem popoldne ko sem prišla domov opazila malo rjavega izcedka, pa sem se kar malo prestrašila... Ampak potem hvala bogu ni bilo nič več. user posted image

Pazi nase in na pikico, počivaj . user posted image user posted image

24.4.2004 Nina :-)
24.6.2009 je ati dobil najlepše darilo za RD - Manco :-)

(odgovor članu majana79)
Neposredna povezava do sporočila: 1977
4.12.2008 10:34:57   
Mala_princeska
IZVIRNO SPOROČILO: bačko
Zdaj pa ne smem jesti sladkega oziroma malo.Pa tako imam rada sladko.user posted image user posted image user posted image user posted image

Kaj pa je razlog, da ne smeš več jesti preveč sladkega? Sladkorna, kilogrami? user posted image user posted image

Aja, pa še nekaj - moj stari ata (od očeta oče) ima sladkorno; ali je lahko dedna? Po kom deduje otrok? Po materini strani (torej po meni)?

< Sporočilo je popravil Mala_princeska -- 4.12.2008 10:36:14 >

24.4.2004 Nina :-)
24.6.2009 je ati dobil najlepše darilo za RD - Manco :-)

(odgovor članu bačko)
Neposredna povezava do sporočila: 1978
4.12.2008 10:47:42   
Lsica
bamoocham dobrodošla, user posted image
lenika, sem se včeraj malo pozanimala, kako je z kritjem pregledov iz obveznega zdravstvenega zavarovanja, mogoče bo še kateri koristilo.

Zavarovalnica je plačnik enega od presejalnih testov med 35. in 37. letom starosti in diagnostičnega testa nosečnic po pozitivnem presejalnem testu in pri nosečnicah z visokim tveganjem. V starost manj kot 35 si samoplačnica NS, amniocentezo imaš zastonj, če je rezultat NS slab. V starosti 35 - 37 imaš zastonj pregled NS, v primeru slabih rezultatov pa tudi amniocentezo. V starosti 37 in več imaš zastonj samo amniocentezo ali biopsijo horionskih resic.

Tako sem se odločila: naročila sem se samoplačniško v Dravlje k dr. Reševi (eni jo hvalijo, drugi kritizirajo, jaz pa ne bom komplicirala, bom pa vesela, če jo katera od vas pozna in mi jo pohvali), kjer mi bodo za 90 eurov naredili pregled NS in dvojni hormonski test. Potem bom pa šele videla koliko je smiselno it na AC, ki jo plača zavarovalnica. Kompliciram? Ne vem, sem bila na zadnjem transferju, ko je ena izmed deklet razlagala svojo izkušnjo, da je imela SS 3 dni po AC. Veliko gin. boste slišali, da v svoji praksi še niso imeli takega primera oz. da zanj ne vejo, oz. da se ne ve ali je bil SS resnično posledica AC ali pa je bil vzrok drugje in se je stvar le časovno prekrivala. Jaz imam zelo matematičen način razmišljanja, 1% je 1%, to pomeni 1 na 100 primerov, in meni se zdi to veliko preveliko, da bi tvegala, če ni treba.  Toliko od mene zaenkrat, pa fino se mejte...

(odgovor članu bamoocham)
Neposredna povezava do sporočila: 1979
4.12.2008 10:51:59   
smrketa24
bamoocham: dobrodošla user posted image

(odgovor članu Lsica)
Neposredna povezava do sporočila: 1980
4.12.2008 11:04:57   
majana79
IZVIRNO SPOROČILO: Mala_princeska

Pazi nase in na pikico, počivaj . user posted image user posted image

Hvala user posted image , sem šla včeraj potem takoj ležat in danes tudi ni nič, tudi malo ne.

(odgovor članu Mala_princeska)
Neposredna povezava do sporočila: 1981
4.12.2008 11:13:36   
Anonimen
Anonimna(2).
No, očitno ste tukaj same mladenke, saj nobena ne gre na AC.
Lsica,  jaz sem stara 36 let in sem NS samo doplačala 18 EUR (ima pa moja G licenco za opravljanje NS, tako da to ni bilo "kar nekaj". Šla pa bom na AC.

(odgovor članu Lsica)
  Neposredna povezava do sporočila: 1982
4.12.2008 11:17:55   
lenika
Lsica zakaj pa ne greš na NS, ki ti jo plača zavarovalnica in potem če se rezultati slabi imaš tako ali tako še amniocintezo zastonj, če sem jaz prav razumela.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1983
4.12.2008 11:19:32   
bamoocham
Si pa zelo malo plačala NS. Mene čaka čez 2 tedna in morem plačat 60 evrov.user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1984
4.12.2008 11:27:25   
lenika
Jaz sem plačala 70 evrov, če bi hotela pa še trojni presajalni test, pa bi doplačala še 30 evrov. Ko sem bila pred tremi leti noseča, pa sem plačala za nuhalno 8.000 SIT.user posted image

(odgovor članu bamoocham)
Neposredna povezava do sporočila: 1985
4.12.2008 11:38:15   
manna
Heeej, samo pozdravim malo.
Dobrodošle vse nove in čestitke tistim, ki ste imele uspešne preglede!! user posted image
Meni tudi ni več slabo, sem pa v 14.tednu. A ni fajn da bomo poleti vozičkale naokoli....sem tako veseeellaaa
No, drugače pa, jaz sem pri Pušenjaku plačala za NS 60 eurov - te cene pa res dajejo lih kolikor se jim zljubi ??

(odgovor članu lenika)
Neposredna povezava do sporočila: 1986
4.12.2008 11:44:02   
Lsica
Lsica je že stara...37 let. Smo se dooolgo trudili za dojenčka, skoraj 10 let. In zato mi zdaj zdravstveno zavarovanje plača le AC. Pregled NS si bom plačala sama, ker mi ga nočejo oni. Potem bom pa videla ali bom sploh šla na AC.
Pa saj ne vem več. Mam preveč časa za tuhtat, potem pa kompliciram....Ene bi enostavno počakale do 16. tedna in šle na AC pa basta. Jaz pa hočem da bo tudi moj user posted image enkrat zraven, da bo videl najino pikico, tako kot jaz na UZ. Pa pregled NS pomeni tudi pregled vseh organov, pravilnega razvoja... Na AC ti pa pregledajo samo kromosome in to je to.
Kaj pa Reševo, pozna katera?

(odgovor članu lenika)
Neposredna povezava do sporočila: 1987
4.12.2008 12:02:44   
lenika
Manna jaz sem tudi v prvo rodila spomladi (maja) in sem se veselila, da bom vse poletje vozičkala in šibala s tamalim naokoli, no potem je pa izpadlo tako, da se do 5.meseca ni hotel vozit v vozičku in je tako jokal kot da ga na živo odiramo.user posted image

Lsica, samo to je pa noro, da ti po 37.letu plačajo samo AC in nič več nuhalne. Drugače pa iskrene čestitke, da vam je po 10-ih letih uspelo.user posted image  In sedaj te še bolj razumem, da nočeš tvegat tistega 1% na amniocintezi.

(odgovor članu Lsica)
Neposredna povezava do sporočila: 1988
4.12.2008 12:23:05   
dodi
Potem le nisem najstarejša koka? user posted image user posted image user posted image user posted image

Čiščenje hiše,medtem,ko otroci odraščajo,je podobno kidanju snega,medtem ko sneži...

(odgovor članu lenika)
Neposredna povezava do sporočila: 1989
4.12.2008 13:40:09   
Lsica
Ne, dodi, nisiuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu dodi)
Neposredna povezava do sporočila: 1990
4.12.2008 13:41:59   
*alina*

Jaz je ne poznam, sem pa slišala same dobre stvari.

(odgovor članu dodi)
Neposredna povezava do sporočila: 1991
4.12.2008 13:57:34   
Lsica
IZVIRNO SPOROČILO: *alina*

Jaz je ne poznam, sem pa slišala same dobre stvari.

Hvala *alina*, to rabimouser posted image user posted image user posted image .

(odgovor članu *alina*)
Neposredna povezava do sporočila: 1992
4.12.2008 14:11:45   
manna
lenika; no če se ne bo hotela vozit jo bomo pa nosili, samo da bo zadovoljna princeska user posted image

(odgovor članu Lsica)
Neposredna povezava do sporočila: 1993
4.12.2008 15:17:01   
Anonimen
Anonimna(2).
Lsica, mogoče te pa Reševa preseneti. Jaz sem NS hotela imeti, da imam pač en podroben pregled več. Kot že rečeno, sem imela že več SS in nemogoče slab rezultat NS bi zame pomenil umetno prekinitev nosečnosti. Bolje pri 12 t kot kasneje.
Moja G mi ob naročanju ni nič rekla kolikšna bo cena NS, samo sestra je ob pisanju računa pokomentirala, da del cene plača zavod za zdravstveno zavarovanje. Mogoče pa Reševa preseneti tudi tebe.

(odgovor članu Lsica)
  Neposredna povezava do sporočila: 1994
4.12.2008 16:37:20   
meridaub
pozdravljene junijke

tudi sama sem junijka 2009 , rok imam 3.junija. sem v 15 tednu, slabosti so minile. Bilo mi je pa tako zelo slabo, da sem veliko preležala, pa shujšala sem. Zdaj kile mirujejo, sploh se nisem še zredila od teže po tem, ko sem shujšala. Pa zdaj kar konkretno jem, mi paše. Prve tri mesece je bilo tako hudo, da sem se še z krhljem jaboljka prav mučila.

meni se malček premika v trebuhu, sem opazila prejšnji teden, danes pa prav nisem mogla verjet, tak hecen žgečkljiv občutek, ga poznam že iz prve nosečnosti, tako da sem prepričana, da je to to user posted image

Ve ga že čutite?

Doma imamo enega sončka fantka, starega 8 mesecev.

lepo bodite. 

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1995
4.12.2008 17:02:42   
MONY25
Js sm tud v 15. tednu, pa še nič ne čutm user posted image  komi čakam, da začutm brce mojga sončka... me prov zanima kakšn filling je sploh to...

drgač sm pa dons mela spet pregled in to uspešen-vse je ok (hvalabogu). Vsakič grem kr mal s strahom h G, da mi nau kdaj prbil, da je kej narobe user posted image
sm pa zvedla,kera krvna skupina sm ( 0 negativna ), urin in kri je ok, edin mal mal trombocite povečane (pa še to vrjetno zato, k sm bla bolčkana)user posted image
sm pa shujšala za 2,5 kg user posted image  no ja, sj kmal ne bo več tko....hi hi...

sva še srčka poslušala (joj, kok ti hitr bijeuser posted image ), je pa ene parkrat brcu v trebuh, se je ful slišal na uni napravci... hehe, se mi zdi, da sm vedno bolj čustvena, k kej novga slišm o user posted image )...

mi je blo pa dons zjutri tooook user posted image ... sm pojedla 2 toasta, spila en kozarec vode, pol pa prec laufala na skret (komi mi je uspel pridt do školjkeuser posted image )... zdj se pa sploh nč ne upam pojest user posted image

sm to tud G rekla, pa je reku, naj za 1 teden neham jest folno kislino pa vitaminčke, ker lahko, da mi je tud potem slabo...in če mi bo kej bolš, naj se jih ne matram jemat, drgač naj pa sam vitaminčke spet začnem...

bamoocham: dobrodošla med nami user posted image

bačko: zakaj pa res ne smeš jest sladkarij??? js sm čist nora nanje...vsem se lahko odpovem, sladkarij pa ne dam!user posted image

Za dežjem vedno posije sonček....:)

(odgovor članu meridaub)
Neposredna povezava do sporočila: 1996
4.12.2008 19:06:58   
lenika
Mony25 pravijo, da tiste, ki so bolj suhcane prej začutijo brce. Sama sem bolj pri drobnih pa sem v prvi nosečnosti čutila otročka tam okoli 18.tedna, sedaj sem pa tudi v 15.tednu, pa ga ne čutim še. Ne sekiraj se, ni še čas, bo pa kmalu, boš videla.

(odgovor članu MONY25)
Neposredna povezava do sporočila: 1997
4.12.2008 19:57:29   
mojjaka
Dober večer vsem user posted image
no,pridružujem se vsem srečnim nosečkam, ki so že bile na NS in je vse v nalepšem redu. Jaz sem bila danes in moj možek je bil zraven in sva gledala najino lepo detece!!! To pa so res neopisljivi občutki...PDP ostaja isti,torej 14.6. veliki smo 6,5 cm! V torek sem bila tudi na pregledu,zaradi mojih vnetij sem dobila antibiotično mazilo DALACIN, pa me kr malo skrbi,da nebi škodlo mojiuser posted image A ga  je slučajno katera uporabljala??
Naslednji pregled imam 6.1. Drugače pa so me poleg mojih hemeroidov,ki so se malo umirili, napadle še krčne žile na desni nogi....ampak bo že....samo da je moje detece ok!
Lepo se imejte,pa lep miklavžev vikend!

(odgovor članu lenika)
Neposredna povezava do sporočila: 1998
4.12.2008 20:51:52   
ronja1a
IZVIRNO SPOROČILO: lenika

Lsica a si ti  stara 35 let? Moja kolegica je bila pred tremi leti stara 35 let in prav takonoseča. Imela pa je zastonj NS in amniocintezo. Tako, da ne vem, mogoče so pa kaj spremenili.

Po 35. letu ti pripada NS, AC pa po 37, prej le, če je povečano tveganje na NS.

(odgovor članu lenika)
Neposredna povezava do sporočila: 1999
4.12.2008 20:53:30   
ronja1a
IZVIRNO SPOROČILO: majana79

Joj jaz sem v 12t pa mi je še vedno slabo... user posted image Ravno prej sem poskušala vse živo pa noče minit. Saj ne vem kaj je boljše, da se izbruhaš ali pa si vedno na meji da boš šel ampak ne gre (tako kot je pri meni).
Še vedno se tolažim da je to dobro za user posted image . user posted image

Jaz sem zdaj v 13. ali 14. tednu (uz drugače kaže kot menstruacija), pa se zdaj ene dva dni bolje počutim, prej sem bila pa kake tri tedne kot cunja.

(odgovor članu majana79)
Neposredna povezava do sporočila: 2000
Stran:   <<   < Prejšnja stran  78 79 [80] 81 82   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  78 79 [80] 81 82   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

11 dih jemajočih fotografij PORODA DOMA!
Porod doma pomeni absolutno prevzemanje odgovornosti, vračanje k naravi in ??izkazovanje ženske moči – te fotografije to...
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?