|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  79 80 [81] 82 83   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Aprilski lumpi 2007
18.9.2008 9:05:11   
aprilčica07
Jutro,

mojčca: oh, ni fanj to bruhanje res ne.. držim pesti, da boste čim prej zdraviuser posted image user posted image
zalbi: počivaj, da se ti noga  čimprej pozdravi

glede našga nočnega spanja: včeraj ga je moj stlačil v vrečo in je mali v vreči tudi zaspal. Ma ponoči se je zbudil in tako tečnaril, da smo ga dali ven iz vreče.  In itak ga dali k nam na sredino, da je bil pokrit in je lepo spal. Danes popoldan grem v Sežano, ker prodajajo baje tam v  eni trgovini take večje vreče in jo grem obvezno kupit. Ne morem celo zimo dežurat in ga pokrivat, ma da bo kr naprej z nami spal, mi pa tudi lih ni, no..
taška: naš sicer ne hodi v vrtec, ma se zna pobunit za vsako igračo, ki se njemu nekako zdi, pa jo ima mogoče kašen drug otroček (če smo kje na obisku, ali pa je kdo pr nas), in tudi udari, in to fejst, pa zadnje cajte tudi grize. Tako, da nevem kaj je na tem, upam, da je to samo obdobje in da bo minilo.

Ah, že moram it, baje imamo spet sestank..  Uf, so tečni:(

(odgovor članu mojčca)
Neposredna povezava do sporočila: 2001
18.9.2008 9:44:28   
lilka
Helou čvekce!

Vreme: sej sem vedla kaj bo iz tolpega morskega zraka v ta mraz, Tinki ful iuz nosa teče in kašlja, že dve noči slabo spimo....samo čakam, kdaj me bodo iz vrtca klicali, da je zakuhalauser posted image

oblačneje ponoči: body na dolgi rokav, hlačke brez stopal in ta teden je v vreči, ker ni ostala pokrita, pa ji je čisto všeč...

mojčca: joj boga Manca, ti vrejamem jaz sem na dopusto naspala, je Tinka spala cele noči brez zbujanja, zdej se je pa spet začelo, zdej ima polni nos in kašlja in že dve noči ne spimo vredu....

piškotek: ja sem zgleda jaz tudi potem pri ta starihuser posted image , že dva dni imam zjutraj glavobol brez lekadola sploh ne zafunkcioniram, samo se me vrejetno nek prehlad loteva že čutim....sem čisto brez nergije in v sinuse me tišči....

taška30. no pridna, sej ni važno kakšna je dieta samo, da se malo discipliniraš, jaz sem ista, se preveč iz vajeti spustim in pol se dobesedno bašem kar naprej, pol me pa tišči v želodcu, pa kislina me daje, zdej ko sem pa na dieti je pa vse vredu, pa še hlače so mi zelo prevelike.....

spanje z nama: ji nikoli ni bilo všeč, je taka kot jaz, ko ne prenesem prevelike bližine ko spim, tako da naša pride k nama zjutraj ko se jaz že vstanem potem....razen čez vikend, ko hodim jaz z njo spat čez dan, takrat pa se stiskava in blazno uživava in to mi nihče ne bo vzel, pa če se bajta podre, pa če papež pride, jaz grem spat z njo in konc, spim kakšno uro in potem ven zlezem. drugače pa ona ne mara spat pri namaniti slučajno ne.

voziček: od kar je začela hodit ni šans, smo ga kar pospravili

umivanje zobkov:če si umije sma, pa včasih pusti, da ji še malo jaz, pa v vrtcu so kupili zobne ščetke ta teden smo mogli dat 2 evra in bodo še tam začeli s tem

flaška: mi še prakticiramo Podravkino rižolino brez sladkorja, zjutraj ko se zbudi v postli in zvečer ko gre spat, pa ve?

pranje glave: zdanje čase ne pusti več, sploh splakovanje je živa mukauser posted image , bom mogla nekaj pogruntat, fajn bi blo če bi se nagnila nazaj, da ji nebi po faci polivala, si morem nekaj domislit....

zdej pa šibam delat, pa mogoče še kaj pridem, če bo šlo....

lep skoraj jesenski dan!

Atijeva gosenica in mamin sonček je naša Tinka, zdej pa imava še malega princa Ožbeja.

(odgovor članu mojčca)
Neposredna povezava do sporočila: 2002
18.9.2008 14:02:17   
zalbi
uh - končno malo miru - je bla tolk sitna - pa iz nosa ji kr teče in teče - bom vidla kaj bo zdej k se zbudi - a je zakuhala, al bo vse ok. Tako da moj počitek je bolj tako tako... se trudim na polno met nogo gor, sam ob njej je malo težje.

spanje ponoči - ja zdanje čase se neki zbuja ponoči, pa kaj jst vem kaj hoče, ponavadi dudo, al pa kr tko mal zajoka, pa je pol vse ok. Oblačim pa jo v pajacka s stopalkami in dolgimi rokavi - pa če se bo ta mraz nadaljeval, bom jo še v vrečo dala - je lani spala v vreči pa je blo vse ok.

voziče - je ok, če se vozi, če je pri meru dobi živčni zlom - jok na polno.

flaška - ja ravno par dni nazaj sem malo prebirala tuki po forumu in preberem, da pri 18 mesecih pa je skrajni čas da se skensla flaško - predvsem zaradi zob - ker ful škoduje mleko pa flaška - tako da sem se odločila, da bomo počasi ukinili - sicer jo ima samo še zvečer za mleko in 3% rižolino z vodo... tko da - predvčerajšnem sem ji dala  v lončku mleko, pa je bla tko mal smešna, k ni točno vedla kaj je zdej to - pol pa je spila mleko, pa je blo ok...

konec miru - se je že zbudila...

26. 4. 2007 - postala mami našmu sončku Sari in 16. 12. 2009 smo dočakali drugega sončka Žaneta.

(odgovor članu lilka)
Neposredna povezava do sporočila: 2003
18.9.2008 14:16:39   
*piškotek*
Imam še nekaj časa, potem pa itak grem domov user posted image

Zalbi: upam da se ti noga čimprej "pozdravi", in prav tako želim da Sari mine tale viroza user posted image user posted image user posted image

Mojčca: boga Manca, upam da ne bo kaj hujšega, da ji je že kaj boljše user posted image user posted image user posted image

Flaška: naš ima tisto flaško od nubija, ki je na slamico (a ne, Zalbi user posted image ), iz nje pije samo čaj, ostalo (mleko, kakav,...) pa iz lončka, v vrtcu pa itak že pijejo iz skodelic (sploh nimajo več flaške v vrtcu) tako da sedaj nima več ubistvu tiste aventove flaške - ne na cucelj, ne na tisti nastavek.

Tako, sedaj pa že počasi grem iz službe, imam še en opravek predno grem po Nejca v vrtec.

------------------------------------
Če sončka ni, sonček bodi ti!

(odgovor članu zalbi)
Neposredna povezava do sporočila: 2004
18.9.2008 14:38:57   
tejkag
Ojla!
Joj tole vreme me uničuje, sem že staknila prehlad, Lana je na srečo zdrava. Včeraj smo bili spet malo v šopinguuser posted image .V  Intersparu sem ji nakupila ful stvari po noro nizkih cenah!Bodiji brez rokavov za 1 evro, pa pajaci za spanje prav tako po 1 evro pa trenerke za 4 evre, res ful majo poceni!
oblačenje ponoči-body brez rokavov pa pajaca s stopali preko. Pokrita je z odejico, no potem jo itak vzamem k sebi, da nama je toplejeuser posted image .

Danes me je spet ful nasmejala ponoči. Se je prebudila v kinderpetu in me začela klicat:mama, mama..., pa se ji nisem oglasila takoj,pa ji je prekipelo  in se je zadrla: MATIuser posted image user posted image user posted image

Včasih je res ful hecna tale moja bejba!
O.k grem

pa bomo imeli še enega :-)

(odgovor članu *piškotek*)
Neposredna povezava do sporočila: 2005
18.9.2008 16:37:05   
zoom zoom
Živjo,

tudi pri nas oba smrkata in kašljata in močno upam, da kaj drugega pri nas ne bo na sporedu. JE pa tole vreme ubijalsko, komaj čakam poletje.

Dieta: sicer nisem na ne vem kakšni dieti, ampak samo pazim, da ne jem toliko, pa malo več se gibam (lavfam za tamalo) in sem v mesecu in pol izgubila 6 kg. Še par kg pa bo.

Sem pa danes dobila še eno ponudbo za službo, pa sem jo zavrnila, ker bi bila na začetku za določen čas (6 mesecev), ampak si vsaj za sedaj tega ne upam storit, ker sta oba otroka še majhna in če z menoj ne bi bili zadovoljni (preveč bolnišk), bi na koncu ostala brez, kar si ne morem privoščit, pa še vem ne kakšen bi bil šef, plača bi bila mogoče malo boljša, samo bi imela ful večjo odgovornost, zato ostajam v tej. Poskusna doba samo še 14 dni.

Jaz našo oblečem v bodi z dolgimi, pižamo, spalno vrečo, pa še pokrijem z rjuho, pa je občasno še vedno mrzla. Tudi starejši je oblečen v pižamo z dogimi in zavit v kovter, jaz pa enako, ker ppri nas je vsaj ponoči tako mrzlo.

Flašo ima naša še vedno, ampak ne z navadnim cucljem, temveč s tistim, ki kao ne polivajo, to ima za vrtec in za ponoči, sicer pa pije po slamci iz kozarca, pa tudi brez zna brez problemov, pije pa tudi iz "normalne" pol literske flaše. PA dudo ji tudi tlačim v usta, da ne sesa palca. Bomo že odvajali, ko bo starejša. Se mi zdi bolje to kot sesanje palca.

Zalbi, upam, da bo s tvojo nogo ok, pa s Saro tudi.

Mojčca: kako je z Manco. JE že bolje?

tejkag: sem se tako nasmejala; MATI.

Lp

(odgovor članu tejkag)
Neposredna povezava do sporočila: 2006
18.9.2008 19:51:26   
hariba
JE pa tole vreme ubijalsko, komaj čakam poletje.

He he a ni uradno še zmeraj poletje?user posted image Ja tudi jaz imam raje toplo vreme kot mraz.Moja mama pa pravi,da ima raje zimo,ker takrat se lahko toplo obleče,v vročini se pa več kot slečt ne more.
mojčca držim pesti za Manco.
flaša Ima jo še ponoči, če se dere in pred spanjem,iz nje pije izrecno le vodo,čaja in mleka itak ne mara. Na poti pije iz flaše na slamico.  Največ pa pje čez dan sedaj iz ttrapaka. Če gre z mano v trgovino ji moram obvezno kupit sok ali čokoladno mleko v tetrapaku. Izbere samauser posted image .

(odgovor članu zoom zoom)
Neposredna povezava do sporočila: 2007
18.9.2008 20:04:20   
zoom zoom
JE pa tole vreme ubijalsko, komaj čakam poletje.

He he a ni uradno še zmeraj poletje?
IZVIRNO SPOROČILO: hariba

Sem mislila naslednje poletje. Tega (letošnjega) je vsaj po mojem že zdavnaj konec. NA dopustu smo bili junija, od takrat pa skoz delam, kdaj bom lahko dopust koristila pa pojma nimam.

Sem pa preden je šla naša spat izmerila temperaturo, ker se mi je zdela topla in jo je imela 38,1. Sem ji dala CAlpol, zjutraj bomo pa videli, kaj bo. Ji pa rasteta 2 zoba, se že čuti koničko, ampak ni še čisto predrlo dlesen, bo pa vsak čas.

Grem zdej spat, ker ne vem kaj me jutri čaka, moram pa že malo čez 5. vstat.

(odgovor članu hariba)
Neposredna povezava do sporočila: 2008
19.9.2008 7:14:13   
*piškotek*
Dobro jutro user posted image
Pa je petek!!!! user posted image user posted image user posted image
Samo mene še kar zebe, sploh se ne morem segret. Včeraj sem v pisarni sedela v majici z dolgimi rokavi in dvema jopicama user posted image user posted image user posted image user posted image

Jutri pa grem v nakup spalne vreče, samo še ne vem kam - kje je kaj ugodnega. Vikend bo pa itak bolj delaven, moramo obvezno pospravit eno sobo (tam odlagamo vso nepotebno kramo user posted image ), tako da bo kar pester vikend.

V službi mam danes tudi še kar nekaj dela, tako da grem kar delat.
Lep dan vam želim user posted image

(odgovor članu zoom zoom)
Neposredna povezava do sporočila: 2009
19.9.2008 7:15:37   
*piškotek*
IZVIRNO SPOROČILO: tejkag

Danes me je spet ful nasmejala ponoči. Se je prebudila v kinderpetu in me začela klicat:mama, mama..., pa se ji nisem oglasila takoj,pa ji je prekipelo  in se je zadrla: MATIuser posted image user posted image user posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
Kako posrečeno, sem se do solz nasmejala!!!!

(odgovor članu tejkag)
Neposredna povezava do sporočila: 2010
19.9.2008 7:29:24   
mojčca
Jutro.

user posted image

Piškotek, ja, hvala bogu, da je danes petek. Popoldne imamo žurko, ker je imela tašča včeraj RD, danes pa ga bomo zapili user posted image user posted image . Ne, nima okrogle, ampak pri njih je navada, da se za vsak RD naredi kosilo, pa malo poklepetamo, pa še več spijemo. Je pa res, da je vseh sorodnikov po njegovi strani bolj malo, se prav, da bomo na žurki: mi 4-je, njegov brat, mami, sestrična z družino (3), bratranec z družino (4). Ja, vseh skupaj nas bo 13.

Zalbi, upam, da je noga že kaj boljša in da tvoja princeska ne bo zbolela na veliko. Ja, za nogo bi bilo najboljše, da res počivaš, samo ob otročku je to misije nemogoče, no, vsaj pri nas.

Drugače pa od vikenda ne bom imela prav veliko, sploh v nedeljo, ker so me najdi za volitve in bom sedela tam in opravljala svojo državljansko dolžnost. No, potem pa rečte, da nisem pridna user posted image user posted image user posted image .

Kar se tiče srečanja, lahko drugi teden za vikend oz. med tednom, samo imam že kar nekaj obveznosti: ponedeljek Manca razvojna, torek sestanek v vrtcu, sreda delamo do 17.30 oz. dokler so stranke, ne boste verjele, četrtek in petek imam pa zaenkrat še prosto.

No, kar se tiče Mance je bila potem včeraj popoldne kar v redu, bruhala ni potem nič več, mogoče je imela še malo driske. Ga je pa ponoči spet na veliko žural Matic, tako da sem spet vsa neprespana. Ja, to se vleče že več kot dva meseca, tako da sem se odločila, če ne bo boljše seveda, da se zmenim eno noč s sestro, da grem čez noč k njej na počitnice user posted image . No, sestra živi v sosednji hiši, tako da če bo kričal na veliko, ga bomo slišali pa k sosedu. Bo pa moj enkrat za spremembo vstajal ponoči.

Grem počasi, da pripravim svoje delovno mesto.

Čav čav

Bodite prijazni z vašimi otroki,
kajti oni so tisti,ki vam
bodo izbrali doma za ostarele

(odgovor članu *piškotek*)
Neposredna povezava do sporočila: 2011
19.9.2008 8:07:05   
hariba
Dobro jutro! Včeraj je prišla Zoja k meni in začela kable prijematt  pa sem mogla zaključit,potem sem jo pa tako šla stuširat in dat spat.  Zadnje noči spi nemirno,zmeraj se okrog treh prebudi,sicer hitro zaspi nazaj,pa pol ob 5h se je spet zbudila.
oblačenje za spanje Zoji sem zadnje 3 noči,ko je bilo bolj hladno pod spalni pajac oblekla body z dolgimi rokavi,jo pokrila z deko vendar vselej,ko jo pogledam je odkrita,v spalni vreči noče bit,se dere kot sraka. Sem preko quele naročila spalno vrečo za privez pred 10 dnevi,vendar je še nisem dobila. Ne vem,če se še da to kje drugje kupit v baby centu je nimajo,vsaj v celjskem ne.
Zoom zooom Saj sem vedela,da to misliš,vedar sem se malo hecala,ker je do takrat še takooo dolgo.
Me delo čaka. Lep dan želim.

(odgovor članu mojčca)
Neposredna povezava do sporočila: 2012
19.9.2008 8:12:30   
aprilčica07
Jutro,

mater sem jezna. smo že dva dni doma brez telefona, in ta prekleti telekom se sploh ne misli prikazat in pogledat kaj je na stvari user posted image zato, ker ne živimo lih v kašnem mestu, še nismo manj vredni ko vsi ostali.. madona, so mi dvignili pritisk, itak vem, da jih danes ne bo, ker ne zmorejo in je kje drgje bolj važno, da poštimajo zadeve, mi smo pa lahko do pondeljka brez povezave.. madona, sem razpiz,.......user posted image

je zdej bolše, sem se zlajalauser posted image

spali smo dobro, jakob je bil priden, jst sem zaspala z njim ob 20 30, sem včeraj namreč cel popoldan bruhala, sem dobila menstruacijo (prvič, kar sem nehala pit pilule) in je  blo malo  hujše kot ponavadi. Sem pa zjutraj vstala že ob 5 , sem si skuhala eno uber dobro kafe, šla pod tuš, prebrala primorske novice in se odpravla delat..

Jupi, petek je:):):) zdej grem pa spet težit telekomu:):):)user posted image

(odgovor članu hariba)
Neposredna povezava do sporočila: 2013
19.9.2008 9:11:06   
mojčca
Punce, je danes moj peljal Manco zjutraj v vrtec in lahko rečem samo KATASTROFA. Že doma se je drla 100/uro, se mu je 3-krat slekla, jokala, ko sta prišla tja, pa je rekel, da je bilo noro. Je potem kar šel, je vzgojiteljica rekla, da jo bomo že pomirili.

Sploh ne morem verjeti, da se kaj takega lahko zgodi. Res ne. Vedno je šla povsod z veseljem, nikoli ni bila sramežljiva, ful rada ima družbo, otroka. Mi je ful hudo zanjo, res. Če bi jo jaz peljala zjutraj, si sploh ne prestavljam. Po mojem, ko bi jo oddala in bi šla stran, bi še jaz na veliko user posted image user posted image user posted image user posted image . Že sedajle, ko samo pomislim nanjo, mi gre na user posted image .

Še dobro, da imam skoz stranke in da se zamotim ter ne mislim non stop na jutranjo situacijo.

Bodite prijazni z vašimi otroki,
kajti oni so tisti,ki vam
bodo izbrali doma za ostarele

(odgovor članu aprilčica07)
Neposredna povezava do sporočila: 2014
19.9.2008 12:22:31   
taška30
Ojoj Mojčca, verjamem, da ti je hudo. Ja, tkole te otroci znajo presenetit.user posted image  Bi dal roko v ogenj za kako stvar, pa se potem čisto drugače obnašajo. Recimo naša Manca je konec avgusta vsak dan ponavljala, da komaj čaka, da gre spet v vrtec, pa kolk bo fajn, no, potem je pa en cel teden zjutraj jokala (no, ne čisto, tko kao malo nabirala in jokcala), da ne gre. Pa je šla v isto skupino, z istimi vzgojiteljicami, le 2 meseca pavze je bilo vmes. Zdaj je pa spet vse OK.
Tudi vaša se bo navadila slej ko prej, znajo pa tile malo večji res delat cirkus, ker se že bolj zavedajo. Tamali jasličarji se mi zdi da lažje sprejemajo novosti, no kakor kdo.
Skratka, vem da se ti srce para, ampak BO BOLJE. In tista 'jutranja predstava' je itak vedno najhujša, ko starši grejo se kar hitro unesejo.
Saj bo...

(odgovor članu mojčca)
Neposredna povezava do sporočila: 2015
19.9.2008 17:02:54   
marijaa
flaška Sem mu jo ukinla pred tremi mesci. Jo je pred spanjem obvezno cuzal in sem se odločla temu konc nardit,ker ej škodlivo. 3 dni se je drl kot jesihar in ni htel zaspat. Prvi dan se je celo celo uro. 4 noč je med uspavanko brez flaše in joka zaspal in od takrat dalje vsako noč. V vrtcu in doma pije iz lončka. V avtu in na sprehodu pije vodo iz plastenke z nastavkom. Drugega k vodo mu za žejo itak ne dajem. Če gremo kam na tu pa tam na pijačo se mu pa fajn zdi če zravn soka slamco dobi.
nočno oblačenje bombažni spalni pajac in spodi body s kratkimi rokavi. V spalno vrečo noče it,mam pa tk k dekico za privezat za pokrit,sm naročila po 1 nemški spletni trgovini. Pri nas še tega nisem vidla.

Sedaj nas je pa toliko kot prstov na roki.

(odgovor članu taška30)
Neposredna povezava do sporočila: 2016
20.9.2008 15:33:39   
JAPE
Za srečanje se kar dogovorite, jaz se vam bom že prilagodila, vam, ki hodite v službo. Jaz sem sedaj že doma, do konca.
Zdej pa še eno malo bolj drugačno vprašanje.
A ima mogoče katera, kakšno bolj slovesno nosečniško oblačilo, npr.oblekico, al pa tuniko. Rabim za neko priložnost, pa nisem po trgovinah nič dobila. Vprašam, čist slučajno, če mogoče katera ima....

(odgovor članu marijaa)
Neposredna povezava do sporočila: 2017
20.9.2008 20:56:03   
zalbi
hej!

Ja sobota je že skoraj mimo - Sara je začela driskat na polno - sem jo ponoči preoblačila, pa takoj zjutraj pa pol še ene dvakrat - pol se je umirilo, zdej pa bomo videli kaj bo to noč. Je pa še vedno taka nerazpoložena, dopoldne je kr neki ležala... pa taka jokasta je - ja očitno preboleva neko virozo.

tako, zdele sem ravno naredila lazanjo za jutr - da ne bom jutr pacala. Noga je bolš - še vedno šepam... zdej pa moram še pomesti po kuhinji, je katastrofa...

26. 4. 2007 - postala mami našmu sončku Sari in 16. 12. 2009 smo dočakali drugega sončka Žaneta.

(odgovor članu JAPE)
Neposredna povezava do sporočila: 2018
20.9.2008 22:46:49   
katja pv
Pozdravljene!
Imam divje. Matija se je na vrtec dobro navadil. Jokal je le 7 dni in to izključno zjutraj. Nato sva se dogovorila, da gre on v službo v vrtec in da za vsak dan, ko se ne joka nalepiva v dnevniček-urnik Sparky nalepkico in je sprejel in od takrat se ne joka več. V vrtcu pa začuda spi kot top in ga morajo kar budit, drugače bi kar spal. posledično je večerno uspavanje podaljšano tja do 21h oz. 21:30. Sem se morala kar disciplinirat, da vsakič ko pridemo domov iz vrtca gremo na daljši sprehod, da se malo razhodi in utrudi, da lahko zaspi ob 21h. Tako, da sem čisto scuzana, ko se vsedem na kavč in mi sploh ni da bi priklopila internet in pogledala dogajanje na RR. V službi imam pa tako ali tako tak tempo, da je za crknit. Bom pa z oktobrom prešla na 6h tedensko, ker moram zaradi Matija, ki ima kosilo ob 13:30h in ga grem iskat okrog 14h, tako da sem že naveličana dvojne vožnje na Ptuj. V oktobru začnemo pa še s plavalnima tečajema in bi bilo tega 2xtedensko po 3x vožnja na Ptuj - nevzdržno. Bi visela samo še v avtu.
Moram pa povedat, da sem zelo navdušena nad vzgojiteljico, ki jo je dobil Matija in srčno upam, da jo bo imel do konca - vsa 3 leta.

Spanje: spimo celo noč. Dajem jo v spalno vrečo, ker se nenehno obrača in brca in leze izpod kovtra oziroma dekice. Tudi Matija spi v vreči. Trenutno imata še tanko spalno vrečo (kupila v prodajalni Odeja iz Škofje Loke), ko se bo še bolj ohladilo pa ju prestavim v debelejšo spalko. Sedaj jima oblečem spalno vrečo in še pokrijem s kovtrom, spodaj pa imata pižamo z dolgimi rokavi in hlačami.
Sedaj imava prakso, da jo podojim preden jo zrihtam za spat, tako da je ne mučim z dodatnim umivanjem zob in jo uspavam malo na rokah nato pa v posteljici in je to zelo lepo sprejela in zaspi brez problema.

Vožnja z avtom: jo dobro prenaša, izjema je le, če se pokaka, takrat je pa tulba dokler se ne ustavimo. Zadnji teden pa je pogruntala kako dobro se je spraviti za volan in kar prepleza sedeže in se vsede za volan ter šofira in zraven poskakuje. Se ji moraš prav smejati ko vidiš kako resno poskakuje in nato gumbe pritiska in ugotavlja kaj se bo zgodilo.

Bruhanje: glede bruhanja pa je za stareše otroke in odrasle zelo dober čingum - Travelgum. Žal ga v Sloveniji nisem zasledila in si ga nabavljam v Italiji v lekarni. Mogoče pa ga imajo tudi v Avstriji. Zgolj v razmislek. Mene osebno Dramina tako omrtviči, da sem vsa omotična in bi samo spala, po Travelgumu pa sem čisto normalna.

Zobki: Sedaj ima 14 zobkov in pusti da jih umijem. Uporabljam pa malo Matijeve zobne paste Nenedent brez fluora in jo obožuje in kar odpre usta. Mora pa imeti obvezno v svoji roki drugo zobno ščetko - tako da imamo vedno dve v lončku zanjo.

Dojenje: še 3x dnevno. Zjutraj je pričela sprejemat stekleničko/kozarec z mlekom z medom in sem jo v petek pustila kar brez dojenja zjutraj in ni nič protestirala. Opažam, da je še upanje zame, da bom lahko zaključila z dojenjem. Popoldan je pa glede dojenja druga pesem - ga kar aktivno zahteva. Čez vikend pa je tako ali tako drug režim in druga pesem user posted image . Kaj je še katera tako nora kot jaz, ki vztraja pri dojenju?

Prehlad: ko je Matija začel hodit v vrtec je pričel občasno kašljati, nakar sem to pokasirala jaz skupaj s prehladom - kašljala sem tako hropeče, da je bilo kar grozljivo slišat, o "vodnih in gnojnih" svečkah ne bom niti zgubljala besed. Včeraj pa je pričel grozljivo smrkljačit še Matija (poleg kašlja) skupaj z Ano in danes imam samo robček desno, robček levo, mama to, mama ono in neutolažljiv jok, če ne doseže svojega. Sem tako utrujena, da bom takoj ko to spišem odšla kar spat.

Tako, sedaj pa lahko noč in upam, da boste vse dobro spale - pri meni se bojim, da bomo imeli kar nočne budnice zaradi zamašenih noskov.

V življenju sta dve sreči: ljubezen do partnerja in ljubezen do otrok. Jaz imam obe!
21.6.2005 - Matija
2.4.2007 - Ana

(odgovor članu zalbi)
Neposredna povezava do sporočila: 2019
20.9.2008 22:49:46   
katja pv
Še to sem se spomnila.

Za večerjo ponavadi dam juhico ali mineštro, včasih kruh z namazom ali pa sadje - to je prišlo v poštev poleti, sedaj ko se je tako ohladilo pa jim raje dajem kaj toplega za pod zob.

V življenju sta dve sreči: ljubezen do partnerja in ljubezen do otrok. Jaz imam obe!
21.6.2005 - Matija
2.4.2007 - Ana

(odgovor članu katja pv)
Neposredna povezava do sporočila: 2020
21.9.2008 16:48:03   
lilka
Helou čvekice!

Smo pri tašči in tastu, tašča je šla s Tinko malo ven, mož in tast sta se peljala po pizzo(joj se mi je lušta, danes si bom malo privoščila), jaz sem pa rekla, da bom kar notri ostala in se z vami malo družim....

Tinka je bolana, smo jo v petek zjutraj peljali k P. je celo noč jokala, ima vnetje ušes, spet smo na antibiotiku, pa šele pred morjem ga je zadnjega pojedlauser posted image , zdej ji je pa dala še neke kapsule za odpornost, ki jih bo jedla 30 dni, pa neki prašek za črevesno floro, da ne bo čisto slaba od vseh zdravil, eh naj gre nekam...jaz sem tudi čisto boga, iz nosa mi teče, v glavi me tišči, sem taka ko cunja....
Jutri mi pridejo končno pokitat stene okoli oken in belit, tako da bom še čsitila...ej, ej, ej, moja mami je tri dni fraj, tako da ne bom rabila bolniške imam ful dela v službi, pevski zbor zaposlenih imamo v oktobru nastop in vadimo dvakrat tedensko, 1. 10 je mednarodni dan starejših in morem neko prireditev pripravit, pa ker mi ni še vedno ne dal napredovanja v plačilni razred prasuser posted image ...bom dala na ministrstvo vlogo za napredovanje v naziv, samo morem zbrat 20 točk, pa od mojih predavanj in člankov nimam nobenih potrdil, ker sem samo delala in delala pa nobenih dokazov nimam, upam, da mi bo podpisal, ko bom potrdila sestavila, v glavnem zdej se bom s tem ubadala, pa če mi odobrijo ali pa ne, poskusila bom.....

Vsem ostalim bolančkom pošiljava midve s Tinkouser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

tejkag:user posted image user posted image user posted image  pa res so posrečeni ti otroci

flaša: ja moja jo ima samo zjutraj in zvečer pred spanjem, težka bo ko bomo to ukinjali, sploh zvečer, ker je navajena flašo, v vrečo, vrtiljak in spat, brez problema.Čez dan pa pije najraje kar izkozarca za v avtu pa imamo aventov magic cup.

Zdej bosta pa že kmalu nazaj s tisto pico, po včerajnšnjem sadnem dnevu se mi prav sline cedijo, samo se je pa vredno kdaj zadržat imam že 7 kg manj....

Pa je šel vikend, pa prav nič nisem naredila, Tinka je bla taka jokcasta revica, smo se skos z njo ukvarjali, pa še jaz sem taka neka boga nisem prav nič delala, bom že prišla k sebi se bojujem z Lekadoli, mogoče mi bo pa ratalo.

No lepo bodite, pa če bom jutri utegnila v službi se vam pa oglasim!

Lep prostanek volilne nedelje......user posted image

Atijeva gosenica in mamin sonček je naša Tinka, zdej pa imava še malega princa Ožbeja.

(odgovor članu katja pv)
Neposredna povezava do sporočila: 2021
22.9.2008 7:10:50   
*piškotek*
Dobro jutro user posted image

Vikend je mimo, preživeli smo ga kar uredu.
V soboto je imel moj user posted image  tekmo, potem pa smo popoldan šli na Zbilje na igrala in sprehod, včeraj pa smo bili pri "tašči" na konjeniških dirkah in moram rečt, da je Nejc oba dneva zelo užival. A ja, pa za nazaj ko smo šli od "tašče" smo šli še na letališče gledat avijone, samo so vzletavali smo tisti "ta mali" pa smo čakali na kakega večjega, pa ga nismo dočakali, in ker je bila ura že skoraj 19 (ob 19.30 pa gre user posted image  spat) pa še gužva je bila gor na razgledni terasi smo se spokali domov.
Skratka imeli smo se lepo čez vikend.

Vsem bolančkom želim da se jim zdravje čimprej vrne user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Zdej pa grem delat, se bližamo koncu meseca, kar pomeni da imam spet malo gužve user posted image
Lep dan vam želim user posted image

(odgovor članu lilka)
Neposredna povezava do sporočila: 2022
22.9.2008 7:13:27   
aprilčica07
Jutro,

tinka, zalbi: naj se vaši bolančki čim prej pocajtajouser posted image user posted image

tinka: ja, tako je v teh naših službah, mene tudi kr mine vse skupaj, ko pomislim na svojo plačo,  pa imam svoje delo rada in ga z veseljem opravljam, samo vse skupaj mi gre na bruh. ko pomislim kaj so nardili z to plačno reformo... me prav zanima kaj bo zdaj ko bomo imeli novo  oblast ha ha user posted image
mojčca: kako je Manca, a se je potolažla?

flaška: obvezno zjutraj kakav iz flaše, izmkorazčka ni govora, čeprav čez dan lepo pije sok iz kozarčka, ma zjutraj pa mora bit polna flaša kakava, da se pocrta in pride k sebiuser posted image

oblačenje za ponoči: sem mu kupla eno pižamco, tako da so nogice oblečene (stopala), spodaj mu dam pa bodi z dolgimi rokavi, to na vrh in je zdaj že dve noči lepo mirno spal, brez prebujanja in tečnarjena..
pranje zobkov: brez problemov, zvečer in zjutraj po novemuser posted image
jape: žal nimam nobene bolj svečane nosečniške cunje

Sem pa utrujena, smo cel vikend trgali, no, nam je vsaj vreme blo naklonjeno,  naslednji vikend pa bomo vajo ponovili in potrgali še črno grozdje, pol pa konc za letos:):)

Me je pa včeraj zvečer tako obupno bolela glava, kot že dolgo ne.. Sem spila lekadol, pa aspirin, pa  bonifen, ma nič nič ni pomagalo.. Dokler smo bli zunaj v trtah je blo ok, ma ko sem se doma usedla na kavč, tako razbijanje v glavi, da ni za povedat.. Pol me je pa moj nagnal počivat v sobo, v temo.. sem najbrž malo zaspala in okrog 20 sem se spravla ven iz sobe, sem bla čisto ok.. Prej pa za popizuser posted image glavobol

Ala, zdaj pa moram it.

(odgovor članu lilka)
Neposredna povezava do sporočila: 2023
22.9.2008 8:49:40   
zalbi
Dobro jutro!

ja jmidve s Saro sva še doma. Je sicer že bolje - je včeraj že jedla - ampak še vedno boljmehko je kakala, tako da sem se odločla, da bo danes in morda še jutri doma, da se zares pozdravi - no bomo vidl kako bo danes - je pa še vednoa taka nerazpoložena, taka sitkana...

Moja noga je bolje, sicer je vse modro črno - ampak je bolš.

Vikend - nič posebnega - itak če pa jst bolj nemobilna, Sara sicer vročine ni imela, sam kaj ko nisem vedla kdaj jo bo treba previjat - k se je pokakala je smrdelo na polno.

Tako, zdej pa se greva malo igrati...

(odgovor članu aprilčica07)
Neposredna povezava do sporočila: 2024
22.9.2008 9:10:52   
zoom zoom
Dobro jutro,

kako sem pa jaz danes slabo spala. JE imela tamala celo noč eno žurko. PA sem ji merila vročino in je na srečo ni imela, bila je pa vroča, ji je verjetno bilo vroče (bodi z dolgimi, pižama, vreča, rjuha), pa sem ji dala rjuho stran je bilo nekaj časa bolje, potem je pa spet začela težit, ji spet zmerim vročino, je ni imela, zjutraj pa ko jo dam iz vreče je imela pa čist ledeno noge. Sploh ne vem kako naj jo oblečem. Se mi pa zdi, da ji poleg tistih dveh ubogih zobkov zraven rinejo še 3-je. Se pravi ima 5 zob in 5 konkretnih bunkic v dlesnih, s tem da sta 2 že kar nekaj časa, zob pa od nikoder. Ni čusno da je tudi tečna cele dneve (in noči). JI sicer dajem Calpol in CAlgel, samo ne pomaga.

Je pa danes prvič od kar je v vrtcu da ni niti zajokala in tudi sama odkorakala v sobo.user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image Upam, da bo tako tudi ostalo.

GRem zdej nekaj pojest. Sem lačna ratala. PA še zaradi lilke mi je pica zadišalauser posted image

(odgovor članu zalbi)
Neposredna povezava do sporočila: 2025
Stran:   <<   < Prejšnja stran  79 80 [81] 82 83   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  79 80 [81] 82 83   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Pesmi o mami in za mamo
Mama je nekaj posebnega, je popolna in ena sama. Ko ne najdemo besed, kako bi se ji zahvalili za vse, kar nam je dala, z...
Prehlad, gripa ali angina?
Smrkav nosek, pordele oči, kašelj, kihanje, razbolelo grlo in splošno slabo počutje – vam je znano? Kako prepoznati, ali...

Ritka.
пеперутка16

Ali za dojenčkovo zadnjico uporabljate samo kremo ali samo puder ali oboje hkrati?