ronja
|
ronja - kako kaže cukr? Ma, ne praši - previsoko! Nimam sicer še sladkorne, je pa sladkor bil na zgornji meji (7,7, dovoljeno je od 4,0 do 7,8) in mi je zapovedala, da naj pazim pri sladkarijah. Sem jo vprašala, kaj to pomeni, da nimam pojma, ker še nikoli nisem bila na dieti (razen na tisti za železo, kjer maš pa odrejeno, kaj ješ kdaj, samo količino lahko kolikor češ, ker pač ni namenjena hujšanju). Pa mi je potem rekla, da to pomeni, da ne smem jest nič piškotov, bonbonov, čokolad... Lahko recimo 2 koščka jedilne čokolade, ampak rajši ne skupaj... Nobenega čokoladnega fondija torej . Ne vem, če se bom tega čisto držala, se bom pa vsekakor potrudila ornk zmanjšat cuker. Samo je težko, ker tamala mi navadno ne pusti nekaj konkretnega pojest, (začne težit, čim se usedem), jaz sem pa lačna - in takrat pač vtakneš neko sladkarijo v usta, da se ti dvigne cuker... Ker sicer pa skup letim, ko mam nizek pritisk... včeraj sem si še privoščila eno marcipanovo ploščico, tako za tazadnjič, da se pripravim psihično na tole (ker jaz nisem navajena živet brez sladkarij, pa še brez športa, pa še brez seksa... mislim, kaj mi bojo še vzeli? Živim ko ena nuna! Pa sem samo , zaboga - posledica nenunskih aktivnosti ) Lubijev prvi komentar je bil: "A se hecajo? Pa saj so ti že vse vzeli!" Pravi, da se kar boji met še enega, da kaj vse bo pa šele takrat narobe - jaz pa pravim, da sem vse možno sranje že v teh pokurla in bo naslednjič vse super! bomo videli, kdo ima prav, hehe. Nisem bila pa ravno fejst presenečena, sem se že prej malo pripravila, da bi se to znalo zgodit, ker sem pri Ronji tudi imela malo visok cuker po zajtrku, čeprav je bil ta nikakav (samo ananasov komopot, ker bi karkoli drugega takoj zbruhala) in sem šla tja z biciklom (moja takratna g. mi ni nič rekla, da naj ne bi nič migala prej), pa tudi se ni nič sekirala zato. je z rdečo obkrožila in rekla, da je to pa kar visoko, ko pa sem jo vprašala, kaj zdaj, če moram kaj pazit ali kaj podobnega, pa je samo nekaj zamahnila z roko. No, takrat sem preventivno sicer sama začela malo omejevat sladkarije, ampak bolj nežno - pač nisem zmaznila cele čokolade naenkrat, ampak samo 1-2 vrstici... No, uriška, sadje mi je pa pustila, sem jo izrecno vprašala, kako je pa kaj s sadjem, pa je rekla, da to pa lahko jem, ne ravno cele kile grozdja naenkrat, ampak to itak ni problem, ker mi tamala tega ne bi nikoli pustila, hehe Lahko pa jem tudi banane, sem izrecno vprašala. Tak da ni še čisto najhujše . upam, da se bo tole ukinjanje sladkarij vsaj tudi na tehtnici poznalo . Mam pa potem čez 1 ali 2 meseca spet ta test za delat... niia, midva imava pralni in sušilni stroj, ločena, seveda, enega na drugem (sušilec je seveda zgoraj ), še v navodilih piše, da lahko tako narediš. Sta pa oba gorenjeva in super delata, ni primerjave s tistimi pralno-sušilnimi sranji, ma oče takega, pa je čisto brezveze! zvezdica, moja mala junakinja je pa tudi skoraj kilo težka 980 g - se mi je g. smejala, ko sem rekla: "no, fino, ena kila potem ni moja , ostalih 9 pa" je rekla, da to niti ni kaj dosti, pa da je nekaj še posteljica, pa plodovnica, da lahko računam kilo in pol . je faca tale moja g. za štose . Lejla je čez obrazek držala rokico - sramežljiva kot je bila sestrica - ko je pa Ronja ven prišla, se je pa ta sramežljivost hitro končala , bomo videli, kako bo pri Lejli. Pri nas delajo teste z glukozo kar v laboratoriju v ZD, kjer imam g., ne vem, kako je v vašem ZD, vprašaj v lab. petra, moraš met sabo limono - jaz sem si po priporočilu sestre vzela sabo eno limono in švicarja, da sem jo prerezala in kar celo stisnila not (sem prej še laborantko vprašala, če lahko, pa je rekla, da ja) in potem je tisto čisto dobra limonada. Da veš za drugič. Otrok s pa navadi na katerekoli plenice, (saj niti nima izbire) bolj so starši problem, ki se jim ne da prat . ampak če so samo polulane res ni nekega dela z njimi - ali pa skoz dol odnašat smeti...
|