nizy
|
Dobro jutro! prva nocoj mamo , pa mi budnico ludnico , se je azra zbudila ob 00.30 in zdaj ne zaspi več , jaz pa komaj gledam ,.... no zdaj leži zraven , pa nč ne zgleda da bo še kaj spala ,... jao jao se ji pa tut dogaja , je preveč mami baklave pojedla in je azra zdaj hiperaktivna nizy, hvala, samo si pozabila stopinje, pa koliko časa se peče. Burek naše ni videl drugače kot v papirju iz pekarne, tako da niti ne vem, če ga lahko pečem v navadnem pekaču ali mora bit kakšen poseben (glinen). Sicer se pa jaz balkanskih zadev ne upam delat, ker moj tast je car za te zadeve, ampak bureka pa res ne peče. Naredi pa neko kao gibanico - z listnatim testom, skuto, radensko in ne vem še čem, slano, za pop***** dobro, seveda fajn mastno ... Pa salkiči ali nekaj takega, pa filana jabolka z orehi v testu in s smetano, pa ... In ti potem meni, katera ima večjo rit! vsi bureki se lahko pečejo v navadnem pekaču , kar se tiče stopinj , pečem od200-250, odvisno al pečem navadno al z ventilatorjem , čas pečenja je od oka ,nimam nič na uro naštelan , ker niso vse pečice enake , pa še to kupljeno testo naj bi bilo 500g, najboljše je sarajevsko vlečeno testo , ki se ga tukaj v trgovinah dobit , je pa fajn , ker si maščobo odmerjaš sama , tako da ni preveč mastno , če mi bo kdaj ratalo na kakšno srečanje prit , ti ga prinesem , aja 30.9 sem se tam mimo tebe pelala in ne boš verjela , sem se spomnila nate , pa na elmo tut , ko sem se mimo trojan pelala
< Sporočilo je popravil nizy -- 2.10.2008 3:01:51 >
|