|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  182 183 [184] 185 186   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Januarčice 2009
2.12.2008 23:03:56   
uršika***
Sem že šla spat, pa sem se že vstala, da sem šla lulat. Zdaj sem pa čist budnauser posted image

Saša pa zarinla bi kozarc z vodo nekam tisti kuri smotani!!! Jaz sem dans takšne volje, da bi se ziher skregala na tvojem mestu. Dobra si bila, da je nisi nadrla tam. Kaj si pa prdstavlja da je! Da bogi nosečnici ne privošči vode, ker se slabo počuti???? Pa ne rečem, da bi jo morala ona plačat, ne, voda je od zdravstva, ki ga ti pošteno preplačaš, pa si ne zaslužiš kozarca vode, ko se slabo počutiš????? Mislim adijo pamet, ko sem tole prebrala. Saša, moje sožalje za takšen beden dan!!!!

Mima men gre ta kmetija že tud tolk na živce. Prav bedni so. Hvalabogu še samo ta teden.

Zvezdica- saj so tile kiti čist lepi. Kaj jim pa fali????

Nč, grem nazaj v postlo. Pa prej bom šla še enkrat lulat- aja, ne vem, če sem napisala- je Alen obrnjen z glavico dol in me zdaj že cel dan lulat tiščiuser posted image Zoprno.
Nč, grem. Nočka babe mojeuser posted image user posted image , se tipkamo jutri

(odgovor članu khurde)
Neposredna povezava do sporočila: 4576
3.12.2008 7:52:37   
Anonimen
khurde a ti bi pa doma rodilauser posted image te bom pol vprašala, ko bo za tabouser posted image

evo, sem spakirala Ulo v vrtec, dons je blo mal krize....tak dan očitnouser posted image k načeloma ni več problemov, gre sama v igralnico, mene še pogleda neuser posted image no, dons ji pa nekak ni blo...je grdo gledala, pa vzgojiteljici kar zaloputnila vrata pred nosomuser posted image pa stiskala se pol k men, ni hotla it...je zoprno toleuser posted image sam pol smo jo nekak prepričali, jst sem pa hitro zgasnila...

zdej pa kavico pijem tule, mal net prečekiram, pošto morm prebrat ( al bom pa spet kr zbrisala vse neprebraneuser posted image tko zadnje čase delam....),pa likalnik sem si prižgala, morm zlikat neki cunjuser posted image

(odgovor članu khurde)
  Neposredna povezava do sporočila: 4577
3.12.2008 8:34:48   
sasa78
dobro jutro

Evo mene - vsa crkjena, danes ponoči smo imeli alarm - na 15 minut popadke, sem bla tako vesela da že gremo da je blo joj user posted image user posted image  pol se je pa kr na enkrat umirilo, no sedaj me pa spet špika!!!!

Včerejšni dan mi je bil katastrofa - tako in drugače - ma sem mojmu rekla da se ne grem več user posted image user posted image user posted image  pa me je takole gledal user posted image user posted image user posted image .

Ronja - mam leče že 12 let - očitno mi pašejo, mam pa tud zelo vlažne oči sam  včasih me mal suhi zrak v prostoru zajebava - drugač pa ni panike

Vsak dan mi družbo delajo prelepi sončki
JAN 2003
ENEJ 2005
ANŽE 2009

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4578
3.12.2008 8:36:21   
krtekxx
O, kolk napisanega...
Jaz sem si kupila nedrček v Mullerju; v nenosečem stanju sem nosila 75B, sedaj mam 80B. Kupila sem si samo enega - z v porodnišnico, pol bom pa kako dobro dušo nagnala po še enega, ko bom vedela, kako velike bodo moje prsi.
Glede pregledov pa tako: imam kao visoko rizično nosečnost in hodim zato k Cerarju v ambulanto za patološko nosečnost - vaginalni pregled sem imela zadnjič v 14.t, UZ pa zadnjič v 23.t ko nekaj dni naše malčice nisem čutila, ker sem ležala na infekcijski z meningitisom in 40 vročine.
Saša78, te razumem, kako moraš biti crknjena. Mi2 hodiva z našima fantoma spat oz. pravljice brat izmenično - vsak enkrat. Sedaj uvajava "metodo" da preberemo pravljico, potem pa sama zaspita. No, včasih rata, včasih pa ne. Ene 3-4x na teden ju spravim sama v vrtec in ravno včeraj sta se v hudem nalivu pred vrtcem začela oba nekaj puntati (sta se v avtu mal skregala pa stepla), tako da sem potem vzela vsakega v eno roko in ju odvlekla do garderob.Mata pa vsak po 18kg.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4579
3.12.2008 10:00:01   
ronja
ulla, flaške lahko kupiš v kaki ustvarjalni štacunci, ziher mate tudi v Celju kaj - vem, da imate Prometeja, med drugim... V stari lj. pa je tudi ena štacunca, kjer imajo zunaj razstavljene te flaške. Največjo izbiro majo pa gotovo v Hrastniku - moja želja, da grem enkrat pogledat, pa mi še ni ratalo... Za papirnate vrečke pa ne vem, edino da jih sama narediš... Jaz vedno tiste od kruha šparam, kadar jih kaj rabim - samo za darilo glih nisouser posted image

zvezdica,zakaj je panceta prepovedana?

Glede kil sem še vedno užaljena - danes sem še težja, spet dobrih 66kg, pa včeraj sploh nisem jedla kosila (ne da bi hujšala, samo ni bilo časa za kaj skuhat, ker je lubi dolgo delal, potem smo pa takoj šibali v trgovino, mala je pred tem dolgo spala in sem izkoristila za šivat, pa tudi zbudi se, če začnem ružituser posted image po kuinji, ker vmes v bistvu ni prave stene, njena posteljica je ob vratih, ki jih ne uporabljava in na drugi strani je kuhinja in se res vse sliši...) Če bo šlo tako naprej, bom uvedla sadno-zelenjavne dneve ali pa ukinila sladkiše! Ker ne mislim hujšat po porodu, bom mela že drugega dela dost! Pa ne vem, če je to tok izi, da ob malih kar shujšaš - ker jaz se ob Ronji kar veselo redim, čeprav ne jem ful, pa čeprav je ona zelo živahen otrok in zahteva precej živahno mamiuser posted image ... Tak da ne vem, če gre to tak na izi... Ne vem, jezna sem, ker sem računala, da bo tako nekak kot je bilo pri ronji, zadnje mesece se nisem nič redila, pa rodit sem šla s 63,8, kar se mi je zdelo super, pa hitro sem prišla nazaj na svojo težo, v kateri se najboljše počutim... Zdaj pa kar nekiuser posted image

khurde, po pravici povedano, potem ti ne bojo kaj dosti pustili - ker potem itak že pride potiskanje... tak da ti rajši po pravici povem, boš vsaj pripravljena. Lahko pa vseeno probaš, mogoče imaš take babice, da ti bojo pustile... Samo pri prvorodkah se mi zdi, da so še malo manj navdušeni nad raznimi eksperimenti oz. nerutinskimi posegi... Vsekakor pa odkloni umetne popadke, eč ti jih bojo kar zaradi lepega hoteli našopat! Vsaj probaj, če bo šlo s tvojimi, če si seveda to želiš in ti ni problem kako uro lai dve več rojevat zato... Pri meni je po predrtju mehurja trajalo še nekje 1,5-2 uri, se mi zdi, ne vem točno, kdaj se je gospod zdravnik blagovolil prikazat - mislim da okoli 6.30, rodila sem pa 8:06. Najhujše mi je bilo tisto, ko ne smeš pritiskat, potem je bilo bistveno lažje, ker lahko nekaj delaš in si z glavo samo pri tem in tista bolečina sicer je, ampak jo je lažje prenašat, ker veš, da delaš na tem, da je bo konec. Tisto prej je bil pa meni tak občutek, kot da bi ti dali roko nad ogenj, pa rekli, da ne smeš umaknit... Refleksno hočeš, vse te sili, da bi to naredil, pa ne smeš... To je pa user posted image težko, vsaj meni.
Je pa tako, da če imaš kake alternativne ideje o porodu, te malo križem gledajo nekatere babice - no, večina... Potem ko se  začne dogajat, pa ti probajo pomagat - ampak si moraš to prilužit, vsaj jaz sem mela tak občutek - na začetku so bile prav zoprne, sem bila vsa srečna, da so se na koncu zamenjale - ob 7h zjutraj se konča izmena - in sem dobila eno fajn babico na koncu. pa še študentke, so bile luštne.
Z masažo presredka jaz nisem in tudi zdaj ne bom začela prezgodaj, ker nočem kaj sprožit - je bilo obakrat tako malo riskantno (navsezadnje sem mela že popadke, pa jih ne bi lih izzivala...), tako da bom počakala nekje do 36. tedna, potem pa gas, res lepo vsak dan. Ampak samo masaža ne pomaga, ga moraš raztegovat! Meni je v 1. sigurno pomagala, ker za las nisem bila rezana... In tisti las je po moje naredilo raztegovanje. Te pa opozarjam, da to ni luštno, če češ, da pomaga. Ampak boljše prej malo potrpet kot po porodu veliko... Šivi glih niso najbolj fajn, vsaj ne tam doli...
Tako bom tudi malinov čaj začela pit enkrat takrat, (mogoče s 37.tednom,) saj to bo kmaluuser posted image , čez 14 dni-3 tedne... V prvo ga nisem in je moj porod res dolgo trajal, če šteješ od prvih popadkov dalje... Zdaj bi rajši, da bi šlo malo hitreje in če to lahko pomaga, škodit pa ne more, potem je "more than welcome". pa še brat ma na vrtu maline in mi je njegova punca nabrala listjeuser posted image .

hehe, punce razboriteuser posted image . Jaz se z zdravniki v gl. ne kregam, ker vem, da je to donkihotovsko, sem bila že čisto prevečkrat pri njih, da jih ne bi tok poznalauser posted image . Bi šla verjetno na wc pit vodo v tem primeru... Ma pa tudi ta sistem slabe lastnosti, ker potem kdaj skup padeš, potem te pa tudi najurijo, kaj nisi reku, da ti je slabouser posted image - se mi je tudi to že dostikrat zgodilouser posted image . Ali pa te ne jemljejo resno, ker ne jamraš...

saša, kak češ, jaz ti samo povem, tak "medicinski"user posted image . Sicer poznam tudi eno, ki jih skoz nosi, samo se ji tudi skoz slabša dioptrija...

modrce za dojenje jaz še mam, hehe. Sicer mi Mulerjevi niso bili všeč, ker so mi bili premali, me je vse tiščalo. sicer pa mam normalno košarico 70C, doječa pa 75 F ali pa G če kje dobim. Ja, meni se kar poznauser posted image

Kar se spanja tiče, je pri Ronji zdaj tako: sva probala prestavit uro na prej - da bi šla spat že prej, ker so rekli, da itak potem spijo isto dolgo in ker je bila mala crknjena, ker babica seveda ni hotela, da bi pri njej prav dolgo spala, ker ji je škoda časa, verjetno, ko bi jo lahko imela zase, potem jo pa vzame iz postelje, čim naredi e, čeprav bi takrat mala nazaj zaspala... in to je bilo 2 dni zapored in potem je bila že zgodaj zvečer crknjena in sva jo pač dala spat, kaj pa naj, če je zaspala... - in od takrat naprej se mala zbuja ob 3h-3:30 ponoči in noče več zaspat nazaj. In to kljub temu, da jo zadnje čase lepo pustiva rogovilit do 9h zvečer... Upam, da se to spet spremeni - tako lepo je bilo, ko je prespala celo nočuser posted image ... ahhhhhh.... Pa počasi se bo morala tega odvadit, ker ko bo Lejla tu, bo verjetno tudi pol noči pri nama v postejli, ker se bo pač dojila (vsaj upam, da se bo) in Ronja ne bo mogla potem lest po njej, pa čelne okoli spuščat (madona, sem čisto pretepena danes, tokrat me je butnila - ona se pa še zbudi ne od tega, mi ni jasno!user posted image ) Uspavat zvečer in tudi čez dan jo je pa zdaj čisto lahko, sem pogruntala nov sistem - Jugo balade (Crvena, Đole,...) + moje petje + nošenje in zaspi navadno v roku enega komada!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4580
3.12.2008 10:12:13   
uršika***
Jutro.

user posted image

Ni še nobena kavice skuhala, pa vam bom jaz čokoladouser posted image

Pa za veseli december vam napopam slikco- če bom znala sevedauser posted image

[/link]         [link=http://www.najdi.si/redirect/multimediaShortcut.jsp?redirect=Tod25wCLmE5wTtPebeF35ODl%252F6Kw6CgisUtVpYFz%252F31GZhnWtFH6ub%252FRNQZ2qU97JoIAfHVMe8u6qRugeAlKZDi3SUUxSjhgk5WQkPH9OAI%253D&resulturl=Tod25wCLmE5wTtPebeF35ODl%252F6Kw6CgisUtVpYFz%252F31GZhnWtFH6ub%252FRNQZ2qU97JoIAfHVMe8u6qRugeAlKZDi3SUUxSjhgk5WQkPH9OAI%253D&refurl=Tod25wCLmE5wTtPebeF35ODl%252F6Kw6CgisUtVpYFz%252F31GZhnWtFH6ub%252FRNQZ2qU97JoIAfHVMe8u6qRugeAlKZDi3SUUxSjhgk5WQkPH9OAI%253D&q=bo%C5%BEi%C4%8D&contenttype=image%2Fjpeg]    [link=http://www.najdi.si/redirect/multimediaShortcut.jsp?redirect=Tod25wCLmE49pjK%252F1j%252BCvT9fTD6tg1qqR5ueTmV7XPfxuM1kv%252BSOl7gW3daXtoYb&resulturl=Tod25wCLmE49pjK%252F1j%252BCvT9fTD6tg1qqR5ueTmV7XPfxuM1kv%252BSOl7gW3daXtoYb&refurl=Tod25wCLmE49pjK%252F1j%252BCvT9fTD6tg1qqR5ueTmV7XPfxuM1kv%252BSOl7gW3daXtoYb&q=bo%C5%BEi%C4%8D&contenttype=image%2Fjpeg][/link]

(odgovor članu krtekxx)
Neposredna povezava do sporočila: 4581
3.12.2008 10:15:33   
uršika***

(odgovor članu uršika***)
Neposredna povezava do sporočila: 4582
3.12.2008 10:33:58   
sonček33
Ronja pomoč rabim - evo ponoči se mi je zvalil en ptiček. imava love birds in do sedaj nikoli iz jajc ni nič nastalo, danes pa ... Kaj naj naredim? Ptička sicer sedi tam poleg njega, ampak un kr krili z  nogami in to je to...

...svet je poln lepih rožic tete Pehte...

Neposredna povezava do sporočila: 4583
3.12.2008 10:37:23   
uršika***
Pa ni. Ne grem se veuser posted image
Pa taka lepa slikca je.

Punce zakaj je men tako vroeuser posted image user posted image user posted image
Skoz mi je vroe. Vsi radiatorji so zaprti, obleena sem v tanko trenirko in tanek puloverek, pa mi e kar ni ok. Balkonska vrata non stop odpiram....
Pa e slabo mi je za znort in malo manjka, da skup ne pademuser posted image . Mislim da od tega brcanja- me prav boli, ko ta moj Alen brca- ni se e ni umiril. Kaj pa vai? So e kaj bolj neni?

U Ronja!!! Potem ima pa kar ornk zizeuser posted image . Jaz imam pa e kar B koarcouser posted image . e akam na rast in nakup modrcov.user posted image

N, grem se malo ulet, ker mi res ni dober.

Neposredna povezava do sporočila: 4584
3.12.2008 10:42:32   
uršika***
Sonek mi smo imeli doma tudi parek nimf, ki je izvalil 3 jajka in nastali so trije ptiki. Mamica je sedela v gnezdu pri njih, oka je pa nosil hrano . Ful lepo sta jih hranila in kmalu so zrastli. Potem so nam li pa tko na ivce, ker 5 nimf se pa res nagravno dere in smo jih oddali- skupaj s tastarima dvema.
Mislim, da ne more ni naredit, ker jih mamica in oka hranita z e preveeno hrano se mi zdiuser posted image in jim jo potisnejo globoko not- v elodek. Poakaj e na Ronjo- ona bo itak e bolj vedela.user posted image
Drim pesti, da bo ptiek zrasteluser posted image

Neposredna povezava do sporočila: 4585
3.12.2008 10:43:58   
uršika***
Kje so pa moji umniki????

Neposredna povezava do sporočila: 4586
3.12.2008 10:45:27   
uršika***
sumnikiuser posted image
Nekaj sem narobe pritisnilauser posted image  
Help!!!!!

Neposredna povezava do sporočila: 4587
3.12.2008 10:46:14   
sonček33
Urška hvala za odg.
Joj, jaz sem pa že gruntala kaj je  s teboj, da brez šumnikov pišeš tako zmedeno deluje.

Neposredna povezava do sporočila: 4588
3.12.2008 11:02:50   
Ploha
masaža presredka: jest sem bla zadnjič v posvetovalnici v 30 tednu, pa sem sestro ki je tudi babca prašala kako je s tem pa je rekla da lahko kr začnem, pol sm pa prašala kako se to masira pa je rekla da ni tehnike k bi mi zdej govorila, pač mal ratezujem,....nč konkretnga mi ni povedala,...se je pa mal pohecala, da stare babce vedno rečejo reden sex pa bo!

leče: tud jst sm včasih imela leče, trde, matr je to neprijeten občutek, na koncu sem obupala, ugotovila da to ni zame,....tisto reč not vtikat pa ven pa kr neki,...ker jo zares čutiš v očesu,...in se težko navadiš,...

malinvi listi ali čaj: a se da to dobit tud v lekarni??? Kako se pa pripravi potem ta čaj???

(odgovor članu sonček33)
Neposredna povezava do sporočila: 4589
3.12.2008 11:21:08   
sonček33
Ploha glede leč se čisto strinjam - jaz že 15 let  trpim kot  hudič zaradi njih. No, saj jo imam samo na desnem, ker levo oko jo gladko malo ne prenese. Imam pa nagubano roženico, tako da mi očala ne pridejo v poštev, operacija pa zaenkrat tudi ne. 

(odgovor članu Ploha)
Neposredna povezava do sporočila: 4590
3.12.2008 11:41:57   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: sonček33

Ronja pomoč rabim - evo ponoči se mi je zvalil en ptiček. imava love birds in do sedaj nikoli iz jajc ni nič nastalo, danes pa ... Kaj naj naredim? Ptička sicer sedi tam poleg njega, ampak un kr krili z  nogami in to je to...

sonček načeloma bi mogli ptiči sami poskrbet za mladička, ga nahranit in to...ker sej to je v njihovi naravi, če pa res nobenega interesa ne kaže, pol pa je nekaj narobeuser posted image drgač pa more bit toplo, da bi ga sama hranila je kr težko...jst sem sicer tko spravla gor 2 sinički in enga kosauser posted image sam to je huj kt dojenček, celodnevna okupacija, ker bi jedli kar naprej....sem pa mojmu iz elektro orodja sunila ono pinceto, k je na koncu čisto tanka in ukrivljena, da sem lohk žužke fajn globoko v kljun potisnilauser posted image

uršika
vroče pa je men tud...pa k sem zmrzljivc drgač, v nosečnosti me pa tak kuhauser posted image v kratki majci hodim okoli, vsi se kr zgražajo, sam men je vroče....kaj najuser posted image

kar se modrcov za dojenje tiče, sem si jst dva kupila, pa jih nikoli nisem uporabljala, ker mi je blo čist tumačuser posted image doma sem bla kar brez, sem pač večkrat majco preoblekla, ker so joške spuščaleuser posted image najboljš je blo, če so bli kaki obiski, men pa kr naenkrat toplo ratalo pri srcuuser posted image user posted image in evo - ogromen flek.....ma se nisem sekirala, če sem pa kam šla, sem pa običn modrc dala gor pa une blazince not in je blo.

(odgovor članu sonček33)
  Neposredna povezava do sporočila: 4591
3.12.2008 11:47:29   
uršika***
Da vidim, če imam šumnike nazajuser posted image
Ulla dobra si, da ti je uspelo nahranit ptičke!!!
Moj brat je veno nosil domov vse mogoče živali, tudi ptičke, pa nama ni nikol uspelo, da bi kateri preživeluser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4592
3.12.2008 11:50:55   
uršika***
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
Evo moje šumnike!!! Se globoko opravičujem, ker sta dva posta totalno čudna in napisana tako, kot da bi jih pisal en bebčekuser posted image . Pa ko sem pisala odgovor je bilo vse ok, v objavi na forumu pa manjkajouser posted image

Neposredna povezava do sporočila: 4593
3.12.2008 11:57:06   
uršika***
malinvi listi ali čaj: a se da to dobit tud v lekarni??? Kako se pa pripravi potem ta čaj???

To je zadnjič ena napisala, da nabereš liste malin, jih posušiš na radiatorju ali kje drugje, nato pa zdrobiš. V skodelico pa daš 2 žlički tek zmletih listv in popariš z vodo. Potem pa pokriješ skodelico in nekaj časa pustiš, da se izlužijo vse snovi iz listov. Če pa imajo to stvar tudi v lekarni pa nevem.

Neposredna povezava do sporočila: 4594
3.12.2008 11:57:27   
Anonimen
jst sem tudi vedno neke živali reševalauser posted image nazadnje sem rešila tegale lepotca...sem marca šla do pasu v vodo, da sem ga ven potegnila, je imel prestreljeno krilo, revček....tri mesece je bil v moji oskrbi, pol je pa šel...

user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 4595
3.12.2008 11:58:07   
Anonimen
ja, malinov čaj se dobi v lekarni tudiuser posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 4596
   [Brisano sporočilo]
3.12.2008 12:21:56   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 4597
3.12.2008 12:23:30   
Anonimen
dost bolj kt ljudiuser posted image

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna povezava do sporočila: 4598
   [Brisano sporočilo]
3.12.2008 12:24:54   
Brisani uporabnik

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna povezava do sporočila: 4599
   [Brisano sporočilo]
3.12.2008 12:26:43   
Brisani uporabnik

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 4600
Stran:   <<   < Prejšnja stran  182 183 [184] 185 186   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  182 183 [184] 185 186   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

FOTO: Čudež poroda ujet na fotografiji
photo
Veliko žensk ni ravno navdušenih nad tem, da bi jih fotografirali gole in to še med tako intimnim trenutkom kot je porod...
Pripravite se na prihod dojenčka v 22 korakih
Se sprašujete, kaj početi naslednjih nekaj mesecev, dokler otrok ne pride domov?

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?