ona
|
Dobro jutro! Ja,se vidi,da je začela šola ,da sem manj tle na netu Imajo tolko vsega v 4.razredu,da moram prav dnevno sledit kaj dela sin v šoli,da ne gre kaj mimo!Navkljub težkemu poletju je sin super in v šoli je včeraj dobil prvo oceno,je povedal pesmico na pamet in dobil 5 Upajmo,da bo šlo tako naprej!! Sem pa včeraj imela spet en kažin z bivšim!Torej,dogovorjeno je bilo,da gre ta vikend k njemu in mulc je bil že,ko je prišel iz šole nekam čuden in živčen!Povedal mi je,da bi bil on najraje tukaj doma,da se mu ne da it k očetu in zmeraj bolj je postajal živčen v toku dneva!Ob 15.30 me pokliče bivši,da ga pride iskat in tamali je postal prav bled,pa trebuh ga je začel bolet,pa tresel se je,2x je šel bruhat....skratka mene je kar zvijalo,ko sem ga videla kaj sploh otrok doživlja in mi res ni bilo jasno zakaj,saj tako ni hotel prit nazaj iz Izole zdej poleti!No,pol sem ga nekako potolažila,da naj gre k očetu in,če bo kaj narobe naj me takoj pokliče in ga pridem takoj iskat,da naj ne skrbi,da bo vse ok!Ob 16 ga pride uni kreten iskat in se odpeljeta.Čez slabo uro dobim sms od sina-Pridi.Takoj ga pokličem in mi potiho reče,da naj ga pridem iskat,da je v Postojni kjer ima ta bivši šjoro h kateri se je priselil(****ti,je en privesek,nesposoben).Jaz rečem sinu,naj bo miren in naj niče ne reče očetu,da ga prihajam iskat,da ne bo kakšen kažin in naj počaka,da pridem vsaj do Postojne!No,pridem skoraj v PO me sin pokliče kje sem in mi pove,da je očetu povedal,da gre nazaj domov in da je vse ok!Ma se mi je kamen odvalil,ker sem se res bala,da bo kaj narobe,kdo ti ve,uni je govolj zmešan,da mu pade kakšna neumnost na pamet No,sin me je usmerjal kje dobim tale blok in ko pridem tja sta prišla oba dol in sin je skočil v avto in sva odpeljala.Z bivšim nisva rekla besede,pa sina niti ni pozdravil ne nič....Ko se peljemo domov smo prvo šli na pumpo in sem otroku kupila novo telefonsko št. staro pa smo dali stran in vam povem,da sem jaz od včeraj trdno odločena,da sina ne dobi nikoli več in me ne briga več za nobeno socialno ne njihove stike,ne pravice Kaj mi je sin potem v avtu pripovedoval,da sem mislila bruhat,resno...mi je kar slabo delalo!Torej,ko sta šla od tu,mu je sin rekel,da če mu lahko nekaj kupi,ene rolerje,ker ima vse majhne,ker sem pač jaz sinu rekla,da mora oče tudi sodelovat tako v šoli kot pri nakupih,skratka vsak pol bova dajala za razne aktivnosti v šoli in tamali si želi it na tečaj rolanja,pa sem rekla,da naj se zmeni z očetom,jaz sem mu omogočila tečaj italjanščine in še 2 krožka,kjer moraš še kar dokupit zraven.No,bivši je takrat pop...in me poklical in mi rekel,da on ga je futral 2 meseca,da zdaj naj mu pa jaz kupujem in prav znorel.V avtu je potem norel na sina in mu rekel-prekleta **** ta tvoja mama,jaz jo bom zafrkaval do groba in zdaj te peljem v PO in te ne dam več nazaj...pa telefon mu je ukazal izklopit,samo ga je sin na nskrivaj prižgal,da je meni poslal sms...joj,si ne morem predstavljat kaj je mogel doživljat,saj se je prav tresel,ko mi je to pripovedoval v avtu,da sem res mogla ustavit na avtocesti,šla sedet k njemu odzadaj,da sem ga pomirila Bivši je zgleda resno nameraval ga imet tam in ne dat več k meni,samo ga je sin presenetil,ko mu je rekel,da bi šel rad nazaj k mami in hvalbogu,da se je tko izteklo,ker si ne morem predstavljat kaj bi lahko bilo,spet nova kalvarija.Sin mi je tudi povedal zakaj ni hotel prit iz Izole,pa da me nikoli ni sovražil,pa da se je očeta vedno bal,ker je njemu grozil,da če gre nazaj k mami,da mi bo kaj naredil,beri ubil....zato se je otrok bal prit nazaj Ma bogi moj tamali,ko sem to poslušala vm rečem,da kaj takega ne priželim nobenemu in zdej sem trdno odločena,da je konec tega,fant bo živel tukaj na miru in zadosti mi je!!! V ponedeljek pokličem na socialno in jih bojo tudi oni slišali,nesposobneži....samo nekaj razpravljat znajo o stikih in pravicah,reši pa nič....žalostno!!!! A,ja sin pa je trdno odločen,da noče več videt ne slišat očeta,je sam predlagal zamenjat št. od mobija in me prosil naj mu pomagam Upam,da bo tako naprej,čeprav se zdaj zavedam,da zna bivši noret in še dobro,da je otrok njemu rekel,da bi šel k mami,vsaj to,če ne bi bila spet jaz kriva,da ga nočem dat.... Ok,dosti tega,vas bom že sproti obveščala kaj se bo dogajalo,ok! KAROLINA,veš,da nisem utegnila prit do tebe,ker sva z tastom dokončevala na podstrešju in sva delala dopoldne,ko ni otrok,tako,da zdaj lahko počasi spucam gor in je rešene.Čaka me pa še druga polovica podstrešja za pobelt in dokončat,pa bo res konec,zdej smo samo polovico naredili oz. več kot pol! Javi mi pa naslednjič kdaj boš spet sama v službi,da pridem okoli,ok! Pa vse naj,naj tvojemu dragemu,pa,da te bo imel rad še naprej,pa te ubogal... ANAKARIN,odgovor na tvoje vprašanje glede sina imaš zgoraj kar za brat,kajne? Kako ste pa vi v šoli,si mi prav ostala v spominu z branjem od hčerke,kako je zdej ji gre? APRILČICA,kako bandima,te je kaj zeblo? KASSO,kako je bit sama z mulci,pestro kajne' Ala,roman sem vam napisala,zdej pa se mi niti pisat ne da več! Uživajte vikend!
|