Putka
|
Kaya, se ti pomoje ne splača veliko denarja dat za parkrat obut. Za naprej računat, pa vidiš pri Eci se ni splačalo. In tudi pri nas je Vesnine čevlje Katja zelo redko obula. Praktično edini kos garderobe, da dobi večinoma novo, kakšen malo nošen par ji dam gor (ene lepe lakaste Geox čeveljce, se tolažim da se bodo vsaj zdaj približno amortizirali). Takoda sem si skibucke in kombinezon kar sposodila, kaj pa njo briga, če je pnošeno, samo da se lahko v sneg meče. Tudi Katja se hoče nosit, z vozičkom smo šli na sprehod ta mesec mogoče enkrat. No, v vrtec gre sama, edino čez garaže jo nesem. Zvečer pred spanjem je kričanje, če ni v naročju... V štacuni pa obožuje nakupovalni voziček, tako da to še gre. Katja tudi ne govori, čeprav tako kot Lana vse razume. Ima svoj način komunikacije, krili in kaže z rokami, pa momlja zraven, običajno se na koncu razumemo (me pripelje do kozarčka, ki je prazen, torej je žejna). No, reče papa, ne in včasih mama (kadar je lačna). Sicer zadnje dni spet na veliko čeblja, ampak dohtarca na sistematskem je rekla, da mora v dveh mesecih začet par besed smisleno uporabljat. Drugače nas čaka logoped Umivanje zob - ker ni pustila, sem jo zanemarila in ima zdaj karies. Tako da se splača, čeprav na silo. Ali s tistim nastavki, gazico, krtačko.. Samo da se obloge dol zdrgne. No, zdaj Katja na veliko usta odpira, malo je bilo trea vztrajati, pa z roza pasto podkupovat, pokaži zobke, kako so lepi... Ona malo meni podrgne, jaz njen parkrat eno stran, pa spet igranje.. Ampak vsaj tuli ne več. Ja, je pa izredno rada, sploh krompir, sladkarije, kruh... Pa goveja župa je še vedno zakon in meso. No, redi se pa ne tako zelo, so jo 12 kil in 82 cm namerili, pa se mi zdi včasih precej težka. Dost za zdaj... Jutri sem spet sama, prilika 1 x na 14 dni za pisanje magisterija, pa se kaj javim.
|