Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Marčevke 2009 - 2. del 16.11.2008 9:43:14
|
|
|
|
Pupa7
|
Dobro jutro pupe, ste dobro spale? Zgleda da ja, ker še nobene ni na RRju, še vse drnjohate. Mene je včeraj zvečer zvil pritisk ki je padel tako nizko da sm skor zlezla skupi, še dobro, da mi je moj lubi pomagal v pižamco pa zobke prat... Dans pa sm mičken bolš, sicer pa si niti ne upam zmerit hahaha.... Je zunaj tako lep dan in komaj čakam, da se moj zaspanc zbudi, da greva malo ven pohajat. Vam želim čudovit dan !!!
|
|
|
|
RE: Marčevke 2009 - 2. del 16.11.2008 10:22:10
|
|
|
|
yania
|
Dobrojutro so .... Pupa si ti primorka,a ne.. ? Kako je vreme kaj ob obali?...Ali piha... Mi se nameravamo po kosilu hitro odpraviti malo na morski zrak in sonček...tale Ljubljana ubija...meeeeeglaaaaa...... Čimprej kaka informacija, da se lažje odločimo in zmenimo... En za vse ..... Zdaj pa --- Papa
|
|
|
|
RE: Marčevke 2009 - 2. del 16.11.2008 10:24:08
|
|
|
|
MalaČebelica
|
Dobro jutro dober dan. nekam brez življenja je danes na tem forumu. tako smo se že razvadile, da če sproduciramo samo eno stran na dan je že nekaj narobe - vlada dolgčas ne vem, kaj je danes z vami. ali ste vse pobegnile ven, ker je danes celo na štajerskem sončen dan (ga nismo imeli že en teden - no razen včeraj malo ) ali pa vas še cartajo in sploh niste prišle iz postle. mene pa danes nekak križ boli. včeraj sma vandrala po trgovinah in zgleda, da pretiravala kaj boste dobrega kuhale za kosilo? midva sma bila najavljena k mojim, ampak se nekak danes ne počutim preveč ok pa boma kar sama nekaj nardila. hm, samo kaj???? nič te, uživajte današnji lep sončen dan
|
RE: Marčevke 2009 - 2. del 16.11.2008 11:20:04
|
|
|
|
felix7
|
čao punce, meni pa danes pritisk nagaja, se mi kar v glavi vrti. Tudi otročiček je posledično bolj miren. Danes sem se izognila kuhanju, greva na kosilo k moji mami Ob nedeljah se vedno "švercava" na kosilo k našim, ob sobotah pa k njegovim. Tako da se za vikende izogneva kuhanju (in pospravljanju kuhinje) Lepo in sončno nedeljo želim
|
|
|
|
RE: Marčevke 2009 - 2. del 16.11.2008 11:20:45
|
|
|
|
Nina00
|
Berem, da mate na štajerskem sonce! Mi pa v popolni megli. Baje pa, da je sonce nad 500 m Bom fanta kar nekam malo višje poslala, da bosta vsaj ona dva sonce vidla. Jaz sem spet malo boljše, a uho je še polno in ga moram nekako "prezračit" v naslednjih dneh, ker drugač ne bo dobro, se bo spet kaj vnelo, ko prekinem z antibiotikom. Sva bila z malim tudi včeraj zjutraj še sama, pa sem bila po dveh urah čisto adijo. Sem mu naštimala Nodija in šla ležat. Še dobro, da je kmalu prišel. Je pa mali spal včeraj popoldne 4 ure in danes ponoči 12 ur To je velikooo več kot spi ponavadi. Upam, da je samo vreme in da se mu spet kaj ne kuha. Da ne bom v službo klicala, da sem jaz že ok, ampak je otrok zbolel Uživajte v sončku, kjer ga imate, ostali pa pot pod noge pa na sonce!
|
|
|
|
RE: Marčevke 2009 - 2. del 16.11.2008 11:22:02
|
|
|
|
Nina00
|
Felix7 kako ti pritisk nagaja? Upam, da imaš prenizkega in ne previsokega.
|
|
|
|
RE: Marčevke 2009 - 2. del 16.11.2008 11:23:03
|
|
|
|
Nina00
|
IZVIRNO SPOROČILO: felix7 Lepo in sončno nedeljo želim A je pri vas tudi sonce? Da vem kam fanta poslat.
|
|
|
|
RE: Marčevke 2009 - 2. del 16.11.2008 12:38:52
|
|
|
|
Najaa
|
Moje stanje je nespremenjeno. Verjetno bo Tija podaljšala počitnice, ker sem totalno brez moči in energije. Sam za na kavč. Pa čaj, robčki, tv, knjiga, spanje... Malo me zebe, malo mi je vroče... Takle mamo. Na obali je sonček, če ni informacija prepozna. In to zelo lep sonček brez vetra. Za kosilo bodo pa kar špageti s tunino omako. Za kaj drugega nisem sposobna.
|
|
|
|
RE: Marčevke 2009 - 2. del 16.11.2008 12:52:24
|
|
|
|
Nina00
|
IZVIRNO SPOROČILO: Najaa Moje stanje je nespremenjeno. Verjetno bo Tija podaljšala počitnice, ker sem totalno brez moči in energije. Sam za na kavč. Pa čaj, robčki, tv, knjiga, spanje... Malo me zebe, malo mi je vroče... Takle mamo. zate! Pa da se ti ne bi zakompliciralo kot se je meni. Pazi se in res počivaj. Naj Tija kar uživa na počitnicah pri babi.
|
|
|
|
RE: Marčevke 2009 - 2. del 16.11.2008 13:28:17
|
|
|
|
Pupa7
|
yania - malo pozno za odgovor na tvoje vprašanje, nevem kako vreme imajo na primorskem, jaz živim v Švici, tako da skok do sem ravn ne bi bil krajši izlet mene je danes popadu sindrom gnezdenja hahaha, že cel čas pospravljam, pa mojga teram da pomaga (ni najbl zadovoljen), zdaj pa imam malo pavzice po kosilu, da me ne zmanjka ker mam še kar nekaj dela hahaha potem pa na krajši sprehod pa bo zelo produktiven dan papa
|
|
|
|
RE: Marčevke 2009 - 2. del 16.11.2008 14:11:34
|
|
|
|
sahary
|
duda1 jaz spadam pod konjiško občino in mislim da je darilo za novorojenčka knjigica in 125eur (bivših 30jurjev) na ttr. Ampak to dobiš šele ko je malček star tam okoli 2m, ker rabijo vse podatke, očetovstvo,doklade, v glavnem traja. Jaz sem pri prvem kar teden po porodu šla na občino vprašat kako je s tem in mi je blo pol ful nerodno... v glavnem ne bojo pozabli, ne rabiš pa nič nardit, pač ko zrihtaš davčno številko mislim da je vse rešeno. Drugače pa imamo tudi pri nas sončeka čeprav toplo ni preveč. Njamsi,jem pa palačinke z nutello...a še sploh katera je namazane z marmelado? Če mi moj nameni kak čuden pogled: čes dost maš: pa rečem da saj jaz ne bi ...ampak otrok hoče ..hehe
|
|
|
|
RE: Marčevke 2009 - 2. del 16.11.2008 14:26:47
|
|
|
|
Najaa
|
sahary, daj si duška s palačinkami! Za otročka, seveda. Kar se tiče pomoči občine ob rojstvu otroka je to čudno, da dobite tako pozno. Jaz sem prvič oddala vse papirje skupaj s papirji za porodniško in za paket (oz. denar) in sem dobila še preden sem rodila. Očitno vsaka občina dela po svoje.
|
|
|
|
RE: Marčevke 2009 - 2. del 16.11.2008 16:31:45
|
|
|
|
Pupa7
|
hojla, saj ne morem verjet, kako zatišje vlada danes tukaj, prav neverjetno ... in je že skoraj konec dneva, zdaj pa poležavanje na kavču pa mal TV pa mal štrikat pa mal se cartat. Prav super nedelja pa lakota me matra, bo treba nekaj ukrent, ste me zmamle na palačinke jao jao in ja itak z nutelo
|
|
|
|
RE: Marčevke 2009 - 2. del 16.11.2008 17:34:27
|
|
|
|
trezika
|
dandan Ja se vidi, da je dans lepa nedelja...je tu gor res neko zatišje saj prav tako, je treba izkoristit te lepe dni midva sva prej na enem fajn dolgem sprehodu, je ful pasalo... zdaj pa sva vabljena k njegovi babici na pecivo seveda ne bova rekla ne, glede na to kako sva oba sladkosneda...js zdaj v nosečnosti še posebej pupa saj palačinka ni palačinka če ni z nutelo namazana
|
|
|
|
RE: Marčevke 2009 - 2. del 16.11.2008 18:24:24
|
|
|
|
spps
|
ojla! jaz sem danes skuhala kosilo in nato cel dan preležala,ker se mi sam spiii danes. Kar se prispevka občine tiče v konjiški občini je res okol 30.000 starih tolarjev(saj bilo je 6 let nazaj),knjigica in čestitka,kdaj točno so pa nakazali pa nimam pojma sam da je a danes pa ničkaj ne čvekate? saj vem,da boste med tednom vse not spravle lepo bodite
|
|
RE: Marčevke 2009 - 2. del 16.11.2008 18:58:27
|
|
|
|
tasa_m
|
hei punce,..ja pa res je zatišje danes. Hja,nedelja je. Veste koga pa jaz pogrešam? Mama_milchy se nič ne javlja ali sem jaz spregledala?? najaa upam, da si že kaj boljša.. mala očitno ni pomagala zato ti pošiljam eno veliko ta pa bi skoraj mogla pomagat.. Midva sva danes tudi bila na kosilu pri njegovih (tak kot vsako nedeljo) in smo bli na wikendu. Moram rečt da je tak pasalo, ko greš malo ven iz mesta. Sva avto posesala in obrisala,tak da sva bila tudi midva danes koristna. Punce katere pričakujete že drugega ali tretjega oz. četrtega otroka,..a ste ve vse imele previjalno komodo? Midva sva mislila naret nad pralni stroj previjalno podlogoiz lesa pa pol gor previjalno podlogo, ker za komodo res nimava placa, ker pol bo vse preveč nagužvano.. Greva pa v tem tednu bratovi punci, katera ima punčko staro nekje 1,5 let in bi se rada rešla stvari katerih več ne potrebuje tak da...jupi pa bomo prišparali. Jajčk imava že toliko, da bova že midva lahko začela posojat in bom morala že rečt ne, da jih ne potrebuje. Imava že 3. toliko niti otrok ne načrtujeva. sahary - ma najboljše palačinke so itak z nutelo. Mljask,sicer se mi vsake toliko časa zalušta kakšna palačinkica z marmelado ampak zadnje čase sem se spravla že na kruh z nutelo za zajtrk tak da..trenutno vodi nutela, dokler mi nebo šla gor..
|
|
|
|
RE: Marčevke 2009 - 2. del 16.11.2008 19:12:16
|
|
|
|
pocka
|
čer, samo pozdravček od mene, bom jutri kaj več napisala IZVIRNO SPOROČILO: tasa_m Veste koga pa jaz pogrešam? Mama_milchy se nič ne javlja ali sem jaz spregledala?? to sem tudi jaz hotela vprašat, pa jasna85 in piruri sta tudi že med pogrešanimi tasa_m - mi imamo previjlano, masivno leseno s predali in smo zelo zadovoljni,je kar priročna in ful cunjic gre notri, je pa res, da nimamo placa na pralnem stroju,ker je sušilec gor. Jajček je pa edina stvar, ki je mi še nimamo in jo moramo dokupit. palačinke z nutelo...hmmm, dobra ideja najaa - , pazi se, pucaj nos kolikor se da
|
|
RE: Marčevke 2009 - 2. del 16.11.2008 19:23:17
|
|
|
|
trezika
|
mam eno vprašanje: kaj katera ve, kako se po slovensko reče šamrolam? midva z mojim žže nekaj časa poskušava ugotovit pa nama ne rata mater sva zanimiva no, če katera slučajno ve...
|
|
|
|
RE: Marčevke 2009 - 2. del 16.11.2008 19:35:34
|
|
|
|
tasa_m
|
v slaščičarni pa smo stalno šamrolam rekli šamrole.. Verjetno ti nisem nič pomagala ampak drugega imena pa res nea poznam. Umm, kak bi mi zdaj ena pasala..
|
|
|
|
RE: Marčevke 2009 - 2. del 16.11.2008 19:39:09
|
|
|
|
tasa_m
|
IZVIRNO SPOROČILO: pocka IZVIRNO SPOROČILO: tasa_m Veste koga pa jaz pogrešam? Mama_milchy se nič ne javlja ali sem jaz spregledala?? to sem tudi jaz hotela vprašat, pa jasna85 in piruri sta tudi že med pogrešanimi ja, jjasna85 pa se zdaj že res ni oglasla. saj ni kje pozabla na nas ? jjasna85, piruri,mama_milchy kje steee??? Pogrešamo vas...
|
|
|
|
RE: Marčevke 2009 - 2. del 16.11.2008 19:41:41
|
|
|
|
trezika
|
sva že ugotovila...pravilno slovensko se jim reče penasti valjčki kot da kdo uporablja to besedo
|
|
|
|
RE: Marčevke 2009 - 2. del 16.11.2008 19:47:14
|
|
|
|
MalaČebelica
|
dober večer drage . imam eno vprašanje. ali ima katera od vas to prenosno posteljico. meni se zdi kar dobra zadeva, posebej te ki imajo koleščke in jih lahko čez dan odpelješ v dnevno sobo in imaš tudi namesto stajice obenem. kar me pa skrbi pa je njihova nestabilnost in (ne)uporabnost... se vam zdi, da bi se lahko te posteljice kar podrle ali pa hitro strgale??? kaj menite?
|
RE: Marčevke 2009 - 2. del 16.11.2008 19:55:23
|
|
|
|
Najaa
|
tasa_m in pocka hvala za pikapolonice. Recimo, da sem malo bolje. Čakam dragega, da mi prinese večerjo - malo junk fooda! Previjalno imamo, ampak je nismo veliko uporabljali za previjanje. Najprej sem imela še preko polovice posteljice desko, potem pa sem jo kar na postelji, kavču previjala. Mi je bilo tako lažje. MalaČebelica, prenosne posteljice nimamo, se mi pa zdi super zadeva. Midva sva kupila stajico, pa je nismo veliko uporabljali, tudi spat ne more otrok noter. V prenosni bi pa lahko spal in se igral čez dan. Mislim, da je dovolj stabilna, da se ne more kar tako podret. Glede spanja mislim npr. popoldansko spanje ali na potovanju, ne za skoz.
|
|
|
|
RE: Marčevke 2009 - 2. del 16.11.2008 20:01:34
|
|
|
|
|
No da se še jaz javim marčevkam po malem zatišju mene pa nihče ne pogreša ...drugače pa preživeli nedeljo jutri pa ponovni začetek delovnega tedna sej si vsak dan rečem še malo in malo pa bom tudi jaz doma lahko spančkala vsak dan dlje in imela več časa za druge stvari ki ga sedaj nimam ko delam... Glede te prenosne posteljice men se zdi zelo zanimiva in tudi stabilna jaz sem jo šla pogledat v baby center in je prav luštna nekako so nam obljubili posteljico če je pa slučajno ne bomo dobili pa razmišljamo tudi v nakupo te prenosne zaradi funkcionalnosti no bomo videli mal še bomo počakali kako bo... In kako ste kaj vse ostale kaj ste kej počele??
|
|
RE: Marčevke 2009 - 2. del 16.11.2008 20:05:42
|
|
|
|
MalaČebelica
|
Najaa in cita hvala za odgovor glede prenosne posteljice. najaa, zakaj misliš, da ne bi mogel otrok nonstop notri spat? jaz sem mislila, da bi jo imela za nonstop - tudi za nočno spanje. po eni strani se mi zdi zelo praktična zadeva, po drugi pa sem malo skeptična - ravno glede nočnega spanja, če je dovolj vzdržljiva za to...
Najbolj brane vsebine v rubriki 11 dih jemajočih fotografij PORODA DOMA!Porod doma pomeni absolutno prevzemanje odgovornosti, vračanje k naravi in ??izkazovanje ženske moči – te fotografije to...
Zadnje s foruma
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?