Janjap
|
Lepo pozdravljene vse (bodoce) mamice! Torej se vam pridruzujem tudi jaz (odkar me je na forumu opazila SPPS- oprosti, ne vem tvojega imena). Ze nekaj casa vas berem vendar nisem zbrala poguma da se vam pridruzim, nikoli se nisem sodelovala na nobenem forumu namrec Sedaj pa ste me opazile in je vljudno da se vam predstavim in pridruzim, saj ste super druscina Tole bo bolj dolgo pisanje ... Najprej osnovne informacije: PDP 20.3.2009 Ime: Janja oziroma Janjap kot uporabnisko ime Starost: 25 let (decembra bo ze 26, tako da je najbolje napisati v seznam kar 26) : 1. nosecnost : 1.otrok Pregledi: naslednji je 22.12. Kraj: Tu je bolj komplicirano, sem iz Slovenske Bistrice, vendar ze od marca zivim v Franciji, kamor sem se porocila; trenutno sem v Chartresu vendar se to soboto selim v Bernay (v Normandiji). Tako da napisimo v seznam le Francija. Spol: glede na morfologijo, ki sem jo imela 17.11 pricakujeva Kilogrami: do sedaj 0 (ravnokar sem prisla nazaj na svojo zacetno tezo) Obseg busija: cca. 88 cm Imam ravno nekaj casa, ker cakam da se skuha kosilo (prvic delam segedin golaz ker sem slucajno nasla paket kislega zelja v trgovini) tako da vam napisem kaj vec o sebi, saj se potem nekaj tednov ne bom mogla javit, saj kot sem ze omenila se v soboto selim, v novem stanovanju pa se niso priklopili interneta. Tako da sem povezana le se jutri dopoldan. Selitev je bila potrebna, ker moz dela 110 km stran in sva se videla le za vikend, kar pomeni da sem bila cele tedne sama in z nosecnostjo to ni najboljsa situacija, saj tukaj ne poznam nikogar drugega (mozeva druzina zivi namrec 280 km stran na drugem koncu Francije). Od sobote dalje pa bova skoz skupaj tako da se ze veselim, edino selitev... komaj cakam da je mimo ker je to ze 3 selitev v zadnjih treh letih, sedaj pa sem poleg vsega se v 23. tednu tako da moram prav pazit da se ne naprezam ampak sem vseeno vsak vecer cisto izmucena. Dobra stvar je, da sem trenutno brez dela in se lahko ulezem kadarkoli zacutim potrebo (ceprav kartonov ne bo nihce naredil namesto mene, tako da polezavat ravno ne morem kaj dosti). Najin fantek vsak dan brca ze sedaj nekaj tednov. Od opreme nisva se nic kupila, saj sva vedela da se bova slej ko prej selila, tako da bom zacela sele decembra ali januarja z nakupi. Glede imena se tudi nisva prilezla dalec, ker jaz zelim da se ime dobro slisi in izgovori tudi v slovenscini in da crkovanje ni zakomplicirano ter obratno, ce bi nasla slovensko ime da je sprejemljivo tudi tukaj v Franciji, kar pomeni da nama odpade vecina imen in ostane bore malo, sama taksna ki nama niso prevec vsec . Verjamem, da se bo pravo ze pojavilo do marca :) Drugace nosecnost prenasam zelo v redu, nisem imela slabosti ali podobnega, le zelo utrujena sem bila na zacetku. Zadnji mesec moram nosit tudi kompresijske nogavice ker imam kar velike zile na nogah in je boljse preprecit bolecine kot pa cakat da se pojavijo. Drugace ne jem vsega ker sledim eni dieti, saj sem bila lani diagnosticirana s kronicno vnetno crevesno boleznijo (ne morejo se zeediniti ali imam Crohna ali ulcerozni kolitis ker imam za oba netipicne simptome) in do sedaj moram reci, da ceprav je dieta ful drasticna, mi je uspelo popolnoma izbrisati bolezenske simptome, prenehati z vsemi zdravili, pridobiti nazaj na izgubljeni tezi, zanositi takoj ko sva se odlocila (ja, dojencka sva nacrtovala takoj ko sva videla da se mi je stanje popravilo) ter tudi sedaj v nosecnosti dieta zaenkrat ni problem, dojencek je pri 23 tednih na morfologiji 17.11. tehtal 600 gramov in je velik kar 30 centimetrov tako da mu nic ne manjka Je pa res, da ogromno casa prezivim v kuhinji ker si moram vse pripraviti iz nule, nic kar je ze pripravljenega ne morem dati v usta. Ampak od nekdaj sem rada kuhala tako da to ni prevelik problem, le casa mi ogromno vzame Kaj se vam lahko povem? Mislim da bo zaenkrat dovolj. Aja, srecanje z mojim mozem :) POznava se od daljnega leta 1999, ko sva se spoznala na internetu preko irca In od takrat so se stvari zacele poglabljati, obiski so bili vedno pogostejsi, vmes sem se morala nauciti se francoscine in tako sva se danes skupaj, vedno bolj povezana, in oba navdusena da bova kmalu postala druzinica Zgodba je tako neverjetna da bi se dobro brala tudi kot roman. Nic, zdaj pa res koncujem. Imejte se cudovito, skoda da se do marca nic ne vrnem v Slo ker bi z veseljem sla z vami na en klepet. Bomo pa na vezi tukaj na forumu :) Dober tek vsem skupaj Janja
|