|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  142 143 [144] 145 146   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: decembrke 2008
17.9.2008 19:26:15   
december28
Še nekaj o CSD-jih:

Danes je tisti dan ko na "mojem" CSD delajo tudi pop. - beri do 17 h.
In grem jaz po službi lepo tja - prispem ob 15.20 h in povem administratorki na vhodu, ki usmerja, da imam vprašanje v zvezi z oddajo obrazcev za uveljavljanje porodniškega nadomestila (To še prav posebaj dvakrat poudarim!). Administratorka me posluša, premeri od nog do glave in pošlje pred sobo št. 12.
Pred mano je bila le 1 gospa - sem si mislila - super, to bo hitro... No, čez 5 minut pride iz sobe št. 12 gospod in gospa pred mano se odpravi noter od koder je ni bilo do 16.50 h! Socialna delavka, ki jo je obravnavala pride skupaj z njo ven (notri sta se zadnje pol ure hahljali...) in nam (sedaj 6 čakajočim!) pove, da bomo morali priti drug dan, ker da bo pa zdaj zdaj ura, ko ona zaključuje. user posted image

Seveda sem protestirala in rekla, da imam kratko vprašanje in, da v 7. mesecu nosečnosti ne mislim spet hodit k njim in 2 uri čakat in, da kolikor vem dela do 17 h... No, gospa me potem le sprejme in mi na moje vprašanje odgovori, da mi v bistvu ne more odgovorit, ker da sta za porodniška vprašanja pristojni 2 drugi "strokovni" delavki, ki pa sta obe na bolniški.

Mislim za znoret - torej je administratorka na vhodu za okras! Torej so me pustili tam za brezveze stat.
Še za vrh ledene gore, mi socialna delavka iz sobe št. 12 reče naj pridem v petek in, da bom takrat lahko vse uredila. Na moje vprašanje kako ona ve, da bosta gospe, ki sta zboleli takrat že nazaj, pa je skomignila, da v bistvu ne ve in, da naj res raje v petek pokličem in preverim !
HALO??? NIVO PA TAK! SEM SE JI SAMO ŠE ZASMEJALA IN ŠLA... user posted image

(odgovor članu december28)
Neposredna povezava do sporočila: 3576
17.9.2008 21:28:06   
zanositev
Ojla user posted image .

Glih zdele sem prispela iz izpita, ki je trajal 4 ure...Sem tok naspidirana, ker imam dober občutek....user posted image  Upam, da bo...sem pa že komaj sedela na tistih trdih stolih...Mali je pa veselo brcaluser posted image ...

Berem, da si že računate porodniško....Zadnji odrezek plače bo itak 15.10, tako da poprej nima smisla,,,če prav razumem...

No počasi bo treba it spat...jutri pa v službouser posted image ...
Lepo spite.

Letos bo najlepši božič

Neposredna povezava do sporočila: 3577
17.9.2008 21:46:26   
katja_p
Se še js javim, prede grem spat. Dans me user posted image  brca bolj v spodnjem delu in v mehur, da me včasih prav zaboli user posted image  pa itak, da morm pol še kr kmal na WC ... user posted image

Pa ve? Kako kaj? preživele dan uspešno?

Gemina in Sanja, se vidimo v ponedeljek! Tipkamo pa spet kaj jutri.

Pridne bodte in božajte trebuščke!

nočkouser posted image

(odgovor članu zanositev)
Neposredna povezava do sporočila: 3578
18.9.2008 7:57:58   
lonja
Jutro,

danes sva imeli z mojo ta prvo lubico Ajdo celo zakonsko posteljo zase, ker je user posted image  odpotoval na službeno pot in sva se lahko po mili volji stiskali in crkljali in predvsem velikoooooo spali. Sva šli spat takoj po kopanju zvečer, že pred deveto in se zbudili okrog pol sedmih. Kok je pasaloooooooo user posted image .

Vsem, ki opravljate izpite v tem času, želim veliiikk uspeha user posted image . mene čaka še pisanje magistrske naloge, imam rok, da jo sfiniširam do aprila prihodnje leto, tako da moram kar migat začet.

Papirje bom urejala tudi jaz po naslednji plači, to je okoli 15.10. user posted image .

Odštevam pa tudi jaz že dneve do naslednjega pregleda, ko bo na vrsti še zadnji UZ, pol pa bomo počasi bolj pogosto v čakalnicah, pri nas je to vsak teden enkrat.

Ljubljančanke in okoličanke, kaj je zdej z našo user posted image ? Termini????

(odgovor članu katja_p)
Neposredna povezava do sporočila: 3579
18.9.2008 8:34:48   
*Mateja
Jutro souser posted image !
Kako ste kaj? Jaz sem se komaj spravila iz postelje, je v njej tok toplo, zunaj pa tok mrzlo...brrrrrr
Se bom počasi začela učit še za zadnji izpit,ki ga imam v torek, upam da mi rata, čeprov grem sam probat in mi ni nujno nardit.

Zanositev
, držim pesti, da ti je uspelo nardit. Mislem če pa si že za sedenje v predavalnici 4 ure ne zaslužiš nardituser posted image kva pa imaš to za en izpit da traja tako dolgo časa?
Prebava- tud meni dela probleme.Pa zdj pijem Donat, amapk ni neki velkega učinka,pa magnezij sem začela pit. Sm mela v torek take neznosne krče in sem šla k gin, je rekla da z vodo je vse ok, in da je možno da je prebava. Upam da se ne bo ponovilo, ker krči so pa tok bolel, da že nisem vedela kaj naj. A je še katera imela podobne probleme?
Cunjice za bejbika-nimam niti ene še kuplene in  ko vidim  da ve vse že veselo kupujete, bom še jaz mogla it kaj kupit user posted image sj sam za začetek nekaj. drugače če bo punčka bom veliko cunjic dobila od tete, če bo pa fantek pa ničuser posted image   no bomo pol decembra videli kaj bo.
Vrtnica- lahko spremeniš, zdaj sem stara 23 let. Leto starejša a leto pametnejšauser posted image user posted image
Nič mene čaka učenje, vas pa čvekanje tle na forumu, kuhanje kosila..... Lepo se imejte in se še oglasim kaj ko bo čas.
Lep dan še naprej in božajte bušije

25.11.2008 se nama je pridružil Žan velik 49cm, težek pa 2660g.

(odgovor članu lonja)
Neposredna povezava do sporočila: 3580
18.9.2008 8:40:34   
tejci01
Dobro jutro
pravkar sem spila dobro,toplo kavico in sem polna energije.
Glede teh obrazcev za na CSD kaj je potrebno imeti potrjen obrazec (priloga S-1) od delodajalca ali ga pošlje CSD delodajalcu? Ker tako sem jo jaz včeraj razumela.

(odgovor članu lonja)
Neposredna povezava do sporočila: 3581
18.9.2008 9:40:41   
žabicamala
Dobro jutro, tudi jaz že iz postelje. Prav paše mi da sem na bolniški, pa moram vseeno zjutraj vstati, da mojo žabico peljem v varstvo. Pozajtrkovala sem že, na forumu sem se ravno počekirala, zdaj pa me čaka čisšenje stanovanja.
Ja glede CSD je pri nas tako, da moraš prinesti obrazce potrjene od 60 dni pa do nastopa porodniške, tako, da ni bo šla septemberska plača še noter. Glede na to, da imama začetek porodniške 27 ali 28.11., bi lahko vpisala še oktobersko, ker jo dobim 10.11. in nato šibam na CSD. Bomo videli katera bo boljša, pačeprav se ne pozna veliko.

IZVIRNO SPOROČILO: tejci01

Glede teh obrazcev za na CSD kaj je potrebno imeti potrjen obrazec (priloga S-1) od delodajalca ali ga pošlje CSD delodajalcu? Ker tako sem jo jaz včeraj razumela.

Obrazec (priloga S-1), ponavadi, vsaj pri nas je tako greš sama k delodajalcu potrdit. Vsaj tako sem jaz delala za druge pri nas zaposlene in zase seveda.
V primeru, da si zadržana, v drugem kraju ali še kaj drugega eventuelno izpolnjen obrazec (ki si ga prinesla delodajalcu sama, ali poslala po elektronski pošti) lahko pošlje delodajalec sam na CSD. Vsaj tak primer sem imela jaz enkrat.

(odgovor članu tejci01)
Neposredna povezava do sporočila: 3582
18.9.2008 9:46:57   
december28
Jutro!

Tudi jaz pijem kavico... (v sluzbi sicer, ampak vseeno paše...user posted image )

tejci01 - ne vem kako je na tvojem CSD, ampak mislim, da je splošna praksa kar taka, da si sam sprintaš obrazec-vlogo S-1 s prilogo. Nato zpolniš sam kolikor veš (tvoji podatki - naslov,...), podatke o plači pa izpolne in žigosa tvoj delodajalec (vpiše bruto osnove plač po mesecih). Ko imaš vse izpolnjeno potem sam neseš/pošlješ zadevo na CSD.

Še epilog mojem poizvedovanju na CSD - danes sem poklicala tja in vprašala, če je katera od delavk za porodniško že nazaj iz bolniške. No, in 1 se je vrnila ter mi "uradno" povedala, da moram oddat obrazec s prilogo najkasneje 1 dan pred nastopom porodniške. JUHUHU!!!! TO POMENI VEČ DINARČKOV NA MESEC!user posted image

(odgovor članu tejci01)
Neposredna povezava do sporočila: 3583
18.9.2008 9:49:01   
zverinca
Dobro jutro, čveke!!

vidim da ste že v polnem zagonuuser posted image

Spletka, kako je bilo na pregledu včeraj? kako je MV? - imave enak problem, upam pa, da je tudi pri tebi ok, da bo čim dlje ok, da imaš ok G, ki ti vodi nosečnost?

Lonja, a Ajda spi pri miru? ker jaz si ne predstavljam da bi Nika spala pri meni, ker se premetava em in tja, več ko ima prostora, več ga zavzame, zato lepo spi v svoji postelji, tudi če sva sami. Zjutraj pa je obvezno crkljanje, danes je prišla ob 7h k nama, tako da smo se malo pocrkljali, potem pa v vrtec...

Ljubljančanke kofe: dejmo določit kar datum? pa a bi dopoldne ali popoldne?

Jaz moram papirje na CSD oddati nekje 20.1. (PDP imam 19.12.) tako da bo po plači treba vse rihtat, v parih dneh... eh, sej bomo, kaj pa čmo.

Mateja, kaj si ti praznovala RD zdaj te dni? če je tako, vse najboljše!!

cunjice: jaz sem včeraj za mladička kupila kompletek za iz porodnišnice v nevtralni barvi, 4 bodye na preklop in dve kapici. Več ne mislim kupovat, ker sem dobila veliko oblačilc od prijateljice - če bo fantek, če pa bo punca imam še od naše princeske. Moram pa vse malo preprat, ampak to sem se odločila da bom začela 1.10.user posted image pa oktobra bomo še dokupili kar nam manjka... do takrat pa mirovanje...

kaj boste danes? jaz bom večji del dneva pod dekico s knjigo v roki, kuhat mi ni treba (imam še od včeraj ričet), pospravljala pa ne bomuser posted image

Prijatelji so angeli, ki te dvignejo takrat, ko tvoja krila pozabijo leteti.

Neposredna povezava do sporočila: 3584
18.9.2008 9:50:23   
december28
žabicamala - ha, ha , ha - kot, da bi si kopirali odgovora tejci01! user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 3585
18.9.2008 9:51:30   
zverinca
sem vedela, da sem nekaj pozabila: december28 tebe so pa fajn nategnili včeraj s čakanjem, joj jest bi kr znorela, se kr vidim kako bi vzrojila tamuser posted image

(odgovor članu zverinca)
Neposredna povezava do sporočila: 3586
18.9.2008 9:57:11   
katja_p
Jutro!

Komaj sem se vstala, ker je blo tk fajn toplo pod kuterčkom ... Zdej bo pa počas treba kaj za pod zob naredit.

Js se bom s temi papirji za CSD ukvarjala oktobra, ko bom mela papirje od G. Ker tud še ne vem, a bom s 1.10. zaposlena, al grem na Zavod. Je še vse v zraku.

Že veste, kaj približno mislite user posted image  oblečt za iz bolnice? Kolk kakih bodijev, majčk, žabice, hlače ... da jih ne bo zeblo.

Neposredna povezava do sporočila: 3587
18.9.2008 9:57:42   
žabicamala
IZVIRNO SPOROČILO: december28

žabicamala - ha, ha , ha - kot, da bi si kopirali odgovora tejci01! user posted image

user posted image  user posted image  user posted image  Boljše dva, a ne kot pa noben.

Neposredna povezava do sporočila: 3588
18.9.2008 10:03:02   
5ra_28
Dobro jutro vsem user posted image ....

Uh, kak mraz! Začelo se je obdobje čajčkov (še posebej za nas, ki NE pijamo kave).

Mateja...domnevam da si imela rojstni danuser posted image . V tem primeru vse najboljše user posted image user posted image user posted image .

Jaz pa bom oddala papirje za porodniško čimprej, ker sem zdaj  na bolniški in hočem imet čim manj bolniških plač vpisanih noter. Je pa super da si vsaka prilagodi itak v svojo korist.

Končno smo trije:)

Neposredna povezava do sporočila: 3589
18.9.2008 10:03:13   
*Mateja
IZVIRNO SPOROČILO: zverinca

Mateja, kaj si ti praznovala RD zdaj te dni? če je tako, vse najboljše!!

Ja v ponedeljek 15.9. sem imela RD. HVALA za čestitko user posted image

(odgovor članu zverinca)
Neposredna povezava do sporočila: 3590
18.9.2008 10:11:25   
5ra_28
Mateja....privošči si še eno user posted image  več....samo za sebe. Hehe user posted image

Aja še to...moj mali pa se je zdaj v 29.tednu ful umiril. Pred tem je par tednov tako razgrajal, da je bilo veselje, zdaj ko pa moram šteti gibe, pa je tak miren. Saj jih naštejem dovolj, sam kot da bi vedel, da jih moram štet, da mi nagaja. Lump mali user posted image . Ali pa on opaža, da se njegov bazen manjša user posted image .  Upam le, da ne bo še bolj miren, ker kar pogrešam ko me celo prebutauser posted image . A so vaši malčki še vedno taki razgrajači???

Končno smo trije:)

(odgovor članu *Mateja)
Neposredna povezava do sporočila: 3591
18.9.2008 10:21:51   
*Mateja
že vnaprej hvala vsem za čestitke, se mi ne da za vsako posebej se zahvaljevat user posted image
TK DA HVALA VSEM.
Mam v soboto žurko (pa še dva kolega zravn) tk da bo fajn, v nedeljo pa seveda SADNA TORTA, ki jo bom sama nardila, pa še malo peciva bom spekla. Njami, kva se bomo sladkal.
Evo še za vas torticauser posted image čeprov ne bo tako sladka, ampak predstavljajte si, da je pravauser posted image

(odgovor članu 5ra_28)
Neposredna povezava do sporočila: 3592
18.9.2008 10:23:03   
lonja
*Mateja, tudi z moje strani VSE NAJBOLJŠE user posted image user posted image user posted image . Matr ste ene še mlade...user posted image .

Zverinca, Ajda se tudi velik premetava po postelji, ampak nama kar znese, saj je zakonska postelja dovolj velika. Pa neprestano se odkriva in potem reče tudi po 5x na noč:''mamiii, poklij...'' user posted image . Hja, takle mamo. Ti moram pa povedat, da je pri nas tudi ime Nika v ožjem izboru, sam bo po mojem kar oči izbiral, tako da bomo po vsej verjetnosti ostali pri Manci.

A za kofe praviš, da sva pa edino midve? Ker jaz še evdno hodim v službo, bi meni bl pasalo popoldne. V tem primeru bi verjetno tudi Ajdo zraven pripeljala user posted image .

(odgovor članu 5ra_28)
Neposredna povezava do sporočila: 3593
18.9.2008 10:25:05   
lonja
Aja še to:

5ra_28, jaz čutim zdej predvsem drugačne gibe, take bl konkretne user posted image . Jih pa čutim čez cel dan, čeprav še vedno najbolj zvečer, ko se umirim. Sem pa v 30 tednu.

(odgovor članu lonja)
Neposredna povezava do sporočila: 3594
18.9.2008 10:34:04   
žabicamala
Mateja, še iz moje strani.

user posted image

(odgovor članu lonja)
Neposredna povezava do sporočila: 3595
18.9.2008 11:15:59   
zverinca
IZVIRNO SPOROČILO: lonja

*Mateja, tudi z moje strani VSE NAJBOLJŠE user posted image user posted image user posted image . Matr ste ene še mlade...user posted image .

ja, jest se prov stara koka kle počutimuser posted image

Zverinca, Ajda se tudi velik premetava po postelji, ampak nama kar znese, saj je zakonska postelja dovolj velika. Pa neprestano se odkriva in potem reče tudi po 5x na noč:''mamiii, poklij...'' . Hja, takle mamo.

sej too!! mene to premetavanje ob živce spravi, pa če spi sama se še pokrije, 2x jo grem jaz, drgač se sama, sam.. nene, naj lepo v svoji postli spi pa miruser posted image

Ti moram pa povedat, da je pri nas tudi ime Nika v ožjem izboru, sam bo po mojem kar oči izbiral, tako da bomo po vsej verjetnosti ostali pri Manci.

user posted image user posted image user posted image dober izboruser posted image Tudi Manca mi je všeč....

A za kofe praviš, da sva pa edino midve? Ker jaz še evdno hodim v službo, bi meni bl pasalo popoldne. V tem primeru bi verjetno tudi Ajdo zraven pripeljala .

lahko tudi jaz popoldne, pol bom mela pa Niko s sabo, sej sta s tvojo Ajdo pribl. enako stari nee? kaj rečemo, drug teden, eno popoldne? joj, fino bi blo če bi bilo sonce kej, da smo lahko zunaj, ob kakem igrišču...user posted image

5ra_18
, moj mladič še kr telovadi sem in tja po meni, ravno me ful boli sramna kost, se je očitno kej tam spodi ugnezdil in uživa, pa še na gor brca, jaz pa ne vem kako bi se dala... šteti mi pa še ni treba, niti v prvi nosečnosti nisem štela, ker se mi itak zdi da skoz miga, kar naj uživauser posted image

(odgovor članu lonja)
Neposredna povezava do sporočila: 3596
18.9.2008 11:16:37   
ninica04
Pozdravček še od mene

Danes sem ful slabo spala, ene 10 x sem šla na WN, bolela me je glava, zraka manjkalo, pa že dva dni me ful boli na levi strani križa. Sploh ne vem ali je to križ ali ledvice. Bom videla še danes kako bo, če ne bom šla jutri k zdravniku. Počasim mam že poln kufer vsega user posted image user posted image user posted image . Pa itak sem na bolniški. Se že v naprej opravičujem ko tk težim sam nekomu morem malo pojokat....user posted image

Mateja vse najboljše še od mene.

spanje otrok pri starših - tudi naša mala zadnje čase vsako noč spi pri nama. Zdej je ratala ful občutljiva ko sem jaz kar naprej skakala po bolnicah. Se ful boji za mene... Pol jo pa kar pustima pri nama. Bogu se vsak dan zahvaljujem da sem izrecno hotela največjo posteljo user posted image user posted image

(odgovor članu žabicamala)
Neposredna povezava do sporočila: 3597
18.9.2008 11:24:40   
katja_p
Je katera že gledala ali kupovala dekce? Kakšne mislite vzet? Bombaž, poliakril, poliester, mešanica ... Imajo kje kakšne luštne, mehke in ne preveč drage?

(odgovor članu ninica04)
Neposredna povezava do sporočila: 3598
18.9.2008 11:29:37   
Anonimen
Mateja VSE NAJ NAJ!!! user posted image user posted image user posted image user posted image

Jutro punce ... no zame je že nekaj časa dober dan, ker sem se zbudila že malo pred osmo uro ... nekaj ne morem spat zadnje čase ... no popoldne malo nadoknadim, da nisem v minusu user posted image .
Sem pa danes že sestavila eno ozko in visoko omaro za v otroško sobico, včeraj sem pa sestavila posteljico, zabojček za igrače in stensko poličko ... ostala mi je še previjalna komoda in garderobna omara, sam tisto mi bo pa moj pomagal, ker sta kar precej težki. Pa včeraj sva imela tapravo delavno akcijo pozno v noč, saj je dragi končno popolnoma izpraznil pisarno, pa tudi jaz sem svoj računalnik iz pisarne preselila v spalnico in zraven pucala ko nora ... danes pa naprej ... joj kolk je to men fino počet. Upam, da bom imela pol tudi kaj več veselja nakupit kake cunjice, ko jih bom imela kam za postavit, ker sedaj je vse v spalnici na tleh po enih vrečkah user posted image .

Lonja in Zverinica ... jaz bi bila tudi za srečanje v Ljubljani ... sicer sem iz Domžal, a mi je LJ bližje in bolj jo poznam kot Kranj. Pa meni je vseeno kdaj ... no če ne bom imela ravno kakega pregleda takrat. Aja, sam jaz nimam nikogar za s seboj pripeljat user posted image .

Kar se pa gibov tiče, sem bila pa včeraj kar malo zaskrbljena ... saj ponavadi, ko sem bila jaz bolj aktivna, je tudi žabica grozno migala tam notri ... včeri pa skoraj cel dan nič. No samo potem, ko sem se pa zvečer na kavč vlegla je pa začela malo migat in sem si oddahnila ... danes je pa spet akcija user posted image .

Katja, jaz imam že 3 dekice doma. Eno mi je zadnjič mami prinesla in mi povedala, da je bila kupljena zame (torej je stara že več kot 25 let). Je bombažna bela obrobljena z belim svilenim trakom in je še fuuul lepa, ker jo je mami skrbno hranila. Potem eno lepo zeleno bombažno sem kupila v Ikei, eno tudi bombažno sta mi pa dopisovalec iz Kanade in njegova punca zadnjič prinestla, ko sta se ustavila v Lj na njunemu popotovanju po Evropi ... je tut ful luštkana bela in rumenapa z račkami in medvedki potiskana in ful lepo paše v košaro od vozička user posted image . Ne vem no ... meni se zdi naravni material najboljši ... pa ne samo za dekice ... tudi za oblekice za naše male pikice.

< Sporočilo je popravil Otika -- 18.9.2008 11:38:13 >

(odgovor članu žabicamala)
  Neposredna povezava do sporočila: 3599
18.9.2008 12:29:23   
katja_p
Celje z okolico:
Sanja, mami_1979, gemina, majcika, 5ra_28, katja_p, *nina*, ninica04, moonshine, 5ra_28

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3600
Stran:   <<   < Prejšnja stran  142 143 [144] 145 146   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  142 143 [144] 145 146   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...
Oton ... iz avtomobila
He, he ... Moj tretji porod, zelo zanimiva in pravzaprav zelo lepa izkušnja.

Kajenje med nosečnostjo.
пеперутка16

Zanimajo me izkušnje KADILCEV glede te teme, ali še kadite/ste kadile, ker vem, da nekadilci reagirajo zelo ostro in ne razumejo želje po cigareti.