|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  141 142 [143] 144 145   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: decembrke 2008
17.9.2008 12:58:42   
vrtnica21
Jaz sem danes tudi klicala na svoj CSD v LJUBLJANI in so mi rekli, da lahko prinesem papirje od 60 dni pred PDP pa do nastopa porodniške. Se pravi, da pri nas sploh ni panike, če prinesem papirje skoraj zadnji dan pred nastopom porodniške.
Vendar vseeno pokličite na svoj CSD (mislim, da imajo sedaj že vsi svojo spletno stran) in preverite datum oddaje papirjev.

Izpolniti pa moram naslednje papirje:
Urejanje papirjev pred porodniškim dopustom - MAMICA
vloga S-1/1
priloga S-1

Urejanje očetovskega dopusta - OČKA
vloga S-1/2
priloga S-1

Tukaj si jih lahko sprintate, izpolnite in odnesite na CSD. Zraven morate seveda prinesti tudi potrdilo od svojega ginekologa o predvidenem datumu poroda. Če morate priznati še očetovstvo, naj gre očka z vami in se takrat to vse opravi hkrati.
Toliko v pomoč z moje strani.
Sicer pa zgoraj velja za zaposlene, ne vem pa kako je z študentkami in brezposelnimi. user posted image

Sicer pa dober tek vsem nosečkam doma  (blagor vamuser posted image )
....tiste, ki pa hodimo v službo, pa naj vam delovnik kar najhitreje mine.

(odgovor članu nadya)
Neposredna povezava do sporočila: 3551
17.9.2008 13:21:39   
Anonimen
Alo!
Danes je z mojo prebavo že bolje ... ma res sem včeraj malo pretiravala z Donatom, samo so mi mehurčki tako pasali, pa še nikoli prej mi ni takih težav povzročal.

Danes sem bila že v tretje na sodišču zaradi pridobitve potrdila o nekaznovanosti, da si bom lahko priimek spremenila:
1. v ponedeljek: na matičnem uradu v Domžalah mi rečejo, da to lahko uredim na sodišču v Domžalah. Torej grem tja, plačam koleke in oddam vlogo ... pošljem še vlogo na pravosodno ministrstvo. Popoldne pa me kličejo iz sodišča, da so spregledali, da sem zaenkrat prijavljena še v Kamniku in da moram glede na to it na sodišče v Kamnik.
2. v torek: grem po takso na sodišče v Domžale, nato pa v Kamnik ... a mi tam ne dovolijo izpolnit obrazca, ker ni uradnih ur user posted image
3. danes: grem spet na sodišče v Kamnik, izpolnim obrazec in dam koleke...
No in upam, da je to glede teh potrdil to to ... dobila naj bi jih do sredine prihodnjega tedna ... Še dobro, da sem doma in ne na bolniški, da imam čas takole okrog skakat user posted image .

Drugače pa komaj čakam, da moj domu pride, da do konca sprazni sobico in da počasi pohištvo začneva sestavljat user posted image .

Cipresa, a imaš kaj paprik odveč ... jaz jih imam fuuuuul rada, pa jih ne znam naredit user posted image ... najbolj mi omaka dela težave ... al je presladka, al preslana, al se zažge, al ji nekaj manjka, pa ne vem kaj ... user posted image .

(odgovor članu vrtnica21)
  Neposredna povezava do sporočila: 3552
17.9.2008 14:21:40   
5ra_28
Otika..joj so te našetali. Ti si zadnjič napisala, da boš že vse oddala do 04.10.2008. Kako boš pa vpisala septembrski dohodek za porodniško, če boš tako hitro oddala? (mislim septembrski dohodek, ki se dobi oktbra). Že po tem sem danes sklepala, da mi mogoče ni nujno oddati vse do dneva 60 dni pred PDP. Eh, bom se jaz šla tudi kar tja pozanimat.

Jaz sem ravno iz sprehoda, pa sonček se je že pred tem pokazal, tako da mi je prav pasalo.

gremo zdaj kuhat. Pa dober tek!

Končno smo trije:)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3553
17.9.2008 14:49:35   
Anonimen
Ah 5ra_28 ... pri meni to ni problem, ker nisem zaposlena oz. sem še študentka in jaz že točno vem kako "visoka" bo moja porodniška oz. starševsko nadomestilo in to skromnih 181 €/mesec ...

(odgovor članu 5ra_28)
  Neposredna povezava do sporočila: 3554
17.9.2008 15:05:09   
miracleme
Pozdravljene, punce...

Ste se pa kar razpisale,a?
Glede nezaposlenih nosečk: ta država je tako skromna, le kako naj preživiš z 181 Euri na mesec (v kolikor bo potrebno otroku dodajat umetno mleko, je samo ta strošek 10,00 Eur/škatlo, kje so pa še plenice in vse ostalo), pol ti pa dajo še eno malenkost od otroškega dodatka, haloooo! Ja, ni kaj....

Pri nas bo danes na jedilniku mesna lazanja, pa solatka....user posted image  

Sem pa prav vesela, saj sem na netu zasledila, da bo v oktobru tudi na našem-goriškem koncu potekala telovadba za nosečke (ob nedeljah). Sicer vem, da nas je bolj malo goričank, če pa katero zanima, bom z veseljem posredovala informacije.
Kar se tega tiče, smo pa res revni tu na Primorskem....še dobro, da smo dobili Qlandio!!!user posted image

Lep - malo bolj topel pozdravček-pri nas so se temperature dvignile iz jutranjih 5 stopinj na 23!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3555
17.9.2008 15:07:51   
žabicamala
oj drage sonosečke, mi pa danes ne bomo nič kuhali, smo imeli v službi pozno malico. Se mi pa sline cedijo user posted image po nečem sladkem. In mislim da bomo morali danes po končanem delu odditi na user posted image tortico. Grem počasi po našega čmrla in nato na tortico.user posted image  user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3556
17.9.2008 15:15:11   
tejci01
Oj
danes sem tudi jaz klicala na naš CSD in sem ji razložila,da imam pregled 14.10. in PDP 13.12.2008. Pa mi je rekla, da ni problema da lahko pridem po 15.10. Vseeno pa preverite, nikoli se ne ve.
Obrazce sem si že sprintala in so že skoraj izpolnjeni.

(odgovor članu miracleme)
Neposredna povezava do sporočila: 3557
17.9.2008 15:15:12   
Lyla
Miracleme jst sm mela res dober namen hodit na telovadbo a sem na bolniški tako da odpade. Mi je blo par let nazaj tako všeč ko sem spoznala souser posted image in se zdaj pozdravljamo,..

Kako pa ostale in telovadba?

Ja zdaj je na našem koncu res prijetno toplo. Grem kar malo ven se mal nasončit prej ko pride tema.

(odgovor članu miracleme)
Neposredna povezava do sporočila: 3558
17.9.2008 15:33:13   
gemina
Ojla babike,

tudi jaz sem danes klicala CSD Žalec in se pozanimala glede papirologije....rok imam 2.12.08, naslednji pregled šele 15.10.08 in mi je rekla, da lahko brez problema urejam te stvari pa 15.10., ko mi bo G dala vse potrebne papirje...tak, da sem brez skrbi...

otika...tudi jaz sem še študentka, vendar mi status poteče čez dobrih 14 dni...ampak se bom na srečo s 1.10.08 zaposlila za en mesec in potem na porodniško. Bom imela strošek vračila prispevkov in davkov ze1 mesec, vendar se mi to bolj splača, kot če se prijavim na zavod za zaposlovanje....sem si vse preračunala....tistih 181€ pa je res minimalec...si prepričana, da ti ne pripada še kaj zraven? banda hudičeva! namesto, da bi spodbujali nataliteto!!!!!!!user posted image

Tako punčike, lep preostanek dneva še naprej!!

(odgovor članu Lyla)
Neposredna povezava do sporočila: 3559
17.9.2008 16:03:37   
katja_p
Gemina: super, da si dobila nekoga, da te bo zaposlil - se bo kr poznalo za mal več kot 100€.

Telovadba: v CE začnemo v ZD 22.10. Kako pa izgleda pa še ne vem, poročam naslednji teden.

Zdle me pa počas zmanjkuje user posted image  Sem zjutraj malo bolj zgodaj vstala ... pa je zdle kr kriza. Sm šla danes v BC in Pikapoko gledat previjalne mize - tiste z banjico. In v BC vidla ful luškanih stvari iz te nove kolekcije: bundice, pajace, ... js bi kr vse mela ... pa sm šla rajš kr ven user posted image  Neki pa ne štekam. Na netu piše, da naj bi Brevijeva previjalna (http://nakup.pikapolonica.com/otroska-oprema/previjalne-mize-in-dodatki/brevi-previjalna-miza-fliper/5778011250577008) bila za čez bede ali WC školjko. Sam ko sm danes gledla, se men ni zdelo tako visoko, da bi šlo to čez ... Morm zmerit doma in pol še enkrat it pregledat.

(odgovor članu gemina)
Neposredna povezava do sporočila: 3560
17.9.2008 16:24:21   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: gemina
otika...tudi jaz sem še študentka, vendar mi status poteče čez dobrih 14 dni...ampak se bom na srečo s 1.10.08 zaposlila za en mesec in potem na porodniško. Bom imela strošek vračila prispevkov in davkov ze1 mesec, vendar se mi to bolj splača, kot če se prijavim na zavod za zaposlovanje....sem si vse preračunala....tistih 181€ pa je res minimalec...si prepričana, da ti ne pripada še kaj zraven? banda hudičeva! namesto, da bi spodbujali nataliteto!!!!!!!user posted image

Do sedaj sem pridobila te informacije, da mi pripada starševsko nadomestilo, otroški dodatek in paket ob rojstvu otroka. Drugače pa imam kadrovsko štipendijo, a mi je ona gospa, ki ima moje papirje na kadrovski čez rekla, da po zakonu ne smem hkrati prejemati starševskega nadomestila in štipendije. Je pa rekla, da če na faksu uredim, da mi bodo status podaljšali in ne zamrznili, da bo tudi ona potem probala tako pošmuglat, da bom lahko še naprej dobivala štipendijo. Upam, da ji uspe! Drugače pa hvala bogu, da moj že nekaj časa dela in recimo vredu zasluži, tako da kopali se v denarju ne bomo, bomo pa kolikor toliko spodobno preživeli.

Aja še nekaj za tiste, ki ste še študentke ali kakor koli drugače spremljate sprejemanje zakonovoz. ste s tem v stiku ... kaj je to res, da je bil pred kratkim sprejet zakon in je tudi že v veljavi, da študent (pa čeprav redni), tisti dan ko dopolni 26 let, ne more biti več zdravstveno zavarovan po enem od staršev? Če je to res, bom lahko naslednjega marca začela denar od starševskega nadomestila prenakazovati kar za zdravstveno zavarovanje user posted image ... kar neki!

(odgovor članu gemina)
  Neposredna povezava do sporočila: 3561
17.9.2008 16:42:41   
blackcoffee
IZVIRNO SPOROČILO: gemina
...tudi jaz sem še študentka, vendar mi status poteče čez dobrih 14 dni...ampak se bom na srečo s 1.10.08 zaposlila za en mesec in potem na porodniško. Bom imela strošek vračila prispevkov in davkov ze1 mesec, vendar se mi to bolj splača, kot če se prijavim na zavod za zaposlovanje....sem si vse preračunala....tistih 181€ pa je res minimalec...si prepričana, da ti ne pripada še kaj zraven? banda hudičeva! namesto, da bi spodbujali nataliteto!!!!!!!user posted image ...

..si si preračunala? in koliko boš ven dobila?

koliko vem, gledajo celoletno povprečje plače oz. toliko mesecev, ko si zaposlena, se deli z 12, ker vzamejo celoletno povprečje.. in res me zanima koliko se ti to izplača?
- sploh, če boš zaposlena mesec dni pred porodniško.

ja, živimo v 'socialni' državi...  user posted image

< Sporočilo je popravil blackcoffee -- 17.9.2008 16:44:34 >

(odgovor članu gemina)
Neposredna povezava do sporočila: 3562
17.9.2008 17:03:47   
katja_p
Sej za tiste mesece, ko nisi zaposlen, se gleda 55% povprečne plače (324€), za tiste, ko si pa zaposlen pa plača.

Kar se pa tiče zavarovanja po 26. letu. JA, to je res!

(odgovor članu blackcoffee)
Neposredna povezava do sporočila: 3563
17.9.2008 17:12:05   
gemina
katja_p: jaz sem že 1x bila na telovadbi za nosečnicev celju, pa je ful fajn...sestra pavlina je prava faca;)...v ponedeljek nam je odpadlo, ker je še imela dopust,imamo pa spet v pon....se bova srečaliuser posted image z materinsko šolo pa začnemo 14.10.08.

blackcoffe....tudi če si zaposlen samo 1 mesec, se ti gleda 12 mesecev za nazaj 55% povprečne plače...ne bo glih 1000€ na mesecuser posted image , samo bo bolje kot če sem na zavodu, pa še delovna doba mi teče....

(odgovor članu katja_p)
Neposredna povezava do sporočila: 3564
17.9.2008 17:28:24   
_sanja_*
Gemina... Iz kje natančno pa si ti? A se mi2 poznama? Jaz tudi spadam pod CSD Žalec...

Glede študentk je pa tako ja, da nam ne pripada nič drugega kot starševski dodatek. Seveda dobimo še otroškega, ter če imaš srečo še štipendijo. Glede kadrovske ne vem, je pa meni na CSD rekla, da lahko brez problema dobivam republiško štipendijo in starševski dodatek - se nič ne izključuje. Še celo svetovala mi je to, ko sem razmišlajala o tem, da bi septembra diplomirala. Pa mi je rekla, da naj vpišem absolventa (jutri imam vpis) in bom tako poleg starševskega dodatka dobivala še štipendijo.

Na telovadbo bom pa tudi jaz šla v Ce. Torej se začne drug teden? Naj bi bila ob ponedeljkih ob 17. uri. Drži?

Tudi v MŠ grem v CE. Kdaj, pa nimam pojmauser posted image user posted image user posted image user posted image ker se mi nihče ne javlja. Mogoče bom imela jutri kaj več srečeuser posted image Če ne, se grem pa tako vpisat na fax, pa bom šla vmes še v ZD - mogoče mi rata, da me kdo vpišeuser posted image

(odgovor članu gemina)
Neposredna povezava do sporočila: 3565
17.9.2008 17:29:04   
katja_p
Jaja ... mi je sestra Pavlina rekla, da naj pridem 22., ker sedaj neki prenavljajo. No, potem se pa vidiva user posted image  Sicer se ne bova poznali ... user posted image  se lahk pa zmeniva, da se dobiva kaj prej.

(odgovor članu gemina)
Neposredna povezava do sporočila: 3566
17.9.2008 17:30:57   
katja_p
No, pol gremo vse 3 v ponedeljek na telovadbo user posted image  pa bomo že imele mini srečanje user posted image

Sanja, ti kr vztrajaj s tem klicanjem! Pa vpraš, če te naroči 21.10. Bova lahk skupi hodle.

(odgovor članu katja_p)
Neposredna povezava do sporočila: 3567
17.9.2008 17:31:28   
katja_p
IZVIRNO SPOROČILO: _sanja_*

Na telovadbo bom pa tudi jaz šla v Ce. Torej se začne drug teden? Naj bi bila ob ponedeljkih ob 17. uri. Drži?

Drži!

(odgovor članu _sanja_*)
Neposredna povezava do sporočila: 3568
17.9.2008 17:33:33   
_sanja_*
IZVIRNO SPOROČILO: katja_p

No, pol gremo vse 3 v ponedeljek na telovadbo user posted image  pa bomo že imele mini srečanje user posted image

Sanja, ti kr vztrajaj s tem klicanjem! Pa vpraš, če te naroči 21.10. Bova lahk skupi hodle.

No, mene boš najbrž spoznala. Sem objavla svojo sliko včeraj - če ne drugače, si boš pa zapomnila ta zelen puloveruser posted image Ga bom obleklauser posted image

Za MŠ bom pa probala zrihtat, da me naroči 21.10.user posted image

(odgovor članu katja_p)
Neposredna povezava do sporočila: 3569
17.9.2008 17:37:58   
katja_p
user posted image  OK, te bom po zelenem puloverju spoznala user posted image

Gemina, a je treba imet trenerko s sabo, al alhk kr v tem, v čemer boš telovadu prideš tja? Kakih tenisk ne rabmo, ne? Sam nogavičke, če sm js prav razumela.

(odgovor članu _sanja_*)
Neposredna povezava do sporočila: 3570
17.9.2008 17:58:49   
Ana Luna

titleAndStar(515,0,0,fSej za tiste mesece, ko nisi zaposlen, se gleda 55% povprečne plače (324€), za tiste, ko si pa zaposlen pa plača.

Ma, če se ne motim, je 55% povprečne plače okrog 220 eur (neto). user posted image Čeprav bi si želela, da maš ti, katja, prav. Dejte me razsvetlit. user posted image

(odgovor članu katja_p)
Neposredna povezava do sporočila: 3571
17.9.2008 18:36:33   
Bimba80
No mi smo pa danes iz pregleda........vse stima.......toxa spet negativna, kri v redu, ceprav je rekel da imam malo nizje trombocite?.......ampak ni nic narobe, samo spremljala jih bova se naprej.........naslednji pregled in v bistvu tudi UZ pa imam 16.10....... s kg smo na +10 od zacetka.......drugace pa sem videla, da mi manjka kraj, torej lahko na seznam napisete KP.......

Drugace primorke, kje ste kaj..........mislim, da sva samo dve........

(odgovor članu Ana Luna)
Neposredna povezava do sporočila: 3572
17.9.2008 18:51:27   
december28
Gleda se 55 % minimalne plače, ki je v septembru znašala 589,19 eura - in 55 % od tega zneska je ravno 324 eure. J
e pa res, da se od tega povprečja nato še obračunajo prispevki...itd. tako, da je končni prejeti znesek nižji.

< Sporočilo je popravil december28 -- 17.9.2008 18:53:07 >

(odgovor članu Bimba80)
Neposredna povezava do sporočila: 3573
17.9.2008 19:14:23   
gemina
sanja...za MŠ moraš poklicati od 8h-9h in sicer od torka do petka...

Za telovadbo rabiš trenerko, nogavice in kaka voda  ne bo odveč. Prejšnji teden nas je blo že kar precej....sicer to ni neka vadba ( npr. 100 sklec za ogrevanje in 200 trebušnjakov user posted image ), ampak je vse blj na izi, poudarek je na dihanju in na pravilni izvedbi vaj...je ful fajn, bote vidle....

Pa same mlade mamice smo tam;)

LP

(odgovor članu december28)
Neposredna povezava do sporočila: 3574
17.9.2008 19:15:12   
.Evelyn.
Vrtnica21, a ti lahko rečem svaka čast ?

Res si se lepo potrudila za te obrazce in ra razlage (ki so hvala bogu napisane bolj po kmečko, da jih vsakdo razume). Res lepo od tebe, sem si že vse sprintala, ko bo potrebno da samo odnesem in da vse uredim.

In drugače nosečke, kako ste kaj? Jaz sem bila danes še na navadnem UZ, in mi je rekla ginekologinja - sicer s pikrim priokusom : ˝ne morm verjet, da je vse uredu. Vse mere so natanko take kot morajo biti. Preveč se ujema˝. A TO PO TANOVEM REČEJO NOSEČNICI? Sej sm vesela, sam sm dobila tak občutek kot da ji gre na jetra ker je z mojo princesko vse tko k mora bit. Jah noče priznat da me je zastonj naročila na UZ (se je precenla). Tko da drage dame - podajam vam en topel nasvet : glede na to, da smo prikrajšane za UZ, premalo jih imamo, vam polagam na srce, da ob manjšem pritisku ali bolečinici, TAKOJ pejte do ginekologinje. Mora ukrepat, dolžna je narediti preiskave, ve pa boste mirne (nič ne zamenja tega občutka na svetu ko rečejo da je vse BP). Res ne vem, zakaj je ta država tok v kuuser posted image user posted image ?

Uglavnem, lepo nosite in kažite trebuščke...

Si pišemo, papa

Kadar ne uspe nič, poskusi, poskusi vnovič...

William Edward Hickson

(odgovor članu vrtnica21)
Neposredna povezava do sporočila: 3575
Stran:   <<   < Prejšnja stran  141 142 [143] 144 145   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  141 142 [143] 144 145   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.
Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...

Kajenje med nosečnostjo.
пеперутка16

Zanimajo me izkušnje KADILCEV glede te teme, ali še kadite/ste kadile, ker vem, da nekadilci reagirajo zelo ostro in ne razumejo želje po cigareti.