taška30
|
Hoj, hoj, lepo, da ste se 'izgubljene' malo javile. Pri nas je bilo ta vikend bolj lenobno vzdušje, malo smo šli naokoli, veliko smo bili doma 'na toplem' , začuda sta se Manca in Julija kar veliko lepo igrali skupaj. Z občasnimi prepirčki seveda, ampak to spada zraven. Zdravje, hja, upam, da zdržimo tale teden v vrtcu, manca je zdaj Ok, Julija občasno malo pokašlja, ampak ni sile, bomo videli. Marijaa, za večerjo je pri nas zelo mešano, čokolino, keksolino in ostale kašice, tudi mlečni zdrob in riž (ampak to ne gre zelo z veseljem v promet ), drugače pa kruh z namazi (sirni, putrček, marmelada, pašteta), sir, hrenovke, palačinke, kaj ostane od kosila (juha, testenine), jogurti, skute...ni da ni. V avtu se kar rada vozi, samo zadnje čase se gre eno čudno igrico, zahteva dudo, potem jo po pol minute vrže nekam, potem par minut teži za drugo in to prav konkretno: duda padja (padla), uga duda (drugo dudo dej), ji dam novo (ker prve ponavadi ne dosežem), spet po 1 minuti vrže nekam itd...najbolj pomaga, če ji ful naglas pojem, še posebej tisto Ko si srečen...in ploskam vmes. Zdej je fajn, ker smo že Manco naučili, da jo mora zabavat in ko Juli začne cendrat, Manca takoj 'stopi v akcijo' in ji prepeva in jo heca... Pa ful je hecna ko tolk govori, recimo se jokca v postelji, pridem tja, reče: mami, toka pija (sok pila) - ne vem sicer od kje ji to, ker v glavnem pije čaj, ji dam flašo, reče: hvaja, potem mi vrne flašo: na! in potem še: mami, duda, dam pa še tisto. Ful mi je hecno zato, ker Mnaca ni v tej starosti govorila NIČ, tale pa kar stavke klepa. Grize ne, je pa včasih ful groba do Mance, kar pride in jo zagrabi za lase in vleče al pa kar za kožo na licih , kar tko z vsemi prsti jo zagrabi za lice in vleče al pa malo lopne po glavi...Manca pa začuda niti 1x še ni udarila nazaj (zgleda je tak karakter ali kaj), samo tuli: Mamiiii, Julija me teeepeee.
|