ursa_p
|
Sazi ... imam nasvet ... ko zacne kaj delati sam, ga pusti, da zadevo dokonca in ga sele nato pohvali, kako lepo, da je zadevo naredil sam. Ne vmesavaj se vmes, ampak sele na koncu ... ker ga v bistvu ti z vzpodbujanjem zmotis in zato noce vec sam. Dokler mu ni vsec, da ga vmes vzpodbujas ga pusti in ga hvalita vedno samo ko konca oziroma ko vmes neha, kakorkoli, samo zmotit ga ne. Kar se pa atija tice ... vprasajta ga, ce se lahko ati zraven igra, ne sme se mu vsilit. Upam, da me razumes ... pri nas je bilo podobno, dokler si se mu vsiljeval, ko smo ga pa zaceli sprasevati, ce lahko Matic ali pa babi ali kdorkoli kaj pomaga ali pa kaj sestavi, potem je bilo pa v redu. Pa za vsako stvar ... Matic je vedno zraven skocil in je Gal ponorel ... potem sem mu pa svetovala, naj iz "varnostne" razdalje (mogoce bi temu lahko rekli tudi izven aure - da se ne pocuti "ogrozenega") rece, vprasa, ... potem ga je pa veckrat povabil zraven ... res je bila ocitna razlika! Upam, da me razumes ... najprej vprasas, sele nato pristopis ... ce ne zeli, se pac obrnes in gres stran ... lahko mu pa reces se "Prav, pa drugic." Ti pa zelim, da boste to novo leto docakali v hisi!!! Imam pa sama res en velik problem z Galovim jokanjem ... vsak dan, ko pridem iz sluzbe se mi do vecera joka vsaj 1 uro ... brez heca! Vedno, ko prideva domov peljeva najprej pse na sprehod za cca 1 uro - razen, ce pride Matic prej, ampak to je skoraj nikoli. In njemu se ne da, ker se mu ne da hodit (ampak to ze v startu). Potem pa ze takoj zacne jamrat in ker se meni ne da cakat, pa ga prosit, da se zapne, al pa obuje, ker samo zavlecuje (par dni nazaj mi je rekel, da gre k babici pocakat, da ga bo ona cuvala) ... mu recem, da greva oziroma grem - resno in odlocno in tudi grem. Potem se takoj zacne dretje in jamranje. In ker gospod ne bi hodil sam, se zacne jokal, da ga dam na rame. Ampak ker sem jaz vztrajna in vztrajam pri svojem, da ga kadar joka ne razumem in da naj se naprej umiri, traja jokanje vsaj pol ure. Res pa je, da ce mi v jokanju vmes rece, da ga lulat, ga sicer 5x vprasam "Kaj?", da bi malo bolj normalno povedal ne v joku, ampak potem ga pa moram razumet in ga dat lulat. In to se mi zdej dogaja ze vsak dan vsaj 2 tedna. Pa sploh ne vem kako naj mu dopovem, da naj se umiri. Ker VEDNO, ko se umiri in mi lepo rece, da gre na rame, ga tudi dam. Ravno zaradi tega, da bi povezal, da ce lepo rece ga upostevam, ampak ne gre brez prejsnjega pol urnega joka. Neha pa ali tako, da ga nekaj levega zamoti ali pa ne vem zakaj ... In mi celo popoldne pokvari. O tem bi lahko napisala 2 strani ali vec. V glavnem joka za vsako stvar oz. za vsako malenkost, pa vedno ko kaj zeli pove v cmeravem tonu. Ima kaksna nasvet zame?????? PROSIIIIIMMMMMM................. malo sem ze obupana. V torek imamo solo starsev na temo Postavljanje mej ... bo treba it poslusat. Danes smo bili prvic to sezono na telovadbi in je bilo super. Gal je uzival, ampak bi doma se kar skakal pa norel pa ne vem kaj se vse. Se je tako premetaval po postelji, da sem mu zapela samo eno pesmico, potem pa odsla iz sobe. Ampak danes je kar lepo zaspal, tako da bo dobil 2 stampiljko. Vecerja ... ja, mogoce bi bilo lazje konec novembra - zadnji vikend v novembru ... ker mi bomo sigurno tudi ful zasedeni. Kaj pa ce bi enkrat malo spremenili in bi prisli s partnerji? Ker je ravno prednovoletna ... a bi sploh "uspelo"? Lp, Ursa
|