lucalu
|
IZVIRNO SPOROČILO: tina50 tud pri nam je tako, sam, da jaz že pa od enga 4. meseca skoz čakam te zobe! Pri nas je bilo točno tako... od četrtega meseca dalje, če je slučajno bil tečen brez (meni znanega) razloga, sem vedno rekla: zobek bo! IZVIRNO SPOROČILO: mumu Je k pradedku patronažna pršla in sem jo prec izkoristla pa zarad učka prašala pa me debelo gleda ja sej s tem učkom ni nč narobe, tko da smo pol skor tekle vn . Super, da je vse vredu!!! IZVIRNO SPOROČILO: terida a daste krompirjeve jedi v zamrzovalnik? Krompirja ne... zmrznem pa sadje in zelenjavo, če je česa preveč. IZVIRNO SPOROČILO: Dinki res me zanima a kej kompicirate pri kiviju al ga date normalno celega, torej tudi tiste črne pikice? Jaz mu kivija še nisem dala... so mi rekle sestre pri P, da je alergen. IZVIRNO SPOROČILO: Dinki jaz sem pa zdej malo brala o špinači in sem naletela na to : sej nisem to slišala prvič, a mi je drugače če gre za Titka. Me zanima vaše mnenje. ■ Nikoli ne uživamo postane ali/in pogrete špinače, kar velja tudi za druge jedi, ki jo vsebujejo! Špinačni listi vsebujejo nitrate, ki se med fermentacijo spreminjajo v škodljive nitrite. Ti so še posebej nevarni dojenčkom. Povečano koncentracijo nitritov najdemo v zamrznjeni špinači. ■ Zaradi zapisanih škodljivih sestavin špinačo odsvetujemo dojenčkom, nosečnicam, doječim materam, starejšim (osteoporoza) ter ljudem z revmatičnimi obolenji, z artritisom, s protinom in z ledvičnimi kamni. Manj škodljivih sestavin, žal pa tudi manj izrazitega in polnega okusa, vsebuje špinača, posejana julija in avgusta. Ker špinača vsebuje nitrate, naj kuhane ne bi dolgo pogrevali, saj se nitrati spremenijo v nitrite, ki pa so škodljivi našemu zdravju. Količino nitratov lahko zmanjšamo tako, da špinači odstranimo steblo in rebra listov. Ko kupujemo špinačo, smo pozorni na to, da je rasla zunaj, saj tako vsebuje manj nitratov. Imeti mora lepo zeleno barvo, listi pa naj bodo čvrsti. Špinačo hranimo v hladilniku približno 2-3 dni. Mi smo jo do zdaj jedli samo dvakrat pa itak ni bil preveč navdušen... no, zdaj jo še nekaj časa ne bomo. IZVIRNO SPOROČILO: san mam še en link do copat iz slovenije prodaja - se mi zdi ugodno... http://copatki.homeip.net/index.php?var=2 Krasni copatki... mislim, da bomo mi tudi tiste podložene naročili... IZVIRNO SPOROČILO: Naša črtica koraka o, šmenta, saj res!! Sem to že vedela, pa sem pozabila! O, ti popaj nesrečni! IZVIRNO SPOROČILO: mumu Današnji grafit za ženske: *Ljubezen je kot šah. Vedno te zafrkne neki konj, medtem, ko osvajaš kralja.* IZVIRNO SPOROČILO: mumu Danes je bilo eno čudno popoldne Tia od 12 pa do večerje ni nič jedla, ni marala, poglodala je sam pol koščka stiroporja (rižev vafelj). Zdej že spi, upam da še ne rabim zganjat kakšne panike. Upam, da je vse ok, in da samo ni bila lačna... IZVIRNO SPOROČILO: terida Zdaj se pa počutim kot najslabša mama na svetu. No, ta druga najslabša, takoj za tisto ta prvo najslabšo, ki sem bila, ko mi je Erika padla po tleh... Pa kaj nobena res nikoli nič zamrznjenega ne pogreje?! Pa kako vam sploh uspe skuhat hrano samo za en obrok? Jaz pogosto naredim nekaj (npr. rižoto z mesom in zelenjavo) in je tega enostavno preveč za enkrat za njo. Pa dam potem v hladilnik za naslednji dan. In do zdaj nisem mislila, da je s tem kaj dosti narobe... Sploh ker včasih ne zaspi pred njenim kosilom in takrat nimam druge izbire kot nekaj na hitro pogret, ker z njo budno ne morem kuhat... Midva pa jeva dosti pozneje, tako da ne morem kuhat za vse naenkrat... terida, tudi jaz zmrznem zelenjavo in sadje (sem v paparici to prebrala). Nič očitat, za Eriko si NAJBOLJŠA mamica!!! IZVIRNO SPOROČILO: mumu Ursi2, kej si s tojo jutranjo kavico, rabim trojno dozo?????????????? Tako ja, naša noč katastrofa od katastrofe, do enih zjutrej sem ustala miljavženkrat, od eni do treh smomel pa pižama party . Držim pesti, da bo današnja noč boljša!!! IZVIRNO SPOROČILO: mumu Sem ji ful lepe čevlčke naročila, jih danes dobimo, pa glede na to kolk je bla pridna sploh ne vem če bi poštarju odprla . IZVIRNO SPOROČILO: jagoga V Čatež gremo v soboto dopoldan, ampak me zdaj skrbi naše zdravje. Upam, da je samo danes tako in da bo jutri že bolje. Tudi jaz upam, da bo jutri že vse vredu!!! Evo, prebrala sem vas, detece spi, zdaj bo treba pa še kaj koristnega naredit! Pridne bodite in izkoristite sonček!!!
< Sporočilo je popravil lucalu -- 20.11.2008 8:51:14 >
|