|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  159 160 [161] 162 163   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Majski hroščki 2008 - 2.del
8.10.2008 14:41:01   
Naty*
IZVIRNO SPOROČILO: jana81

IZVIRNO SPOROČILO: Naty*

o fak ženske, zdele sem pisala samo tole o uvajanju GH (pišem zelo hitro desetprstno, ker sem bla včasih zapisnikarica - samo za predstavo user posted image ) no in se obrnem in najdem Žana sredi dnevne sobe na laminatu user posted image user posted image , prepuzal mi je iz dekice kak meter in pol.... mislm halo!!!!!
no o tem sem govorila hijenci.. pr nas je problem še to, ker še ne zna ornk puzat in se premetava z leve na desno in pol z glavo pokne ob laminat in je jok (pa ne vedno, koker ga prime)

ja tud pri nas nekak tko zgleda. Dviguje rit in se vleče naprej, malo levo, malo desno, z noskom pa tud velikrat ob tla prileti. Kr pestro user posted image .

hijenca drugače pa probaj tko, da se uležeš zraven njega na tla, na njegovo stran in mu poj pa ga kliči. Pol ga mal objemi in se bo sigurno zvalil na bok, takrat mu pa zgornjo nogico malo pokrči. Al ga pa daj na odejo in jo na eni strani malo dvigni, kot bi ga hotela zvrnit dol. Pa to naredi počasi, da se bo počasi prevalil na trebušček. Če mu bo všeč, se bo pol sam potrudil. Včeraj sem nekje zasledila, da naj bi se tko navadili. Žan se je sam navadu, tko da iz prakse glih ne znam povedat.

jst mam pa en nov problem...Nejc noče dude, noče flaške, noče niti dude z sladkimi kapljicami, ki jo je prej pocuzal ko za hec... problem nastane ko je treba zasoat v hiši (v vozeku ni problem), takrat ga morem nosit, ker v postlci zdrži recimo 20 minut, potem postane tečen, in zaspi samo na rokah al pa na zizi... prosim rečte mi da je to samo faza user posted image user posted image

Tud js upam, da je faza... men ga je mogla prejle ena druga uspavat, ker ni hotu dude s kapljicami in mi je skoz kr jokaluser posted image user posted image . Zaspan tolk, da je komi gledal, ampak se mi je zvijal in na polno jokal v naročju. Pol ga je vzela pa ena druga mamica in je zaspal. Očitno je čutil, da sm js čist nervoznauser posted image .

Točno na rok, 11. 5. 2008, smo postali družinica. Rodil se je sonček z imenom Žan.

(odgovor članu jana81)
Neposredna povezava do sporočila: 4001
8.10.2008 14:58:03   
eole
IZVIRNO SPOROČILO: bobika

Kaj je še katera, ki ni še začela z uvajanjem Gh? Mi smo še samo pri mleku. Nameravam pa nekje čez 14 dni poskusiti.

mi še nismo začeli. ted ni bomo mogoče probali rižek zvečer, GH pa ko bo imela 6 m. hm, čeprav ne upam ravno na čudež po kašici, sploh ko punce tukaj berem user posted image user posted image

Anitka - sem videla tisto temo, samo nisem prišla do nikakršnega zaključka. si ti mogoče??
hijenca - tud naša user posted image  se ne obrne na trebušček, pa tudi obratno ne... tudi je lenobica.. user posted image  Če sem prav razumela postavljate svoje user posted image  na nogeuser posted image  ali ni to malo prezgodaj user posted image

Naty - tudi mi nimamo več dude že 1 teden! je ne mara več user posted image

(odgovor članu bobika)
Neposredna povezava do sporočila: 4002
8.10.2008 15:02:23   
kasso
eole....postavljanje na noge mišljeno le za njeno razvedrilo, pa takoj jo primem v roke in ne pustim, da bi bila z lastno težo pokonci....je prekmalu.

(odgovor članu eole)
Neposredna povezava do sporočila: 4003
8.10.2008 15:11:06   
Naty*
IZVIRNO SPOROČILO: eole
Če sem prav razumela postavljate svoje user posted image  na nogeuser posted image  ali ni to malo prezgodaj user posted image

Tud Žan se postavlja na noge, ampak ne tko, da bi ga mi forsirali. Ko si ga hočem posedet v naročje, se on z vso silo upre na noge in mu je ful všeč. Ker ma pa (teži primerno user posted image ) ful močne noge in pol bi on kr skakal in delal korake. Seveda pa se ne upre s celo težo, ga močno držim okrog pasu. Probala sicer sem, tko da sem videla, da dejansko že drži svojo težo na nogah, ampak mu seveda ne pustim. Tko kot je kasso napisala, to je za razvedrilouser posted image .

Točno na rok, 11. 5. 2008, smo postali družinica. Rodil se je sonček z imenom Žan.

(odgovor članu eole)
Neposredna povezava do sporočila: 4004
8.10.2008 16:54:22   
hijenca

Če sem prav razumela postavljate svoje user posted image  na nogeuser posted image  ali ni to malo prezgodaj user posted image

Tud Žan se postavlja na noge, ampak ne tko, da bi ga mi forsirali. Ko si ga hočem posedet v naročje, se on z vso silo upre na noge in mu je ful všeč. Ker ma pa (teži primerno user posted image ) ful močne noge in pol bi on kr skakal in delal korake. Seveda pa se ne upre s celo težo, ga močno držim okrog pasu. Probala sicer sem, tko da sem videla, da dejansko že drži svojo težo na nogah, ampak mu seveda ne pustim. Tko kot je kasso napisala, to je za razvedrilouser posted image .

Tako. Se podpišem. So pa navihančki pravi, ko ni ritke, se celi napnejo in takrat bi oni stali. Lumpeki naši mali.

Sonček Vid ( 8.5.2008 ob 10.36)
Sonček Jakob (4.5.2011 ob 10.43)
Sonček Filip (4.5.2011 ob 10.44)

(odgovor članu Naty*)
Neposredna povezava do sporočila: 4005
8.10.2008 17:06:13   
tana7
IZVIRNO SPOROČILO: kasso

TANA7 user posted image user posted image user posted image ta tvoja frčafelca pa je ratala nagajivka. A če jo nosiš, je pridna? Kaj pa v gugalniku? Mogoče tak,kakršnega ima Aurora...uni vesoljski bi paliluser posted image
Oba moja otroka sta se starejša kot sta bila, pogosteje sta se zbujala. Petja se še vedno parkrat zbudi in kliče, al pa jo lulat tišči. Gašper pa se zbudi le, če ga lulat tišči.

ne upam si nekaj nabavljat, da potem samo v klet vržem - ko bi vedela, da bi delovalo...
sva bili prej na sprehodu, pa tudi še po eni uri ni zadremala - sem jo morala celo 2x ven vzet, ker se je ritala
ko je pa končno zadremala, je bilo to za 10 minut
je pa zato sedaj en obrok preskočila, ker sedaj ne bo doma zaspala, če pa ne zaspi, ne papauser posted image user posted image

(odgovor članu kasso)
Neposredna povezava do sporočila: 4006
8.10.2008 17:13:47   
bobika
jst mam pa en nov problem...Nejc noče dude, noče flaške, noče niti dude z sladkimi kapljicami, ki jo je prej pocuzal ko za hec... problem nastane ko je treba zasoat v hiši (v vozeku ni problem), takrat ga morem nosit, ker v postlci zdrži recimo 20 minut, potem postane tečen, in zaspi samo na rokah al pa na zizi... prosim rečte mi da je to samo faza user posted image user posted image

Joj, ne bom te potolažila. Tako enak problem sem jaz imela pri taprvi. Od rojstva do nekje 4 mesecev je zaspala kje si hotel in kdaj si hotel. Potem pa se je začelo dogjati enako kot pri tebi. Ne vem, jaz sem jo do osmih mesecev nosila potem pa poskušala z uvajanjem v poslici. Morda bi morala biti bolj vstrajna in je ne nositi, a kaj ko se mi je smilila. Pravtako je sedaj. Anžeta nosim že od rojstva. In ker je že pravi težak mi je kar hudo. Počasi začnem z uvajanjem na poslico. Je nama že malo uspevalo, a ko je zbolel sva bila ponovno na začetku.

Naty: joj tvoj pa je frajer user posted image user posted image . Moj se še sploh ne puza. Še iz hrbta na trebuh se ni obrnil.

Je nas kar nekaj ki še nismo začeli z uvajanjem gh. Ko sem tako prebirala, se mi je zdelo, da sem ena izmed redkih, ki še ni začela z gh.

Suzy85 in ostale ki črpate svoje mleko: Ste kaj razmišljale kako dolgo še nameravata črpati in jih hraniti s svojim mlekom?
Jaz sem najprej mislila, da bom nekje pri 4 mesecih končala s tem, pa se mi še kar je. In sem zelo vesela, da imam vsaj 6 dni v tednu dovolj mleka za vse njegove obroke. Verjetno bom še kar nekaj časa črpala, saj bo z uvajanjem gh potrboval majnšo količino mojega mleka. Takrat bo verjetno dovolj, če ne bom tako pogosto črpala kot sedaj.

Mali spi, Manca pa pomaga babici pri vrtnarjenju, jaz pa čakam mojega, da greva k kosilu user posted image

(odgovor članu jana81)
Neposredna povezava do sporočila: 4007
8.10.2008 17:50:04   
suzy85
hej hej!

jst sm se pravla mleko črpat in sem si evo zraven sebe dala na sedežno ležat. sem ji dala kapljico na dudo in pleničko, pa že spi! user posted image zvečer imava pa mal večje boje. takrat jo po navadi položim v najino posteljo, se zraven vležem in jo mal po ritki trepljam. mora pa obvezno zvezdica (ki poje in medeke kaže na stropu) zraven špilat. pride pa tudi večer, ko ne zaspi drugače kot na rokah.

IZVIRNO SPOROČILO: bobika
Suzy85 in ostale ki črpate svoje mleko: Ste kaj razmišljale kako dolgo še nameravata črpati in jih hraniti s svojim mlekom?
Jaz sem najprej mislila, da bom nekje pri 4 mesecih končala s tem, pa se mi še kar je. In sem zelo vesela, da imam vsaj 6 dni v tednu dovolj mleka za vse njegove obroke. Verjetno bom še kar nekaj časa črpala, saj bo z uvajanjem gh potrboval majnšo količino mojega mleka. Takrat bo verjetno dovolj, če ne bom tako pogosto črpala kot sedaj.

na trenutke me že ful utruja in me včasih prime, da bi kar nehala. sploh zvečer, ko sem utrujena, pol je pa treba še mleko črpat user posted image pol pa pomislim, da če sem do zdaj zdržala, bom pa še malo. če bo mleka dost, bom črpala vsaj do 6. meseca oz. do GH. nekaj ga imam tudi še v zamrzovalniku na zalogi in ga bo treba počasi porabit (3 meseci so hitro naokrog). ko boma na GH bo lažje nehat s črpanjem, ker eva ne bo več rabla toliko mleka.

< Sporočilo je popravil suzy85 -- 8.10.2008 17:51:32 >

Pameten človek ne naredi vseh napak sam. Možnost da tudi drugim. (W. Churchill)

(odgovor članu bobika)
Neposredna povezava do sporočila: 4008
8.10.2008 19:10:51   
sesil
mi tudi še ne uvajamo nič goste hrane, ampak danes sem dobila drugačna navodila. sem klicala P , ker ne vem več, kaj naj s tem nekakanjem. svetovali so mi, naj ji začnem dajat jabolčni sokec, da jo bo mogoče to pregnalo. (svečk ji nočem skozi dajat). danes sem ji dala svečko ob 8h zjutraj, ker nisem vedela kaj na še naredim, pa mi je  naredila ttttaaakkkkoooo porcijo ob 15h, da sem mogla pralni stroj zalaufat.

kasso, estella, še katera?, jaz bi tudi jutri prišla na čvek. kdaj , kam?? npr v postojni okoli 10h. to je moj predlog, povejte če se strinjate.

(odgovor članu suzy85)
Neposredna povezava do sporočila: 4009
8.10.2008 19:52:24   
katy82
Čer mačkice jst sem pa tako zadremala zraven tamale,kak je pasalo stisnt se zraven nje,je tko toplauser posted image
Naty tvoj mali ma pa res lahko že vnet požiralnik sploh,če je bila kri v ustkih,pa kako te P ne jemlje resno,men je dal clo cifro,da ga pokličem če bo kej narobe.HB je nisem rabla,ker je po teh ukrepih boljše.Bi pa rekla,da mali sigurno trpi,sej sama veš najbrž kako je če te zgaga peče,zdej si pa to predstavlji non stop+še razjede zraven.Ja bogi fantek,kako ga pa daješ spat,res mu ornk dvigni naklon pa zvij brisačo v obliki črke u pod rjuho,da ne zleze dol ponoči.
Sem pa tud jst naši čist brezveze pucala noska k sem mislila,da je nahodna pa Jjo je sam refluks matral.Ja bogi naši pikci,da mora bit že v začetku življenja tko težko.user posted image

Jana glede tega ti pa ne znam svetovat lahko te poskusm potolažt,da bo minilo.Naša je isto začela z mlekom,no way da bi ga popila razen v spanju pa jo je zdej minilo.Občasno pa še vedno noče drugega kot žličko,ah kaj čmo naši hroščki znajouser posted image

10.5. smo končno dočakali našo prelepo mačkico Laro
12.5. pa sem postala teta malemu lumpu Anžetu
Le kaj nam bo prinesel 16. december

(odgovor članu jana81)
Neposredna povezava do sporočila: 4010
8.10.2008 20:51:40   
Aurea

[koliko ste pa plačali zanjo? ali se da tudi v ležeči položaj? ali ima tudi vmesni položaj?
ma jaz sem tudi že začela rzmišljati o vozičku za po stanovaju, ker drugače sploh noče zaspat..

Eole in Hijenca, cena je vmesnega ranga - 165 eur. Jaz sem na netu zasledila same pohvale za ta vozek in do sedaj je vse res, orng ga bomo pa sprobali verjetno šele spomladi zunaj. Ima 4 naklone, vendar ne čisto ležečega.

Sesil, ja, zelo je kompakten, a dovolj prostoren (pa že mora biti nekaj na tem, da ga filmske zvezde kupujejo - nazadnje baje Brad in Angelina user posted image  user posted image  user posted image  user posted image ) Trenutno ga imamo za po stanovanju, ker mam user posted image  na bolniški in je ne more nositi, zato pa jo lahko vozi z eno roko. Pa tudi sama sem ugotovila, da je bolje, če jo dam pri nekaterih opravkih kar v voziček in zraven, ji je veliko bolj všeč, kot v nizkem ležalniku. Od tukaj ima namreč veliko lepši razgled user posted image  Sicer pa ga spomladi zaštartamo s polno paro za ven, komaj čakam user posted image

IZVIRNO SPOROČILO: aurora28

Aurea a mi lahko opišeš kako je potekala ura tečaja.

Aurora, seveda user posted image  Takole: mamice (že oblečene v kopalke od doma) oblečemo hroščke v kopalke, se stuširamo, nato sledi skok v prijetno topel bazen, hroščki že v obroču in po začetnem prilagajanju vodi (v naši skupini sta bila dva fantka, ki sta jokala in nato nista bila v obroču, pač pa v naročju pri mamicah v vodi - fino je, da imaš s sabo kakšno vodno igračko, ki jo otrok pozna, da ga zamotiš, če se ustraši, jaz imam v ta namen eno super hobotnico od tiny love) Sledijo vaje z obročem, med kroženjem ob robu bazena:
1. vaja: slalom (primeš obroč in ga med ritenskim pomikanjem hitro povlečeš za sabo levo in desno, da otrok dobi občutek za vodo in začne odrivati z nogicami)
2. vaja: žaba (z obema rokama potiskaš obroč gor in dol in takrat rečeš "žaba", da se otrok navadi, da začne odriv povezovati s to besedo in bo kasneje sonožno odrinil na to povelje)
3. vaja: helikopter: primeš otroka pod trebuščkom in ga dvigneš iz vode ter se zavrtiš (pri tej vaji zelo uživajo in je dobra za takrat, če ga je treba malo pomiriti v vodi)

Sledijo vaje brez obroča:
4. vaja: hrbtno plavanje - mrtvak (otrok s hrbtom in glavo leži na tvoji roki, z drugo ga držiš čez trebušček in se zopet pomikaš ritensko)
5. vaja: prsno plavanje (otroka držiš pod pazduhami čez prsni koš, glavo seveda nad gladino user posted image  in hodiš nazaj)
No, to je v kratkem. Mi2 sva zelo uživali, user posted image  je bil samo, ko je bilo treba iz vode ven in se obleči user posted image  (klasika!)

Boš videla, kako boste uživali!

Si sapis sis apis.

(odgovor članu eole)
Neposredna povezava do sporočila: 4011
8.10.2008 21:15:57   
bobika
sesil: moji starejši je ravno sokec pomagal pri zaprtosti. Ker od 2 meseca ni kakala brez svečke po 10 dneh mi je pediatrinja svetovala (pri 4 mesecih) uvajanje sokcev. In res se je takoj popravila prebava. Upam, da se bo tudi pri vama.
Aurea: hvala, da si tak fajn opisala vaje pri plavalnem tečaju. Tudi moja želja, je da bi hodli na plavalnega. Že pri prvi sem jo imela, pa pri nas nekako ne gre. Glede na to, da je že zdaj ves bolna in prelajen, ne vem, če bi kakšno vajo sploh lahko obiskali. Se bomo pa šli sami kopat, ko bosta oba zdrava. Fred že čaka na plavalca user posted image

< Sporočilo je popravil bobika -- 8.10.2008 21:18:24 >

(odgovor članu Aurea)
Neposredna povezava do sporočila: 4012
8.10.2008 21:49:09   
Anitka

Anitka - sem videla tisto temo, samo nisem prišla do nikakršnega zaključka. si ti mogoče??

Ne nisem in sem sklenila, da se res ne bom več obremenjevala s tem, ker je brezveze. Sem potem samo nervozna, pa potem se to na naše sončke prenaša in je lahko le še slabše. Sicer pa bomo upale na boljše čase - upanje umre zadnje.

Punce nimam več moči komentirat še vse ostalo, ker sem tako utrujena in se mi že mudi v posteljo, kjer bo danes bolj žalostno, ker sva z Galom samauser posted image user posted image

Vsem pa želim čimbolj naspano noč, da bomo imele za nov dan veliko energije.

Upanje umre zadnje!

Moja sreča je postala popolna 25.5.2008 ob 17.45, ko se nama je pridružil samo najin sonček Gal.

http://gal2505.moj-album.com/

(odgovor članu eole)
Neposredna povezava do sporočila: 4013
8.10.2008 21:53:32   
Aurea

Aurea, lepa marelca...tudi sama razmišljam o kakšni taki pridobitvi, da je lahek in zavzame malo prostora v avtu. Kolikšna a je bila cena?

Kasso, mislim, da je take vozek eden najlažjih in najkompaktnejših - samo 5,5 kg in res simpl za zložiti, za nositi pa imaš ročko ali pas za čez ramo (jaz sem ga čez ramo brez problema nosila 4 štuke do stanovanja - mi nimamo dvigala user posted image in sem res gledala, da bi kupila najlažjega in najboljšega za zložiti).
Joj, tale tvoja tašča pa res rabi Špelinin valjar! Obup... Mi pa začnemo z GH čez 2 tedna, ko bo stara 6 mesecev.

Estrella, bravo za Aljo, da spet ziza, pa čeprav bolj pogosto!

IZVIRNO SPOROČILO: katy82

Naty bom mal žleht ampak itak rabmo popestritev,kaj pomen tale stavekuser posted image :

Sva probala, če bo kaj boljše spal, če ne bo naju poslušal, ko se premetavava celo noč po postli.

Kdaj se bova midba spet premetavala pa saj ni treba celo nočuser posted image user posted image user posted image Pa brez zamere

He, he Katy, ta je dobra user posted image  user posted image  user posted image  si me nasmejala

CatJa, ja, saj jaz našo Muro kanim uporabljati tudi do konca, ker je zakon, sploh za off road, ampak za kdaj pa kdaj pa rabim tudi eno lahko marelo, ker bom križ rabila še za kakšnega otroka user posted image . Saj res, kako se pa vaš stokke obnese na luknjastem makadamu in v gozdu?

No, Tara, Lara in Manca so ravnokar dobile še en glas, oziroma petico user posted image

Bobika user posted image  da je Anže že boljše! In ne, mi tudi še nismo na Gh, bomo počakali do 6 meseca. Torej čez 14 dni začnemo ti, Catja in jaz, pa bomo lahko kakšno rekle user posted image  Anitka pa pride verjetno malce kasneje na vrsto user posted image
Oho, pa vidim, da nas je kar nekaj, še Tana7, pa Suzy85... pridne punce!

Hijenca čestitke za 5 mesecev user posted image  In ni panike - ko bo pripravljen, se bo že obrnil na trebušček, poskusi res še s kakšno igračko ga zvabiti, da se bo stegoval in skušal zagrabiti.

Tana7, naša se tudi takoj prevali v kravco, še celo sredi noči, ko se zbudi in je še čisto koma, jo najdem v kravci user posted image  Podnevi pa kar nekaj časa vztraja, nato pa se začne kregat - samo ne, da bi se sama prevalila, to pa ne... zjutraj še gre tole valjenje, čez dan pa se ji ne da več. Je pa normalno, da hočejo večkrat jesti, mi smo imeli to obdobje okrog dopolnjenega 5 meseca, ko se je zbujana na 1 do 1,5 ure nekaj dni, nato pa se je normaliziralo. Menda rabijo več hrane sedaj.

Jana, ni vam treba imeti kopalk, zadostujejo plavalne plenice. Jaz sem ji sicer dala kopalke čez plenico, naslednjič pa ne bom več. Škoda dinarčkov.

Varja se tudi še ne obrača. Brez problema pa je hitro na nogicah, če ji dam roke, medtem ko sedi.

Kasso, na nogicah?

Si sapis sis apis.

(odgovor članu kasso)
Neposredna povezava do sporočila: 4014
8.10.2008 22:00:43   
barbaw
Kasso za tvojo taščo samo user posted image .
Jaz moji tašči nisem nič dala za to, ko mi je škrata pazila par uric dnevno. user posted image  

Bobika pri nas pa glede cartanja ni tako. Je maja bolj cartljiva kot škratek. Se je komaj pri 3-eh letih začel prav cartat. Pa še to ne nekaj ekstra. Sta po kaakterju moja otroka zelo različna. Tudi za GH je čisto drugače. Mali je navalil, maja pa bi se samo dojila in je žlica niti ne zanima kaj preveč. user posted image  Nekaj sva probali, a nima nekega velikega interesa.

Hijenca meni je škrat sam nehal pit moje mleko oz. se je nehal dojit, ker sem ga izključno dojila, pri 5-ih mesecih. Ko je bil star pol leta je jedel samo GH. Malo mi je bilo hudo za dojenje, a ker je sam tako hotel se sploh nisem obremenjevala. Je pa pri 6-ih mesecih jedel vse živo. Juhe, krompirčka, omake, ...

tana iz mojih izkušenj bi ti jaz samo rekla, da zdrži. Bo minilo prej ali slej. Žal nimam nobenih pametnih nasvetov. Razen tega, da misli še nase in se probaj tudi kaj spočit. S hranjenjem pa jaz nisem imela nekih težav. user posted image

Anitka za nespanje ni krivo dojenje ampak narava otroka. Samo od otroka je odvisno kdaj bo začel spat celo noč. Pri nas ni palilo čisto nič. Ne GH, ne dajat kasneje ali prej spat ali kakšne drugačne finte. Takšen kot je otrok, ga je treba sprejet kot je rekla Hijenca in prej kot se sprijazniš, lažje ti je. Pa ne pozabit nase!!! user posted image user posted image

edinaos glede na to, da je tvoja tašča vidla tvojo princesko 3-krat je tudi neznana oseba. Pa je bolje, da jo daš privat, ker ta neznana oseba ne bo dolgo neznana, pa še očitat ti nima kaj, kako imaš vzgojenega otroka, ...

jana to je faza, ampak ne mine sama od sebe, vsaj kolikor je meni znano. Veš kaj, jaz sem že milijonkrat priporočala knjigo otroško spanje, brez joka v sanje. Meni je ful pomagala, da sem sebi pomagala in tudi otroku, da sem ga naučila zaspati. Držat se je treba navodil pa gre. Meni je uspelo. Je pa tako, da uspeh ni takoj, ampak traja kakšen mesec ali dva, da otroka naučiš zaspat brez nošenja in ...  Pri prvem otroku je težje vztrajat, ker se ti smili. Maja pa je komaj zdaj začela izsiljevat zvečer, ampak vztrajamo od začetka (dober teden dni), pa je danes brez večjega protesta zaspala v posteljici. Jaz se nisem na štartu vdala in sem jo vzela ven potolažila pa dala nazaj noter. Pa se je malo drla pa spet ven pa nazaj, ... Naši otroci so toliko stari, da se že konkretno zavedajo občutkov in okolice in probajo dobiti to, kar jim je najbolj všeč. Komu pa ni všeč, da ga nekdo stiska k sebi in ga ujčka. Tudi mi odrasli se radi h komu stiskamo, ker je tak prijeten občutek topline in bližine. Otroci pa zapletenih čustev še ne obvladajo in poznajo samo te preproste kot so toplina, občutek varnosti, ...
Sladke kapljice pa so samo razvada. user posted image

Mi smo drugače dobro. Projekt ribnik in potoček je uspel. Ga bom ob prvi priložnosti slikala, da vidite kaj sva s taščo gradili 5 dni. Je bil danes ful lep in uspešen dan. Škratek je imel družbo in je bil res priden.

Nobody is perfect and I'm nobody!

(odgovor članu bobika)
Neposredna povezava do sporočila: 4015
8.10.2008 22:12:48   
špelin@
Kako kaj tule gor? Sem nekaj po koščkih brala, ampak sem tako utrujena, da si nisem nič zapomnila, kaj sem mislila kateri napisat... user posted image  Rada bi samo vsaki poslala en user posted image  in vam in vašim hroškom zaželela mirno noč user posted image

Aja, Anitka, drži se, saj bo jutri tvoj user posted image  nazaj user posted image

Pogrešam pa kakšno pisanje od **** in mye26.

(odgovor članu barbaw)
Neposredna povezava do sporočila: 4016
8.10.2008 22:18:55   
CatJa
CatJa, ja, saj jaz našo Muro kanim uporabljati tudi do konca, ker je zakon, sploh za off road, ampak za kdaj pa kdaj pa rabim tudi eno lahko marelo, ker bom križ rabila še za kakšnega otroka . Saj res, kako se pa vaš stokke obnese na luknjastem makadamu in v gozdu?

Nikakor, saj ni amortiziran. Tako da za v gozd bomo prakticirali nahrbtnik al pa če si bom že zdaj prej sposodila kengurujčka. ker kupovat mislim, da se mi ga ne splača več.

Samo, da še poročam z najinega današnjega "izleta"; v bolnišnico sva šla na uro gledat, saj sva najprej čakala uro in pol, da so mu potem vzeli samo vodo, zmerili pritisk in pa poslušali srčka. Za UZ kao ni bilo več časa, tako da dobiva nov datum po pošti z današnjimi izvidi user posted image  Pa že na ta pregled sva čakala 2 meseca (ki bi ga btw lahko opravila tudi v našem ZD). Kriza, kam gre tole naše zdravstvo user posted image

Niso časi slabi, temveč človek.
John BEAUMONT

(odgovor članu Aurea)
Neposredna povezava do sporočila: 4017
8.10.2008 22:21:55   
Aurea
Jao punce kolk ste naklofale, visim tle na računalniku user posted image ...  user posted image  user posted image

se obrnem in najdem Žana sredi dnevne sobe na laminatu user posted image user posted image , prepuzal mi je iz dekice kak meter in pol.... mislm halo!!!!!

Juhu, bravo! user posted image  Žan bo športnik! No, naša še ne puza, čeprav že nekaj nakazuje na to, ampak se vali - danes sem jo zjutraj po minutki, ko sem pristavila vodo za kofe, našla na parketu v kravci - frajla se je zvalila z večkratnim obratom z igralnega centra user posted image

prosim rečte mi da je to samo faza user posted image user posted image

Jana, to je samo faza user posted image
No, resno, če ti kaj pomaga: naša ne mara dude, ne mara flaške in noče dude niti, če bi nanjo napeljala cel rezervoar s kapljicami.. Skratka, pri nas na koncu vedno pali zgolj mamin parček user posted image  Čeprav moram reči, da se je zelo lepo navadila na voziček in mi tam vedno zaspi kot angelček, zato sva veliko zunaj.

Eole, kakšen rižek boste probali? A govoriš o rižolinu? In kako ga sploh narediti? V koliko mleka in koliko žlic?
Daj poročaj, kako je uspelo.

Bobika, ja, saj lahko sami to vadite na bazenu... nam so sicer rekli, da v primeru bolezni ali npr. zelenega izcedka iz noska jasno nikakor ne smemo na plavanje in da lahko tako manjkaš 2 x, pa potem dobiš gratis 2 obiska. Navodila za vaje pa so priložena tudi plavalnemu obroču!

Barbaw, pozdravljena še ena nočna sovica user posted image
Daj povej, kako ti Majo uspavaš, oz. pomiriš, ko joka v posteljici? Pri nas zaenkrat zvečer ne pali nič drugega kot dojenje za zaspat... Sem probala uspavanke, klasiko, glasbeno igračko na poteg, nošenje pa sploh ne - se popolnoma razjezi...
Pa bravo za ribnik! čakamo slikce...

Si sapis sis apis.

(odgovor članu Naty*)
Neposredna povezava do sporočila: 4018
8.10.2008 22:23:46   
špelin@
IZVIRNO SPOROČILO: CatJa
Samo, da še poročam z najinega današnjega "izleta"; v bolnišnico sva šla na uro gledat, saj sva najprej čakala uro in pol, da so mu potem vzeli samo vodo, zmerili pritisk in pa poslušali srčka. Za UZ kao ni bilo več časa, tako da dobiva nov datum po pošti z današnjimi izvidi user posted image  Pa že na ta pregled sva čakala 2 meseca (ki bi ga btw lahko opravila tudi v našem ZD). Kriza, kam gre tole naše zdravstvo user posted image

HUDO!!!!! user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu CatJa)
Neposredna povezava do sporočila: 4019
8.10.2008 22:30:26   
CatJa
Ja, res. No, sej zdej bom počakala, da vidim kak datum bodo zdaj naumili, ker HB je v tej isti bolnišnici zaposlen najin prijatelj, tako, da nama bo on pomagal hitreje prit do termina, če bo potrebno.

John BEAUMONT

(odgovor članu špelin@)
Neposredna povezava do sporočila: 4020
8.10.2008 22:33:09   
kasso
IZVIRNO SPOROČILO: sesil

kasso, estella, še katera?, jaz bi tudi jutri prišla na čvek. kdaj , kam?? npr v postojni okoli 10h. to je moj predlog, povejte če se strinjate.

jaz sem nameravala v Logatec

(odgovor članu sesil)
Neposredna povezava do sporočila: 4021
8.10.2008 22:45:30   
sesil
a ste se že dogovorile?

(odgovor članu kasso)
Neposredna povezava do sporočila: 4022
8.10.2008 23:38:14   
tana7
Barbaw, aurea, hvala user posted image

midva greva šele sedaj spat - no, saj nikoli ne gremo pred 23.30 - imava šele zvečer, ko gre Brina spat, nekaj časa zase
danes je bilo res naporno
tudi zvečer po kopanju, jo je moral moj uspavat, da je nekaj pojedla
šele ko že leži kot klada na postelji, z vsemi štirimi od sebe, ima smisel, da grem do nje in ji pomolim joško v usta, da začne jest
seveda pa poje v glavnem tisti taglavni šus, potem pa vsakih 20 sekund enkrat potegne - groza, sploh ne vem, kdaj mi je nazadnje ozpraznila joško - saj ni čudno, da imam sedaj spet ful malo mleka

če je pa ne uspavamo, sicer zagrabi, ampak se potem tako rita, kot da se bojuje sama s sabo... kot da je ful živčna...
zdaj sipa res ne upam nekam z njo, ker imam filing, da niti v avtu več ne bo jedla, kaj šele kje, kjer so ljudje okoliuser posted image

lepo spančkajte, pa čimmanj zbujanja ponoči!!!

(odgovor članu sesil)
Neposredna povezava do sporočila: 4023
9.10.2008 7:01:24   
Naty*
Jutro bejbe! Pri nas je bla katastrofalna noč user posted image ...sploh ne vem na kolk časa sva se dojila, ker mam občutek, da je bil priklopljen kr skoz. Ob šestih pa seveda auf, ker je takrat njegov čas za vstajanje, barabica mala...seveda, ko bo šel pa nazaj spat kmal, js pa ko zombi!

Kar se tiče spanja v povezavi s hrano... kaj naj rečem. Če samo dojim - se zbudi ob 00.30. Sem ga enkrat zvečer dojila pred kopanjem, dala riževo kašico (konkretno porcijo) in še podojila po kopanju, tko da sm samo čakala, da mu bo začela hrana iz ušes tečt in evo - on se zbudi ob 00.30. Včasih mi je pojedel tolk malo, da se mi je zdel, da bo kmal pokonc, pa mi je spal do 4.00 user posted image . Očitno res ni pravila.

IZVIRNO SPOROČILO: katy82
Naty tvoj mali ma pa res lahko že vnet požiralnik sploh,če je bila kri v ustkih,pa kako te P ne jemlje resno,men je dal clo cifro,da ga pokličem če bo kej narobe.

Ne jemlje me resno, ker je dobu fiksno idejo, da je samo alergija in da bomo taprvo to zrihtaliuser posted image . In bolj ko mu tupim, da mam strogo dieto pa je še zmer isto, manj se mu da dopovedat. No sej HB, da me vsaj pediatrinja od mojga hroščka ful resno jemlje in proba vse kar je v njeni moči. Dons bomo vidl, kaj bo ptujski gastroenteorolog povedal. Sam so res bogi revčki mali user posted image ... Še dobr, da ste vi stvar porihtali user posted image .

sesil upam, da bo sokec pomagal.
IZVIRNO SPOROČILO: Aurea

se obrnem in najdem Žana sredi dnevne sobe na laminatu user posted image user posted image , prepuzal mi je iz dekice kak meter in pol.... mislm halo!!!!!

Juhu, bravo! user posted image  Žan bo športnik! No, naša še ne puza, čeprav že nekaj nakazuje na to, ampak se vali - danes sem jo zjutraj po minutki, ko sem pristavila vodo za kofe, našla na parketu v kravci - frajla se je zvalila z večkratnim obratom z igralnega centra user posted image

a pri vas so pa večkratni obrati user posted image ! No Žan se je samo enkrat iz trebuščka prevalil na hrbet in se mu je zdelo hudo smešno, to je pa tud vse. Na trebuh takoj, nazaj na hrbet pa ne... Pol mate vi tud eno športno bejbiko user posted image !

CatJa user posted image  za zdravstvo, pa kaj user posted image  se res dogaja v teh naših ZD in bolnicah user posted image !

Kako kaže dons s kofetkanjem v Logatcu? Estrella in edinaos se nista po včerajšnjem vozičkanju nič javili, madonca je moglo bit pa konkretno, da sta ble tolk utrujene user posted image !

Se pravi Estrella, kasso, sesil, edinaos....?

(odgovor članu katy82)
Neposredna povezava do sporočila: 4024
9.10.2008 7:21:43   
CatJa
Dobro jutro user posted image   Danes sem še jaz bolj zgodnja, čeprav bi pasalo še mal potegnt. Ampak kaj, ko imamo kar dve budilki doma user posted image   Moram it mal prej, da pred zajtrkom ulovim vzgojiteljico in jo mal zaslišim glede reda v vrtcu. Jan je zdaj že večkrat pojamral, da ga dva prijateljčka tepeta, en pa grize user posted image

John BEAUMONT

(odgovor članu Naty*)
Neposredna povezava do sporočila: 4025
Stran:   <<   < Prejšnja stran  159 160 [161] 162 163   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  159 160 [161] 162 163   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Najbolj zgodaj rojen nedonošenček, ki je p...
Guinnessova knjiga rekordov je potrdila, da je Curtis postavil nov svetovni rekord. Standardna nosečnost traja približno...
Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?