|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  37 38 [39] 40 41   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Oktober 2008 - 2 del
10.10.2008 11:23:52   
iraira
Lep pozdrav user posted image . Vem da sem malo pozna, ampak tale internet je zame španska vas....user posted image user posted image user posted image  Se pa javljam, če me hočete??
PTP imam 14.10., pričakujem 2.user posted image , stara sem 32let, rodila bom v Kranju. Sem zasledila, da imava s corti na isti dan rok in da sva obe iz Kranja oz. okolice in bi lahko malo počvekale... Zdaj ko sem pogruntala tole, bom non stop gor in pisala, ker drugače je tak dolgčas čakat na to a se bo začelo dogajati ali ne 

< Sporočilo je popravil iraira -- 10.10.2008 11:27:19 >

(odgovor članu janja 27)
Neposredna povezava do sporočila: 951
10.10.2008 11:25:28   
iraira
Pa še to, pričakujemo user posted image  

(odgovor članu iraira)
Neposredna povezava do sporočila: 952
10.10.2008 11:51:21   
Marisha
Dobrodošla IraIrauser posted image user posted image . Imaš pa PDP ravno na polno luno, takrat bojda user posted image  kar "letijo" ven user posted image user posted image user posted image . Upam, da bo na našega user posted image  tudi kaj vplivala polna luna user posted image . Jaz imam PDP 12.10, ampak po včerajšnjem pregledu vsi pravijo, da bo verjetno še kakšen teden na toplem pri mamici user posted image .

Lep sončen pozdrav,

Marisha

(odgovor članu iraira)
Neposredna povezava do sporočila: 953
10.10.2008 11:59:19   
M_mojca
Hello punce!!
iraira, dobrodošla med nami!user posted image Ti kar piši, saj smo tiste, ki čakamo na prihod user posted image doma in mamo čas bratuser posted image kako se počutiš?

Drugače pa sem iz pregleda. Danes sem mela samo CTG in še ta je bil raven kot deskauser posted image Gibov pa nisem rabila sama spremljat. Glede na to, da je danes moj "the day", sem pričakovala vsaj kak popadek, a nič. Moj user posted image je cel čas dremal, nekajkrat zakolcal pa tud brcnil direkt v tisto napravicouser posted image user posted image Ginekologinje ni bilo, zato nimam nič novih informacij. nazaj se morem prit pokazat 15.10. ko bom mela tud CTG - če ga dočakamouser posted image
Je kakšna luna ta vikend?? user posted image Zdaj nam preostane le še čakanje.
No celjanke, očitno vas bom počakala! user posted image user posted image user posted image

Vidim, da danes še ni bilo nobenega user posted image . Malo zatišja, potem bo pa spet nekaj mamic naenkratuser posted image

timnala, lepo, da se z Nacem (upam da sem prav sklanjalauser posted image ) dobro počutita!! To je veliko vredno! Za dojenje pa ne skrbi, če imaš željo, bo že steklo!user posted image Saj so nam povedali, da ne steče vedno takoj. Pol ko pa enkrat bo, bo pa melka za izvozuser posted image
jolly, tudi meni so rekli, da naj se z mojim user posted image čim več pogovarjam, ko bo prišel na svet. Glas mame ga pomiri in menda prav z zanimanjem poslušajo kaj mame pripovedujejouser posted image Mi je ena kolegica rekla, da je njen pikec bil zadnjič dve ure ful priden - ona je likala in se pogovarjala z njim, on jo je pa z velikimi okicami in ušeski pridno poslušaluser posted image Poskusi, saj nič ne staneuser posted image

23.10.2008 je na svet pokukal najin pikec po imenu Nik

(odgovor članu iraira)
Neposredna povezava do sporočila: 954
10.10.2008 12:03:29   
vianne
amor real pozdravljena!!! Lepo da sta s Tomažem O.K. kar tako naprej. Ja sem že isti dan dobila cimro in sva se kar lepo ujele.... Oglasi se še kaj!!!

Čestitke coccineli, bodoči mamici, klavdiji27. Želim vam veliko družinske sreče in veselja!!!!

No moja porodna zgodba: ob 00.05 mi je odtekla voda; nič popadkov. Odprta nisem bila niti za prst in tako so mojega poslali domov mene pa ležati v sobo. Ob 2.00 pa so se začelo popadki na pet minut. Tole s popadki je trajalo vse do konca dokler nisem šla v porodno. Ob 10.00 je prišel moj. Mene so počasi pripravili in 11.25 se je rodil naš miško. Naj povem da me je bilo strah 100 na uro. Na postelji ko sem čakala na operativno me je metalo kot z elektroški. Moj mi je moral držati noge da so bile pri miru. Drugače pa moram zeeelooo pohvaliti ekipo. Res so bili super!!!!!
Kar se tiče bolečin: se da zdržati. En dan sem bila na intenzivni naslednji dan pa že na oddelek kjer pa ni pardona. Otroka ti pripeljejo k postelji in moraš začeti takoj skrbeti zanj in seveda zase. Bolečine gor ali dol je treba vstati, iti na WC, podojiti, se umiti... na začetku je bila kar muka. Sedaj pa sem O.K. že vse delam, le bolj švoh sem. Ponoči se potim 100 na uro....
Je pa moj dragi doma in mi zelo pomaga. Je zelo spreten pri previjanju, podiranju kupčka... samo še dojenje pa bi bil prava "mama" user posted image .
Imam pa probleme z mlekom. V porodnišnici ga je bilo še preveč in sem si morala črpati pa tudi Tibor je bil lenivček in ni hotel vleči. Sedaj doma pa je priden pa mama štrajka. Upam, da se bo kmalu stanje s mlekom popravilo. Če je premalo mu dodam dodatek. Patronažna nam je pustila vago za čez vikend in sedaj spremljamo.
Glede proizvodnje mleka pravijo, da je potrebno veliko piti, počivati, nič stresa in jesti... se trudim vendar nimam mira. Non stop nekaj delam, pa tudi sedaj te dni doma nisem bila ravno umirjena... se bom popravila. Saj se trudim veliko počivat pa vedno ne gre.
Glede hrane imam vprašanje. Tiste, ki že dojite a gledate kaj na prehrano? Jaz se izogibam sadju, surovi zelenjavi sploh taki ki napenja... me pa zanima glede suhomesnih izdelkov, jajc, rib... a jih prakticirate pri hrani?
Tako se vam še kaj oglasim. Verjetno bi vam lahko še kaj povedala pa sem sedaj pozabila... pa drugič.
Lep dan želim vsem skupaj. Zunaj sije sonček in tiste ki ste še v pričakovanju kar na lep sprehodk.... mamice pa bomo naše sončke malo k oknu pristavile da ulovimo kakšen sončni žarek.

Se beremo!!!!!

(odgovor članu amor real)
Neposredna povezava do sporočila: 955
10.10.2008 12:09:13   
iraira
Počutje je verjetno tako kot pri večini vasuser posted image ...vse me že tišči, ponoči ne spim, trebuh mi otrdeva non stop....wc- je moj dom...user posted image user posted image user posted image  Moj sin je tudi že sit da mi more skoz pobirat neki s tal tako da mi že vsak dan pravi da naj grem že rodit, da me bo nehalo vse tiščat...Če se mene praša, grem takoj zdaj

(odgovor članu M_mojca)
Neposredna povezava do sporočila: 956
10.10.2008 12:54:27   
jerikou
no danes se je pa meni zgodilo, da napisem ze cel spis pa mi neko napako javi in je slo vse v kako kar sem napisala... grrrr user posted image

no pa na hitro...
včeraj sem imela 2 CTG nobenih popadkov še ni, mali je ful živahen kar je zelo dober znak, se zelo dobro počuti v meni. Tako, da bo še kar nekaj časa moj parazitek.

Naslednji CTG imam 16.10, potem pa še en CTG+pretoki na moj PDP 22.10

ali mi katera zna povedat kaj so to pretoki? sem šele doma vidla da je napisala pretoki in ne pregled zato nisem vprašala.

lep dan vam želim...

(odgovor članu iraira)
Neposredna povezava do sporočila: 957
10.10.2008 12:58:34   
Mandek
Živjo,princeske!

Kako smo kaj danes? Iraira, dobrodošla še z moje strani-vedno več nas je, pravijo:)

Danes je petek in sem zelo dobre volje, ker pride moj dragi ob 2 domov in potem bova ves čas skupaj. Vsak dan bolj sva zaljubljena, sploh ne vem,kam vse to pelje
Včeraj sem pripravila vse zame in za bebico, ko bova racali domov. Ko bi vsaj že prišel ta dan:)
Malo sem zmedena glede cotk, ker se mi zdi, da jih imam full malo, ampak dokler ne vemo spola, je tko še najboljše. Ne vem zakaj, ampak tisto malo kar mam, je vse 56 številka (nekaj malega 62). Očitno sem verjela, da bo naša beba inimini:)

Aha, še to glede obiskov: Moje kolegice so vse želele priti v porodnišnico in sem jim rekla, da absolutno ne. Malo prekmalu se mi zdi,no. Že tako ali tako vem, da bom mela nonstop obiske, ko bomo doma. Je pa zadeva nerodna, sploh zame, ko bom prvič in si še čisto zgubljen in se še ne znajdeš popolnoma. Se mi zdi, da si kar malo na ocenjevanju,no...Po moje bom bolj vesela prijateljic, ki nimajo bebic kot pa tistih, ki jih imajo. Sem namreč človek, ki ne trpi, da mu kdo kaj korigira ali "svetuje" in je po vrhu vsega še pameten...
Poleg vsega me je pa tudi strah, kako bo s hranjenjem med obiski. Dojiti v družbi ne morem, nisem tak tip človeka. Kako pa nameravate ve to izpeljati? Ste vse za dojenje? jaz imam vse karte odprte, kar bo, pa bo, a ne?

Kakšni so kaj vaši plani za ta vikend? Lepo vreme bo, upam,da se bo takšno nadaljevalo tudi,ko bomo čakajoči doma. Midva sva danes vabljena na otvoritev novega wellness centra, ampak ne vem, če bova lahko šla.
Zadnjič sem poskusila obleči stare kavbojke in so mi prav!!! Sicer je nizek pas, ampak jih sedaj ne morem nositi, ker bi me tiščalo. Sem raje na komot. Komaj pa že čakam, da malo menjam garderobo, no, vsaj hlače.

Dejte kej rodit danes,no Bi že brala vesele novičke:)
V kolikor pa ne, pa čimbolj izkoristite dan in se imejte neskočno radi.

Bistvo je očem skrito. Kdor hoče videti, mora gledati s srcem. (Mali princ)

(odgovor članu iraira)
Neposredna povezava do sporočila: 958
10.10.2008 13:00:46   
Mandek
Aja, še nekaj...
Mene še moja gin. ni nič pogledala, če sem kaj odprtauser posted image
A mogoče katera ve, kako je s tem? 14. imam UZ in pregled, ampak to je dan pred pdp. Pa tudi zaradi plodovnice ne vem nič...user posted image Čudo od ginekologije...user posted image

(odgovor članu Mandek)
Neposredna povezava do sporočila: 959
   [Brisano sporočilo]
10.10.2008 13:13:04   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu PikicaStonoga)
  Neposredna povezava do sporočila: 960
10.10.2008 13:18:35   
ZalaTM
Mandek, mene tudi ni včeraj nič pregledal,...še sestra je zunaj začudeno pogledala in me vprašala če me res ni nič pregledal, tko da nič ne vem,....pa me tudi zanima in skrbi,...hm,...ne vem včasih se mi zdi, da tile G kar malo površno gledajo na vse skupaj,....kaj pa vem,...

12.7.2006 - se je rodil najin sonček Gašper, 24.10.2008 pa je k nam prišla še princeska Nika

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 961
10.10.2008 13:21:40   
iraira
Pregledajo ti pretoke v popkovini, se pravi žile...če dobi otrok vse kar potrebuje....so meni tudi to naredili. Pogledali pa so mi to na UZ ne na CTG-ju...

(odgovor članu jerikou)
Neposredna povezava do sporočila: 962
10.10.2008 13:21:50   
Mandek
ZalaTM, moja kolegica je šla na pregled in je blo vse ok, nič popadkov, nič, ostala je pa notri, ker je bla 5 cm odprtauser posted image .
In potem me vsake tok časa mal zagrabi panika, ker zase pa ne vem ničesar,no...Sem mislila, da sem edina pa vidim, da ni tako. Čudno...

(odgovor članu ZalaTM)
Neposredna povezava do sporočila: 963
10.10.2008 13:30:35   
iraira
jaz imam pdp 14.10. in mene moj g. vsakič pregleda tudi vaginalno, da vidi kaj se dogaja, niti enkrat še ni bilo da me nebi pregledal ( tudi to ni luštno, da ti skoz en šari tam spodaj), proti koncu pa mislim, da bi te morali pregledati, da vidijo če se kaj odpiraš.....Jaz imam v torek, na dan pdp še amnioskopijo da mi pogleda plodovnico če je že zrela...Baje da če je zelena je otroček v nevarnosti, če jo popije....

(odgovor članu ZalaTM)
Neposredna povezava do sporočila: 964
10.10.2008 13:33:16   
Mandek
Joj, ne me strašit...zdej pa res ne vem nič več ničuser posted image

(odgovor članu iraira)
Neposredna povezava do sporočila: 965
10.10.2008 13:37:04   
mbd0411
Mandek tudi mene ni nič pogledala,samo ctg.Tudi nič ne vem.Je pa rekla,da je pomembno kaj ctg pokaže,ker se vidi kako se počuti otrok v maminem telesu.Češ samo to je pomembno.Naslednji ctg imam na pdp in dobila napotnico,če bom imela previsok pritisk,da kar grem noter.Verjetno bodo pregledali šele v bolnici.

Malega pa tako malo čutim čez dan.Šele zvečer se zbudi.Morda se pa zdaj že res pripravlja na svoj dan.
Mene pa nič več ne boli,niti ne tiščiuser posted image ,a ni to hecno.Sploh spodaj me ne boli niti razteguje...A to že kaj pomeni??
pravijo,da je drugič vse lažje,meni se zdi da je vse težje in drugače,pa panika na trenutke....

Prvi sonček se je rodil 4.novembra 2001 (4080g 51 cm)
Drugega pa smo težko dočakali 20.oktobra 2008 (3420g 51cm)

(odgovor članu Mandek)
Neposredna povezava do sporočila: 966
10.10.2008 13:39:55   
iraira
Saj amnioskopijo itak delajo samo še v Kranju pa nikjer drugje ne več tako da ne sikiraj se preveč, tvoj g. že ve kako pa kaj saj te spremlja celo nosečnost. Mislim, da če bi posumil da kaj ni uredu bi že ukrepal. Ti pa ,če dobro čutiš otroka, če je živahen in se premetava po tvoje buhiju se pa nimaš kaj bati - se pravi da se mu dobro godi...če bi se pa umiril pa se le pojdi pokazat...user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image pa sory če sem te prej prestrašila

(odgovor članu Mandek)
Neposredna povezava do sporočila: 967
10.10.2008 13:40:16   
ZalaTM
Mandek , ne nič se bati, saj bodo že naredili pregled, a si že čez rok? Ker amnio tko ne delajo prej kot ko dopolniš 40T,...potem pa skoraj da morajo, da pogledajo plodovnico, ker če je mlečna je še ok, če pa se otroček pokaka pa je lahko res že škodljivo,....če ti giba pa vse, potem načeloma ne bi smelo biti nič kaj narobe, če pa ga ne boš čutila, potem pa se pojdi nazaj pokazat,....

12.7.2006 - se je rodil najin sonček Gašper, 24.10.2008 pa je k nam prišla še princeska Nika

(odgovor članu Mandek)
Neposredna povezava do sporočila: 968
10.10.2008 13:41:29   
ZalaTM
Ira Ira,... pri nas jo tudi še delajo v Trbovljah,....pa menda ni nič prijetno to,...sicer je še nisem imela, ampak tko kot slišim,....

(odgovor članu ZalaTM)
Neposredna povezava do sporočila: 969
10.10.2008 13:44:35   
ZalaTM
MBD0411,  he, tudi meni se zdi da je v drugo vse tezje, več imam tezav s počutjem in vsem po vrsti,...pa vsi tako pametni da je v drugo vse lazje, hitreje, prej,.....mah,...bo že ko bo,...najbolje si to dati v glavo,....dokler sem mislila da bo prej se je tako vleklo,...no saj se zdaj tudi, ampak glede na to se priblizujem PDP sem se sprijaznila da mogoče pa ne bo nič prej,....tko da je tudi čakanje malo bolj znosno,.....he, upajva da bo pa porod zato lazji,....

(odgovor članu ZalaTM)
Neposredna povezava do sporočila: 970
10.10.2008 13:45:25   
suzy124
Dober dan vsemuser posted image in mamicam

Danes sem še kr vredu spala na wc sem mogla dvakrat sam se pa ful poim ponoč, pa trebuh mi ful otrdeva. Tak da po eni strani že komaj čakam da bi bil porod za mano.

Iraira dobrodošla med namiuser posted image user posted image

Tud mene ni v ponedeljek nič pregledal, sem mela samo ctg pa vodo sem mogla dat.Pogledu mi je pa noge ko mi kr fajn zatekajo, sam je reku da če ostane tak ni nič narobe če mi pa bojo še bol zatekle pa morem it v P.
Tak da tud jaz ne vem kak je z plodovnico in če sem mogoče že kaj odprtauser posted image pa imam PDP 16.10.
Naslednji ctg pa mogoče pregled pa imam 15.10.

Lep dan še naprej pa kakega novegauser posted image

(odgovor članu iraira)
Neposredna povezava do sporočila: 971
10.10.2008 13:50:27   
iraira
Zala TM jaz sem imela amnioskopijo že pri prvem otročku in to trikrat, ampak mene ni nič bolelo...kot navaden ginekološki pregled, tako da ne vem...Je pa moja sestrična rodila 2.08.2008 v Trboveljski porodnišnici in ji niso delali nobene amnioskopije, se je pa otroček že pokakal v trebuščku in je bilo vse zadnji moment, lahko bi se končalo tudi tragično...K sreči je zdaj vse uredu tako z njo kot tudi z njenim sinkom...

(odgovor članu ZalaTM)
Neposredna povezava do sporočila: 972
10.10.2008 13:59:09   
ZalaTM
IraIra,  ne vem, ampak mene je moj G napotil naslednji teden (ker ima namreč sam dopust), na preglede v bolnišnico, če še ne bom rodila prej in mi je vmes rekel, da ko bo mimo 40T, da bo napisal tudi da naredijo amnio,...tko da ne vem,...lahko da tam potem ne bodo nič delali,...nimam pojma,...upam, da bo vse ok,....

(odgovor članu iraira)
Neposredna povezava do sporočila: 973
10.10.2008 14:03:48   
stunfek
tudi jaz se pridruzujem jamrajocim :) da je v drugo tezje user posted image kar se tice vaginalnih pregledov je na to seveda vec pogledov. jaz osebno sem zagovornica pristopa, kjer se zensko vaginalno ne pregleduje. moja zdravnica ima strategijo, da te prvic vaginalno pregleda v 41.tednu, ce je seveda vse v redu in ni posebnosti. tudi v porodni dobi...recimo prvi porodni dobi, ko se maternicni vrat odpira te pregleduje na 4 do 5 ur in nic vec. so pac pristasi. da se spodaj ne sari po nepotrebnem :) hvala bogu, da sem se nasla skupaj s somisljeniki. zato tistim, ki vas ne pregledujejo - brez skrbi, to je samo dobro.

drugace pa bi jaz jamrala do lune in nazaj, ce bi me le kdo poslusal...hehehe. od bolecin v sramni kosti al tam nekje spodaj do tega da hodim ze kot mama racka - zibajoc in okorno. pa kako hitro se utrudim...najbrz leta tudi vzamejo svojo ceho....saj sem med najstarejsimi tukaj, a ne s 35.leti? prva nosecnost 7 let nazaj je bila ea tak piece of cake :)

Mamica Anoushke (2002) in Akasha (2008)

Stunfek

(odgovor članu ZalaTM)
Neposredna povezava do sporočila: 974
10.10.2008 14:07:53   
iraira
Drugače je pa imela dr.Jurca al neki tazga...samo je bila pa en teden pred rokom oz.6dni.Drugače pa pokaže tudi na CTG če bi bil otroček v stiski...jaz mislim da se nimamo česa bati in da najbolje da lepo mirno počakamo in mislimo na same lepe stvariuser posted image
Joj jaz ne vem kaj mi je same najslabše scenarije si zamišljam, prvič tudi približno ni bilo tako...mislim da starejše ko smo bolj kompliciramo al jaz ne vem kaj. Prvič je bilo kot da nisem noseča, nobenih problemov, nobenih strahov ne vem kakšnih, zdaj je pa že celo nosečnost neka panike pa neki brezvezni strahovi pa nezaupanje doktorju ter sama sebi...Je le že skoraj 11let kar sem bila prvič noseča....mogoče je to???Sej vem kaj si boste mislile... ta je čisto zmešana, ampak ne morem si pomagatuser posted image

(odgovor članu ZalaTM)
Neposredna povezava do sporočila: 975
Stran:   <<   < Prejšnja stran  37 38 [39] 40 41   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  37 38 [39] 40 41   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?