|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  88 89 [90] 91 92   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: ***Avgustovčki '08 - 2.del***
25.11.2008 15:50:43   
anita goitan
ma ki je pej muoja Primorka karmaruser posted image user posted image user posted image
Bem kej te je burja wdpihnla al kej, alo?

(odgovor članu anita goitan)
Neposredna povezava do sporočila: 2226
25.11.2008 15:53:54   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: gajka

IZVIRNO SPOROČILO: mishel
Punce, kaj je pa z jutrišnjim srečanjem v Celju???

Ja, jaz pravim, da kar naj bo! A je tebi kaj znano, kateri kafiči so v Tušu zgoraj, da se zmenimo natančno, kje se dobimo?

Pozdravček user posted image !

Mishel, s tem vprašanjem si me pa "za las user posted image " prehitela, ker to tudi mene zanima! Čeprav sem tukaj bolj pasivno in še to bolj malo, imam vseeno v planu jutrišnje srečanje. Midva vsekakor prideva! Torej se je ideja prijela in naj bi bilo mesto srečanja sedaj Planet Tuš in ne CC? Zgoraj pri kinodvoranah bi bilo po moje kar OK?!

...tako je to, komaj začnem pa že moram končat....Če ne drugače, se vidimo jutri!

(odgovor članu gajka)
  Neposredna povezava do sporočila: 2227
25.11.2008 16:03:51   
matejchi
Erin a lahko tiste zadnje linke še enkrat objaviš, mislim da so trije ali pa mi jih na ZS pošlji, da jih ne bom preveč iskala..
Gajka kaj pa je bilo s starim strojem? Samo so tudi večji popusti noter, ker je 1x ena 50 potegnila pri sosednji blagajni, itak se na to ne smeš zanašat, ampak če imaš namen kupit pa valda probaš... Zakaj pa tamalga ne pustiš kravic past, a začne godrnjat ali je kaj drugega?

Grhh če me pa kaj bolj razjezi kot to, da na polici ena cena, na računu pa druga... pol s principa ne vzamem... Tuš je res za 1 qrc, še Lidl mi je bolj, danes je Mercator odpadel, ker je dež.

27.01.2004 - ŽIGA 20.08.2008 - MARUŠA
RD RR
Na svetu si, da gledaš sonce. Na svetu si, da greš za soncem. Na svetu si, da sam si sonce in da s svetá odganjaš - sence. (T. Pavček)

Neposredna povezava do sporočila: 2228
25.11.2008 16:11:51   
gajka
IZVIRNO SPOROČILO: matejchi
Gajka kaj pa je bilo s starim strojem? Samo so tudi večji popusti noter, ker je 1x ena 50 potegnila pri sosednji blagajni, itak se na to ne smeš zanašat, ampak če imaš namen kupit pa valda probaš... Zakaj pa tamalga ne pustiš kravic past, a začne godrnjat ali je kaj drugega?

Starega stroja ni. user posted image Sem se zaenkrat švercala pri naših spodaj (mi smo v mansardi). Zdaj pa sem se odločila, da nabavimo tudi svoj pralni stroj, povod za vse pa je bila potreba po sušilcu in sva kar oboje vzela. Eh, kupit je bilo itak treba, tako da tudi 5% popusta prav pride... Tamalega pa obračam, ker začne nekaj godrnjat, če malo dlje kravce pase, pa poliva zraven, ampak se potem vedno spet obrne...

(odgovor članu matejchi)
Neposredna povezava do sporočila: 2229
25.11.2008 16:22:13   
Erin

Erin a lahko tiste zadnje linke še enkrat objaviš, mislim da so trije ali pa mi jih na ZS pošlji, da jih ne bom preveč iskala..

(odgovor članu matejchi)
Neposredna povezava do sporočila: 2230
25.11.2008 16:53:41   
tinka14
IZVIRNO SPOROČILO: Neža7
hmmmm... ali tinka14 resno misli, da sem prijazna user posted image  user posted image user posted image

ja, seveda, resno mislim!!

NEŽA7 saj David tudi ni sesal na začetku. Le da je on znal, vendar se je ob tem preveč utudil in je hujšal, zato je jedel po flaški. Doma sva potem počasi začela nazaj dojiti, prej sem si pa ves čas stiskala... user posted image Tako da je dojenje res super, če steče. Pa še evre smo prišparali user posted image user posted image user posted image

ja, mi tudi, bo treba zdej zapravit počasi našparan denaruser posted image user posted image

(odgovor članu Neža7)
Neposredna povezava do sporočila: 2231
25.11.2008 16:53:41   
bambi14
Malo brskam in najdem:
http://www.zps.si/sl/otrok/igrace/odpoklic-nevarni-izdelki-za-otroke-2.html

zanimivo, le kje je še kaj varnega in okolju prijaznega in itduser posted image , pa pripravljena hrana in itd.user posted image Ko smo bli mi otroci je bilo vse bolj zdravo, vsaj sadje in zelenjava,....

(odgovor članu Erin)
Neposredna povezava do sporočila: 2232
25.11.2008 16:54:41   
tinka14
IZVIRNO SPOROČILO: bambi14

Malo brskam in najdem:
http://www.zps.si/sl/otrok/igrace/odpoklic-nevarni-izdelki-za-otroke-2.html

zanimivo, le kje je še kaj varnega in okolju prijaznega in itduser posted image , pa pripravljena hrana in itd.user posted image Ko smo bli mi otroci je bilo vse bolj zdravo, vsaj sadje in zelenjava,....

noro, ne?? pa hrana je vsa nezdrava...

(odgovor članu bambi14)
Neposredna povezava do sporočila: 2233
25.11.2008 16:55:36   
tinka14
IZVIRNO SPOROČILO: gajka

Punce, kaj je pa z jutrišnjim srečanjem v Celju???

Ja, jaz pravim, da kar naj bo! A je tebi kaj znano, kateri kafiči so v Tušu zgoraj, da se zmenimo natančno, kje se dobimo?

sej tam sta sam ta kafič z udobnimi sedeži in bowling, ne??

(odgovor članu gajka)
Neposredna povezava do sporočila: 2234
25.11.2008 17:06:01   
iskanje
No po dolgem času se še jst javim,da mal napišem berem vas redno a napišem vsake tolk ko sem pri volji.Malu trenutno spančka upam,da bo vsaj še tolk časa ,da to napišem do konca čeprav se že neki premikamo v spanju user posted image morm pohitet user posted image user posted image Vidla sem da ste uvedle tudi naše rojstne dneve jaz ga imam 29.november 1982
Drugače smo pa zelo pridni komaj čakaam da bomo stari 4 mesce pa da bomo začeli uvajat GH no še dobra 2 tedna je do takrat morm še patronažno poklicat upam da bo pršla že pred novim letom,da mi nebo rekla da bo pršla januarja ker je ravno en teden pred prazniki.En lep pozdravček vsem skupaj ter čestitke za rojstni dan tistim ,ki ste pred kratkim praznovale rojstni dan  morm it smo se zbudili

(odgovor članu tinka14)
Neposredna povezava do sporočila: 2235
25.11.2008 17:17:56   
Vilika
... no pa spet malo komentarjev za nazaj...

IZVIRNO SPOROČILO: tatly

sayuri-hvala..meni ze vsi govorijo zakaj ji nic ne davlem,,so mi ze zoprni ker sem rekla da bom po 4 mesecu,pa mi kar da naj zacnem pa da naj davlem ze navadno mlekouser posted image user posted image skoz eno uho noter in drugo ven

No - točno takole mi teži moja tašča. Drugim sem 1x povedala, da bo jedel po 4tem mesecu in so tiho, ona pa kar nabija - pa malo bananike, pa pipike pa rezančke... Katastrofa!
Sem ji rekla da mu do 6tega meseca ne dam, zanalašč. Pa sem se zgleda uštela ker je naš skorajosemkilski fant pač očino hoče VEČ.

IZVIRNO SPOROČILO: Zoja Miša
Pa še to, če otroku daš v banico kopel (ali to že dajete?) ali ga moraš potem nekako še sprati ali ni treba? In če ja, kako to izvedete, saj ga vendar ne moraš potem pod tuš postaviti?  

Nisem še dala kopeli. Pravzaprav je še kupila nisem. Ga po kopanji namažem na debelo z mandljevim olčkom. Tudi jaz mislim, da dojenček ne more pod tuš dokler ni vsaj kolikortoliko stabilen v glaviciin hrbtenici.. user posted image Uspešen pregled user posted image

IZVIRNO SPOROČILO: košuta

Aja, kljub temu, da sem napisala roman, sem pa pozabila napisat, da smo pri nas pospravili globok voziček, ker ni šans, da bi bil v njem. Bi morale slišat, kake arije so bile zadnja dva tedna. 

No poglete tole , v lupinici pa sploh ni šansuser posted image
user posted image

tejkaz user posted image user posted image user posted image , kmalu bo vse bolje.

nš tamal je pa zdele zaspal, ko je treba it po pikico........ tititi........držte pesti

Na sončni dan sva dobila svojega sončka Vida

(odgovor članu tatly)
Neposredna povezava do sporočila: 2236
25.11.2008 17:33:10   
matejchi
iskanje kako ti je pa ime?
Erin user posted image

Pa prosiiim če lahko podatke ali potemnite ali na ZS, ker ko ga bom začela pit, bom verjetno kakšno vrstico preskočila... user posted image

RD RR
Na svetu si, da gledaš sonce. Na svetu si, da greš za soncem. Na svetu si, da sam si sonce in da s svetá odganjaš - sence. (T. Pavček)

(odgovor članu Vilika)
Neposredna povezava do sporočila: 2237
25.11.2008 17:33:24   
tejkaz
Je Eva cel dan tako kašljala, da sva jo z bratom popokala in smo šli v Medvode k zdravniku. Ima brat do torka vozen avto, potem gre na popravilo. Dobili en kup stari - AB, en sirup, ene kapljice. punca ima dve virozi. Obe vneti ušesi, čisto zapacana zgornja dihala. Če jutri ne bo bolje, gremo še enkrat. Pa že mene kuha. Pravkar sem si namerila 38.1 Jaškotovo cepljenje jutri odpade. Verjetno bo lih pomladi prvič cepljen. Za rota virus pa sploh odpade, ker bo že prestar.

Uživajte jutri na meetingu. Ne vem e sem se že prijavila na Ljubljanskega, jaz vsekakor pridem. Seveda če bomo zdravi.

Gajka, zdajle ga že samo obračaš, čez kakšen mesec in pol, ga boš skoz pobirala iz tal, ker se bo prekucaval iz sedeega položaja v ležečega, potem bomo pa že tekali naokoli.

Vilika, upam da prav razumem tvoje vprašanje. Narediš screen shoot, odpreš magari corel draw in notri s ctrl V not vstaiš, potem pa slikico obrežeš in zmanjšaš.

Neža, tudi jaz še ne vem kaj bomo za božič. otroc imajo itak polne riti vsega. Malo v hecu povedano.

Mishel, res imaš luštkanega fantka. Pa 5 mesecev bo že star. Kam gre čas, no.

Tatly, mogoče pa tvojo punčko tudi grlo boli. Ne vem samo ugibam, glede na to, da ste soraj vsi bolni in zato noče jesti.

Bambi, še vedno nisem poslala. Upam da razumeš zakaj ne.  Do kdaj rabiš?

Zoja Miša, verjetno ti bodo na avdiološki najbolj znali povedati. Še vedno držim pesti, da bo vse ok.

Erin, hvala.

Vilika, tvoj fantiček je tudi tako luštkan. Mu je še vedno tako nerodno? Pa user posted image user posted image ker je tako priden.

Sayuri, za jabolko.

To me še zanima, tiste ki že uvajate GH. Banane in jabolke dajate sveže ali tudi kašice? Samo firbec.

IZVIRNO SPOROČILO: anita goitan

tud jaz si niti ne sharnjujem teh linkov ker se mi z vsem tem coknpokom n da ukvarjat, sam joško vn ma magri 20x na dan.
Eva pocajti se, jutri praznuješ!

Isto jaz. Bom sporočila Evi da se pozdravi. Zdaj se trma v kotu, ker ji ne pustim nodija gledat

Bella, verjemi, jaz bi tudi raje bila na snegu. Češčine pa ne znam. Mlajši brat zna rusko. A je kaj podobno?

Tinka, za RA user posted image user posted image

IZVIRNO SPOROČILO: Neža7

IZVIRNO SPOROČILO: tejkaz

Me je preveč strah alergij, pa še zanimanja nobenega ne kaže.

Če, te je samo zaradi alegije strah piše na paketu Milupa - riževo žitna kašica

" Če pri otroku obstaja tveganje za razvoj alergije, priporočamo uporabo nadaljevalnega mleka HA, če ima alergijo na kravega mleko, pa posebno hrano Pregomin"

Kar pogumno, ko bo čas

To pri meni nič ne pomaga. Zaradi uvajanja ne bi rada nehala dojiti. A veš, Eva ima eno alergijo in je uboga kadar jo dobi, jaz imam alergijo na nekaj stvari in je še večja verjetost da bo tudi Jaša na kaj alergičen.

Vilika in Tinka, jaz sem ga tudi imela v kombenizončku.

Ostalim (če sem katero spustila) pa en lep pozdrav do nadaljnega.

Eva - 26.11.2006
Jaša - 3.8.2008

(odgovor članu iskanje)
Neposredna povezava do sporočila: 2238
25.11.2008 17:34:48   
matejchi
bubyca a je tvoj sinko tudi avgustovček oz. si imela rok avgusta?

RD RR

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2239
25.11.2008 17:35:28   
tejkaz
IZVIRNO SPOROČILO: Vilika

user posted image

Kako je luštkan. Naš se je začel pritoževati v košari. Ko se zudi je kuj jok. Jaz upam da še zdržimo kakšen mesec.

Eva - 26.11.2006
Jaša - 3.8.2008

(odgovor članu Vilika)
Neposredna povezava do sporočila: 2240
25.11.2008 17:35:58   
matejchi
Dobili en kup stari - AB, en sirup, ene kapljice.

Andrejaboris ne bom ti več rekla AB...user posted image

RD RR

(odgovor članu tejkaz)
Neposredna povezava do sporočila: 2241
25.11.2008 17:36:15   
tejkaz

bubyca a je tvoj sinko tudi avgustovček oz. si imela rok avgusta?

to sem se se že tudi jaz spraševala.

nič, šibam zdaj.

Mojega še vedno ni iz službe. Kar vem, da kadar je kaj narobe doma ima on dlje službo.

Eva - 26.11.2006
Jaša - 3.8.2008

(odgovor članu matejchi)
Neposredna povezava do sporočila: 2242
25.11.2008 17:37:08   
tejkaz

Dobili en kup stari - AB, en sirup, ene kapljice.

Andrejaboris ne bom ti več rekla AB...user posted image

Jaz sem morala vedno dvakrat prebrati kadar si ji napisala AB. Čez kakšno leto se bomo več o tem AB pogovarjali, tisti čas je pa lahko AB andrejaboris

Eva - 26.11.2006
Jaša - 3.8.2008

(odgovor članu matejchi)
Neposredna povezava do sporočila: 2243
25.11.2008 17:40:05   
anita goitan
tejka jebeliš kašna mama pa si da Nodiaj n pustišuser posted image

Mislm punca, pocajti se, ej ti morš bi zdrava!!user posted image

Me2 sva še sami, moj na HE, dns si je zaspal, uf je pizuser posted image , glih k ma teren gre mal bolj zgodi, če ne se mu ne mudi na šiht, 1x po 8ih se odpravi,jah take mamouser posted image

Ok šibam še mal k Zoji na igralno podlogo, se neki ful pogovarja, možno da Jano čita, sem ji jo kr na tleh pustila, pa se nad kandidatkami za Slov leta pritožuje, ma sm ji rekla da ona letos pa že ne bo  user posted image user posted image user posted image

< Sporočilo je popravil anita goitan -- 25.11.2008 17:41:52 >

(odgovor članu matejchi)
Neposredna povezava do sporočila: 2244
25.11.2008 18:02:45   
matejchi
tejkaz bo najbolje da res jaz bambi dostavim, če se strinja... ker v MB grem sigurno v LJ pa tut... user posted image
tatly a maš sestrco skoz na obisku?
mi bomo pa z vampi začeli, ker če bo to pojedla pol sigurno ne bo zbirčna... user posted image
AB kako zdravje pri vas a boš šla vseeno v CE?
Zoja kaj pa če te jaz poberem za CE? (če user posted image odpove)
tejkaz strupi morajo ven, user posted image naj mal poskoči..

RD RR

Neposredna povezava do sporočila: 2245
25.11.2008 18:09:29   
matejchi

user posted image user posted image        user posted image   

SUPERNOVA RUDNIK 3.12. od 11.00 ure

Matejchi + Maruša
bella02 + Teja
Sayuri + Zara &
Lovro
Naty 13 + Jošt
anita goitan + Zoja
Majči22 + Lina
Erin + Tilen
Krysia + Rok

Vilika + Vid
Cebrca + Ivan
Zoja Miša + Kaja Lina
tejkaz + Jaša

Vsaka prinese eno doma narejeno čestitko z voščilom.. jaja kar malo se potrudite...

(odgovor članu matejchi)
Neposredna povezava do sporočila: 2246
25.11.2008 18:41:13   
Zoja Miša
Naty, lepo da si se javila! Super za Jošta in kašico. Kaj češ, je pač velik fant.user posted image  kaj te je tašča razuser posted image  pa te ne bom vprašala, čeprav me firbec matra.

Vilika, super za pridnega Vida, pa nič si očitati, če ga malo pustiš v varstvu. Vem pa kako je, mene morajo tudi skoraj čez vrata potisnitiuser posted image  In bravo za tvojega brata, da ni mutavuser posted image

Super za jabolko Sayuri! Tale dva tvoja korenjeka sta prava gurmanauser posted image  Puzle bi tudi jaz imela, a so debele, mislim fine za potleh? Mene skrbi, da bo vseeno preveč mraz, nimamo namreč ogrevenih tal.user posted image Mislim, kak debilen blokuser posted image

Za GH mi je P rekel, da naj počakam vsaj do 5 meseca. No, bomo videli kako bo. Za enkrat je še moj mlek in malo flikanja z umetnim.

Tatly, ne poslušaj starih tet, te so najhujše!

Joj Matejchi, a si res mogla?!user posted image

IZVIRNO SPOROČILO: anita goitan
to bodo vsi avgustovčki že na GH razen mojeuser posted image

Neki takšnega sem jaz hotela napisati user posted image Naš pred februarjem verjetno ne dobi nič. Me je preveč strah alergij, pa še zanimanja nobenega ne kaže. Če je zraven nas pri kosilu, se igra čisto po svoje. Ima še vedno refleks izplazenja jezika, mleko mu še zadoščuje, pa sploh se mi ne da user posted image Jaz tele strani o GH kar preskočim, je preveč tega, pa še kakšen komentar bi kdaj pa kdaj dala, zato sem raje tiho. Erin, upam da me ne boš kaj nadrla, ko bom februarja spraševala kakšna butasta vprašanja user posted image

Mislim, da tudi jaz vsaj pred 11.januarjem ne bom delala na tem. Pumpa se mi je itak že na jošk priraslauser posted image user posted image  
Bella, zmanjkuje ti mleka? Kako to? Tudi jaz sem si danes spumpala manj kot ponavadiuser posted image  Zakaj pride do tega, če delam vse isto??? S češčino ti pa res ne moram pomagati.
Vse slikice avgustovčkov user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Mishel, pridna si bila in čakala do 5 mesecauser posted image

Gajka, jupi za stroj, lahko cote k tebi prinesem, da boš sprobala, če res dobro dela?user posted image  Rok bo pač pastiruser posted image  Majhne kocke v plastičnem lončkuuser posted image . Zvonček pa visoko, malo piskajoč. Očitno ji ni všeč. No kakor koli, na pregledu bomo videli kaj več, moramo se naročiti.

Bambi, sva že dve. Sesam že cel teden, pa še vedno ni posesanouser posted image

Matejchi, kaj nisi prej rekla, sedaj pa že kolegica pride vozičkat. Sva se že za kosilo in vse zmanili. No, pa drugič. Hvalauser posted image

Veste, da res nisem obremenjena. No, mogoče malouser posted image . Prejle mi je nož med bištek (upam, da me razumete) padel, pa sem punčko zbudila user posted image . Tejkaz hvala za spodbudo. Tudi jaz upam, da bo vse o.k.  Eva pa le naj se pozdravi!user posted image

Vloga mamice je najlepša vloga na svetu...
Kaja Lina 11.8.2008

(odgovor članu naty13)
Neposredna povezava do sporočila: 2247
25.11.2008 18:44:40   
Zoja Miša

user posted image user posted image        user posted image   

SUPERNOVA RUDNIK 3.12. od 11.00 ure

Matejchi + Maruša
bella02 + Teja
Sayuri + Zara &
Lovro
Naty 13 + Jošt
anita goitan + Zoja
Majči22 + Lina
Erin + Tilen
Krysia + Rok

Vilika + Vid
Cebrca + Ivan
Zoja Miša + Kaja Lina
tejkaz + Jaša

Vsaka prinese eno doma narejeno čestitko z voščilom.. jaja kar malo se potrudite...

Šele sedaj sem videla da moram čestitko nareditiuser posted image user posted image user posted image  A z čokolado se ne da odkupit?! Za katero pa jo naj napišem? Kar tako na splošno?

Vloga mamice je najlepša vloga na svetu...
Kaja Lina 11.8.2008

(odgovor članu matejchi)
Neposredna povezava do sporočila: 2248
25.11.2008 18:45:03   
anaya
Spekla sem bananino torto za Nelčinega 1/4 rojstnega dne jutri.... še nikol nisem nič spekla, sem prav ponosna zdaj na sebe:).user posted image user posted image user posted image Sem ji hotla samo 1/4 torte naret pa sem se še tu pri celi zgubla z preveč mase pa premalo testa, pa kr nekaj.....cel dan sem delala pa še jedla je ne bo!!!user posted image  bom naslednjič mogoče v pol tolk časa koncuser posted image

(odgovor članu matejchi)
Neposredna povezava do sporočila: 2249
25.11.2008 18:54:42   
tatly
matejci-zakaj bi pa mogla vedno met sestrico na obisku?cim vec je pri meni lepse je..ker sem zal pravega brata zgubla mam pa vsaj pol sestrouser posted image ...

1.9.2008 ob 10.02 se nama je pridruzila najina stella tezka 3140g in velika 50cm
5.5.2010 ob 6.10 se nam je pridruzila se nasa druga princeska anella tezka 3530g in velika 52cm

(odgovor članu anaya)
Neposredna povezava do sporočila: 2250
Stran:   <<   < Prejšnja stran  88 89 [90] 91 92   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  88 89 [90] 91 92   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Pesem za moža, ki ponoči spi, namesto da b...
Potem ko je večino noči prebedela s svojim dojenčkom, medtem ko je njen mož spal, se je neka mama odločila, da bo ob šti...
Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?