|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  35 36 [37] 38 39   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Majčice 2009
9.10.2008 13:22:56   
mani2
Jaz sem se v prvi nosečnosti mazala s kremo proti strijam pa imam ogomno strij. Sedaj pa se mažem samo z mlekom za telo da me koža manj srbi.

(odgovor članu maja1488)
Neposredna povezava do sporočila: 901
9.10.2008 13:24:02   
mary12
mAJA 1488...HVALA

(odgovor članu maja1488)
Neposredna povezava do sporočila: 902
9.10.2008 13:24:59   
copka
Anonimna,

sej mene je tudi kap, ko je bil test pozitiven. Sicer jih imam ze 28, pa se sprasujem ali bom znala biti dobra mama. Po prvem soku, ko mi je slo po glavi, da nisem se koncala faksa, sem ravnokar odprla sp in moji prihodki niso ne vem kaksni, sem vsak dan bolj prepricana, da ze mora tako biti in se otroka vsak dan bolj veselim. Skoz gledam slikico UZ.

Oroke si zelo zelim, tale me je malo prehitel, ampak mislim, da ko si porinjen v dano situacijo se znas zelo dobro znajt.

Srecno

(odgovor članu maja1488)
Neposredna povezava do sporočila: 903
9.10.2008 13:38:31   
Leela
Jaz sem bila pri prvem stara 29, zdaj bom pa 33. Sem se pa zelo bala kako bo, ali bom dobra mama itd. Potem pa pride vse kar samo od sebe.

Porod: jaz sem bila na vse, tudi na dojenje, zelo nepripravljena. V stilu kar bo pa bo. In me je potem intenzivnost bolečine zelo presenetila, da sem se cela skrčila in tudi, ko sem poslušala druge na mestu samem je bilo precej intenzivno. Dobro je da potem vse pozabiš. Jaz sem imela nato CR samo je bilo potem okrevanje dolgo, tako da je boljše rodit normalno. fajn j emogoče kakšno knjigo prebrat, da se pripraviš, ker najbolj te zvije strah in se cel skrčiš. drugače pa nekatere zelo pohvalijo epiduralno.

Prvič se s kremo nisem mazala in sem dobila dve striji. zdaj sem si kupila od Aventa, ker mi zelo diši. Mažem pa po potrebi.

(odgovor članu copka)
Neposredna povezava do sporočila: 904
9.10.2008 13:53:13   
mojmaček

Strije:::

V prvo sem se mazala kot nora, ker me je koža na trebuhu neverjetno srbela.  Vse živo sem probala,  od Vichyja, do mandljevega olja,... Najbolj mi je pomagal bepanthen za zelo suho kožo.    Rezultat;  V celi nosečnosti sem zapravila okoli 150 € ali pa še več  za mazalice,  po trebuhu sem pa okoli popka  pa lisasta kot tiger. Drugje ne.     Zdaj si bom do konca kupovala navadno niveo pa fajn na debelo vsaki večer namazala.   Ni fora s čem se mažeš, važna je struktura kože, pa koliko se zrediš.

Toliko od mene o strijah

(odgovor članu Leela)
Neposredna povezava do sporočila: 905
9.10.2008 13:59:53   
copka
ravno vceraj smo se s sesro in mamo pogovarjale o strijah. Moja mami nima nobene, moja sestra pa jih ima na prsih ( je malo bolj mocna od mene, pa se ni imela otrok). Baje je to tudi dedno, tako da upam, da imam vsaj to pozitivno stvar po mamiuser posted image

(odgovor članu mojmaček)
Neposredna povezava do sporočila: 906
9.10.2008 14:02:58   
copka
ella. hvala za dobrodoslico med prvomajskimi noseckami. Moja tasca je rekla: ko bo prisel ven, bo rekel "zivli prvi maj"user posted image

user posted image

(odgovor članu copka)
Neposredna povezava do sporočila: 907
9.10.2008 14:06:48   
mani2
copka da rodiš na rok bo pa mel tvoj otrok res srečo. Vsako leto bo imel za RD dela prest dan. To pa je tudi nekaj.user posted image

(odgovor članu copka)
Neposredna povezava do sporočila: 908
9.10.2008 14:08:30   
copka
IZVIRNO SPOROČILO: mani2

copka da rodiš na rok bo pa mel tvoj otrok res srečo. Vsako leto bo imel za RD dela prest dan. To pa je tudi nekaj.user posted image

user posted image  ja, samo upam, da ne bo po meni. Sem zamujala en teden.

(odgovor članu mani2)
Neposredna povezava do sporočila: 909
9.10.2008 14:15:58   
ledenka
ste pa mlade user posted image  jaz jih imam 34, pa bo to moj prvi otrok. je pač trajalo, da se je odločil, da se prime user posted image  

kar se tiče napotnice za NS - menda je sedaj višja meja kot 35 (so spremenili pred nekaj meseci, sem brala pri Pušenjaku). za amniocentezo pa mora biti nosečnica stara 37 za pregled na napotnico.

na nuhalno bom šla, na amnio pa nikakor nimam namena it. še na nuhalno grem zato, da bom bolje videla mojega user posted image  (in priznam, se noro radovedna glede spola, če se bo že videlo user posted image )

Никогда и ничего не просите! Никогда и ничего, и в особенности у тех, кто сильнее вас. Сами предложат и сами все дадут!

(odgovor članu tea)
Neposredna povezava do sporočila: 910
9.10.2008 14:23:49   
U_SURDI
No tudi jaz nisem ne vem kako mlada no niti ne stara. 27 jih imam, pa upam, da ne bo to edini otroček, ampak da pridelava še kaj.

(odgovor članu ledenka)
Neposredna povezava do sporočila: 911
9.10.2008 15:06:37   
pokica_
Čaw čvekice!

Vidim, da imate debato o strijah in letih.
Jaz jih štejem pa 26, ob porodu bom že 27user posted image . Kar se tiče strij, jih imam jaz že nekaj še za časa pubertete, ko sem se naglo razvijala in rastla. Ampak me niti najmanj ne motijo, mojega pa še manjuser posted image . Bom si pa tudi kaj kmalu nabavila kako fino olje za mazat, se mi  zdi da nardi kožo bolj elastično kot kremice. Bomo preizkušale različne stvari in primerjale njihovo učinkovitost. user posted image
Je pa res, da je ogromno odvisno od strukture kože in od tega koliko in kako hitro se zrediš. Jaz imam npr. zelo mehko in tanko kožo, se mi vse žilice poznajo, moja mami je pa stara že blizu 50 pa nima nobene strije (2 poroda). Nevem, če je dednost pri tem kaj bistvenega pomena. Smo pač taki kaki smo, ane. user posted image

Jaz imam pa 2. pregled 29.okt., takrat se bom tudi naročila še na NS. Komaj čakam, da spet vidim svojo pikico.

< Sporočilo je popravil pokica_ -- 9.10.2008 15:08:02 >

Pa smo dočakali najino največjo srečo...sinka Aneja

(odgovor članu U_SURDI)
Neposredna povezava do sporočila: 912
9.10.2008 15:17:44   
zamišljena
ja možno je tudi to da je kasnej zanosila kot misli in še ni dovolj da bi ji pokazalo zato ker ima znake prsi trebuh boličine špikajne visok pritisk.....in sladko ful je ja možno je tud ti to ja no bomo počakali hvala za odgovor ker so se ji tudi pokazali 2 rožnati črtici prejšni tedn čisto male kose je obrisala in pravijo naj bi to bila ugnezditev .hvala za odgovor sporočiva če bo kaj...user posted image čav

(odgovor članu mani2)
Neposredna povezava do sporočila: 913
9.10.2008 15:23:29   
zamišljena
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image čestitke vsem mamicam

(odgovor članu zamišljena)
Neposredna povezava do sporočila: 914
9.10.2008 16:39:16   
mani2
Zamišljena si že kaj računala kdaj bi imela PDP. Saj si srečka user posted image ? Upam da sem prav videla.

Neposredna povezava do sporočila: 915
9.10.2008 17:25:21   
zamišljena
ja računal sm tm nek maj sam nevm bom vidla kako bo ginokolog reku ko bom šal na pregled.upam da bova z kolegico isto da bo njej tud pokazaluser posted image

(odgovor članu mani2)
Neposredna povezava do sporočila: 916
9.10.2008 18:49:16   
baba84
HELLOWČA

evo leta hmm prvega sem imela pri 23 drugega pa pričakujem skoraj na svoj rojstni dan se pravi pri 25 - 5.5. rok 7.5 moj r.d. user posted image  bom dobila najlepše darilo tudi če  bo prehitro al pa če bo zamujalo user posted image user posted image user posted image  anonimna nič ne skrbi vse se da :)

strije jaz se nisem prav nič posebno ukvarjala z njimi pač sem se mazala malo bolj intenzivno z mlekom za telo in to je blo to... se strinjam z ostalimi škoda dnarja za kakšne posebne kreme če ste nagnene k temu bojo če ne pa ne... jst sem mela srečo sem jih samo malo po stegnah fasla kaj bo pa zdej v drugo pa vam sporočim user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 917
9.10.2008 19:37:13   
mani2
No jaz sem prvič rodila pri 23 letih (čez 2 tedno po porodu pa sem jih dopolnila 24user posted image ). No sedaj v drugo pa jih bom naštela že 29. Moja želja je bila da bi imela drugega otroka preden dopolnim 30 let in uspelo mi bo.

(odgovor članu baba84)
Neposredna povezava do sporočila: 918
9.10.2008 20:41:14   
cebelica82
pa sem tu.....prvi pregled je za nami, vse je ok user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  ...sem bila malo nervozna, ampak je bila ginek. super, pa še prvič sem bila pri njej. smo veliki že skoraj 2 cm, NS imam 3.11, naslednji pregled pa šele 13.11,..kje je še to...no, ampak tudi današnji dan je kar prišel, tak da upam, da se mi do naslednjič ne bo tako vleklo...

vidim, da teče debata o starosti, jaz sem 26, pri porodu pa bom že 27 pa pol, skoraj....
pa prvi otrok in upam, da jih pride še nekaj ( vsaj dva....user posted image )

tako, PDP-ja mi ni računala, jaz se pa nisem spomnila, da bi vprašala, sem bila čisto vzhičena, razumljivo,...sem pa po izračunih 8t in 2 dni noseča in tako je tudi potrdila velikost ploda,...se pravi da vse štima zaenkrat, najbrž PDP ostaja isti.

toliko zaenkrat od mene

(odgovor članu mani2)
Neposredna povezava do sporočila: 919
9.10.2008 21:58:31   
mayflower
Starost: pri ta prvem 27., pri ta drugem bom glih še  30.

Strije: moja mama jih nima. Jst sem se pri ta prvem mazala z Vichy, nimam nobene. Ampak je res vse v strukturi kože. Kolegica, ki zelo skrbi za svoj izgled, je pa totalno lisasta.

Drugače imam malo manj slabosti. Problem je, ker se mi v službi naenkrat pojavlja slabost/omotica - ko vozim, ko govorim s stankami... Kar stemni se mi pred očmi. Tako, da sedaj kolebam ali naj grem na bolniško ali še par mesecev delam. G mi je že na prvem pregledu svetovala bolniško. Samo kaj ko bom doma znorela od dolgcajta.

Lepo uživajte majčice.user posted image user posted image user posted image

Ko se mi nasmehneš, s soncem napolniš moj dan.

(odgovor članu cebelica82)
Neposredna povezava do sporočila: 920
10.10.2008 8:27:34   
Pikicapokica6
Pozdravček vsem.

Jaz imam strije na prsih in bokih, na trebuhu pa mi od prvega poroda na srečo ni nič ostalo. Upam, da bo tudi tokrat vsaj podobno. Sem se pa ful mazala, vendar nisem imela kakšne posebne kreme, včasih je bila to tudi hladilna krema za dojenčke, ker je ful mastna. Pa mandljevo olje.

Moja starost je 27 let.

Imam pa še eno vprašanje. Že skoraj en teden me ful boli trebuh. Trenutno sem v 12. tednu nosečnosti. Se mi zdi, da imam krče, pa da mi dol pritiska. Tega v prvi nosečnosti ni bilo. Mislite, da bi mogla poklicat G? Včasih se mi zdi, posebno ko grem po stopnicah, da bom kar kaj streslauser posted image  Dva dni nazaj sem si kupila magnesol, pa ni kaj dosti boljše.

(odgovor članu mayflower)
Neposredna povezava do sporočila: 921
10.10.2008 8:37:46   
U_SURDI
Jutro!
Čebelica82 ČESTITKE ZA USPEŠEN PREGLED!user posted image .
Si dobila tudi že kako slikico?
No majčice jaz nimam zaenkrat nobenih problemov pa upam da tudi ne pridejo, ker tele slabosti bi me ubile, da bi bila non stop objeta z WC školjko, ampak saj se splača potem ko bomo čez 7 mesecev počasi že zibale.....

(odgovor članu Pikicapokica6)
Neposredna povezava do sporočila: 922
10.10.2008 8:39:10   
ella.
Pikicapokica, še ena prvomajčica, dobro jutro
in dobro jutro vsem drugim majčicam,

pikicapokica, glede teh bolečin ti ne znam povedati, razen da mene (danes/jutri grem v 12. teden) bolečine v trebuhu ne pestijo...me pa na kratko (traja cca. 5 sekund) kdaj mini krč prime, ampak le takrat, ko recimo vstanem prehitro. Če imaš šanso, pokliči svojo ginekologinjo in opiši težavo. Izgubiti nimaš nič.

Lepo se imejte, nosečke :)

Srečna sem s svojima fantoma!

(odgovor članu Pikicapokica6)
Neposredna povezava do sporočila: 923
10.10.2008 8:56:15   
Lalica1
Se mi zdi, da naši pogovori postajajo vedno bolj zanimivi...

No, jaz sem stara 28 (tudi ob porodu bom še toliko), prvo hčerko pa sem imela pri 25-ih. Sem si pa tudi jaz želela dojenčka preden bom 30.
Kar se tiče strij, po moje je res odvisno od strukture kože. Moja mama nima niti ene (2 poroda), še celulita skoraj nima. O sebi ne bi govorila user posted image .

Bi vas pa še nekaj vprašala. Po prvem porodu nisem bila najbolj pridna z izvajanjem Keglovih vaj. Zato mi je znal urin včasih uiti. Tudi sedaj med nosečnostjo je tako, vendar se trudim delati vaje. Mislite, da bo kaj pomagalo? Ne bi rada prehitro rodila ali imela kakšne težave s tem. Kako pogosto pa bi bilo dovolj izvajati te vaje?

Lepo se mejte!!!

(odgovor članu ella.)
Neposredna povezava do sporočila: 924
10.10.2008 9:23:08   
Rebeka_
Jutro!

Tudi za mano je prvi pregled, tako da sedaj lahko prosim tisto, ki ureja seznamček, da mi dopiše PDP 16.05., prva nosečnost in prvi bejbi zame.
Končno smo spoznali našo pikico, velika je 2 cm in že sedaj zelo živahna! Res je lepo, ko prvič vidiš svojega otročka in sploh nimam besed, da bi to opisala! user posted image   Komaj čakam naslednji pregled, he he he.

Drugače me danes spet pesti slabost.... ko bi vsaj lahko bruhala, pa ne morem, samo slabi mi...  user posted image   Pa saj bo kmalu prvo tromesečje mimo, še mesec dni.... Upam, da se bo takrat stanje malo znormaliziralo.

Vsem majčicam lep pozdravček!

(odgovor članu ella.)
Neposredna povezava do sporočila: 925
Stran:   <<   < Prejšnja stran  35 36 [37] 38 39   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  35 36 [37] 38 39   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?

Kajenje med nosečnostjo.
пеперутка16

Zanimajo me izkušnje KADILCEV glede te teme, ali še kadite/ste kadile, ker vem, da nekadilci reagirajo zelo ostro in ne razumejo želje po cigareti.