živa
|
Hoj! Najprej za nazaj: Zarja, vse naj-naj . Današnjemu slavljencu Maxu pa, da bi ga sestra razvajala vsaj tako kot mami in ati ... pa seveda eno sladko in veliko . Vrtec večji: ok, le ne more zaspati, ker prepozno vstane ... no, ko grem 20. v službo, bo najbrž izginil tudi ta problem. Ga pa ne silijo spat . 2ursae, kako je bilo danes z A. v vrtcu? Bolezen čvergi: je že šla pa-pa . Danes je bil brez vročine ... še dobro, ker se je mami potepala . Dopoldne sem šla v službo podpisat razporeditev v plačilne razrede - na srečo, ker so me razporedili v enega prenizko . Bodo uredili . Na faksu sem itak , ker je od uvedbe elektronskega vpisa to še bolj zapleten postopek, o katerem me ni nihče obvestil . Pazi: moraš se vpisati prek interneta, potem pa sprintati vpisni list, ga podpisati in dostaviti v referat . Skupaj s pogodbami, potrdilom delodajalca, indeksom, študentsko izkaznico in najbrž še čem. Ne razumem, kje je potem bistvo elektronskega vpisa . Popoldne sem šla pa na šolo za starše, je predavala Zdenka Zalokar Divjak, je bilo zanimivo, tudi poučno, čeprav se z eno stvarjo nekako ne morem sprijazniti, ker mi je prekruta, pa me zanima vaše mnenje. Vzgojne dileme: Moj čez-3,5-meseca-triletnik kaka v hlačke in zadržuje. Lula v kahlico od 18 mesecev, ponoči je suh od tega poletja, sam je izrazil željo. Od začetka kaka v hlačke, pa se s tem nisem ukvarjala in sem mislila, da ga bo minilo. Odkar je bil poleti (predolgo!) s taščo na morju, je začel blato zadrževati. Poskušam, da ne bi delala kake drame okrog tega, ker gre zagotovo za iskanje pozornosti - sam mi namreč pove, da kaka, se vsede na rit in javka. Ni zaprt, ker mu občasno dajem laktozo in ker so hlačke tudi do 5-krat na dan malo umazane. Včasih ne kaka cel teden (res redko), včasih vsak dan oz. tudi po večkrat na dan po malo, včasih pa kadarkoli vmes. Že dvakrat se je pokakal v vrtcu, včeraj proti koncu in niso opazili, sem ga preoblekla doma, danes sem dobila hlačke v vrečki za domov. Vedno ga vprašam, če greva na kahlico, pa odkloni in jaz ne rinem z glavo skozi zid, ker so bila dosedanja posedanja na kahlico/wc neuspešna - razen dvakrat - enkrat slučajno pri moji mami, ga je ona dala in ga objela (naslednjič ni več hotel), enkrat, ko ga je moj dragi nadrl, da ima dovolj, ga posedel na kahlo in pustil v kuhinji. Obljube z nagradami, grožnje, kreganje, celo vpitje - vse sem enkrat poskusila in ne deluje. Sem mu rekla, kaj on predlaga, pa je očitno še premajhen za take predloge, je bil tiho in počel kaj drugega. Skratka: danes povem gospe Zalokar Divjak problem in jo vprašam, kaj naj naredim, in ona mi svetuje, naj si otrok sam opere hlačke, naj jih posušim in mu potem take, kot jih je opral, oblečem. Kaj pa ve mislite? Lp, živa
< Sporočilo je popravil živa -- 8.10.2008 20:51:52 >
|