|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  61 62 [63] 64 65   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Desetke007 part 5
8.10.2008 20:44:12   
VANILI
alina-alin in vreča za bebota: ma daj a hočeš, da se že zdaj izseli?!user posted image  sploh nočem probat, pa priznam mam predsodek - on vsakič vstane v pojsztli, bv vreči pa ne bi mogel inbi po moje bil čist zafrusztriran in klaustrofobičenuser posted image

The only man who had his work done by Friday, was Robinson Crusoe.

(odgovor članu Alina_alin)
Neposredna povezava do sporočila: 1551
8.10.2008 20:45:41   
živa
Hoj!

Najprej za nazaj: Zarja, vse naj-naj user posted image .
Današnjemu slavljencu Maxu pa, da bi ga sestra razvajala vsaj tako kot mami in ati user posted image  ... pa seveda eno sladko user posted image in veliko user posted image .

Vrtec večji: ok, le ne more zaspati, ker prepozno vstane ... no, ko grem 20. v službo, bo najbrž izginil tudi ta problem. Ga pa ne silijo spat user posted image .

2ursae, kako je bilo danes z A. v vrtcu?

Bolezen čvergi: je že šla pa-pa user posted image . Danes je bil brez vročine user posted image ... še dobro, ker se je mami potepala user posted image . Dopoldne sem šla v službo podpisat razporeditev v plačilne razrede - na srečo, ker so me razporedili v enega prenizko user posted image . Bodo uredili user posted image . Na faksu sem itak user posted image , ker je od uvedbe elektronskega vpisa to še bolj zapleten postopek, o katerem me ni nihče obvestil user posted image user posted image user posted image . Pazi: moraš se vpisati prek interneta, potem pa sprintati vpisni list, ga podpisati in dostaviti v referat user posted image user posted image user posted image . Skupaj s pogodbami, potrdilom delodajalca, indeksom, študentsko izkaznico in najbrž še čem. Ne razumem, kje je potem bistvo elektronskega vpisa user posted image

Popoldne sem šla pa na šolo za starše, je predavala Zdenka Zalokar Divjak, je bilo zanimivo, tudi poučno, čeprav se z eno stvarjo nekako ne morem sprijazniti, ker mi je prekruta, pa me zanima vaše mnenje.

user posted image  Vzgojne dileme: Moj čez-3,5-meseca-triletnik kaka v hlačke in zadržuje. Lula v kahlico od 18 mesecev, ponoči je suh od tega poletja, sam je izrazil željo. Od začetka kaka v hlačke, pa se s tem nisem ukvarjala in sem mislila, da ga bo minilo. Odkar je bil poleti (predolgo!) s taščo na morju, je začel blato zadrževati. Poskušam, da ne bi delala kake drame okrog tega, ker gre zagotovo za iskanje pozornosti - sam mi namreč pove, da kaka, se vsede na rit in javka. Ni zaprt, ker mu občasno dajem laktozo in ker so hlačke tudi do 5-krat na dan malo umazane. Včasih ne kaka cel teden (res redko), včasih vsak dan oz. tudi po večkrat na dan po malo, včasih pa kadarkoli vmes. Že dvakrat se je pokakal v vrtcu, včeraj proti koncu in niso opazili, sem ga preoblekla doma, danes sem dobila hlačke v vrečki za domov. Vedno ga vprašam, če greva na kahlico, pa odkloni in jaz ne rinem z glavo skozi zid, ker so bila dosedanja posedanja na kahlico/wc neuspešna - razen dvakrat - enkrat slučajno pri moji mami, ga je ona dala in ga objela (naslednjič ni več hotel), enkrat, ko ga je moj dragi nadrl, da ima dovolj, ga posedel na kahlo in pustil v kuhinji. Obljube z nagradami, grožnje, kreganje, celo vpitje - vse sem enkrat poskusila in ne deluje. Sem mu rekla, kaj on predlaga, pa je očitno še premajhen za take predloge, je bil tiho in počel kaj drugega.
Skratka: danes povem gospe Zalokar Divjak problem in jo vprašam, kaj naj naredim, in ona mi svetuje, naj si otrok sam opere hlačke, naj jih posušim in mu potem take, kot jih je opral, oblečem. 
Kaj pa ve mislite?

Lp,

živa

< Sporočilo je popravil živa -- 8.10.2008 20:51:52 >

(odgovor članu 2ursae)
Neposredna povezava do sporočila: 1552
8.10.2008 20:46:12   
Klaudia
IZVIRNO SPOROČILO: VANILI
on vsakič vstane v pojsztli, bv vreči pa ne bi mogel inbi po moje bil čist zafrusztriran in klaustrofobičenuser posted image

O se da se da. Tut plazit se da v vreči user posted image

If your kids are giving you a headache, follow the directions on the aspirin bottle, especially the part that says "keep away from children."
Susan Savannah

(odgovor članu VANILI)
Neposredna povezava do sporočila: 1553
8.10.2008 20:47:24   
živa
IZVIRNO SPOROČILO: Klaudia

on vsakič vstane v pojsztli, bv vreči pa ne bi mogel inbi po moje bil čist zafrusztriran in klaustrofobičenuser posted image

Moj je živ primer za to user posted image . Ima pa malo večjo spalko.

(odgovor članu Klaudia)
Neposredna povezava do sporočila: 1554
8.10.2008 20:58:44   
VANILI
teka, kaj in kje te pa šraufa??!!

mamčice pa kam se vam mudi z odstavljanjem?! kljub službi lahko dojite še nsprej. meni se zdi pa to tko lepo. otroček se tsko pomiri, pocrklja in še malo posladka.

Neposredna povezava do sporočila: 1555
8.10.2008 20:58:59   
skuštrana
Živa, jaz tele Zalokarjeve nikakor ne morem, ima ženska včasih takšne da se kar prestrašim..Ne pravim da ne pove tudi kaj pametega in poučnega, ampak vmes pa da kaka tak nasvet da je joj...Ja, sigurno si bo še ne 3 letnik sam opral hlačke...Pa tako čiste bodo da mu jih boš lahko oblekla..Sigurnouser posted image user posted image   Kaj pa če ga boli' Moj brat je imel takšne probleme, je bil kot 4 letnik v bolnici zaradi tega, ker je zadrževal blato in kakal v hlače... 

Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju (R. Fulghum)

"A clean house is a clear sign of a wasted life"

(odgovor članu živa)
Neposredna povezava do sporočila: 1556
8.10.2008 21:00:13   
skuštrana
mamčice pa kam se vam mudi z odstavljanjem?! kljub službi lahko dojite še nsprej. meni se zdi pa to tko lepo. otroček se tsko pomiri, pocrklja in še malo posladka.

Sem se spomnila še ne cvetke Zalokarjeve - otroka je potrebno nujno odstavit prede gre v vrtec user posted image user posted image

Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju (R. Fulghum)

"A clean house is a clear sign of a wasted life"

(odgovor članu VANILI)
Neposredna povezava do sporočila: 1557
8.10.2008 21:07:08   
VANILI
klaudija, živa - a pol bo tak kot  Maggie Simpsonuser posted image ??

http://www.youtube.com/watch?v=dd9ZTuOfP34

zgleda, da se res da v vreči marsikaj početi...user posted image

(odgovor članu živa)
Neposredna povezava do sporočila: 1558
8.10.2008 21:13:39   
VANILI
živa, jaz sem ti enkrat že pravila okoli tega: živa je še pri dobrih treh letih počela nekaj poobnega. Bila kao zaprta, kakala je veliko krat v gatke. Pa sem itak probala vse živo, nič ni zaleglo. Lulala pa ni že od dveh let. In potem sem ji dajala sirup za mehčanje kakca, ker sem mislila, da je zaprta. Ok, dreke je bil mehkejši, a tudi velikokrat v gatkah. No in potem sem zanosila in so se začele slabosti in se je pozornost preusmerila name in kasneje na teotka in ji nismo utrujali non stop s kakanjem in glej si ga no!! Pebava se ji je uredila, od kakanja 2x na teden smo prišli na vsakodnevno kakanje seveda v školjko.
Epilog: ne se tok ubadat s tem. Poskusi mu ne težit, ne ga sploh obremenjevat, spraševat o tem. Ko se spet pokaka, brez besed ga preobleči in očisti ter daj sveže gatke. Probaj, čeprav je ful težko - vem. A morda bo potem boljše.

pa daj kaj si bo sam gatke pral, lepo te prosim?! Kaj ti misliš, da on zanalašč kaka v gatke??!! Kako lahko otrok pri teh letih kaj takega dela samo zato, da bi te jezil?? Da mora biti potem kaznovan. V ozadju je po moje neka stiska. Jaz mislim, da se bo uredilo samo od sebe, ko se preselite in si naredite ustaljen ritem ivljenja. Preveč novoti na kupu, po moje.
ne ga pa kaznovat s ranjem gatk ali kako drugače.

< Sporočilo je popravil VANILI -- 8.10.2008 21:15:40 >

(odgovor članu VANILI)
Neposredna povezava do sporočila: 1559
8.10.2008 21:16:30   
VANILI
kako je to mogoče - sama čisto sama samcena majcena sem tu gor...user posted image

(odgovor članu VANILI)
Neposredna povezava do sporočila: 1560
8.10.2008 21:17:12   
teka
vanili...to je bil samo spomin na preteklo leto tega dne...so se začeli popadkiuser posted image

živa...zalokarjeve ne poznam, prvič slišim zanjo...definitivno mi njen predlog ni všeč. jaz pač nisem za take "šok" terapije (po mojem je smisel tega dejanja, da seveda hlačke niso dobro oprane in mu jih posledično ni fajn nosit). Mi smo imeli tik do vstopa v vrtec letos (junija dopolnila 3 leta) problem kakanja v pleničko. čez dan je že suha nekaj časa, ponoči še ne, a za kakanje smo ji morali dat pleničko. se je pokakala, potem pleničko takoj doluser posted image sem že imela dogovorjen termin pri psihologu septembra, pa je hb prej začela na stranišče hodit, čisto tako, ko se je sama odločla. in to je blo na pikniku v naravi, tako da je prvič celo kakala v gozduuser posted image no, hotal sem pravzaprav povedat, da sem slišala marsikatero "modro" glede odvajanja od takšnega kakanja, npr. od v.d. tašče, da eni znanci pa so fanta pustili ful dolgo pokakanega, da ga je začela ritka ful pečt, blo mu je neprijetno in je tako nehal. bullshit!!! ne bi sprobala nikoli, saj je zara že prej dokazala, da je zmožna blato zadržat, če ji ne damo pleničke (btw. je sprobala moja mama...no comment). mi smo ji obljubljali vse živo, pa je ni ganla niti najljubša stvar. dokler se pač ni sama odločla, in danes kakanje sploh ni problem.

razumem da je pri tvojem malo drugače, ker že kar "redno" zadržuje...kaj pa se je zgodilo na morju? je tašča izvedla kakšno ponesrečeno šok terapijo?

(odgovor članu skuštrana)
Neposredna povezava do sporočila: 1561
8.10.2008 21:22:15   
teka
vanili, evo se popolnoma strinjam s tabo! malo pustit fanta pri miru, ne delat scen okoli kakanja, pa se morda samo uredi...

(odgovor članu teka)
Neposredna povezava do sporočila: 1562
8.10.2008 21:23:23   
teka
ku ku, a si šla po novo porcijo planice? user posted image

(odgovor članu teka)
Neposredna povezava do sporočila: 1563
8.10.2008 21:27:03   
teka
evo, to je pa naša današnja torta, POSTREZITE SI!

user posted image

mami sama naredla (biskvit kar kupljen, not pa čira čarauser posted image )

(odgovor članu teka)
Neposredna povezava do sporočila: 1564
8.10.2008 21:28:28   
VANILI
oj!
teka, aja!! joj meni dolg rabi...user posted image

ne, planico sem že pospravila, teotek me je klical. Sem šibala gor evo njega stoji in se mi smeje...
mam cel kup reči za zliakt, se mi pa ne da...

včeraj se je en s kombiejm mojmu v rit zaletel, tako da imamo zdaj samo ubogo petkico, no danes je dobil moj nadomestnega, pa službenega čaka tako da smo res nemobilni, ker v petki ne upam peljat v lj... upam, da bo kmalu prišel naš svtek iz 2intenzivne"... joj mi je bilo kar hudo, ko sem ga vidla tko sesutegauser posted image

(odgovor članu teka)
Neposredna povezava do sporočila: 1565
8.10.2008 21:30:08   
VANILI
uau teka,ful lepa tortica!!!user posted image user posted image

(odgovor članu VANILI)
Neposredna povezava do sporočila: 1566
8.10.2008 21:31:53   
teka

oj!
teka, aja!! joj meni dolg rabi...user posted image

pri nas bi rekli, da so bili starši ob tvojem rojstvu zelo bogati...so ti dolgo lajtngo kupli user posted image user posted image user posted image

kaj pa tvoj user posted image , vse ok z njim? ma avto bo že...

(odgovor članu VANILI)
Neposredna povezava do sporočila: 1567
8.10.2008 21:32:19   
VANILI
pandica - veš saj šola ne zgleda v resnici taka, tak je le del nje. Mi smo v prizidku, ki je bolj nov. Saj je prav, da pokažejo v taki luči, se pa pol vprašaš, kok je res hudo pri kakih drugih prispevkih,... hočem rečt, mal je t pretiravanja. user posted image

(odgovor članu VANILI)
Neposredna povezava do sporočila: 1568
8.10.2008 21:33:37   
VANILI
ja, moj je ok, je bil priseben... a grozno; ko je rekel, da ni mogel NIČESAR naredit!! pol pomisliš na vse tisto.. brrrr ampak hb, pravim, pleh je ipak le pleh, se ga popravi, kupi novega... da smo le mi celi in zdravi...

ironija včerajšnjega dne pa je bila, da sem odklepala svojo petkico in peljala še kolegico in ko sem se vsedla, sem se zezala in vprašala, če lahko rečem, da sem mela prometno nesrečo, ko sem si skor roko zvila ko sem navijala volan, ki ni servouser posted image  in pol pridem domov in mi zvoni telefon in zvem za resno nesrečouser posted image

< Sporočilo je popravil VANILI -- 8.10.2008 21:36:57 >

(odgovor članu VANILI)
Neposredna povezava do sporočila: 1569
8.10.2008 21:42:00   
Alina_alin
IZVIRNO SPOROČILO: živa

IZVIRNO SPOROČILO: Klaudia

Moj je živ primer za to user posted image . Ima pa malo večjo spalko.

Vanili, kot so ti že napisale. Naša malčica je hodila z vrečo po celem stanovanju. Res, da ji je vreča malo večja. Sedaj, ko si jo pa že ve odpet (zadrga), pa si jo kar sama sleče, da gre lulat ipd.

VELIKO STVARI LAHKO POČAKA -
VENDAR NE OTROK.
OTROKU NE MOREŠ REČI - JUTRI.
NJEGOV ČAS JE DANES.
(Gabriela Mistral, Nobelova nagrajenka)

(odgovor članu živa)
Neposredna povezava do sporočila: 1570
8.10.2008 21:46:30   
Alina_alin

teka, kaj in kje te pa šraufa??!!

Vanili, jaz sem načela to temo. Zakaj? Ker mi je vzgojiteljca svetovala, da preden jo pripeljem, da jo odstavim. Prvorojenko sem, ampak ona je občutno več jedla - je bila pravi jedec in se je pri 11m bolj samo še cartala. Ampak Tjaša, ona kot zelooo neješča, še sedaj pri 11,5m pri meni konkretno je- slišim požirke. In dojiva se ponoči, zjutraj danes recimo zadnje ob 8h, nato je ob 12 že hotla- je bila že nejevoljna. Ampak sem podaljševala do 14.30. Ker sem gh recimo sploh ni hotla jest- ona bi zizo. Bolj sem ji dajala gh, bolj je zavračala. in ista pesem se je ponovila še ob 17.30. Zvečer pred spanjem pa itak dojenje  in ponoči dojenje.
Skrbi me, ker sem od jutri že na dopustu in jo  moram navadit vsaj na 9h brez dojenja. Pa nama nekak ne gre najbolje...je zbolela in sva spet 1 obrok nazaj - prej sva bile že brez do 17h.

VENDAR NE OTROK.
NJEGOV ČAS JE DANES.

(odgovor članu VANILI)
Neposredna povezava do sporočila: 1571
8.10.2008 21:46:38   
janja
IZVIRNO SPOROČILO: Ulaa

janja: ne bos verjela, ampak jaz sem se doma user posted image user posted image ! In celo danes popoldan odrinemo v Koper na mini pocitnice.
Tako, da sem brez slabe vesti na rr.
Ker pa vidim da ti ne mores delati, mi lahko posljes tvoj link od mojega albuma s tvojimi rocnimi deli, a neda?
Facebook: a si ti tud tam?

Sem ti poslala vabilo med moje prijatelje na FB, pa si lahko albume kar tam ogledaš. Ma srečka, ko si še doma.

Otroci so naše največje bogastvo! Čuvajmo jih!

http://janja73.mojalbum.com
http://zo-ja.mojalbum.com

(odgovor članu Ulaa)
Neposredna povezava do sporočila: 1572
8.10.2008 21:53:51   
Alina_alin
Max, še tukaj od mene- vse najboljše in veliko cartanja še naprej! Tortice ti ne bom nobene prilepila, ker si jih dobil že zelo veliko in zeloo lepe. Tiste s kitarami so pa itak tebi (al pa očku) na roko pisane.user posted image

Včeraj nisem zdržala do polnoči, sem šla prej v horizontalo, ker sem bila čist zmučena.
Vrtci-malčki- naša je včeraj zjutraj kričala 10 min doma:ne gem v vrtec. Da je zbudila še Tjašo. Danes doma ni bil problem, je pa se razjokala v vrtcu.
Zdaj pa še, ko bom Tjašo začela uvajat, pa bomo tak vsi jokali.

In še eno vprašanje: naša malčica pride iz vrtca lačna ko volk. Sedaj sem jo dvignila ob 15, in prvo, kar mi reče, še preden se vsede v avto, je, da je lačna, in kaj bo jedla. In res poje cel par hrenovke, danes  5 čevapov z žemljico... In, ko bom hodila v službo, jo bom dvignila še pozneje. Torej bo lačna tam. Po mojem je krivo to- da ona kosilo, ki je pred spanjem- počitkom malo poje, počiva, po počitku je pa navajena kosila, dobi pa samo sadje /jogurt ipd- malico.  
Vaši pridej o siti domov? Ali direkt po hrani?

VENDAR NE OTROK.
NJEGOV ČAS JE DANES.

(odgovor članu VANILI)
Neposredna povezava do sporočila: 1573
8.10.2008 21:55:05   
janja
IZVIRNO SPOROČILO: micla

janja....ja nič...... daj ti raje vsak dan eno uro dopusta vzemi, pa prej pridi po otroka, da bo lahko vzgojiteljca šla prej domov.   Mislim, ma jih mečejo ven nekateri???

Sej ni panike. Itak je vrtec odprt do 17. ure. Samo komplicira - češ, da pol spet joka, ko ona ob 15:30 gre in gre on v dežurno sobo. Sej vse varuške vsaj na videz že pozna, sam veš kako je to - otrok se najbolj naveže na svojo vzgojiteljico in varuško.
Drugač pa ostale, ki imate probleme s tem, da starejši nočejo bit v vrtcu. To se dostikrat zgodi, ker oni že drugače razmišljajo. Tisti, ki so pa že od jasli v vrtcu, pa pri teh letih naravnost vzljubijo vrtec in so včasih kar malo jezni, če jih pridemo prekmalu iskat. Tako pač je. Pa saj se bodo navadili. Samo treba je bit vztrajen - je pa problem večji pri otrocih, ki se zelo radi sami igrajo in praktično ne potrebujejo družbe (jih celo ovira!).

Otroci so naše največje bogastvo! Čuvajmo jih!

http://janja73.mojalbum.com
http://zo-ja.mojalbum.com

(odgovor članu micla)
Neposredna povezava do sporočila: 1574
8.10.2008 21:55:32   
VANILI
alina_alin, ne vem ti svetovat kaj pametnega. po moje ne bo krize, ke tebe ne bo zraven!tačas ji pa varuška ali vzgojiteljica da kak jogurt ali kaj takega. Teo pije actimel, je ruchtzwerge. Mogoče bo pa v vrcu jedla?? Če pa ne mara kaj dosti drugega, je pa sploh fajn, da se doji... ma ne vem ti samosvoje razmišljanje pošiljam. In da te "potolažim" - Živa še dandanes skor nič ne je. Torej, ima ozek repertoar hrane, ki jo mara. V vrtcu skoraj nič, sploh ne kosilo in ničesar, kar zgleda sumljivo (to je relativen pojem torej je sumljivo vse, kar ni kruh brez skorje margarina in kak kos sira za pit pa vse, kar ni čaj ali mleko.user posted image  za kosilo o sumljive vse juhe, ki niso goveje, sploh so sumljive razne začimbe, še najbolj je kriv navaden peteršilj...), razno meso, ki ni piščančje ali včasih se usmili kakega koščka govedine, sumljiva je vsa zelenjava in večina sdja. raten banane in jabolka brez lupine. Pomaranča je pogojno sumljiva, torej v tekoči obliki je ok, v obliki rezin - sumljiva...). evo, pa ma kri super, je relativno zdrava in sploh ćivahen otrok...
če te kaj potolažim...

neješča je pa odkar sem jo odstavila, torej pri 2 letih...user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1575
Stran:   <<   < Prejšnja stran  61 62 [63] 64 65   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  61 62 [63] 64 65   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...
VIDEO: Ganljivo slovo od ravnokar rojenega...
video
Mlada mamica Hannah je ob rojstvu sina spoznala, da zanj ne bo mogla skrbeti tako, kot bi si zaslužil, zato je sprejela ...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?