Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Septemberke 2008-4. del!!!!!!! 18.9.2008 20:52:37
|
|
|
|
gold fish
|
IZVIRNO SPOROČILO: onina Pri tistih, kjer imate krčke - res ni fajn, da jo npr. skoz po rokah nosiš. Raje naredi toplo v sobi in jo sleči ter ji razmigavaj nogice in masiraj trebušček (s kakšnim ribjim mazilom ali mandeljevim oljem). .... mi prakticiramo brinjevo mazilo iz lekarne ...pa se mi zdi, da pomaga..... drugače pa kot si napisala.....malo sigurno pomaga....
|
|
|
|
RE: Septemberke 2008-4. del!!!!!!! 18.9.2008 20:55:31
|
|
|
|
gold fish
|
IZVIRNO SPOROČILO: *bubi* Duda je najboljša pogruntavščina pa še res
|
|
|
|
RE: Septemberke 2008-4. del!!!!!!! 18.9.2008 20:56:21
|
|
|
|
gold fish
|
IZVIRNO SPOROČILO: Me to you Od bark še vedno nič novic? danes ponoči je rodila fantka z imenom TIT.................. ...bravo BARK in TIT
|
|
|
|
RE: Septemberke 2008-4. del!!!!!!! 18.9.2008 21:31:01
|
|
|
|
Neža7
|
Iskrene čestitke novi mamici Od kje pa ta ime? Brez zamere, ampak hvala bogu, da se je otrok rodil v Sloveniji, ker drugače to pomeni ziza ali joška (po angleško)
11.07.2008 ob 10:32 se je nama pridružila najina Neža. Težka 2260g in velika 45cm 09.12.2009 ob 10:58 se je nama pridružil najini Aljaž. Težek 3400g in velik 52cm
|
|
|
|
RE: Septemberke 2008-4. del!!!!!!! 18.9.2008 22:41:28
|
|
|
|
gold fish
|
IZVIRNO SPOROČILO: meta21 . Da se malo pohvalim, sem v album naložila nekaj slikc. fletkan fantič..... je malo našemu podoben ...pa ponosna-žareča mamica
|
|
|
|
RE: Septemberke 2008-4. del!!!!!!! 18.9.2008 22:45:05
|
|
|
|
gold fish
|
IZVIRNO SPOROČILO: Saraya babe,ki že imate ,kaj hodite v takem hladnem vsak dan na sprehodke? jaz grem , če ne piha in ni preveč hladno......pa še to vedno okrog 12-13 ure, ko je najbolj toplo...ampak ne daleč, pa ne za dolgo ...pa še to samo ven na dvorišče, pa malo okrog - ne v mesto...... pa še ponavadi dam pleničko preko ...škodit ne more.... Če je pa res mrzlo, pa ne grem....
|
|
|
|
RE: Septemberke 2008-4. del!!!!!!! 18.9.2008 22:49:45
|
|
|
|
gold fish
|
IZVIRNO SPOROČILO: nosek5 Pozdravljene septemberke!! Ne vem kje, pa bom kar tukaj sporočila, da smo 11.9.2008 dobili našo najlepšo princesko Klaro . Obe s hčerko se odlično počutiva in sporočava, da sva ob rojstvu tehtali 3840g, da sva v dolžino merili 53cm, obseg glavice pa je bil 35cm. Mamica pa sporočam, da je bil to najlepši dogodek v mojem življenju. Ko držiš v rokah svojega otročka, ves svet zastane . Lep pozdravček vsem mamicam in nosečkam... .... čestitke nosek5 tebi in tvojemu zakladku ...lepo si napisala tole .... Uživajta/e.....
|
|
|
|
RE: Septemberke 2008-4. del!!!!!!! 19.9.2008 7:30:36
|
|
|
|
onina
|
KAHLO - probaj drugo dudo. Naš se je z Aventovo prav dušil,ker je bila predolga. Potem smo prakticirali Nukovo. Lara Croft - prvič sem tudi jaz imela 2 dni lažne popadke, ki so mi jih sprožili z vaginalnim pregledom. Ponoči nisem nič spala - popadki na 5 min. Podnevi pa na 10, 15, 20 in potem spet na 15 min,...v glavnem si potem v porodni čisto hin, ker se že nekaj časa nisi orgn naspal. Po neprespani noči s popadki na 5 min, so me dali zjutraj ob 8.00 v porodno in nato sem rodila ob 16.35. Dobro, da sem bila takrat v Postojni, da sem potem vsaj 3 noči fajn spala .
|
|
|
|
RE: Septemberke 2008-4. del!!!!!!! 19.9.2008 8:31:37
|
|
|
|
KAHLO
|
TAJA sporoča daje vceraj povila puncko INGRID tezko 2490 g in veliko 51 cm cestitamo onina in saraya hvala za nasvete sta me posteno potolazile bom ji zdaj tud probala nukovo dudo ker ta od aventa ji verjetno res ne ugaja!
|
|
|
|
RE: Septemberke 2008-4. del!!!!!!! 19.9.2008 8:32:26
|
|
|
|
Olivija*
|
onina, greš tudi zdaj rodit v Postojno?
|
|
|
|
RE: Septemberke 2008-4. del!!!!!!! 19.9.2008 8:51:41
|
|
|
|
*bubi*
|
Dobro jutro! Me pa babike nekaj zanima, moji pupi je krn od popka odpadel peti dan, pa ma še danes to je že 4 dan od tega krvav popek, .....pa kdaj neha to krvavenje s tem popkom....mi je prav groza kr naprej tam not z alkoholom šarit!! Ti kar pridno čisti, to je čisto normalno. Pri nas patronažna ni bila zadovoljna prvi dan, ko je krn odpadel, potem pa se je porihtalo. Pa še vedno porosi in zakrvavi, ampak pravi, da je OK, ker je vedno manjša pikica svežega. Tretji teden pa bi moralo bit čisto OK. aja, meni vedno reče, da tisto jutro ne smem popka čistit, ko ona potem pride, zato da vidi realno sliko. Če se krvavenje ne ustavi, dajo in mamici še po eno dozo vitamina K (pomemben za strjevanje krvi).
|
|
RE: Septemberke 2008-4. del!!!!!!! 19.9.2008 8:52:20
|
|
|
|
*bubi*
|
IZVIRNO SPOROČILO: KAHLO TAJA sporoča daje vceraj povila puncko INGRID tezko 2490 g in veliko 51 cm ČESTITKE
|
|
RE: Septemberke 2008-4. del!!!!!!! 19.9.2008 8:54:51
|
|
|
|
*bubi*
|
Mi smo najprej probali Nukovo dudko, pa ni šlo. Aventovo je pa kar lepo sprejela. Pri bubiju je bilo podobno - najprej Nukovo ne, potem Aventovo na pol, na koncu pa smo spet na nukovi pristali. Je pa res, da je malo morje tega po trgovinah, v bistvu pa so 3 oblike cucljev - poleg teh dveh še Chiccotova, ki ima kot eno kroglico za cucelj. Ta baje težje iz ust pade
|
|
RE: Septemberke 2008-4. del!!!!!!! 19.9.2008 9:12:02
|
|
|
|
petra1978
|
Dobro jutro babike. Najprej čestitke Taji za njeno pupo . Mi smo pa imeli v sredo CTG in še nič ni kazalo, da bi se začelo kaj dogajat. In ko sem tam ležala je v sosednji sobi ena rojevala in tudi ta čas, ko sem bila tam rodila. Moram vam povedat, da sem na tisti postelji ležala trda kot kamen. Saj jaz vem, da je porod boleč, ampak takšnik krikov pa jaz še nisem slišala. Sama sebe sem tolažila, da to ne boli tako, da ona verjetno malo pretirava. In do srede sem si želela prej rodit, potem me je pa kar malo minilo. Ampak zdaj bi pa spet šla rodit. Pa nič ne pomaga. Sem včeraj celo tekla enih 300 m (čisto počasi), pa stopnice, pa , pa še vedni nič. Ima katera še kakšen predlog?
|
|
|
|
RE: Septemberke 2008-4. del!!!!!!! 19.9.2008 10:41:37
|
|
|
|
onina
|
nosečka08 - ne, zdaj grem kar v Ljubljano rodit. V Postojni je bilo sicer ful, ful, ful dobr, vendar sedaj gledam, da bom čim prej doma (v Postojni si notri 4 dni, v Lj. pa 3 dni), potem imajo v Postojni čas obiskov le do cca 16.00, in me potem sin sploh ne bi mogel priti obiskat. Drugače je pa Postojna res zakon. KAHLO - je res različno od otroka glede dude. Tudi potem, ko je dojenček starejši in pije npr. iz magičnega lončka...ma, smo kupili ene 5 različnih flaš, da mu je cucelj končno ustrezal. Drugače mu bo pa duda vseeno ven lezla, tako da lahko pleničko zviješ in mu jo daš pod dudo, da mu jo drži v ustih. Petra1978 - se že dolgo nisem tako nasmejala! Ha, ha! Med rojevanjem, sem tudi jaz poslušala eno zraven. Je bila kar glasna, da mi je bilo prav čudno. Potem itak pozabiš na bolečino (tako kot pri zobarju), vendar če se zdaj spomnim, da sem vmes hotela iti kar domov,ker sem imela vsega dosti, potem je moralo biti vsaj malce hudo, no. No, potem pa, ko je tista soseda rodila, jaz pa še vedno ne, sem se kar zjokala. No, pa so se me potem usmilili in malce pospešili porod - dva sta se mi na trebuh ulegla in smo potiskali ter rodili! Upam, da bo šlo v drugo hitreje...
|
|
|
|
RE: Septemberke 2008-4. del!!!!!!! 19.9.2008 10:48:50
|
|
|
|
arabela*
|
jutro babike mi smo do zdaj spali.Mala je danes bila papana,je celo dvakrat jedla ponoči.Ob štirih,pa ob sedmih.
< Sporočilo je popravil Saraya -- 19.9.2008 10:54:01 >
|
|
RE: Septemberke 2008-4. del!!!!!!! 19.9.2008 10:52:30
|
|
|
|
arabela*
|
mi pa imamo mama dudo,smo jo dobili v reviji.Edino to dudo mala sprejme,aventova ji je predolga
|
|
RE: Septemberke 2008-4. del!!!!!!! 19.9.2008 10:57:01
|
|
|
|
Tejchy
|
Ojla pupe!! Evo nas doma! ........... po 5 dneh v porodnišnici je tole prva milina.... smo bili malo rumeni, pa na teži je bilo potrebno pridobiti, ampak smo vse porihtali... ČESTITKE VSEM, KI STE V ČASU MOJE ODSOTNOSTI POSTALE MAMICE IN KONČNO DOČAKALE SVOJE BEBICE Drugače pa je naš Nikec taaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaak angelček, da ne morem opisat...... bom danes tekom dneva dala kako slikco gor.... Čez dan je drugače ful priden - se zbudi, se previjeva, najeva in spet pančka..... mal drugačna zgodba pa je ponoči, ko ga začne boščka šraufat in se kr namatrava, da se stvari umirijo... tko na hitrco... se še pa kaj javim...
|
|
|
|
RE: Septemberke 2008-4. del!!!!!!! 19.9.2008 11:03:06
|
|
|
|
arabela*
|
tejchy,dobrodošla nazaj
|
|
RE: Septemberke 2008-4. del!!!!!!! 19.9.2008 11:04:10
|
|
|
|
arabela*
|
Jaz pa se grem porihta,pa malečko poštimat,da gremo v life.Upam,da nas dež ne spodi
|
|
RE: Septemberke 2008-4. del!!!!!!! 19.9.2008 11:56:45
|
|
|
|
*bubi*
|
IZVIRNO SPOROČILO: Saraya tejchy,dobrodošla nazaj se pridružujem čakamo slikice
|
|
RE: Septemberke 2008-4. del!!!!!!! 19.9.2008 12:00:18
|
|
|
|
*bubi*
|
In ko sem tam ležala je v sosednji sobi ena rojevala in tudi ta čas, ko sem bila tam rodila. Moram vam povedat, da sem na tisti postelji ležala trda kot kamen. Jaz sem bila zdaj v porodni sobi od 23ih zvečer do 13ih naslednji dan. In sem tudi marsikaj slišala . Saj ponoči so mi vrata zaprli, je babica rekla, da me ne bo motilo. Se pa spomnim, da sem zjutraj babico vprašala, če bo ena ženska kmalu rodila, ker je res tak kričala Pa se je babica samo za glavo prijela in rekla, da še ne Saj frekvenca je bila res šele na 5 minut
|
|
RE: Septemberke 2008-4. del!!!!!!! 19.9.2008 12:03:57
|
|
|
|
coko
|
Me kakšen dan ni na RR, pa so že lepe novičke! NOSEK5 ČESTITKE! BARK ČESTITKE! TAJA ČESTITKE! Kako pa kaj Lara? Je že kaj novega?
|
|
|
|
RE: Septemberke 2008-4. del!!!!!!! 19.9.2008 12:05:29
|
|
|
|
coko
|
Tejchy dobrodošla doma! Lepo se cartajte! Pa slikce...
|
|
|
|
RE: Septemberke 2008-4. del!!!!!!! 19.9.2008 12:18:03
|
|
|
|
KAHLO
|
Tejchy dobrodošla nazaj bubi....veš da ti moram rečt da k sem jo danes zjutraj previjala, pa ni imela več tako krvavega popija, zgleda da se zdaj situacija umirja, je mela samo dve skorjici krvi not....sem bla tako srečna da se mi še rita zasmejala Jah nič zdaj smo to aventovno dudo umaknili s programa, mam še eno od neke angleške firme, ampak tud nič dobro ne kaže, tako da grem še danes nukovo nabavit....pa da vidimo kaj si bo madmusel zbrala za en cucel, škoda da ne mora mami odlitek svoje zize narest.....in bi se pol s tisto zizo pocrklala Drgače pa sem hotla malo naš seznamček obnovit, pa glej hudiča da ga nikjer ne najdem, zdaj pa nevem a sem že tak čoro ali kaj
|
|
|
Najbolj brane vsebine v rubriki 11 dih jemajočih fotografij PORODA DOMA!Porod doma pomeni absolutno prevzemanje odgovornosti, vračanje k naravi in ??izkazovanje ženske moči – te fotografije to...
Zadnje s foruma
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?