|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  115 116 [117] 118 119   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Januarčice 2009
16.10.2008 10:45:10   
ronja
"nič baje, sigurno bo"

nina, take zdravnike mamo radi, a ne? Ki ne slepomišijouser posted image

uršika bravo, čestitam!user posted image No, vidiš, se splača kdaj bit pridnauser posted image . Sem pa tja, saj potem bomo spet norele... 

(odgovor članu nina166)
Neposredna povezava do sporočila: 2901
16.10.2008 10:55:23   
lunica12
Ojla..user posted image

Sele pred nekaj casa sem se vpisala na to stran ker prej preprosto nisem vedela zanjouser posted image Smola.Rada bi se vam pridruzila pri januarcicah ker tudi sama 24 januarja pricakujem punckouser posted image Upam pa da nisem prepozna

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 2902
16.10.2008 11:17:00   
ronja
Rada bi se vam pridruzila pri januarcicah

Dobrodošla! Tu z veseljem sprejmemo vsako novo, ker smo tako malo manj čvekaste (moja malenkost izvzetauser posted image ) od ostalih nosečk...

(odgovor članu lunica12)
Neposredna povezava do sporočila: 2903
16.10.2008 11:18:27   
sasa78
IZVIRNO SPOROČILO: lunica12

Ojla..user posted image

Sele pred nekaj casa sem se vpisala na to stran ker prej preprosto nisem vedela zanjouser posted image Smola.Rada bi se vam pridruzila pri januarcicah ker tudi sama 24 januarja pricakujem punckouser posted image Upam pa da nisem prepozna

user posted image   dobrodošla user posted image

Vsak dan mi družbo delajo prelepi sončki
JAN 2003
ENEJ 2005
ANŽE 2009

(odgovor članu lunica12)
Neposredna povezava do sporočila: 2904
16.10.2008 11:28:41   
lunica12
Hvalauser posted image Sem ze misla da sem prepoznauser posted image

(odgovor članu sasa78)
Neposredna povezava do sporočila: 2905
16.10.2008 11:37:25   
petra88
Hej!
Dobrodošla med nami! Nič še nisi prepozna, do januarja je še čas, potem ga bo malo manj, ampak vseeno bomo vsake vesele user posted image
Ronja, saj smo januarčice kar čvekice, sam večina mamo velik drugih obveznosti še zraven in ne moremo biti ves čas na rr. Sem pa gledala pri februarčicah zadnjič, saj ni čudno da majo že 2 del odprt ker pa v vsak post napišejo 5besed in to je to. Potem pa pogledaš naše romane, se moraš prav vsest in prebrat. user posted image Pa se ravno tako zmenimo kot one user posted image
Jaz sem pa že od frizerke prišla, sedaj pa čakam na 15uro, da grem na fax...

(odgovor članu lunica12)
Neposredna povezava do sporočila: 2906
16.10.2008 12:00:03   
ronja
lunica, do konca januarja nisi prepoznauser posted image . Potem se bomo pa preselile na forum o dojenčkihuser posted image , kolikor bomo sploh mele časa pisat...

(odgovor članu lunica12)
Neposredna povezava do sporočila: 2907
   [Brisano sporočilo]
16.10.2008 12:10:23   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu lunica12)
  Neposredna povezava do sporočila: 2908
16.10.2008 12:13:16   
ronja
petra, ne me zaje*** s temi obveznostmi, hehe. I tata bi sine... no, sicer saj zdaj kar precej naredim zraven, če tako pomislim: tamalo mam cel dan, jo dam vsako uro na kahlico, vsaki 2 uri ji naredim za jest, skuham 2 kosili na dan, se skoz igrava, prevajam tole za fotra, jutri mam še kitaro in drug teden začnem plavat... Pa zadnji mesec in pol je vsaj 1x na teden nek zdravnik (jaz v porodnišnico, moja g., zobozdravnica, lubijev gleženj - urgenca, spet moja g.,...) Bom počasi prišla v svoj ritem, hehe.
Nimam pojma, koliko kaj druge napišejo, samo za januarčice vemuser posted image . Je pa res, da so moji posti navadno romaniuser posted image . hitro tipkam, pa potem kar naenkrat pride ogromno...

(odgovor članu petra88)
Neposredna povezava do sporočila: 2909
16.10.2008 12:20:12   
ronja
niia, o, madona, jaz pa sem ta večer pojedla celo vrečko mandlolata (150g), ko sem prevajala do pol dveh ponoči... mogoče je tudi zato tako visoko bilo? Pa sigurno sem jedla kasneje kot 12 ur prej... No, malo se lahko tolažim, hehe, da bom lahko pojedla kak medenjačekuser posted image .

Jaz mam grozdje ful rada zaradi praktičnosti: tamali dam v njeno posodico lepo cel grozd, ona pa si vsa srečna trga grozdne jagode in jih je in se ji ful fino zdi in se ji lahko medtem smejim in tole pišem, hehe. Ga ma pa res fuuuuul rada, grozdja poje, kolikor ji daš!
Kar se tiče teh testov za sladkor: če ti samo sladkor preverjajo, ti rečejo, da jej prej, ta test je za orientacijo. Če pa ti delajo prav test z glukozo (nekatere g. ga dajo vsem nosečkam, nekatere samo tistim, ki majo sladkorno v familiji - taka je moja g. zdaj, nekatere mal bolj čudne pa nobeni, če ni že prej mela sladkorne - moja prejšnja g. je bila taka), potem ne smeš jest in migat prej in spiješ tisto glukozo, eno uro počakaš in potem gledajo, koliko imaš sladkorja. Ta test je bolj natančen, ker je bolj kontroliran.

V kopalnici midva nimava gretja (mava samo tisti električni grelec, če kdaj koga zebe), sicer pa je pri nas vedno vse odprto (razen vhodnih vratuser posted image ), tako da tudi tisto gretje od sušilca kar prav pride. Čeprav medtem, ko stroja delata, pa zapreva vrata, da ni treba poslušat ropotanja.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 2910
16.10.2008 12:23:38   
lunica12
Tam ko pise seznam nosecnic sem ze dala podatke sam me s eniso vpisali.A jih morem tle tudi dat?In kako se drugace pocutite?Jaz sem imela vceraj malo dalse sprehode in me danes noge tako bolijouser posted image Sem malo prevec lenarla pred tem.In drugace je katera iz okolice velenja?Aja pa ze katera obiskuje solo za starse?Jaz sem se cisto zgubljena glede teh stvariuser posted image

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 2911
16.10.2008 12:23:42   
Anonimen
uf sasa, samo da se je dobro končalouser posted image z otročkom se pa zmeni, da vsaj še kak mesec počaka, pol pa tudi ne bo taka tragedija, če jo prišiba na svetuser posted image

ronja vidiš sma že bližjeuser posted image dejstvo je, da se lahko spremeni okus mleka, sej to jst tud skoz pravim. samo ne more pa to bit razlog, da se recimo prepove savno. ker je pa miljon stvari, ki vplivajo na okus mleka, mamica ki doji pač ne more bivati pod steklenim zvonom in se čisto vsemu odpovedovati. pa je odvisno od hrane, pijače, od telesne vadbe, stresa, menstruacije, bolezen, zdravila...ma vse to in še več vpliva na okus mleka. še hormoni, ki se med seksom sproščajo, lahko vplivajo na okus, pa naj bo zdej seks prepovedanuser posted image tu ni kaj. dojen otrok, sploh izključno dojen se bo mogoče ob taki spremembi malo namrdnil, pa protestiral, ampak sesalni nagon je močnejši, sprememba okusa ne bo bistveno vplivala na razvoj in napredek otroka.večji otrok, ki mu pa dojenje ni več izključni vir prehrane, je pa navadno že tolk navezan na joško, da ga še tako drastična sprememba ne odvrneuser posted image garantiramuser posted image

tudi pri fantih so problematični estrogeni, sploh tako kot si rekla, jauser posted image mah, še eden od razlogov, zakaj ne kupujem mesa masovne proizvodnje.

za uno pesino juho me pa živ boh ne prepričauser posted image user posted image user posted image user posted image

lunica, dobrodošla

(odgovor članu sasa78)
  Neposredna povezava do sporočila: 2912
16.10.2008 13:16:54   
ronja
dejstvo je, da se lahko spremeni okus mleka, sej to jst tud skoz pravim.

Ja, ampak to se zgodi zato, ker se spremenijo beljakovine - oz. vezi v beljakovinah. in NI nujno, da to tvojega otroka ne moti - lahko ga, lahko ga pa ne. Eni so ful občutljivi, jim gre vse na živce, nočejo pit in imaš lahko zato probleme, sploh na začetku, pa pika. Seveda na okus vplivajo tudi druge stvari, vse to, kar si navedla, pa še kaj, vendar pa je eno, da je mleko drugačnega okusa zaradi neke hrane, drugo pa zato, ker so se beljakovine spremenile - kar se: vezi se lahko razpenjajo in drugače pripenjajo tudi pri temperaturi 38 stopinj, čeprav so pri 37 še čisto stabilne.
Poleg tega moraš računat, da pač niso vsi otroci isti: midve imava pač otroka z močnim sesalnim refleksom, ki bi se dojili, pa če bi bombe padale, ampak NISO vsi taki in tudi ni nujno, da bodo najini naslednji taki. Tega ti nihče ne more garantirat. Ene vse moti, enih nič. In če se novorojenček noče dojit, ker mu pač zelo ni všeč okus mleka, ker je skisano (ja, tak izraz je čisto pravilen - skisano ne pomeni strjeno, ampak skisano - spremenjen okus zaradi spremenjenih beljakovin - ne koaguliranih), ti bo celo noč jokal, ker bo lačen. In mu lahko daš flašo (če jo sploh hoče) ali pa ne vem - ga poslušaš?user posted image
Niso novorojenčki tako kot večji otroci: ko bo lačen, bo že jedel, pa tudi če mu ne bo všeč. pač delujejo še malo drugače.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2913
16.10.2008 13:18:55   
ronja
mah, še eden od razlogov, zakaj ne kupujem mesa masovne proizvodnje.

Veliko večji problem je mleko krav, ki so jim recimo v It. dajali estrogene, da so imele več mleka. So meli fantki kar precejšnje probleme... Kupujem naše mleko, pa je.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2914
16.10.2008 13:24:05   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: ronja

mah, še eden od razlogov, zakaj ne kupujem mesa masovne proizvodnje.

Veliko večji problem je mleko krav, ki so jim recimo v It. dajali estrogene, da so imele več mleka. So meli fantki kar precejšnje probleme... Kupujem naše mleko, pa je.

katero?

(odgovor članu ronja)
  Neposredna povezava do sporočila: 2915
16.10.2008 13:26:16   
Anonimen

Poleg tega moraš računat, da pač niso vsi otroci isti: midve imava pač otroka z močnim sesalnim refleksom, ki bi se dojili, pa če bi bombe padale, ampak NISO vsi taki in tudi ni nujno, da bodo najini naslednji taki. Tega ti nihče ne more garantirat. Ene vse moti, enih nič.

no, močno dvomim da bo ketera en teden po porodu laufala v savnouser posted image al pa 14 dni....itak dokler ni čišča končana(cca. 6 tednov), nimaš tam kaj iskat, v tem času pa tko dojenje al zalaufa, al pa ne. tko da res ne vidim problemauser posted image kok sem težka, a neuser posted image

(odgovor članu ronja)
  Neposredna povezava do sporočila: 2916
16.10.2008 13:32:07   
khurde

Tam ko pise seznam nosecnic sem ze dala podatke sam me s eniso vpisali.A jih morem tle tudi dat?In kako se drugace pocutite?Jaz sem imela vceraj malo dalse sprehode in me danes noge tako bolijo Sem malo prevec lenarla pred tem.In drugace je katera iz okolice velenja?Aja pa ze katera obiskuje solo za starse?Jaz sem se cisto zgubljena glede teh stvari

Dobrodošla! Nič še nisi prepozna, do januarja se nam lahko še vsaka pridruži! Kasneje bomo pa na kakšnem drugem forumu čvekale.

Ja, veš, mi imamo tu tudi svoj seznam in sicer seznam Januarčic, eden zadnjih je TULE.

Jaz nisem iz okolice Velenja, še ne obiskujem šole za starše, imam namen začeti novembra, glede izgubljenosti pa to ... ko boš malo dlje z nami, boš ugotovila, da še zdaleč nisi edina zgubljena tukaj, hahaha.

< Sporočilo je popravil khurde -- 16.10.2008 13:33:02 >

(odgovor članu lunica12)
Neposredna povezava do sporočila: 2917
16.10.2008 13:42:49   
Zvezdica

Ojla..user posted image

Lunica Dobrodošla. Pa še pdp imava isti danuser posted image user posted image user posted image

i belive i can fly....

(odgovor članu lunica12)
Neposredna povezava do sporočila: 2918
16.10.2008 13:51:07   
lunica12
No da dam svoje podatke.user posted image predviden datum poroda 24.1.2009.Nimam se otrok torej je to moja prva nosecnost,stara sem pa 22 let.

(odgovor članu khurde)
Neposredna povezava do sporočila: 2919
16.10.2008 13:54:13   
ronja
Ne vem firme, raziskava je bila delana pred par leti, ker se je v Severni Italiji na veliko pojavila ginekomastija pri fantkih. So ugotovili, da od tega. Naše mlekarne tega baje ne počnejo, nikjer ni nobenih presežkov, sem pogledala, kolikor sem pač lahko. Naše sem mislila slovensko - kupujem od Ljubljanskih ali Prekmurskih mlekaren, tudi od Celjskih in Vipavskih jogurte... Pač nimamo krave doma, kaj naj... Saj naše mlekarne tako odkupujejo mleko od kmetov, tak da tudi če kupiš pri kmetu, je isto - kaj pa veš, kaj daje kravam...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2920
16.10.2008 13:57:56   
petra88
Ronja saj nisem nič slabega mislila s temi obveznostmi, saj jih imaš ti ravno tako kot me. Toliko stvari kot narediš doma in tak praktit kot si in vsega se lotiš.. user posted image user posted image
S tem cukrom je pa res zmešnjava. Ko sem včeraj prišla k sestri me je najprej vprašala koliko sem bila pridna danes in prejšnji dan. Jaz jo gledam, ker mi ni bilo jasno, kaj bi morala prejšnji dan naredit. Potem pa mi reče, da bi se pri sladkarijah morala nazaj držat. No, saj res nebi blo slabo, če bi te na to na prejšnjem pregledu opozorili user posted image Pa baje sedaj obstajata 2 vstri tega cukra, ki ga zmešajo z vodo, eden je zanič kot user posted image , eden pa malo manj user posted image .
Tako, sedaj sem se naspala, se grem naštimat počasi in potem na fax. Lep nosečniški dan še naprej, kljub takemu 'prelepemu' vremenu zunaj. user posted image

(odgovor članu Zvezdica)
Neposredna povezava do sporočila: 2921
16.10.2008 14:00:45   
khurde
Saša, samo, da je vse ok zdaj!

Ronja,
hvala za recept, sem iskala po netu in vse kar najdla na način juhe in rdeče pese, je bil boršč. Mi je pa ta tvoja zadeva ful zanimiva, pa bom sigurno kmalu skuhala, samo kokosovo mleko mi manjka, da bi že danes začela. Bom pa verjetno jedla samo jaz, moj ni pristaš kuhinjskega eksperimentiranja.

Glede tofuja je pa tako, jaz ga jem, samo je odvisno od proizvajalca, pa kakšen je (mariniran, z zelišči, dimljen...), ker eni imajo boljši okus, eni slabši, eni so ok tudi "surovi", druge je treba nujno vsaj popeči in posoliti, potem pa odvisno, za kaj ga rabiš.

Jaz bom pa danes kuhala lečino juho, zraven pa verjetno popečeno polento pa solato.

Neki mi RR nagaja, ful počasi dela, vse strani delajo ok, samo tole se nikamor ne premakne, pol pa napišem post, kopiram, potrdim in nič ni. Se moram odlogirati, zapreti mozillo, še enkrat odpreti in če imam srečo, začne kmalu delati.

Petra, ful si pridna, jaz danes nisem šla nikamor, počivam še ta dan, da me glavobol spet ne uhvati, jutri pa sem itak frej.

(odgovor članu petra88)
Neposredna povezava do sporočila: 2922
16.10.2008 14:12:00   
Anonimen

Ne vem firme, raziskava je bila delana pred par leti, ker se je v Severni Italiji na veliko pojavila ginekomastija pri fantkih. So ugotovili, da od tega. Naše mlekarne tega baje ne počnejo, nikjer ni nobenih presežkov, sem pogledala, kolikor sem pač lahko. Naše sem mislila slovensko - kupujem od Ljubljanskih ali Prekmurskih mlekaren, tudi od Celjskih in Vipavskih jogurte... Pač nimamo krave doma, kaj naj... Saj naše mlekarne tako odkupujejo mleko od kmetov, tak da tudi če kupiš pri kmetu, je isto - kaj pa veš, kaj daje kravam...

no, predvsem to me je zanimalouser posted image ker ljubljanske mlekarne uvažajo mleko iz Italije in Češke, ker je ceneje, naše mleko pa izvažajo v Italijo, ker je zelo kvalitetno, Italjani pa rabjo fajn mleko za oni miljon raznih sirov, k jih delajo. zato so se pa tud takrat kmetje zbunli, da hočjo diret Italjanskim mlekarnam prodajat in ne več preko naših mlekarn.

prekmurske mlekarne nej bi imele slovensko mleko, pa Lidl. celjske pa malo mešanouser posted image

(odgovor članu ronja)
  Neposredna povezava do sporočila: 2923
16.10.2008 14:19:43   
ronja
hehe, petra, saj nisem vzela za slabo, brez skrbi. Samo pogrešam svoje aktivno življenje, nič drugega. NIsem slabo mislila, bolj v hecu (pri meni je to bolj normalno kot da bi bila užaljenauser posted image ).
Ja, po moje bi bilo tudi fajn, da bi ti povedali, da ne smeš prejšnji večer zmazat cele vrečke ultracukrastih bonbonov - pa saj take stvari je ja za pričakovat od user posted image , ni res? Kako naj pa vem, da ne smem nič pametnega (beri: sladkega) pojest prej? Mi pač ne pade na pamet, hehe. No, sem se vsaj malo potolažila, ker tole je ziher malo vplivalo... uživaj na faksu še zame - ga že pogrešam...

khurde, moje sožalje, da tvoj ne mara eksperimentiranja.  Jaz bi se po moje kar ločila, če tega ne bi maral, hehe. Mal heca, velik resniceuser posted image . Jaz tako rada eksperimentiram - v kuhinji in drugje (no, saj mam tudi delo tako, hehe) in mi je super, da naredim navadno vsak recept samo 1x ali 2x, samo res posebni in super dobri imajo status, da jih naredim večkrat. Sicer moram pa vedno nekaj probavat, sicer nisem srečnauser posted image . Pa lubi je na srečo tudi precej tak človek, no, saj sva tudi isto študirala, pa še malo podobna karakterja sva, vsaj glede tega in mu ni nikoli problem probat, pa bilokaj, da naredim. In večinoma mu je všeč. Čeprav peso ima rajši navadno, samo kuhano - to je pa čisti dolgčas za delatuser posted image . No, pa pečeno ima tudi rad in v foliji. Pa pesine raviole imava pa celo oba rada, hehe (tam se pese nič ne čuti, je v testuuser posted image , zgleda pa hudo - čist vijolčno!)

Včeraj je bil pa tak čuden/žalosten dan - najprej tale cuker, potem pa je bil še pogreb od Valiča (alpinist, ki se je ponesrečil v Himalaji), je bil najin sošolec na faksu prvo leto ali dve (potem je on ponavljal in nismo bili več skup, ampak vseeno, smo se poznali...) nisva sicer šla, ker je bila že tako celo dop. mala pri tašči in me je že pogrešala, ampak vseeno, sem se pa spomnila nanj, pa mi je bilo kar malo hudo, čeprav nisva bila neka kolega, niti ni bil moj tip človeka. ampak vseeno, tok mlad ko mi, pa ga kar ni več...

(odgovor članu petra88)
Neposredna povezava do sporočila: 2924
16.10.2008 14:26:46   
ronja
a katero mogoče zanima kaj o jedrskih reaktorjih?user posted image Sam prašite punce, zdaj mate šanso, hehe.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 2925
Stran:   <<   < Prejšnja stran  115 116 [117] 118 119   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  115 116 [117] 118 119   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Pripravite se na prihod dojenčka v 22 korakih
Se sprašujete, kaj početi naslednjih nekaj mesecev, dokler otrok ne pride domov?
Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?