|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  92 93 [94] 95 96   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Januarčice 2009
17.9.2008 12:55:28   
crtka
Dober dan Januarčice!
Ste pa ratale prav pridne za pisanje, meni pa časa zmanjkuje, mogoče vas zvečer malo preberem potem pa spat, ker pri nas je budnica ob 6. Čez dan pa služba, pa kosilo, pa pospravljanje pa še ko pridem domov se mali več ne odlepi od mene. Sem pa za letos končala s službo, imam še dva tedna dopusta pol bom pa kr na bolniški.

V ponedeljek sem pa imela morfologijo in je z mojo pikico vse OK, za spol pa nisem vprašla se bova pustila še enkrat presenetit.
Glede previjalne mize, jst imam kar komodo iz moje spalnice mi je moj še en ploh gor dal in je res super, ker je ful velika tako da jo lahko uporabljaš dokler je otročič v plenički. Previjalne mizice, ki imajo še izvlečno banjico pa so uporabne dokler se otročič ne obrače, ko se pa začenja obrač pa verjetno si ga ne bo upala nobena gor previt, ker je laho tik tak na tleh, no vsaj če je tako živahen otrok kot moj, ga kdaj previjam tudi pol ure ker ga moram vmes miljonkrat poleč nazaj.

(odgovor članu snikolina)
Neposredna povezava do sporočila: 2326
17.9.2008 14:40:02   
nina166
crtka čestitke za dobro opravljeno mogfologijo user posted image

ulla potem ti je pa naredila lepo morfologijo...pri meni je bila ista g gotova prej kot v 10min

Vrtnica želim ti, da prehlad čimprej mine user posted image . Tudi mene je napadel in vem kako se počutiš. Veliko počivaj in pij čajčeke, pa pojej veliko sadja...za kaj drugega pa jaz tudi ne vem

saša čestitke za user posted image

ronja naše zdravstvo še predobro poznam, na žalost

snikolina veliko sreče na izpitih

Tudi jaz si že malo ogledujem cotke. Samo imam nekaj od starejšega sina, nekaj pa mi bo dala sestrična, ki ima punčko. Tako da mi ne bi bilo treba nič kupovat, samo vem da kaj malega bom sigurno mogla kupit za svojo dušo.

Grem zdaj kosilo kuhat

Domen - 16.6.2006
Daša - 21.1.2009

(odgovor članu crtka)
Neposredna povezava do sporočila: 2327
17.9.2008 16:55:40   
uršika***
Detece: glede posteljnine - videla sem v Bc komplete, v katerih dobiš rjuho, prevleko , kovterček in pa blazine za okoli posteljice- da se otroček ne udari
Lahko da sem še kaj pozabila. Cena je pa okoli 130 eu za komplet. Je pa lepo, ker je vse v kompletku in se ujema. Znamka je Aljaž. grem na net pogledat, če najdem kje ti prilepim link, ker jaz imam doma eno knjižico z temi Aljaž izdelki, pa je prav fino.

Neposredna povezava do sporočila: 2328
17.9.2008 17:04:54   
uršika***
http://www.aljaz.si/home_kat.php

Evo. Tole je Aljaž, če katero zanima. Sem se pa matrala k nisem znala listat katalogauser posted image user posted image user posted image
Notri je napisano, kaj vse pride v kompletu.

(odgovor članu uršika***)
Neposredna povezava do sporočila: 2329
17.9.2008 17:15:56   
uršika***
Punce katero številko boste kupile pajacka za ven? Ne čisto tamalo, user posted image . Da ga bo imel lahko do marca. Je najbrž bolje, če kupimo malo večjega. Bi morala kupit 2 tadebela pajacka v 2 številkah?

sem jezna sama na sebe. Sem pojedla pol vrečke smokija- tavelke, pol čokolade, en jogurt, pa kokakole sem se napila. Tko mi je pasalo, zdaj mi je pauser posted image user posted image user posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 2330
17.9.2008 17:34:37   
Najki
cau vse. se mi ne da zdej brat za nazaj, tko da bom kr neki cvekala XD.

js mam rok 17. januarja in sm mela tud lih morfologijo. je vse normalno in izvidi so normalni pa to, sam pa nikakor ne moremo ugotoviti spola =$. ze na nuhalni so mislili da bo fantek, zdaj pa tud ampak tko z ene 10% gotovostjo haha XD. je ocitno beba prevec sramezljiva =].

mam pa mal slabe vesti, ker se ne cutim noseca in povezana s plodom. napol zato, ker se niti spola nima pa si ne morem neke osebnosti predstavljati, pa tudi zato, ker bi ga/jo rada cimprej spoznala in se mi nosecnost blazno vleeeeeceeeeee =$. predvsem razmisljam o njem/njej ko bo na svetu in ne vec v mojem trebuhu, tako da ga ne dojemam kot novega bitja v sebi =$. razen na UV ko ga dejansko vidim al pa ce mocno brca... *sigh* sej ni nc narobe s tem? js bi nosecnost kr preskocla ce bi lahko pa kr presaltala na dojenje pa jokcanje pa to XD.

drgac pa sm zejle v krzi s cunjami kr nikjer ne dobim zimske jakne/plasca zase pa za trebuscek pa je ze prou mrzlo ratalo =$. mam 2 poncota pripravljena, pa upam da bosta dosti. aja pa nimam se niti zimskih hlac zase XD. cunjice za bebico bova pa pustila najinim starsem, da si dajo duska z njimi hahaha. prvi vnucek bo, pa kolikor jih poznam, se ne bojo mogli upreti vsem pajackom pa dekicam v trgovini. midva se ubadava bolj z vozicki pa posteljicami. sva zvlekla ven 100 letno ohranjeno zibko, pa jo zdej barvamo, bo tko do kaksnega leta starosti zadosti. previjalno mizo bova pa nardila kar na mizi al pa predalniku pa sam podlogo kupila. da bo sel predalnik pol v spalnico usklajen z ostalim pohistvom.

ok bi se cvekala, sam moram it hladilnik izropat, mi je zacel jogurt gustat.

pozdravcek vsem

(odgovor članu nina166)
Neposredna povezava do sporočila: 2331
17.9.2008 17:45:48   
VRTNICA84
Ja vem, da se lahko hitro prekucne iz previjalne. Ampak mi ta res odgovarja. Tak, da sem se odločla za to. Ker se mi zdi praktična.

Nina 166 hvala za nasvete. Pojedla sem že tolko sadja pa ni nobenega efekta.
Tudi jaz ti želim, da prehlad čim prej mine.

(odgovor članu Najki)
Neposredna povezava do sporočila: 2332
17.9.2008 19:12:08   
uršika***
Pozdravljena Najkiuser posted image

Napiši še starost, katera nosečnost je to zate, pa te bodo punce dodale na seznam.
Jaz se bom letos sprijaznila kar z eno puhovko, ki je lepe, sinje modre barve- sem si jo ravno lani kupila za sprehode in letanje po snegu- pa bo ravno prav prišla. pa še malo daljša je, da mi ne bo buši ven pogleduuser posted image user posted image . Bo morala moda pač malo na stranski tir. Se ne mislim sekirat. Važno, da se počutiš udobno, pa da ne pobereš ravno vse obleke svojemu user posted image
Plašček bo pa najbrž res težko dobituser posted image . Jaz bom kar počakala do naslednje zime, ko bom lahko oblekla svojega, ki je v omari.

(odgovor članu VRTNICA84)
Neposredna povezava do sporočila: 2333
17.9.2008 19:23:53   
hmm
Zdravo souser posted image !
Najprej čestitke vsem za dobro opravljene morfologije. Je tako lepo slišat, da je z našimi user posted image vse v reduuser posted image . In da nam v glavnem kar radi pokažejo lulčke ali lulikeuser posted image . Tudi mi smo včeraj imeli morfologijo in je vse v redu, spol pa nas ni presenetil, saj naju je že na NS na rit vrglo, ko sva slišala, da pričakujeva že tretjega fantka. Je priden in se vsakič rad pokaže in to tako lepo, da ni nobenega dvoma in mu zagotovo ne bo nič več stran padlouser posted image . Zdaj seveda od naju vsi pričakujejo še enega (pravzaprav eno) , a  o tem bomo še debatirali. Da bi pa potem slučajno imela štiri user posted image bi bilo pa že res prevečuser posted image . Bila sva tudi že na 3D UZ user posted image user posted image user posted image . Je mali migal, da ga je bilo veselje gledati, dobila pa sva tudi veliko slikic in filmčkov.
nina166 čestitke za user posted image user posted image user posted image
saša čestitke za user posted image user posted image
AQ čestitke za user posted image user posted image user posted image , kaj veš, mogoče bo pa na koncu vseeno user posted image user posted image
sonček, kako je bilo na morfologiji?

Detece, jaz bom posteljnino najbrž naročila pri Galebu (http://www.galeb.eu/index.html), sem na RR brala, da so kvalitetne in kar ugodne, mogoče bom pa še sama kakšno zašila.
uršika, s tem vprašanjem, kako velik pajacek za ven kupiti, se tudi jaz zdaj ukvarjam, saj ne vem katera velikost bo zdržala do konca zimeuser posted image . Najbolj je nerodno to, da ne vemo, kako veliki bodo naši user posted image prišlli na svet, pri mojih dveh je bila kar velika razlika, prvi je bil namreč velik 47,5 cm, drugi pa 52 cm. Bi bila številka 56 ok??
Drugače pa je tudi mene zdaj malo vreme zdelalo in sem čisto povožena, upam, da bo kmalu bolje.

(odgovor članu VRTNICA84)
Neposredna povezava do sporočila: 2334
17.9.2008 20:34:23   
ronja
crtka, glede previjalke se ne bi mogla bolj strinjat s tabo! na tistih s koleščkih in banjico ni šans da bi previla Ronjo, žverco malouser posted image ! Po 2 mesecih se je že obračala, ma ni šans, da jo dam na kaj vegastega! čestitam za dopust in bolniško.

uršika, upam, da ti ni več slabo! meni je bilo danes ful, ker je lubi šel še gume od avta zrihtat po službi (vmes je prišel pa še domov) in je trajalo, predno sva jedla kosilo... Pa ni najbolj fino... No, ampak zdaj jo lubi kopa oz. zdaj sta že fertig in je jogurt - baje celo čisto samauser posted image !

najki, če je 10%, da bo user posted image , potem je 90%, da bo user posted image user posted image Ni nič narobe s tem, da si predstavljaš, kako bo, ko pride ven, pa da ne čutiš neke povezanosti s plodom. Saj če veliko brca, te kar poveže, brez skrbiuser posted image .  Glede cot si bom jaz sešila en pončo, se mi zdi še najboljše za nosečke, pa še kasneje ga lahko uporabljaš...
Zibke so pa po navadi nekak do pol leta, potem jih pa dojenčki prerastejo in rabijo malo večjo zadevo (posteljico).

POsteljnino sem pa jaz tamali kar sešila in jo bom zdaj spet še za Lejlo (oz. za Ronjo, ker se bo ona preselila v večjo posteljico). Komaj čakam, da lahko začnem...

Aja, včeraj sem naredila zelenjavni vok, kitajske rezance in pečene ribe, pa skutno-višnjevo torto za čez. Danes pa kitajsko juho, lubi pa je spekel ribe in krompir, za čez pa je ostal en kos torte od včeraj.

hmm, navadno je vsak naslednji otrok malo večji ali pa vsaj enako velik kot prejšnji, razen če se rodi prej. Sicer pa mislim, da bom jaz kupila kar tamalega zimskega pajaca - 56 velikost v kakem H&M, ker imajo tam kar velike številke. Ronja je rojena julija in je celo zimo nosila pajaca 62...

(odgovor članu crtka)
Neposredna povezava do sporočila: 2335
17.9.2008 20:38:21   
Zvezdica
Ojla

Končno sem nazaj in sem prav huda, ker ni bilo moje G. Je reva še vedno na bolniški. Ta, ki jo nadomešča, je pa itak kr neki.
Ampak z našim velikanom je vse ok, definitivno je fantek tko da o tem res ni dvoma. Bo treba še v tretje probat.

Vse je ok, srček, vsi organi, vse v najlepšem redu. Pa v obrazek sem ga vidla, isti Liam. Problem oz mal mal me je zasikirala, ker je pač večji, je velik za 22t in nekaj dni, sem pa noseča 21t in 4 dni. No in je rekla, da je mal prevelikuser posted image , ampak da naj me kao ne skrbi. To je rekla na  koncu seveda. Mislim... Res nimajo občutka, no nekateri. Ne vem če ima kako zvezo ampak jast sem normalno visoka, 170, moj 185. LIam je bil tud vedno večji  v trebuščku, pa je bil na koncu čist normalen 54 cm. Mah, kr neki komplicira ta rojnikova. Ok, kaj je še, skoz je kazal lulija, pol je tiščal glavo direkt pod uz, da je skoz usta kazal. Ma pravi falot.

Tako, je za mano, sem pomirjena. Zdaj sam čakam da pride moja G nazaj in mam spet normalne preglede. Lepeuser posted image

Aja, ji pravim za slikco za tamalga, pa prav ja sej ne bo nič videl, pa jast ddddddddd, k da je pomembno, važno da nekaj dobi. Mislim,...user posted image -

Tako, grem k tamalmu se naprej igrat, vam pa prijeten večer, pa se javim še kasneje.

Sonček, kako je bilo?đ

LP

i belive i can fly....

(odgovor članu hmm)
Neposredna povezava do sporočila: 2336
17.9.2008 20:45:10   
hmm
ronja, jaz sem bila danes v C&A in imam občutek, da imajo tam tudi malo večje številke, saj se mi je pajacek št. 56 zdel že kar velik. Je pa mogoče to res samo občutek, že dolgo nisem dojenčkov oblačilauser posted image .

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 2337
   [Brisano sporočilo]
17.9.2008 20:54:04   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Zvezdica)
  Neposredna povezava do sporočila: 2338
17.9.2008 21:22:21   
Najki
joj ronja dej se men kej skuuuuhiiii user posted image . se mi kr sline cedijo pa sm lihkar jedla.

drgac ursika sm stara 28 let in je to moja prva nosecnost pa zdej sem v 21. tednu.

kar se pa bundic tice me je pa velik v prsa pa se za 2 kosarci sm sla zdej gor zarad nosecnosti, tko da mam zdej E kosarco =$ in je nemogoce dobit ksno jakno, bundo al pa sploh jopo k bi jo lohk tam zapela pol pa da pride se cez trebuscek pa lohk kr pozabim. sam letos mamo nosecnice sreco k so tunike pa poncoti v modi =].

aja pa tud sm si zelela puncko, tko da verjetnost se zmeraj obstaja, ceprav ne verjamem najbolj da bo puncka XD.

deklce, js mam eno vprasanje glede UV. razmisljam o 3D ultrazvoku, pa sem slisala, da lahko prevec izpostavljenosti skoduje otrokovemu razvoju in ze tko so nekateri proti standardnim UV pregledom. tko da ne vem ce bi sla na 3D. a ksna ve kaksna tveganja so to?

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 2339
18.9.2008 8:29:04   
Detece
Dobro jutro. Danes pa jaz kuham kavo. user posted image user posted image user posted image

Danes imam pa jaz pregled, komaj čakam, da našega divjaka s5 malo vidim. Upam, da se ne bo s5 držal za glavo kot prejšnjič.user posted image user posted image  
In verjetno je danes moj zadnji delovni dan user posted image user posted image user posted image . Sploh si ne znam predstavljati, da bom zdaj več kot eno leto doma. Le kaj bom počela?? Bom pa vam kavo kuhala.

(odgovor članu Najki)
Neposredna povezava do sporočila: 2340
18.9.2008 9:02:34   
khurde
Dobro jutro!

Čestitke vsem za uspešne morfologije!

IZVIRNO SPOROČILO: Detece

Le kaj bom počela?? Bom pa vam kavo kuhala.

Sprejmemo. user posted image

Detece, vso srečo na morfologiji! Moja G pa, na žalost, nima takega UZ, da bi lahko ful lepo videla kaj dogaja notri oz. da bi videla obrazek ipd., edino to, da premika roke in noge non-stop in da je prav težko izmerila kosti ... ja, divjak/inja, mi že buta na trebušno steno. Kako šele bo, ko pride ven ... včeraj mi je še stric rekel, prej pa že skoraj vsi sorodniki, da če bo po meni, sva ga najeb***, haha. Ampak saj na koncu le nisem izpadla tako slabo... user posted image

Najki, glede UZ sem tudi jaz slišala, da ni najbolj ok, samo če potem malo razmislim, sem bila do sedaj trikrat na UZ, obstajajo pa še punce, ki imajo rizično nosečnost in so bile večkrat tam, pa je na koncu vse ok. Tako da mislim, da mi en 3D ne bi smel kaj veliko škoditi, sploh sem pa tudi slišala, da niti AngelSound ni ravno nedolžen, ker naj bi segreval plodovnico... Ne vem, itak vse več ali manj škodi, odvisno koga vprašaš.

Snikolina, super za izpit in vso srečo (in znanje) še naprej! Jaz imam danes ustni del...

Petra, bravo za izpit in vpis naprej! Upam, da jaz tudi to doživim letos, hahaha, drugače pa drugo leto.

Ula, Ploha, upam, da bo na naslednjih pregledih vse vidno in vse ok. Vem, da je ful zoprno čakati, ker smo pri nas imeli povišano NS, pa potem kri testirat in je bila groza čakati na rezultate, samo je na koncu pokazalo, da je v redu. Verjamem, da bo tudi pri vas tako!

Ronja, kako si? Uf, skutna-višnjeva torta ... njami. Jaz pa rdečo peso z jabolki pijem... ni ravno za primerjat. user posted image

Glede nakupov, se nisva lotila še ničesar. Še ta teden, da dam ustnega čez, upam da uspešno, potem pa bo treba. Sva dobila eno zeleno žabo, ki je skrita nekje v krogli od moje sestre, tako da imava že eno igračko. user posted image Mi je tašča včeraj sicer kupila ene nosečniške hlače, pa sem prav zadovoljna, ker je še dobro izbrala (edino številka je prevelika, pa sva zamenjala). Tako da bo že malo lažje okrog hodit, sem jih pomerila in je prav super.

Meni mami hoče na vsak način ene nove stvari kupovati za čez zimo, pa se mi zdi brezveze, ker jih naslednjo itak ne bom mogla nositi. Pol mi pa ponuja ene "vreče za krompir", pa saj ne mislim skrivati trebuha, mi je čisto všeč. Ona ful dela puloverje pa te zadeve in bi mi najraje pletla večje številke, kot da se volna ne raztegne in ne "raste" s bušijem. Ah, ja. Jaz si bom omislila pončo, ki ga imam v planu že dolgo, pol pa magari še dva debela puloverja spodaj, če je nujno.

Sem pa gledala za previjalne, pa bom verjetno kar predelala eno pisalno mizo, ker rada počnem te stvari. Naredila bom rob okoli, pa po sredini, nato pa na enem delu predalčke za kozmetiko in karkoli se že rabi za previjanje, pa še kasneje mi bo prav prišla.

Grem še malo učit, potem pa na faks.

Lep dan!

(odgovor članu Detece)
Neposredna povezava do sporočila: 2341
18.9.2008 9:33:08   
ronja
hmm, meni se zdi, da so skoraj povsod te cifre kar velike - ko se je Ronja rodila, je nosila 56 še zelooooo dolgo, pa je bila čisto normalno velika - 51cm ob rojstvu, 52 3 tedne kasneje... Tak da jaz bom ziher kupila malega, 62 itak že imam, ampak tako velikega dojenčka jaz nimam kam dat, heheuser posted image (mislim, dokler sem noseča;), potem že naj zrasteuser posted image

Sicer pa so pri nas zobki na programu - ampak ne toliko pri Ronji kot pri njeni mamici! Jap, raste mi še ena 8ka in boli in srbi za znoret! Včeraj sem skoraj popenila, dlesen mam čisto otečeno, naredit pa nimam kaj, ker v user posted image seveda ne delajo teh operacij... Raste mi pa ena osmica v sedmico (je pravokotna na ostale zobe), druga pa v ličnico... Grrrrr!!!!

najki, hehe, pridi na kosilo;) V splošnem naj UZ ne bi škodil plodu, uporablja se že dolgo in tudi rutinsko se pregleduje kolke novorojenčkov z UZ, ko se rodijo. Tak da naj bi bil varen, večina študij to potrjuje, vedno se pa najdejo tudi protizagovorniki. Je pa res, da otrok (no, vsaj Ronja) čuti to in vsaj pri tamali je zgledalo, da ji ni všeč, se je obračala stran, recimo.

detece, verjemi, da boš imela kaj počet doma! Kavice pa prve 3 mesece ne boš mela časa v miru skuhat. Jo boš skuhala, ampak talo - po delčkih: boš vzela kavokuh ali đezvo (ne vem, kakšno delaš) iz omare, pa se bo dete oglasilo. Boš šla tja, ga previla, podojila, počakala, da zaspi, odložila, šla v kuhinjo, vzela iz omare kavo in če boš imela srečo še sladkor in mleko, pa se bo mali že drl, kje si. Ga boš vzela iz posteljice in ga pocartala in odnesla sabo v kuhinjo. POtem boš z dojenčkom v eni roki nekak nalila vodo, nadevala kavo v kavokuh/đezvo,potem se ti bo mali začel malo premikat, pa ga boš dala, da podre kupček, potem boš pristavila vse skup na plin. POtem boš gledala in božala dete, ki se bo slučajno spomnilo naredit nekaj (bruhat, lulat, kakat, dojit...) točno takrat, ko bi morala odstavit kavo iz štedilnika. Ker bo mel otrok vedno prednost, mu boš seveda ustregla, medtem ti bo pa kava šla čezuser posted image Pa to je samo začetek dneva, hehe, sledi še napravljanje za sprehod (dojenčki večinoma sovražijo debelo oblačenje, ki nam pozimi ne uide), na dojenje v mrazu zunaj rajši ne pomislim (Ronja se je dojila na začetku tudi na manj kot pol ure, sva šla na trg, pa sem jo vmes 4x podojila...), vse traja malo dlje, moraš računat - tudi to, da se ti oblečeš, ker imaš non stop neke disturbance - no, dokler ni tako velik, da se že malo zaigra sam s sabo ali pa če imaš to čudno srečo, da ti skoz spi (čeprav jaz bi mela še eno tako živahno, čeprav je bolj naporno, so mi bolj zanimivi, če so živiuser posted image ). Mal se hecam, velik je pa res, ne punce?user posted image

khurde, rdečo peso pa kar mejuser posted image - to je pa edina hrana, ki je res ne morem - poleg surovega česna in čebule (ampak tam zaraid vonja). Držim pesti za izpit, pa saj če je ustno, ti bojo ziher mal čez prste pogledali, ker si user posted image user posted image . Sicer pa če vam ne uspe vpis v naslednji letnik, lahko eno leto dobite zaradi user posted image , se ti podaljša status.

Midve z Ronjo trenutno zlagava posodice eno v drugo - bi se katera pridružilauser posted image ?

khurde, mogoče ti bojo pa user posted image stvari ipak še prav prišleuser posted image . Jaz si pri Ronji nisem nič kupovala, češ da se itak ne splača, pa bi v bistvu se, heheuser posted image

(odgovor članu hmm)
Neposredna povezava do sporočila: 2342
   [Brisano sporočilo]
18.9.2008 9:46:23   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu ronja)
  Neposredna povezava do sporočila: 2343
18.9.2008 11:57:21   
sonček33
Ojal punce!

Morfoligija včeraj - dete je ok, sicer smo izmerili stegnenico, pogeldali srček, izmerili glavo in obseg trebuha ...To je pa tudi vse. Kakšni drugi notranji organi - ????
No, ker si že od vsega začetka zelo želiva vedeti, kaj bomo imeli - seveda tega NISVA izvedela, ker dete drži noge navzkriž.

Prejšnji pregled sem imela 3 tedne nazaj in sem se hvalila, da se nisem zredila niti kile, no sedaj sem se za 3, 5 kg in mi je G anpisala DIETA!!! halo, jaz nikoli nisem imela diete...zdaj, ko pravijo, naj bi jedela za dva, moram pa pazit. ja hudiča no, pa samo hrana mi gre po glavi.

...svet je poln lepih rožic tete Pehte...

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 2344
18.9.2008 12:12:42   
ronja
sonček, čestitam za morfologijo! Očitno je bilo vse ostalo tudi ok, sicer bi ti že omenila. Meni pa ni povedala mer, nimajo vedno časa za vse razlagat, se mi zdi...
Glede diete se pa ne sekiraj, to morajo napisat, če gre hitro gor, bolj da se zavarujejo, češ da so rekli, ehhe. Ampak če se do zdaj nisi nič zredila in nisi ne vem kaka donda, potem se nimaš kaj sekirat! Jej normalno, itak, da ti gre hrana po glavi, saj si user posted image user posted image ! Vsaj še nekaj tednov ti bo šla, ker so to zdaj pač najbolj lačni tedni! Saj potem se umiri in gre bolj počasi gor...

(odgovor članu sonček33)
Neposredna povezava do sporočila: 2345
18.9.2008 12:36:58   
sonček33
Ronja, eno vpr. Sej drgač nisem tak panik, ampak tkole k berem na rr, me pol kr mal prestraši. Glede prehrane. A jaz lahko jem npr. joto, v kateri se je kuhala suha klobasa?

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 2346
18.9.2008 12:47:35   
Anonimen
joj kok mamo dobro grozdjeuser posted image user posted image se tolk filam, pol bom verjetno cel dan na sekretu sedelauser posted image

sej se mi da nevem kaj pisatuser posted image sram me bilo, a ne....

pospravljam k munjena dons, pol bom pa jamrala, kolk me vse boli, že vidimuser posted image

sonček, to pa ne razumem, a je kje spet kakšna veleumna tema odprta, oz. zakaj nebi jote smela jestuser posted image

(odgovor članu sonček33)
  Neposredna povezava do sporočila: 2347
18.9.2008 13:53:02   
ronja
sonček, tudi če še nisi prebolela toksoplazmoze, lahko vedno ješ karkoli, kar je bilo toplotno obdelano (kuhano, pečeno,...), torej če suho salamo, pršut,... nekak segreješ, potem pomoriš vsega vraga in ti ne more več nič. Surovih domačih suhih zadev ni priporočljivo jest, tisto, kar je iz raznih mesnin - mislim industrijskih - pa baje ni problem, ker vse pregledujejo sproti. Tak so meni razložili. Tudi pršut na pici komot ješ. Če si pa že prebolela toksoplazmozo, potem pa sploh ni panike.

(odgovor članu sonček33)
Neposredna povezava do sporočila: 2348
18.9.2008 13:54:03   
uršika***
IZVIRNO SPOROČILO: sonček33

Ronja, eno vpr. Sej drgač nisem tak panik, ampak tkole k berem na rr, me pol kr mal prestraši. Glede prehrane. A jaz lahko jem npr. joto, v kateri se je kuhala suha klobasa?

Zakaj je pa nebi jedla?????? Pa še kos klobase pojej zravenuser posted image user posted image user posted image
Ne se preveč obremenjevat s tem, ker je brez veze. Če se boš 1-2 krat na teden malo pregrešila ne bo nič narobe.

Ni mi pa jasno, da se v 5 mesecih nebi smela zredit za 3,5 kguser posted image user posted image user posted image user posted image
Ravno sem prebrala v nosečniškem koledarju, da je 7 kg do sedaj čisto normalno, da gre teža gor.
Malo mi je čudno, ker jaz sem se do sedaj že 6kg. In to v zadnjem mesecu kar 4 kg, pa je to kao OK.
Jaz sem se odločila, da se ne bom držala nekih strogih načel zdrave prehrane, čeprav sem pisala diplomo s tem naslovomuser posted image . Me ne more nihče prepričat, da ne smem jest čokolade, bi se kar stepla z njim. Pa še ravno zadnjič je ena napisala, da so otroci, ki so v nosečnosti bili čokolade delžni bolj veseliuser posted image user posted image
Seveda pa mora imet vse svojo mejo, pazim, da vnesem zadostno količino mleka in mlečnih izdelkov, sadja in zelenjave. Če mi pa zadiši čokolada jo pa zmažem tudi celo, če je trebauser posted image user posted image . Ne ravno vsak dan- toliko se zadržimuser posted image

Ronja in ostale drugorodke: a so to res najbolj lačni tedni v nosečnosti????

(odgovor članu sonček33)
Neposredna povezava do sporočila: 2349
18.9.2008 13:57:40   
sonček33
joj hvala punce, sem si ravno privoščila en velik krožnik jote in sem zadovoljnauser posted image
pa sej res pazim, amapk včasih zapaše kakšen košček klobase ...

urška tudi meni se je zdelo čudno, pa še moj je ravno dan prej bral, naj  bi se zredil v tem času od 4-7 kg in mi je mal težil, da premalo jem...pa poglej hudiča, me je doletela dieta. Ma sej se ne bom tolk držala. Tudi meni zapaše kej - prepovedanega- bitter lemon, čokolada, gumi medvedki...

(odgovor članu uršika***)
Neposredna povezava do sporočila: 2350
Stran:   <<   < Prejšnja stran  92 93 [94] 95 96   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  92 93 [94] 95 96   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?