|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  34 35 [36] 37 38   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Majčice 2009
9.10.2008 8:27:14   
Lalica1
Glede velikosti trebuščka se nič ne sekirajte. Tako kot pri slabostih smo si različne tudi pri velikosti trebuščkov. Jaz npr. že nosim nosečniške hlače, ker me navadne tiščijo in jih težko spravim gor (sem se zredila že skoraj 3 kg user posted image ). Pravijo pa tudi, da se nosečnost in trebušček prej opazita pri tistih, ki so noseče drugič. Se mi zdi, da imajo kar prav.
Sicer pa mislim, da je normalno, da je vsaka takšna kot pač je. Pomembno je samo, da so naše bebe zdrave in bodo zdrave prišle na svet. Pa želim si, da bi (vsaj moja) bila tako velika kot prva (3.540 g), ker je bila že kar velik kos in je fino imeti malo nekaj več v rokah kot pod 3 kg. Pa še rumena ni nič postala in pridno je jedla.
Kile nam bodo pa itak po porodu kar splahnele. Jaz sem npr. v slabih 10 dneh izgubila kar 14 kg. Pa sploh ne vem kako... 

Držte se !!!

Samo še to vam povem. Danes sem dobre volje, ker ima moja hčerka 3. rojstni dan. user posted image user posted image user posted image . Sem jo zjutraj zbudila s pesmico in je bila takoooo vesela.

< Sporočilo je popravil Lalica1 -- 9.10.2008 8:38:05 >

(odgovor članu U_SURDI)
Neposredna povezava do sporočila: 876
9.10.2008 8:29:27   
Leela
IZVIRNO SPOROČILO: copka

Sem ravno gledala zakaj me srbi trebuh, pa vidim, da me elastika tisciuser posted image  

user posted image

Rebeka tudi jaz imam danes pregled in sem v 10t. V službi je tudi pri nas stresno in ogromno dela, ampak se probam čim bolj skulirat. naredim kolikor lahko, seveda se max potrudim, samo sem se odločila in jim bom povedala da nadur ne bom delala. Že tako preveč sedim. Bolje da delam z normalnim tempom, kot da me potem zvije in sem na bolniški.

Pri meni je slabost veeeeliko manjša kot v 1. nosečnosti. Sem pa res zelo utrujena. spat hodim ob 21h.

aja, zredila se nisem nič. Imam pa kar precej podlage zato je tako čisto prav. Sem pa prebrala članek tukaj na RR, da se suhice lahko bolj zredijo, tiste malo bolj močne pa manj.

< Sporočilo je popravil Leela -- 9.10.2008 8:32:16 >

(odgovor članu copka)
Neposredna povezava do sporočila: 877
9.10.2008 8:44:02   
maja1488
Tamlada anonimnica, sicer nisi napisala kolko si stara. Midva sva prvega otroka dobila, ko sem bila stara 23 let, zdaj pa čakamo še enega. Če mene vprašaš, ni važno kolko si stara ampak kolko si zrela za svoja leta. Pač okolica obsoja, pa vsi govorijo, da kako pa lahko že imaš otroka... ampak ne pusti se. Če je otrok zaželjen in  si ti nanj pripravljena se ne sekiraj glede starosti.

Pa ful imam občutek, da bo fantek. V prvi user posted image  so mi najprej rekli, da bo fant, pa kr nisem mogla verjet, ker sem imela občutek, da bo punca. No in je res bila user posted image

(odgovor članu Leela)
Neposredna povezava do sporočila: 878
9.10.2008 8:44:25   
maja1488
Aja, na NS sem se naročila v postojni.

(odgovor članu maja1488)
Neposredna povezava do sporočila: 879
9.10.2008 10:24:05   
lananai
Rebeka_, meni isto paše - navaden jogurt, kuhan krompir brez vsega,... Na mastno rajši sploh ne pomislim (npr. majoneza al pa svinjska pečenka...user posted image  ), čeprav sem bila včeraj v McDonaldsu in sem se prenažrla. user posted image  Nimam slabosti, ne bruham, ampak se hitro počutim prenajedeno in me zato slabi včasih, ko se preveč napokam (pa imam dosti manjše obroke kot pred nosečnostjo). Vaga kaže celo eno kilo manj kot je kazala prej.

Se katera že maže s kremo proti strijam in katero kremo boste uporabljale? Bo treba kmalu kako nabavit, da ne bo prepozno...

Drugače imam pa v ponedeljek spet pregled, kjer mi bo vzela kri pa dobila bom materinsko knjižico (najbrž). Spet bom vidla pikico, če je že kaj zrasla od prejšnjič. user posted image  Potem se bo pa počasi treba naročiti za NS. Pojma nimam kam naj se naročim. Je v Celju kaka fajn G, ki to dela? Razmišljam pa tudi, da bi kljub rezultatom na NS šla še na amniocentezo (za vsak slučaj) - ampak o tem bom povprašala še G, ki mi bo delala NS. Boste vprašale za spol? Kdaj ti sploh to lahko že povejo?

Drugače pa, če še katero (poleg mlade anonimne) zanima, sem stara 27 let in to bo moj prvi otrok. user posted image

(odgovor članu maja1488)
Neposredna povezava do sporočila: 880
9.10.2008 10:35:53   
mary12
LP

no sama sem stara 28 let in je to moja prva nosečnost. Vsake toliko me je že zdaj strah poroda. Ali mi lahko katera pove kaj več o epiduralni in spinalni epiduralni? Kako to delajo, ali boli... Imam zelo nizek prag bolečine in se zelo bojim. Na srečo nimam slabosti, na šihtu pa tudi meni več nalagajo. Ma se jim bom že uprla če mi kaj ne bo dišalo. Drugače pa sem raje na šihtu, pa ne samo zaradi everčkov. Kakšen teden je že fajn bit frej ampak več pa ne, sploh če si sam.

Meni vsi govorijo da bo fantek, sama pa nimam nobenih občutkov. Vseeno mi je kaj bo, vendar pa se pri imenu strinjava samo za punčko. Za fanta pa se še dogovarjava.

No fajn bodte

(odgovor članu lananai)
Neposredna povezava do sporočila: 881
9.10.2008 10:49:59   
ella.
o še ena se hoče pririniti k prvomajskim srečkam - welcome, Čopka! user posted image user posted image

Jaz sem ok, slabosti pri meni počasi minevajo oz. so redkejše in še krajše, ponoči hodim lulat tudi 3x, prej nikoli nisem vstajala ponoči,
trebušček izbočen in vse hlače me tiščijo, tako da moram iti po novo trenirko in kakšne hlače, ker v službo pač v trenirki ne morem biti :)

Bodite pridne in lepo se imejte!

Srečna sem s svojima fantoma!

(odgovor članu mary12)
Neposredna povezava do sporočila: 882
9.10.2008 10:50:54   
zamišljena
lep pozdrav jaz bi nekaj vprašala moji prijatelci zamuje menstrucija 9 dni že,ima tudi visok pritisk skuupej sva šel test kupit bejby je vzela tega na palčice okoli 10 uri zjutraj je naredila test in pokazal negativno.ali je imela katera izkušnje podobne da bij lahko kaj pomagala .upam za čimhitrejši odgovor hvala lpuser posted image

(odgovor članu mary12)
Neposredna povezava do sporočila: 883
9.10.2008 10:51:10   
maja1488
Ali mi lahko katera pove kaj več o epiduralni in spinalni epiduralni?

Epiduralna in spinalna analgezija sta v bistvu eno in isto, razlikujeta se le po mestu vboda. Spinalna se vbode mislim da višje kot epiduralna in po njej ne čutiš ničesar. Uporablja se samo pri carskem rezu, da je lahko mamica budna in opazuje rojstvo otroka. Pri normalnem porodu se uporablja epiduralna.

Zgleda pa tako, da ko se odločiš, da jo boš vzela ti anastezist eno tako veliko injekcijo zabode v hrbtenico. Sliši se strašno, pa sploh ni tako. Boli mogoče kako minutko, ko ti vbada, potem pa nič ne čutiš. Vse to ti lepo prilepijo na hrbet. Jaz sem popadke vseeno malo čutila, ne pa tako kot ob začetku.

Da epiduralna zagrabi rabi kakih 20 minut, zato če si že ful odprta in imaš ful popadkov, ti je mogoče ne bodo dali. Če bodo predvidevali, da boš v tem času najbrž že rodila. Sama pa vmes poveš anastezistu ali naj ti poveča odmerek al je OK. Jaz sem želela nekaj čutit, ker potem vsaj veš, da se nekaj dogaja in veš kdaj pritisnit. Če pa nočeš, pa lahko tudi nič ne čutiš.

Jaz sem jo v prvo vzela in jo bom tudi zdaj, če ne bo šlo prehitro. V prvo je trajalo 7 ur in si ne predstavljam tolko časa trpet. Tako pa sva z mojim vmes križanke reševala, pa se ful pogovarjala...in smejala. V glavnem žurka user posted image

(odgovor članu mary12)
Neposredna povezava do sporočila: 884
9.10.2008 10:56:26   
zamišljena
ali je prehitro naredila test ker kakšnim žensakm pokaže po 14 dni ali je imaela katera kakšne izkušnje podobne da je blo --- potem pa user posted image

(odgovor članu zamišljena)
Neposredna povezava do sporočila: 885
9.10.2008 10:58:26   
ella.
zamišjena; ne znam pomagati, razen da verjetno nosečnost ni razlog za zamudo M in visok pritisk...morda stres?

maja1488; uuu, tole si pa tko hudo zabavno opisala, da se mi je prav zaluštalo po epiduralni :)) Jest bi namreč iz poroda raje kot bolečino, naredila žurko :) ok, vseeno pa nekaj malega čutila zraven, da sploh izvem, kaj pomeni roditi.

Srečna sem s svojima fantoma!

(odgovor članu maja1488)
Neposredna povezava do sporočila: 886
9.10.2008 11:05:54   
mani2
zamišljena Za izostanek M je lahko kriv tudi stres ali pa psiha. Ker sva se z mojim user posted image  za prvega user posted image zelo dolgo mučila se mi je tudi dogajalo da mi je M zamujala tudi po 2 tedna potem pa sem jo dobila z obrestmi.  Laahko pa da je noseča vendar je zanosila kasneje kot misli in nima v telesu še dovolj nosečniškega hormona. Naj počaka še nekaj dni pa če še M vedno ne bo naj ponovi test.

(odgovor članu ella.)
Neposredna povezava do sporočila: 887
9.10.2008 11:16:40   
Anonimen
Vem, da ste tukaj tudi user posted image , ki ste šle skozi trnovo pot, da ste dočakale svoje pikice, zato mi je malo neprijetno stokati o svoji mladosti in nepremišljenosti. Stara sem 19 let in res še nisem načrtovala tak velik in zahteven podvig. Vem sicer, da mi bodo starši stali ob strani in fant ravno tako, sam nisem pa sama pri sebi čist prepričana, da to res želim. user posted image  Otrok bi bil sicer gmotno dobro preskrbljen, ampak želim biti tudi dobra mama, pa ne vem, če sem pri teh letih tega zmožna.

(odgovor članu Lalica1)
  Neposredna povezava do sporočila: 888
9.10.2008 11:19:22   
Anonimen
anonimna, mene sta moja dva imela tudi pri 19ih, rahlo nepripravljena, in sem zelo srečen otrok bila in ju imam neskončno rada.
Ni pa nujno, da ga obdržiš, če ne čutiš.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 889
9.10.2008 11:25:41   
lananai
Jst se bom najbrž tudi odločila za epiduralno.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 890
9.10.2008 11:27:02   
maja1488
Po mojem, pripravljen na to, da boš dobra mama, ne moreš bit nikoli. Poslušaj pa svoje srce in se sama odloči. Tudi če ti vse stojijo maksimalno od strani, če sama nisi srečna ni isto. Otrok vse čuti.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 891
9.10.2008 11:51:26   
Maj_taj
Pozdravljene, upam da ste tudi vse dobre volje zdaj ko sije sonček in nam greje trebuščke. :) user posted image

lananai jaz se redno mažem z mlekom za telo ali pa z navadnim baby olje. Sem že iskala kremo proti strijam, ampak kakšne močne ne upam uporabljati, tako da nisem kupila nič. Olje se mi zdi prav fajn.

Ua, meni pa tako paše majoneza, čokolada in podobno, ampak pazim, pa vseeno povem dovolj sadja in zelenjave. Ne prenesem pa slanih stvari, kot je napr. čip. Vsaj to. :)
Opažam, da se trebuščki že večajo. Zaenkrat še lahko nosim normalna oblačila, trebuščka skorajda ni, izgleda kot da bi se preveč najedla, torej se še ne opazi. Ker pa sem na čisto koncu 1. trimesečja imam občutek, da se bodo stvari počasi začele.

Opažam, da je izginilo čudno razpoloženje in čustveni izbruh iz enega stanja v drugega.

mary12 ne obremenjuj se s podorom, tud mene je zelo srah ampak enostavno ne razmišljam o tem, ker pol bi bla samo depresivna. Če je tolikim pred nami uspelo, bomo še me, da bomo videle svoje user posted image .

(odgovor članu maja1488)
Neposredna povezava do sporočila: 892
9.10.2008 12:01:09   
mojmaček
Hiter pozdravček še od mene.

Punce ne se že zdaj obremenjevat s porodom. Bo še dovolj časa.

Kaj ste za nuhalno dobile napotnice pri svojih G?   meni je v prvi nosečnosti doktor, ki mi je delal nuhalno rekel, da zakaj mi ni moja G dala napotnice?  Seveda sem šla samoplačniško.     Zdaj se bom tudi naročila, samo še ne vem kje

lp
M

(odgovor članu Maj_taj)
Neposredna povezava do sporočila: 893
9.10.2008 12:03:30   
Lalica1
Anonimna
Ne vem kaj ti naj povem. Nosečnost včasih tudi preseneti. Premlada nisi, ker ene imajo otroke že prej. Če pa nisi pripravljena, pa najbolje ti veš. Tudi mene je presenetilo, čeprav sem si želela otroka. Vendar šele čez nekaj mesecev. Sedaj sem se pa sprijaznila in sem zelo vesela. Na otroka pa ne moreš biti pripravljena, ker se življenje tako zelo spremeni... Konec koncev ti pa nič ni težko za tvojo malo štručko, ko jo gledaš rasti, ko začne čebljati, nič pa ne nadomesti tega, ko te lastni otrok pokliče "mami".
Če se boš odločila za otroka ti od srca želim vso srečo. Ne bom ti želela nič drugega, ker bo vse prišlo samo od sebe: začel bo rasti trebušček, potem boš videla gibanje na UZ,......
Če pa se odločiš za splav, ne skrbi! Še bo tvoja priložnost in otrok bo prišel takrat ko boš nanj pripravljena!

Srečno!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 894
9.10.2008 12:07:22   
maja1488
mojmaček, mislim da je po 35 letu NS in amniocenteza zastonj. In takrat rabiš napotnico. Prej pa ne. Jaz je nisem dobila. Ne v prvi in ne zdaj.

(odgovor članu Lalica1)
Neposredna povezava do sporočila: 895
9.10.2008 12:33:08   
tea
Danes imam pa končno tudi jaz pregelduser posted image  Tako bomo videli, ali je vse ok in bom lahko tudi v službi povedala, da me bodo nehali gnjaviti z raznimi seminarji in podobno. 
Slabo mi je ves čas grozno, komaj čakam da to mine, ker je resnično hudo.
Ko že ravno govorimo o letih, jaz pašem bolj med "ta stare" - stara sem 33 in tole bo moj tretji otroček. Je pa res kar so rekle ostale - na otroka moraš biti pripravljen in to je različno, eni so lahko pri 18, drugi še 35 letih niso. Mene so pred prvim otrokom ves čas spraševali, ja kdaj bo pa kaj dojenček - pa sem jim ves čas odgovarjala, da naj me do 30 leta kar pri miru pustijouser posted image  Potem me je pa kar naenkart prijelo in evo, zdaj grem v 3.kroguser posted image
Glede poroda pa takole - jaz sem obakrat rodila brez epiduralne in moram reči, da sploh ni bilo hudo. Ni prijetno in bolečina je, vendar minljiva in povsem znosna. Je bolečina, ki prinaša nekaj najlepšega in za vsak boleč popadek, si na koncu, ko dobiš bebiko v naročje, pošteno poplačan. Porod je treba vzeti kot nek naraven proces, se poskušati čimbolj sprostiti, poslušati samo sebe in delt stvari precej po intuiciji - ker nismo vsi enaki in ne pašejo vsem iste stvari. Je pa dobro sodelovat z medicinski osebjem, jih poslušat in od njihovih priporočil vzeti tisto, kar ti ustreza. Meni recimo pri prvem porodu sploh ni pasalo, da se me kdo dotika, ma kaka masaža neki, v drugo je bilo pa ravno nasprotno. Smo se pa tudi pri mojem drugem porodu smejali v porodni. In to že v fazi potiskanja. Mi babica reče:Tako zdaj se pa skoncentriraj in pritisni, kot bi šla kakat. Jaz pa v tistem, ko pritiskam, rečem - ja, ja, lahko je govort, ampak jaz ne znam z ritjo navzgor kakat. Ampak je potem kar šlo, še dvakrat smo potisnili in že smo imeli našega junaka.
Tako da dekleta, kar brez strahov pred porodom. Tiste strašne porodne zgodbe pa rajši preslišite in si mislite, da pri vas pa ne bo tako hudo. Ker ogromno je v glavi!

(odgovor članu maja1488)
Neposredna povezava do sporočila: 896
9.10.2008 12:42:34   
tea
Aja, pa še glede kreme. Jaz sem se v prvo mazala z Vichy-jevo kremo proti strijam in rezultat - nobene strijeuser posted image . V drugo sem se mazala z navadnim olivnim oljem, ki ga kupiš v lekarni za nekaj čisto malega denarja, pa še to ne ravno redno in rezultat - spet nobene strijeuser posted image .
Tako da jaz menim, da je v veliki meri odvisno kakšno kožo imaš. Zaenkrat se še ne mažem, ampak si bom v kratkem kupila eno bolj poceni različico kakšnega olja - mogoče olivno ali pa mandljevo ali pa morda olje iz grozdnih pešk (ta lepo diši)

(odgovor članu tea)
Neposredna povezava do sporočila: 897
9.10.2008 13:02:12   
Lalica1
Kot praviš tea res je odvisno od kože koliko strij dobiš. Jaz sem si pridno mazala vsak večer s kremo proti strijam pa jih je prišlo kar veliko. Krema ni nič pomagala, pa še na bruhanje mi je šlo ob njenem vonju. Sestrična in prijateljica si nista mazali nič in nobene strije. Sedaj premišljujem da bi si mazala z mandljevim oljem (poznam eno, ki dela v lekarni in mi lahko prinese čisto pravo olje). Samo toliko, da se bom boljše počutila.

(odgovor članu tea)
Neposredna povezava do sporočila: 898
9.10.2008 13:17:25   
maja1488
Jaz se nisem mazala, pa jih nekaj imam. Imam pa tiste srebrne in ne rdečih. Razen na soncu, se jih skoraj ne vidi. Zdaj pa se najbrž bom, že zaradi občutka user posted image  Ker se vse mažete user posted image

(odgovor članu Lalica1)
Neposredna povezava do sporočila: 899
9.10.2008 13:21:37   
tea
Lalica - meni je ena kolegica povedala, da jih je najmanj dobila v tretji nosečnosti, ko se je mazala z navadnim olivnim oljem iz lekarne. Baje so olja boljša kot kreme

(odgovor članu Lalica1)
Neposredna povezava do sporočila: 900
Stran:   <<   < Prejšnja stran  34 35 [36] 37 38   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  34 35 [36] 37 38   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Imela sem občutek, da nekaj ni v redu
Odločim se, da grem k zdravniku. Nimam termina. Ampak jaz se ne dam. Prosim, samo na kratko si oglejte. Pritožujem se, d...
7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...

Kajenje med nosečnostjo.
пеперутка16

Zanimajo me izkušnje KADILCEV glede te teme, ali še kadite/ste kadile, ker vem, da nekadilci reagirajo zelo ostro in ne razumejo želje po cigareti.