Alina_alin
|
IZVIRNO SPOROČILO: janja za vzgojiteljico! Pa kaj se gredo danes ti vzgojitelji. Mene je tud včeraj zadela izjava Urbanove varuške. Pridem kot ponavadi iz službe po Urbana in mi začne njegova varuška težit, češ, da je moj otrok predolgo v vrtcu. Halooo! Mislim, zjutraj laufam, da ju čimprej spravim v vrtec, pol sem skoraj točno 8 ur v službi in spet laufam nazaj, da čimprej pridem ponju v vrtec. Pol mi pa tako prijavi. Ko je bil Andraž v jaslih, mi ni nikoli nihče nič rekel. Ta mi je pa dala vedet, češ, da mi bodo tud druge zatežile (ker Urban malo pojokca, ko gre pol v dežurno sobo - pa sem vprašala druge varuške, pa so rekle, da hitro neha jokat!). Kaj pa naj naredim - pa saj ni edini otrok, sploh pa so one tam, da pazijo mojega otroka in ne da mi težijo naj gre hitro domov. Moj otrok ima pravico biti v vrtcu vsak dan do 9 ur, pa če se razpočijo. Matr sem jezna , se mi je že zdele zjutri dvignu pritisk. Bom poslala, da me ne skensla... Mi smo našo malčico prestavili v vrtec, bližje domu. In me ob izpolnjevanju osnovnih podatkov, ko je rabila ure, od kdaj do kdaj bo tam , vpraša: "od kdaj do kdaj bo v varstvu - mi smo tukaj do 16h"... Hm? Mi je bilo tak čudno- ker sem imela v spominu, da do 16.30. In ko sem jo pogledala, je rekla, saj se da zmeit, za malo dlje... Sem doma preverila v njihovi bršuri, spletu, povsod piše, da do 16.30! Mislim...je jasno dala vedet, da je zadnje ob 16.00. In to je bila vodja enote. Sicer, če bom na obstoječem delovnem mestu, sem imela od 6.45 do 14.45., tak da sem do 15.30 tam. Kaj pa če ne...