ronja
|
ulla, flaške lahko kupiš v kaki ustvarjalni štacunci, ziher mate tudi v Celju kaj - vem, da imate Prometeja, med drugim... V stari lj. pa je tudi ena štacunca, kjer imajo zunaj razstavljene te flaške. Največjo izbiro majo pa gotovo v Hrastniku - moja želja, da grem enkrat pogledat, pa mi še ni ratalo... Za papirnate vrečke pa ne vem, edino da jih sama narediš... Jaz vedno tiste od kruha šparam, kadar jih kaj rabim - samo za darilo glih niso zvezdica,zakaj je panceta prepovedana? Glede kil sem še vedno užaljena - danes sem še težja, spet dobrih 66kg, pa včeraj sploh nisem jedla kosila (ne da bi hujšala, samo ni bilo časa za kaj skuhat, ker je lubi dolgo delal, potem smo pa takoj šibali v trgovino, mala je pred tem dolgo spala in sem izkoristila za šivat, pa tudi zbudi se, če začnem ružit po kuinji, ker vmes v bistvu ni prave stene, njena posteljica je ob vratih, ki jih ne uporabljava in na drugi strani je kuhinja in se res vse sliši...) Če bo šlo tako naprej, bom uvedla sadno-zelenjavne dneve ali pa ukinila sladkiše! Ker ne mislim hujšat po porodu, bom mela že drugega dela dost! Pa ne vem, če je to tok izi, da ob malih kar shujšaš - ker jaz se ob Ronji kar veselo redim, čeprav ne jem ful, pa čeprav je ona zelo živahen otrok in zahteva precej živahno mami ... Tak da ne vem, če gre to tak na izi... Ne vem, jezna sem, ker sem računala, da bo tako nekak kot je bilo pri ronji, zadnje mesece se nisem nič redila, pa rodit sem šla s 63,8, kar se mi je zdelo super, pa hitro sem prišla nazaj na svojo težo, v kateri se najboljše počutim... Zdaj pa kar neki khurde, po pravici povedano, potem ti ne bojo kaj dosti pustili - ker potem itak že pride potiskanje... tak da ti rajši po pravici povem, boš vsaj pripravljena. Lahko pa vseeno probaš, mogoče imaš take babice, da ti bojo pustile... Samo pri prvorodkah se mi zdi, da so še malo manj navdušeni nad raznimi eksperimenti oz. nerutinskimi posegi... Vsekakor pa odkloni umetne popadke, eč ti jih bojo kar zaradi lepega hoteli našopat! Vsaj probaj, če bo šlo s tvojimi, če si seveda to želiš in ti ni problem kako uro lai dve več rojevat zato... Pri meni je po predrtju mehurja trajalo še nekje 1,5-2 uri, se mi zdi, ne vem točno, kdaj se je gospod zdravnik blagovolil prikazat - mislim da okoli 6.30, rodila sem pa 8:06. Najhujše mi je bilo tisto, ko ne smeš pritiskat, potem je bilo bistveno lažje, ker lahko nekaj delaš in si z glavo samo pri tem in tista bolečina sicer je, ampak jo je lažje prenašat, ker veš, da delaš na tem, da je bo konec. Tisto prej je bil pa meni tak občutek, kot da bi ti dali roko nad ogenj, pa rekli, da ne smeš umaknit... Refleksno hočeš, vse te sili, da bi to naredil, pa ne smeš... To je pa težko, vsaj meni. Je pa tako, da če imaš kake alternativne ideje o porodu, te malo križem gledajo nekatere babice - no, večina... Potem ko se začne dogajat, pa ti probajo pomagat - ampak si moraš to prilužit, vsaj jaz sem mela tak občutek - na začetku so bile prav zoprne, sem bila vsa srečna, da so se na koncu zamenjale - ob 7h zjutraj se konča izmena - in sem dobila eno fajn babico na koncu. pa še študentke, so bile luštne. Z masažo presredka jaz nisem in tudi zdaj ne bom začela prezgodaj, ker nočem kaj sprožit - je bilo obakrat tako malo riskantno (navsezadnje sem mela že popadke, pa jih ne bi lih izzivala...), tako da bom počakala nekje do 36. tedna, potem pa gas, res lepo vsak dan. Ampak samo masaža ne pomaga, ga moraš raztegovat! Meni je v 1. sigurno pomagala, ker za las nisem bila rezana... In tisti las je po moje naredilo raztegovanje. Te pa opozarjam, da to ni luštno, če češ, da pomaga. Ampak boljše prej malo potrpet kot po porodu veliko... Šivi glih niso najbolj fajn, vsaj ne tam doli... Tako bom tudi malinov čaj začela pit enkrat takrat, (mogoče s 37.tednom,) saj to bo kmalu , čez 14 dni-3 tedne... V prvo ga nisem in je moj porod res dolgo trajal, če šteješ od prvih popadkov dalje... Zdaj bi rajši, da bi šlo malo hitreje in če to lahko pomaga, škodit pa ne more, potem je "more than welcome". pa še brat ma na vrtu maline in mi je njegova punca nabrala listje . hehe, punce razborite . Jaz se z zdravniki v gl. ne kregam, ker vem, da je to donkihotovsko, sem bila že čisto prevečkrat pri njih, da jih ne bi tok poznala . Bi šla verjetno na wc pit vodo v tem primeru... Ma pa tudi ta sistem slabe lastnosti, ker potem kdaj skup padeš, potem te pa tudi najurijo, kaj nisi reku, da ti je slabo - se mi je tudi to že dostikrat zgodilo . Ali pa te ne jemljejo resno, ker ne jamraš... saša, kak češ, jaz ti samo povem, tak "medicinski" . Sicer poznam tudi eno, ki jih skoz nosi, samo se ji tudi skoz slabša dioptrija... modrce za dojenje jaz še mam, hehe. Sicer mi Mulerjevi niso bili všeč, ker so mi bili premali, me je vse tiščalo. sicer pa mam normalno košarico 70C, doječa pa 75 F ali pa G če kje dobim. Ja, meni se kar pozna Kar se spanja tiče, je pri Ronji zdaj tako: sva probala prestavit uro na prej - da bi šla spat že prej, ker so rekli, da itak potem spijo isto dolgo in ker je bila mala crknjena, ker babica seveda ni hotela, da bi pri njej prav dolgo spala, ker ji je škoda časa, verjetno, ko bi jo lahko imela zase, potem jo pa vzame iz postelje, čim naredi e, čeprav bi takrat mala nazaj zaspala... in to je bilo 2 dni zapored in potem je bila že zgodaj zvečer crknjena in sva jo pač dala spat, kaj pa naj, če je zaspala... - in od takrat naprej se mala zbuja ob 3h-3:30 ponoči in noče več zaspat nazaj. In to kljub temu, da jo zadnje čase lepo pustiva rogovilit do 9h zvečer... Upam, da se to spet spremeni - tako lepo je bilo, ko je prespala celo noč ... ahhhhhh.... Pa počasi se bo morala tega odvadit, ker ko bo Lejla tu, bo verjetno tudi pol noči pri nama v postejli, ker se bo pač dojila (vsaj upam, da se bo) in Ronja ne bo mogla potem lest po njej, pa čelne okoli spuščat (madona, sem čisto pretepena danes, tokrat me je butnila - ona se pa še zbudi ne od tega, mi ni jasno! ) Uspavat zvečer in tudi čez dan jo je pa zdaj čisto lahko, sem pogruntala nov sistem - Jugo balade (Crvena, Đole,...) + moje petje + nošenje in zaspi navadno v roku enega komada!
|