ronja
|
[lunica], hvala . Tega mi tut lubi ni znal najt! khurde, ja, jaz mislim tudi naročit eno knjigo Elimination trening, samo moram še malo počekirat, katera je najboljša... Ja, še bolj čudno je pa to, da sta to dokaj mirno prenesla oba - ma, jaz bi pop*, da mi nekdo nese otroka krstit! Ker vse kar je prav! Nima prav nobene pravice, da mi otroka vpiše v neko vero! Če bo hotela sama, se bo lahko krstila v karkoli, malo bomo gledali, kaj tam počnejo, da mi je kak kult ne zagrabi, ampak ji ne bom nasprotovala! Da bi pa to nekdo drug naredil "zanjo", bi pa znorela! Na srečo so vsi babice in dedki ateisti (kolikortoliko, vsekakor noben ne pripada nobeni veri in ne hodijo v cerkev), tako da jim to ne pade na pamet - ampak itak tudi to ni čista garancija, saj e bila tudi moja babi boljkotne ateistka...(v cerkev vsekakor ni hodila) Sploh pa - kaj se jim tako mudi - zakaj je treba otroka takoj krstit? Saj še ni nič hudega naredil - torej ne rabi nekega odpuščanje... Zato, ker sta bila praprapračloveka malo radovedna ali kaj? Če so starši verni in bojo otroke tako vzgajali, še razumem, čeprav mislim, da naj bi se za tako pomembne stvari kot je pripadnost veri, vsak sam odločal, ko se lahko... ampak da pa kar tako krstiš, se mi zdi pa trapasto. Se mi zdi, da večinoma to hočejo zaradi obreda, pa ker se spodobi... Ja, pleničke sama šivam. Imaš pa na netu milijon krojev. Zdaj nama je stari račko riknu, tak da ti ne morem poslat linkov, tam sem mela vse spravljene, ta je pa nov in nimam še nič gor - samo če poguglaš - diaper pattern free - pa dobiš svašta ven. So različni, vsak ma + in -. Meni je všeč delat različne, ker pač rajši delam vsakič drugače kot pa vse na isto temo. Najbolj so mi všeč pocket pleničke, ki imajo žep, v katerega vstaviš "soaker", ker se to precej hitreje posuši. Pa prekrivne hlačke čez. Ker "all in one" se ful dolgo sušijo. Čeprav se mi je zdaj (od sob. dalje) zelo lepo obneslo tudi navadna tetra plenica v prekrivnih hlačkah, samo zložena, nič kompliciranja! to se najhitreje posuši, je najbolj ekološko Hehe, da vidiš mojo mami! Najprej je bilo strašno proti, da bi jaz uporabljala te plenice za 1xno uporabo, ker je to živ strup, dojenčki od tega ziher umirajo na veliko , itd... Mal karikiram, ampak je bila cela nesrečna, ko sem rekla, da bova imela te, ker si jaz ne upam natiplat vsega tega na glavo... No, potem je nekaj časa težila, potem je bila pa 1x par ur z mano, pa videla, da jo res non stop previjam, pa da toliko pa res ne bi mogla oprat - tamali na začetku analni sfinkter še ni čisto dobro delal in ji je kakanje skoz ven mezelo, tak da sem jo previjala na 3/4 ure... Ker sem hotela, da je suha. NO, potem je rekla, da mam prav, da to res ne bi šlo... Potem sem pa jaz prešla na pralne pleničke, ker pač ni bil več tak problem, mala ni več non stop kakala, pa je bilo spet narobe, kaj se zdaj s tem matram, ker sem pač sešila pleničke. Sem ji razložila, da hočem, da če je že v teh plenicah, da ni ko raca, ampak da se ji prilegajo, da so po njej krojene... pa je bilo spet narobe . Ampak ajde, je nekak sprejela. Čeprav je pri sebi doma imela pralne pleničke, takrat ko sem jaz imela te za 1x uporabo in zdaj si je nabavila te za 1x uporabo . Pač, jaz jo jemljem kot pubertetnika, naj dela, kar če, samo da jo ima rada in da ji nič hudega ne naredil . Ona se obrača, kakor ji kdo "pomemben" reče - pomembna je njena sestra, ki je tudi postala babica pred kratkim in pa seveda moj bratranec in njegova ljuba. Mi je razlagala, da so v Mulerju taboljše Pamperske - ji povem, da jaz sicer res kupujem plenice v mulerju, ampak njihovo blagovno znamko, ker je cenejša. In potem ona, da so te taboljše. jaz jo prašam, kako ona ve, da so boljše. Ja, zato, ker so delane za avstrijo in zahodni trg, drugje pa dobijo robo za vzhodni trg, je tako rekla njena sestra &co in oni vejo. in jo vprašam, če ve, kaj naj bi bilo boljše, kaj to dejansko pomeni. ni vedela, pa sem ji jaz razložila: to pomeni, da so bolj vpojne. Veš, kaj pomeni, da so bolj vpojne? Da imajo not več silikagela, ki je recimo najbolj sintetična snov teh plenic (poleg plastike okoli)... In jo prašam, če se ji zdi to dobro? Pa, ona, da to ne. No, potem ji povem, da če so plenice poceni, so v gl. iz papirja, ker je pač ta najcenejši in majo not manj silikagela in podobnega sranja. In da JAZ NOČEM, da je plenička preveč vpojna - če bom že tak smotana, da bom kdaj pozabila otroka previt 2 uri, potem HOČEM, da pride vse čez, da me spomni, da naj vraga previjem otroka . no, je dojela, se mi zdi Tašča jo ma že od začetka ves čas v teh za 1x no uporabo, tudi če jo pripeljeva brez pleničke, jo tam dobi. J* ga, to še ni najhujše, se ne kregam in naj delajo pri sebi po svoje. Sta se pa pritoževala, kaj kompliciramo, ko sva jo hotla midva za domu preoblečt v to pralno plenico. Se je lubi takrat mal zjezil na niju, ampak jaz jim pa kar pustim. Edino to mi ni všeč, ker te babice niso navajene plenic za 1xno uporabo in potem skoz mislijo, da je plenička še suha - ker na pralni se to takoj vidi, na tej pa ne tako hitro, oz. moraš plenico potežkat ali pa povohat. No, pri potežkanju nimajo pojma, to sem že ugotovila in mi vedno obe trdita, da je plenička še suha - je pa že čisto mokra! No, to mi je smotano. Ampak itak bo kmalu čisto na kahlici in samo da jo gor dajeta, pa sem zadovoljna... Predno jo vzamem, jo pa obvezno previjem tam. Jaz nisem za nobeno skrajnost, uporabljam vse: pralne pleničke so super, za 1xno uporabo so pa fajn za na sprehod in za ponoči, recimo, ker se manj čuti, če je otrok moker in mu gre manj na živce, pa malo bolj tople so, kar je - za fantke, ker jim jajca skuha, amapk + za punčke pozimi... Sling mi je super za letat po štacunah, pa za pohode po naravi, ampak za šetkanje po mestu pa je voziček 1A! Ker ni tako lahko nosit otroka + vrečke, na voziček pa vse skup naložiš, pa pelješ in se ne zmatraš toliko. kolcajo pa zato, da trenirajo dihalne mišice - to je dobro! S tem trenira pljuča, da bo lahko dihal, ko pride ven! Le naj kolca! Moji Lejli se že vedno manj kolca, je to že precej narejeno, očitno. petra, tam, kot sem jaz probavala, sem naredila točno tako, kot si napisala, saj lahko pogledaš, ker je objavil besedilo... Pa vseeno ni pokazal slikce zvezdica, očitno mamo neko cenzuro - mogoče združenje fantov in možev od nosečnic - otročke rata gor limat, dedcev pa ne Al je to v mozilli fora, midva mava tudi mozilino lisičko...
|