khurde
|
Detece, čestitke!!! No, pa se je počasi že začelo tudi za nas... Mojca, čestitke za nečakinjo! Krtekxx, jaz nimam nobenih izkušenj z otroki, tako da ne vem kaj točno bi naredila. Oljica, Uršika, jaz sem imela par tednov nazaj tudi težavo s prebavo, tudi Donat ni imel efekta, pa sem imela ravno G pregled v tistem času in sem jo vprašala kako in kaj, pa je rekla, da obstajajo ene svečke, samo naj probam najprej s prehrano, potem pa to, ker je bilo prej vse ok. Me je pa vprašala, če jem kaj kosmičev, suhih sliv, laneno seme, sem rekla, da ja in da to prej namočim, pa je rekla, da je to napaka. Da se ne namoči, ampak poje kar tako in da se potem v črevesju napije vode, pa nabrekne. Ronja, hvala za pomoč pri pleničkah! Res je en kup zadev na netu, jaz, buča, sem iskala v slovenščini prej... Ja, saj to, da človek dela nekaj, ker se spodobi in ne, ker ima željo po tem, je res mimo. Mah, meni se zdi najbolje, da pustiš človeka, da se kasneje sam odloči za vero. Edina stvar, ki je meni manjkala, je bila ta, da nisem mogla z mojo najboljšo prijateljico k verouku hodit, ampak ker je leto dni mlajša, sem vedela, da itak ne bi bili v isti skupini, pa sem se takoj potolažila. Pač, jaz jo jemljem kot pubertetnika, naj dela, kar če, samo da jo ima rada in da ji nič hudega ne naredil . Upam, da bo meni tud ratal tko jemat mojo in njegovo mami, pa naj trmulita tistih 5 minut, ko jima kaj ni všeč, pol se itak pomirita. Jaz ko sem šla na CSD, sem nesla samo potrdilo o PDP-ju in nič drugega, edino enkrat se morava z mojim oglasit tam zaradi očetovstva. Za njegov dopust mi je pa rekla, da sprejmejo vlogo šele po rojstvu, niso tako fleksibilni kot kakšni drugi (ena je napisala, da lahko samo datum poroda sporoči naknadno, pa bojo sami dopisali ipd.). Sonček, jaz bom verjetno kar mojega aktivirala za to, ker ne vidim več čez trebuh, no way. Sem zadnjič probala z ogledalom, pa je čisto predolgo trajalo in se mi ne da več to špilat. Niia, Uršika, super za pregled! Niia, samo moja G pa je rekla, da za hepatitis ni rutinski, pa bi morala (v primeru npr. poroda v vodi) iti samoplačniško, ki pa je okoli 20 evrov. Moja itak špara na testih, da me zanima, če me bo sploh še dala v tretje na testiranje za tokso, ker sem imela šele nazadnje mesec dni nazaj. Mogoče upa, da prej rodim, ne vem. Petra, jaz mam super smotano tujo tipkovnico... avstrijsko, pa če dam slovenske črke, kar itak rabim za č, š,ž, ne rabim tistih z umlauti, nimam nikjer več pravilnih simbolov narisanih. Se še nisem za vse navadila, tako da bi mi seznam kar prav prišel, heh, ker za stopinjo je pri meni narisan simbol za evro itd. Danes razmišljam, če bi šla na predavanje od Mamezofe o spremljevalcih pri porodu. Ker sem ugotovila, da v Šoli za starše ne povejo ničesar pametnega za partnerja pri porodu. So me pa presenetili, ker so rekli, da v P LJ pošljejo očeta domov, če se še nič ne dogaja in da ga pokličejo nazaj, ko je ca. ura do poroda. Mislim, a je to nujno, da gre domov a se lahko "upre"? Ker če pridem jaz tja recimo s popadki na 5 minut ali manj in ugotovijo, da pa mogoče še vseeno ne bo tako hitro šlo, naj kaj ... čepim tam nekje kot sam sebi prepuščen kup nesreče in čakam, da ga blagovolijo poklicat? Ker verjetno bi ga bolj rabila tisti čas prej, kot pa potem, ko me priklenejo na posteljo? In ali je nujno, da v P LJ po odteku plodovnice ležiš na hrbtu ali se lahko še kaj premikaš in gibaš? Mislim, a oni pogledajo kako je dete in če je ok, da se gibaš? Pa a lahko ješ kaj prej pa piješ? Ker v MŠ so rekle, da lahko, samo da ni treba ravno horse burgerja prinesti (točno tako so rekle), samo večina porodnic jih je pa rekla, da niso smele... ne vem. Ker meni se zdi čudno, da ena rojeva par ur, kar je kar utrujajoče, pa ne sme jest vmes, da vsaj malo energije dobi. A je treba to MŠ ful z rezervo vzet, da ne bom potem preveč presenečena? Zdej me ful stvari zanima, na katere prej niti nisem pomislila. Tudi to, če grem lahko na wc, če mi paše? In kaj, če nočem, da mi vodo spustijo oni? Da predrejo mehur? Ker po moji logiki, je to bolj kot ne forsiranje telesa in mogoče prehitevanje normalnega (optimalnega) tempa. Saj verjetno je še vsak otrok enkrat prišel ven, nisem še nobenega videla v balonu vode okoli hodit. Pa ne bi ravno rada, da mi vse to naredijo samo zato, ker imajo malo lufta in lahko zaflikajo luknje s sproženjem poroda, da se slučajno ne bo kasneje preveč nagužvalo. Ok, saj razumem, da so včasih pač malo drugačni pogoji in da kaj ne gre kot je treba in da morajo kaj narediti, samo jaz sprašujem za normalen potek poroda, kjer gre vse kot je treba. Če je pa panika, naj pa pač delajo kot oni vedo in znajo.
|