Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Februarski sončki - 6.del 4.11.2008 14:30:00
|
|
|
|
jencili
|
dan, no pa smo. Bli pri zdravniku in pravi, da gre za bakterijsko vnetje in smo dobili dve kremici (Canesten in Garamycin) in moramo s tem mazati z vsako 2x na dan. Seveda odpade tudi plavanje, sam nimaš kej. Bo treba pač kak dan počakati, samo da se tole pocajta čimprej Drugače pa pri nas nič novega. Noč kot običajno, 2 budnici. Aja, soseda, na cesti kdaj pa kdaj mal okol sebe poglej - mogoče še kdaj kej lepega vidiš
|
|
RE: Februarski sončki - 6.del 4.11.2008 14:41:12
|
|
|
|
maja_
|
Pozdravljene čvekice. Ker opažam, da se veliko govori o spanju, pripenjam zelo koristen strokovni članek na to temo, ki je vsaj meni pomagal (da sem si razjasnila...) Zelo priporočam. Knjigo pa bom, ko izzide zagotovo nabavila, ker se tudi sicer zelo strinjam z avtorjevo "vzgojno teorijo". L.P. maja P.S.: Naš se po novem zbuja cca 4x na noč, pol sem pa ves dan tko http://www.ringaraja.net/jok-in-spanje_3&19.html
|
|
|
|
RE: Februarski sončki - 6.del 4.11.2008 14:43:21
|
|
|
|
maja_
|
Gre za prispevek "O spanju in uspavanju"-da ne bo pomote.
|
|
|
|
RE: Februarski sončki - 6.del 4.11.2008 15:39:38
|
|
|
|
bugnavilea
|
Maja_ ... s tem prispevkom se pa popolnoma strinjam. Pa ne da bi o tem že kje brala ali kaj ... ampak zato, ker sem poskusila različne načine na svoji koži. S ta starejšim smo namreč imeli celo štalo z uspavanjem. Sicer prvih par mesecev sploh ni bilo težav ... lepo je zaspal v svoji posteljici, medtem ko sem mu jaz prepevala zraven ... in nekaj mesecev celo spal cele noči - do jutra. Potem so se pa začeli zobki, pa prehladi, pa razne bolezni ... in od takrat naprej je bilo spanje katastrofa ... tudi po 10x na noč se je zbujal. Prestavila sem ga k nama v posetljo in bilo je bolje. Potem pa seveda ... otrok mora spati sam in bla bla bla ... in sem začela: dala sem ga nazaj v njegovo posteljico in v drugo sobo - seveda kričanje, jok in stok ... tudi tulit sem ga pustila in je res zaspal in sem bila jaz vsa srečna, da je uspelo ... vendar se je kmalu pokazalo da ni tako ... uspavanje je bilo skratka vedno krizno. Ko je bilo za iz spat je že začel tulit ... potem smo čakali zraven da je zaspal (seveda v njegovi sobi, v njegovi postelji) - pa se je uspaval tudi po dve uri ... in ponoči jok in stok. Bilo je od kričanja, do jokanja in stokanja - z obeh strani (njegove in moje) in po doooolgem času sem se le skulirala in poslušala kaj mi ima za povedat. In sedaj zaspi v svoji sobi sicer sam ob pravljici (čeprav še vedno vpraša če bi počakali z njim) in ponoči priteče k nam. In tudi jaz sem vesela, da je tako, ker ga rada čutim ob sebi. Ta maledva imam pa tudi ob svoji postelji in če sta sitna ponoči, brez slabe vesti pristaneta v naši postelji. Če bo postala sčasoma postelja premajhna pa ... bomo kupili večjo.
|
|
|
|
RE: Februarski sončki - 6.del 4.11.2008 15:40:09
|
|
|
|
bugnavilea
|
A ja ... še to ... .. Še prehitro bo prišel čas, ko ne bodo več želeli spat z nami.
|
|
|
|
RE: Februarski sončki - 6.del 4.11.2008 15:56:43
|
|
|
|
itata
|
evo mene nazaj. jakob mi ga sračka s prehrano zadnje čase. sam jogurt in skute bi jedel mogoče bo popoldne bolje skratka moj sodnik mentor je totalno uredu. mi je še celo sam skopiral nek komentar, vmes ko sem jaz čičala v njegovi pisarni skratka mislim, da bo pomagal in me kaj naučil. sem že dobila spis za domov in moram en sklep do ponedeljka napisat pa da vidimo kako bo šlo mali zdejle spi in če bo vse po sreči prideva pol po 17h v kranj na čvek
|
|
RE: Februarski sončki - 6.del 4.11.2008 18:01:25
|
|
|
|
dolenjka
|
Dan Mi smo se malo potepali, zdaj smo pa spet doma. Tara je spet pridno papcala, jedla za kosilo polento z bučkami (ja spet, sam cvetača mi res ne gre zraven, pa korenje tut ne glih, kakega sira še ne sme...) in je spet tko lepo papcala. Nisem točno merila, ampak dobrih 100 ml smo spet spravili vanjo, kar je super, glede na to, da je čist gosto Zize čez ni dobila, sam še riževo kašico okoli 19h, kopanje in pančkova dežela Vedno bolj pridna je, verjetno zato, ker ve da se bliža njen čas z očkom Naša rumenjaka še ni dobila, je pa testenine. Rumenjak pride naslednji teden na vrsto, začeli bomo pa z majhno količino cca 2 riževi zrni in počasi naprej. Sej veste da se nam nikamor ne mudi Bugnavilea luštn se imate
|
|
RE: Februarski sončki - 6.del 4.11.2008 18:17:06
|
|
|
|
bamby
|
bugnavilea, kako ste vsi4 fajn na slikci, pa tamala dva fajn uživata v banji ! kati x 2, misar tudi vam čestitke za 9M ! blaža, saj se se lahko tudi na Hlevišah dobimo, al pa na aktualni KMETIJI, ki je čist blizu mene Naša je pa zdaj popoldan prava tečka , pa tudi dopoldan je dristala kar naprej. Prej smo šli ven, je bila pa čisto tiho in ko smo prišli domov pa spet drist . Sploh ne vem, kaj jo matra. So zobki, je zaspana, ali čist nekaj tretjega .
|
|
|
|
RE: Februarski sončki - 6.del 4.11.2008 18:26:49
|
|
|
|
dolenjka
|
Jencili da bo Tajev luli kmal ok
|
|
RE: Februarski sončki - 6.del 4.11.2008 18:54:49
|
|
|
|
Februarka08
|
Itata, jaz sem te 1 uro čakala, pa te ni bilo ostale pa verjetno še zasedajo Larisa je bla totalna tečka v avtu se je drla kot jeshar zgleda se teme boji al kaj jest vem lačna zih ni bla, saj je pojedla skor 240ml sadne kašice Zdej pa večerja, potem kopanje in spanje... no, pa saj je pri vsaki isto, a ne? Jo mam že pod nogami, moram nehat
|
|
RE: Februarski sončki - 6.del 4.11.2008 19:05:33
|
|
|
|
itata
|
februarka: oprosti, ampak je jakob dolgo spal, pol je moj prej prišel iz službe pa smo skupaj jedli pa še deževalo je in sem se premislila, pa nimam tvoje tel št. sem bajsi sporočila, da me ne bo, sam mal prepozno... res oprosti. dej si mojo telefonsko prosim shrani, da se drugič slišve. res oprosti!! 041/835-040
|
|
RE: Februarski sončki - 6.del 4.11.2008 19:06:28
|
|
|
|
itata
|
februarka: pa ji lučko prižgi, da bo svetlo v avtu? jaz jakobu zmer lučko prižgem, sej drugač niti ne vidi igračk...
|
|
RE: Februarski sončki - 6.del 4.11.2008 19:13:30
|
|
|
|
MetiLu
|
Čer! Jaz sem iz službe. Janez je bil dones spet moj stari Janez, mal ga je minila tista tečnoba, ki nam je nagajala zadnje dni, upam, da se še spanje poštima Punce, a ima mogoče katera mušter kakšne pisne odpovedi pogodbe o zaposlitvi? Se moram spravit zdej uradno te stvari poštimat, ker se konec porodniške bliža s svetlobno hitrostjo a je tukaj še kakšna, ki bi rada šla delat za 6 ur, al boste ostale na 8 urnem delavniku? Kolk vas bo dalo pa v vrtec ali privat varstvo (ne mislim babic ) ? Rabim mal informacij, da vidim, če sem edina "nesrečnica", ki bo morala dat svojga zakladka v tuje roke
|
|
RE: Februarski sončki - 6.del 4.11.2008 19:15:49
|
|
|
|
blaža
|
bamby, ja kje pa so te Hleviše? Prvič čujem! aja ! En lep dober večer! blaž že spančka. Smo ga skopali in je 260ml vlekel kot pumpa! . je bil pa tako tečen od pete in pol, da je komaj zdržal. Pol je pa v banjici čudežno " Oživel"! evo lih zdej sem zapalla mleko na novi steklokeramični. pa sem krstila zadevo! Kako se pa to čisti? se je prav grdo zažrlo. No zdej moram it poštudirat kako bom to dol spravla. se slišimo kasneje!
|
|
|
|
RE: Februarski sončki - 6.del 4.11.2008 19:21:09
|
|
|
|
blaža
|
MetiLu, jaz bom morala našega Blaža dat v jasli. vpisan je že z januarjem. Glede službe sem spet brez. Vedno, ko končam porodniško sem brez službe. Upam, da bom kaj našla. Imam pa zavod še 6 m in bom vsaj še tri koristila do aprila, da bi bla še malo doma in mu ne bi bilo treba tako zgodaj v jasli. Če dobim kaj dobrega, bi šla z veseljem delat. Ja in bi šla tudi za 6 ur, samo če bi bilo neto za 6h, vsaj 600e, da lahko gremo skozi.
|
|
|
|
RE: Februarski sončki - 6.del 4.11.2008 19:21:48
|
|
|
|
Februarka08
|
IZVIRNO SPOROČILO: itata februarka: pa ji lučko prižgi, da bo svetlo v avtu? jaz jakobu zmer lučko prižgem, sej drugač niti ne vidi igračk... saj sem ji prižgala, pa ni blo efekta pol je od tulenja omagala in zaspala za 5 min dej nehi, saj se pa drugič vidimo hvala za tel... jo bom shranila in te zvrcnem zdele
|
|
RE: Februarski sončki - 6.del 4.11.2008 19:24:11
|
|
|
|
dolenjka
|
Čer Naša carica je res carica, ne sam da sploh nisem videla da je pri očiju skoraj celo kosilo dokončala, torej pojedla skoraj 180 ml polente z bučko zdele je še 60 ml riževe kašice pojedla - tako gote da žlica pokonc stoji notri Dobro napredujemo, se mi kar smeje A mislte da je še lačna, k puzle grize Zdej gremo pa v banjo, pol pa v mižule mažule Blaža, jaz imam nožek za steklokeramično čistit (kupilav Merkurju) pa eno čistilo. Bom pol pogledala kako se mu reče Meti, Tara gre verjetno 1.3. ali pa 15.3. v vrtec - k tujim ljudem če pa najdem do takrat kako "budalo" ki bo hotla bit za isti denar z njo, bo pa doma , do takrat bo pa pri očku
|
|
RE: Februarski sončki - 6.del 4.11.2008 19:27:52
|
|
|
|
Februarka08
|
Meti jaz mislim it delat za 4 ure... bom videla kolk je to sploh plače (ker je tud za 8 ur nimam veliko ) pol bomo pa naprej videli... Larisa bo pa doma v varstvu Končno je moj prišel domov... prej je ena lučka svetla v avtu, jest itak panična (kera baba pa ni ) in je šel takoj k enmu na servis in je zgleda ok no, upam... Grem tamalo skopat... Aja, je pa zdele pohamsala 150ml gresolinota pa bi še kar jedla
|
|
RE: Februarski sončki - 6.del 4.11.2008 19:41:31
|
|
|
|
MetiLu
|
Janez gre že čez 2 meseca v varstvo Blaža, jaz sem tud tko razmišljala, če dobim za 6 urni delavnik cca. 600 € bo super in sem takoj za, sicer bo pa bolj švoh vse skup, sam mislim, da ne bi smel bit problem. Jutri se bom mal z bodočo šefico pomenla, da vidim, kako pa kaj upam na najboljšo možnost (no, kolikor je pač možno v dani situaciji)...
|
|
RE: Februarski sončki - 6.del 4.11.2008 19:57:32
|
|
|
|
blaža
|
Evo Blaža, če mi je ratalo prenest slikico.
|
|
|
|
RE: Februarski sončki - 6.del 4.11.2008 19:58:09
|
|
|
|
blaža
|
Ne mi ne rata.
|
|
|
|
RE: Februarski sončki - 6.del 4.11.2008 20:00:20
|
|
|
|
bamby
|
IZVIRNO SPOROČILO: blaža bamby, ja kje pa so te Hleviše? Prvič čujem! Se mi je zdelo, da ne veš, pa ostale tudi ne. Morda ve mery, ker ima deca od tu. To je ena planina nad Idrijo, kot Nanos nad Vipavo, samo manj poznana naokrog . Steklokeramično pa kar z nožkom za steklokeramiko podrgni, pol pa s čistilom spoliraj. meti, jaz imam namen Anajo dat v vrtec, služba pa verjetno na 6 ur. Bom še razmislila. Ne bom nič manj dobila kot zdaj porodniške, če bom seveda prisotna na del. mestu, ker bom zraven dobila še nadomestilo za malico in prevoz. No, nekaj od tega porabim, precej pa še ostane. Če sem pa na bolniški, pa vsi dodatki odpadejo . Tole sem pa danes jaz ustvarila
|
|
|
|
RE: Februarski sončki - 6.del 4.11.2008 20:01:27
|
|
|
|
blaža
|
Sem vam hotla moje sončke pokazat, pa ne znam Kaj mi lahko kera pomaga, če ni tolko zakomplicirano? Če bo šlo. Sej album imam odprt. kaj se lahko tudi iz albuma potegne ven? Pleas helpe!
< Sporočilo je popravil blaža -- 4.11.2008 20:03:21 >
|
|
|
|
RE: Februarski sončki - 6.del 4.11.2008 20:03:46
|
|
|
|
MetiLu
|
A mogoče katera ve, kje bi našla črno na belem napisano, da ti pri krajšem delavniku zaradi starševskega varstva pripadajo cel dopust, cel regres, polna delovna doba ter malica in potni stroški. Pa da ti sorazmeren del prispevkov plačuje država? Sej imam prave podatke, ne
|
|
RE: Februarski sončki - 6.del 4.11.2008 20:06:06
|
|
|
|
blaža
|
bamby pomagaj mi prosim, da dam še jaz moje srčke gor.
|
|
|
Najbolj brane vsebine v rubriki Pesem za moža, ki ponoči spi, namesto da b...Potem ko je večino noči prebedela s svojim dojenčkom, medtem ko je njen mož spal, se je neka mama odločila, da bo ob šti...
Dojenček ponoči ne spiJe nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...
Zadnje s foruma
Risanke.
пеперутка16
So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?