taška30
|
Ojej, ste pa res nezgovorne. Torej pri nas je kar pestro. V ponedeljek je Manca prišla iz vrtca vsa smrkava, z vročino (no, 37,8°) in čisto solznimi učki, kar teklo ji je kot bi jokala. Tko da je bila v torek doma (hb prišla moja mami gor za cel dan, ker mene že cel prejšnji teden ni bilo v službi in mi je kar bad spet doma bit), no danes je bila pa tud doma (z mojo mami), jaz pa tudi dopust, ker sem imela zjutraj operacijo - odstranitev dveh materinih znamenj na hrbtu. Sem mislila, da me bo kej fejst bolelo, ko popusti lokalna anestezija pa ni hudega, le malo me vleče. Je pa moja mami s torka na sredo prespala pri nas in sva midva izkoristila in šla zvečer malo v mesto. Punce, kolk je lepo ob Ljubljanici. Pa to ne moreš verjet, vsi lokalčki ob 'ljubljanski plaži' nabito polni, domači, turisti, povsod svečke gorijo na mizicah, res tako fajn vzdušje, pa še toplo je bilo, se mi je zdelo ko en drug svet, ne vem kdaj sem bila nazadnje tkole zunaj, se mi zdi, da sem čisto odrezana od sveta zdej ko imam male otroke, včasih smo non stop viseli na nekih kavicah po lokalčkih... no, 'varuška' mami je imela pa kar pestro tisti 2,5 uri kar naju ni bilo. Najprej se je Julija 5x zbudila in nekaj cmerila, ko se drugače nikoli zvečer ne zbuja, potem je pa še Manca dobila tak napad kašlja, da se ji je dvignilo in je pobruhala celo posteljo in sebe in to v spanju, v spanju jo je mami umivala, preoblačila pižamo, postlo itd...potem še vse namočila, oprala, skratka ni ji bilo dolgčas , Manca vse prespala. Pa mi mami pravi, kolk je bilo zjutraj smešno, ko se je Manca zbudila (mi smo šli že od doma), je pol ure debatirala sama s sabo v postelji in se čudila: 'To ni v redu. To je nekaj narobe. kako je zdaj to? Drugo pižamo imam oblečeno. To je čudno. To nekaj ni v redu.......itd, itd...mami je mislila počt od smeha v dnevni sobi. manca se sploh ni spomnila, da je bruhala, nič, vse prespala. Juniorka. Pri vas je pa res zanimiv tale sistem v vrtcih. Fajn, da si malo opisala. Vrtec: naša Julija je tudi herojka, niti zjutraj ob predaji ne zajoka več. Pranje lask: dretje in histerija in poskus pobega iz bane, pranje zobkov: brez pripomb, lepo odpre usta, striženje nohtov na nogah: dretje in histerija in poskus pobega striženje nohtov na rokah:brez pripomb. Kdo bi razumel?!?!?
|