|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  86 87 [88] 89 90   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Januarčice 2009
12.9.2008 8:38:23   
petra88
Dobro jutro!
Včeraj se nisem mogla nič javiti, ker sem šla že zjutraj od doma, prišla pa zvečer domov in sem samo padla v posteljo in zaspala. Šli smo na odprtje Qlandie v Novi Gorici in sem fuuul srečna, ker majo veliko stvari za nosečnice in ogromno trgovin z oblekicami. Ker na tem koncu dobit kaj za oblečt je bla tud kriza. Sam te pa tako omamijo te trgovine, sploh ko prideš v h&m in zagledaš hello kitty user posted image pa pikapolonica.. Gledala sem knjigico, v katero vpisuješ vse od otroka, kdaj se je rodil, teža, itd, kdaj je prvič dvignil glavico, kdaj je prvič povedal prvo besedico, in najbolj se mi dopade to, ker lahko že pred rojstvom vpisuješ noter - napiše ati svojo in mami svojo zgodbico kako sta se spoznala, potem kdaj si bila na Uz-ju in prilimaš slikco notri in tako.. Samo sem rekla, da moram peljat možeka tja, da še njega navduim, da potem skupaj kupiva user posted image
Dobrodošle nove nosečke user posted image user posted image user posted image
Khurde čestitke za izpit, zdaj samo še ustni in bo. user posted image Še zmeraj držim pesti zate user posted image

(odgovor članu sonček33)
Neposredna povezava do sporočila: 2176
12.9.2008 8:56:15   
kiara24
dobro jutro,
ja to sem pa slišala za odprtje Qulandije, no pri nas na Gorenjskem je bo od tega sedaj kamlu eno leto, pa je dobro, ker je toliko stavri na enem mestu. Imam to knjigico -Otorški prvi album. Tudi meni je všeč sploh če rad pišeš inse spominjaš dogodkov, otorku pa tudi veliko pomeni, če lhako kasneje kaj takega prebere. Jaz imam že vse kar se je dalo napisano.user posted image

rok poroda imama 18.1.2009 in bo moj prvi, se že veselim

(odgovor članu petra88)
Neposredna povezava do sporočila: 2177
12.9.2008 9:06:20   
uršika***
Jutro!!!!

Kako lepo je videt nove nosečkeuser posted image user posted image user posted image user posted image
Seveda ste dobrodošle, sploh pa, če ste pridne čvekiceuser posted image

Petra jaz imam tole knjigico in je super. Ne vem, če je ravno ista. Pa nalepiš slikico od sebe s trebuščkom, pa kakšen občutek si imela -ali bo fantek ali punčka, katera imena sta izbrala, kaj je bilo pomembnega na dan, ko se je dojenček rodil,....
Reče se mu pa Moje prvo leto- album spominov na prve dogodivščine

(odgovor članu petra88)
Neposredna povezava do sporočila: 2178
12.9.2008 9:07:04   
petra88
oj kiara24, jaz sem bila v Kranju v Qlandii in se mi je fuul dopadlo, ker maš res uporabne trgovine, ker v Mercator centru je bila taka žalost..
Ja verjetno bo to ta knjigica, ja. Saj, jaz in imena, naslovi.. naslednjič ko bom šla si bom zapomnila user posted image in verjetno je tako, da ko imaš prvega si najbolj navdušen in še čas imaš za pisat in ker ti je vse novo je še bolj zanimivo.
No saj imaš samo 4dni za mano rok, pa še obe bova prvič rodili.
No sedaj moram pa it mal pospravit po hiši, ker je tak bum da res ni. user posted image

(odgovor članu kiara24)
Neposredna povezava do sporočila: 2179
12.9.2008 9:07:45   
uršika***
Kiara tudi jaz imam 18.1user posted image user posted image user posted image
Bomo se skupaj mučile, da spravimo naše sončke na svetuser posted image

(odgovor članu uršika***)
Neposredna povezava do sporočila: 2180
12.9.2008 9:13:06   
ronja
Najprej, da se vam pohvalim: danes ponoči je moj nečak vendarle prijokal na svet! Torej sem že 2. tetauser posted image ! Za nečake iz moje strani, bo pa še malo za počakat, bratec bi še kako leto fraj vzel (je 5 let mlajši), nad sestro smo pa že obupaliuser posted image , je 7 let starejša od mene.

Ja in brala sem, da obiski drugih sorodnikov niso dovoljeni, razen za moža, otroke.

To bi bilo super, samo vsaj v Lj. porodnišnici ni tako. Potem pa pride včasih cela vsa, pijana do daske, ker so seveda proslavljali...user posted image user posted image user posted image Ma, se preživiuser posted image . Se mi pa zdi 3 ure za očeta zelo malo, lahko bi SAMO NJIM pustili več časa...

niia, prvi so pravi nastavki, če imaš pogrižene joškice.Drugi so pa samo zato, da ti kao zbirajo mleko, ki ti teče ven. Jaz nisem mela nobenih, je pa lubi po nesreči kasneje kupil taprve, ker je podobna škatlica kot tista za dudo spravit (to bi moral v principu prinestuser posted image )
Prsne črpalke ti ni treba nosit s sabo v p., ker imajo tam vsaj 2 v velikih ali pa 1 v malih porodnišnicah (v principu, prej preveri v svoji, sicer pa prvi dan sigurno ne boš rabila, kvečjemu 3. dan, takrat ti lahko pa tudi lubi kupi in prinese) in si lahko na njihovo načrpaš - je vse ziher sterilno, ker ti čez dan ne moreš svoje sterilizirat, mleko je pa zelo hranljivo in se hitro kaj zaredi gor. Upaj, da ne boš nič od tega rabila.

sonček, midva sva končno jedla tisti narastek in počistila hladilnik. Je pa lubi toliko testenin vsul v krop, da ga je ratalo ful in ga imamo še za danes... niia, njami bučke!

uršika, jaz si kar v beležko napišem, kaj vse hočem vprašat, da ne pozabim (zdaj že vem vse na pamet, ker je vsakič isto in vse je odgovor ne, tak da niti ne morim več toliko - vprašam najbolj nedolžno stvar in če tega ne dovoli, vem, da tudi hujših ne smemuser posted image )

vrtnica, s tabletami, predpiše ti jih g. ali pa os. zdravnik. Lahko pa preventivno jemlješ multivitaminske tablete, meni se je to najbolj obneslo. Imaš še šumečke, ampak če si že slabokrvna, rabiš nekaj močnejšega... NI pa to nič hudega, jaz sem že celo življenje slabokrvnauser posted image . Samo jemlji sirup ali tablete, kar so ti pač predpisali. Če sirup, potem verjetno še ni tak hudo, pa za user posted image je slabokrvnost itak značilna, ker se nam kri razredči. Pa veliko rdečega mesa jej, z rastlinsko hrano se, preverjeno na lastni koži, ne da nadomestit primankljaja železa, če je že primankljaj.

mokka, metulj, dobrodošli! Vidve bosta meli pa še manjšo razliko kot me z ullo in sončnim žarkom (tvoja Eva je avgusta rojena?)!

Čiščo sem tudi jaz mela 4 tedne, čeprav sem rodila vaginalno. Sem pa že takrat baje malo fejst krvavela, zato so mi ful masirali maternico - to je pa res zoprno, ker misliš, da je vsega konec - mislim bolečin, potem pa tole masiranje, ki kar fejst boli, vsaj mene je... Upam, da v drugo ne bo potrebno.

ulla, kako si pa ti zračunala, da boš mela 16 mesecev razlikeuser posted image ? Ulla je enako kot Ronja rojena julija, rodili bova pa januarja - to je 18 meescev razlike!

khurde, bomo držale pesti še za ustno, samo povej, kdaj! Očitno pomagauser posted image . Sam ne jest čipsa s piškoti prejuser posted image .

acitak, dobrodošla tudi ti!

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 2181
12.9.2008 9:20:10   
kiara24
res je navdušenje je na višku, sploh če se že nekaj časa mučiš in da ti ne rata takoj.
ali že kaj veste kaj bo? (punčka ali fantek). meni je preprosto vseeeno samo, da bo moje dete zrdavo!
iz kategrega konca ste?

Neposredna povezava do sporočila: 2182
12.9.2008 9:35:50   
sonček33
kiara živjo... jaz sem iz okolice Bleda, ti pa tudi vidim, da si Gorenjka

...svet je poln lepih rožic tete Pehte...

(odgovor članu kiara24)
Neposredna povezava do sporočila: 2183
12.9.2008 9:49:13   
ronja
vrtnica, tudi ko jemlješ tablete ali sirup, ga spij s kozarcem pomarančnega soka, da se bo železo lažje vskralo (vit. C pomaga, kot je napisala khurde) in v tistem obroku ne jej nič mlečnega, ne mleka, ne jogurtov, nič takega, ker vežejo železo, da ga ne moreš uporabit! Veliko boljše in lažje se vsrkava železo živalskega izvora kot rastlinskega, zato mamo taki "napol" vegiji, kot sem jaz, ki jem meso recimo 1x na 14 dni (zdaj se trudim več zaradi male mesa kuhat, pa še zaradi user posted image ), potem probleme, čeprav pojem ogromno priporočene rastlinske hrane. Ampak nekateri pač slabše vsrkavamo in smo skoz slabokrvni, če ne jemo mesa...

Bom pogledala to knjigo, čeprav sem si o tem že precej izdelala mnenje: jokat dojenčka ne bom pustila pa pika! Me sploh ni ganilo nobeno nasprotno mnenje, mama ima ta instinkt, ki ti točno pove, da to ni dobro in navadno je kar prav, če poslušamo instinkte! Dojenček joka, če je nekaj narobe, ne pa kar tako! In je pač treba ugotovit, kaj to je. Kasneje res začnejo izsiljevat, ampak tisto je čiiiiisto drugačen jok, točno veš, da to ni to in tisto mirno ignoriram, ker vem, da se je zjokala samo zato, ker sem ji recimo nekaj vzela ali nečesa nisem pustila in to je prav da se navadi, da pač ne more bit vedno po njeno (poleg tega so nekatere stvari nevarne).
Glede dojenja je tako, da je dobro vedet, da ne steče kar samo od sebe brez problemov. Steče že, vendar pa se mora mamica malo potrudit zato. Meni bi najbolj pomagalo to, da bi mi nekdo prej povedal, da novorojenčki še ne znajo sesat in jim je treba joško za moje pojme kar grobo potisnit globoko v grlo, da se zadeva lepo začne. Ker oni se najprej ne znajo pristavit (no, maš nekatere genije, večina pa ne zna) in samo migajo z glavico, bi radi, p ane znajo... Pa zanimivo je to, da lahko iz prsi preveč teče in zato otroček ne more tako hitro požirat in takrat odriva prsi stran. Jaz sem že mislila, da imam mogoče premalo mleka, pa mi je babica povedala, da je to zato, ker ga imam tako veliko (je probala stisnit in je tako špricnilo ven, da ji je bilo takoj jasno). Tak da si je treba včasih malo ven spraznit, da lahko otrok lepo zagrabi. Samo ne preveč prej črpat, ker potem pa vedno več nastaja in ej vedno večji problem. Ko je otrok večji, itak ni več teh problemov.

Moj tast se je usajal, kaj malo tako pogosto dojim, pa tašča se je "čudila" na vse pretege, vsakič "A spet????" (je mela mala pač bolj mali želodček na začetku, pa veliko je porabila, ker je bila skoz budna in se je ful pogosto dojila), pa sem si mislila: ti mi boš govoru, ko nisi še nikoli dojil, tvoja žena je pa oba otroka skup manj časa kot jaz takrat Ronjo (ona je dojila enega 1 mesec, drugega pa 1,5 meseca, ker je pri obeh dobila mastitis - ki nastane, če mama premalo doji...) Tak da - ne se sekirat za mnenja drugih, ker praviloma nimajo pojma!

Tudi je tast križem gledal (tašča tudi, ker je hotela ona jo met, seveda, samo ni upala nič rečtuser posted image ), ker je nekaj časa mala zaspala samo na meni, pa nikakor drugače. če jo mislim tudi pri 12 letih tako uspavatuser posted image . Mislim, stara je bila pa slaba 2 meseca!!! Pač nismo več zvečer hodili k njim. Mislim, pač hočejo bit pametni, nimaš kaj. Ampak to je moj otrok in na njem ne bojo delali poizkuso, so meli svoje, da so lahko po svoje delali! Jaz pa sem se za svoje mnenje odločila na podlagi čisto tehtnih argumentov in močne intuicije in si res ne bom pustila tega omajat na podlagi enega "baba rekla, baba kazala..."

Onadva sta tudi nekaj časa skoz probavala vse, kar je bilo všeč načaku in ju nisva mogla prepričat, da je Ronja pač drugačna, da se drugače igra in so ji všeč druge stvari. No, čez čas je to lahko sama dovolj nazorno pokazala in zdaj se igrata z njo po njeno, z njim pa po njegovo. Lubijev brat se pa še zdaj ni tega navadil in hoče pokazat, kako on obvlada, pa mu pač skoz joka, čim se je dotakne. Se bo že naučiluser posted image , zdaj se bo skoraj moral, ker ni nujno, da bo njegovemu 2. sinu pasalo isto kot 1....
Ampak prej hočejo bit pa "pametni", kako oni vse znajo, vejo, kaj dojenčkom paše (čeprav praviloma nimajo pojma, vsaj za Ronjo niso imeli)... Pač niso vsi enaki! MOgoče Lejli ne bo pasalo metanje v zrak in žgečkanje, mogoče se ne bo hotla toliko crkljat, mogoče bo sovražila sling in oboževala stajico in bo rajši sestavljala kocke. Pa se bova z njo igrala po njeno! Jaz zelo cenim individualnost, ker se mi zdi to smisel tega, da imaš več otrok - če bi hotela same enake, potem najboljše, da imam samo enega...

najmanj problemov boste imele z ljudmi, ki še nimajo otrok, pa jih nekoč nameravajo imeti! Ti bojo vse vprašali, ali lahko to, ali ji je to všeč, kako naj jo primem... Vse! Ker si bojo želeli, da bi se otrok mel lepo, vedeli pa bojo, da sami še ne znajo. In vsaj Ronja se pri takih počuti res super, od ostalih pa prej zbeži. In se bojo hoteli na vašem otročku malo naučit oz. potrenirat! Taki so res super!

Skratka, pod tele se podpišem:
"V glavnem, njen point je, da je treba poslušati lastno srce pri vzgoji in dojenju lastnega otroka in ne drugih (več ali manj) dobronamernih mnenj."

sončni žarek, tvoj hemoglobin je še čisto v redu, jej rdeče meso, da bo ostal tako! NI problem v zelenjavi in sadju, ker železa je 15x več v mesu, v rdečem pa sploh, pa še lažje se vsrkava iz njega!

ulla in sončni žarek, a vajini tamali kaj komplicirata, ko gresta lubija v službo? Ronja se vedno zjoka - razen če je takrat na joški (kar zdaj prakticirava, itak se zjutraj hoče dojit, pa narediva tako, da je to ravno takrat). No, danes je šel že zelo zgodaj, ker je šel na teren, tak da je še spala, ampak normalno pa gre vedno za njim, ga prime za hlačnico in joka - ker ve, da bo šel...

ulla, Ronja se pa zbuja ob 4h cca. In takrat potem mora nekdo spat zraven nje. Zdaj navadno spita v dnevni na tatamiju, da bi se mala počasi navadila, da ne bo mogla bit vsako noč pri nama v postelji, ker ne bo prostora za vse 4 oz. se noben ne bo naspal... Kako boste pa vi to uredili - ali imate večjo posteljo (najina je 110 cm široka)?

napiše ati svojo in mami svojo zgodbico kako sta se spoznala,

petra, a ne bi morala bit to samo ena zgodba, če je oči pravi, heheuser posted image Sicer sem jaz dobila eno luštno knjigico za vpisovat razne zadeve in je zelo praktična - smo jo odnesli k zobozdravnici, da je videla, kako so zobki izraščaliuser posted image .

PS: kaj je to qulandija?

(odgovor članu khurde)
Neposredna povezava do sporočila: 2184
12.9.2008 9:49:16   
kiara24
živjo, sonček33
ful dobr še ena Gorenjka, no jaz sem iz okolice Nakla. in kdaj imaš veseli dogodek?

(odgovor članu sonček33)
Neposredna povezava do sporočila: 2185
12.9.2008 9:54:37   
kiara24
v Qulandiji so izbran trgovine, pri nas v Kranju so to C&A (vsa oblačila za otorke, moške, ženske), H&M (enako kot C&A), Interspar, Vogele (oblačila in čevlji), Harvis(vse za porsti čas in šport), Orsy(ženska oblačila), Baby center, Janus trade (trgovina tako kot BIG BANG), Lerkarna, Samsonite(prodaja kovčkov),Limoni(kozmetika), Dm (kozmetika), Slowatch(zlatarstvo, ure...), frizerski salon, Intersparova samopostrežna restavracija... lahko bi še naštevala, ker jih je ogomno.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 2186
12.9.2008 10:03:58   
African queen
Hola punce!

Po dooolgem času se tudi jaz spet mal oglašam,končno so mi poštimal adsl tako kot je treba (no,vsaj upam) user posted image
Imam starše na obisku in se imamo fajn,tamala sta pa spet šla v šolo...mali pikec v trebuščku zelo veselo brca,v ponedeljek imam pregled in upam,da bo takrat končno pokazal kaj ima med nogicami.Držite pesti,ker sem že nestrpna...

Danes ponoči me je prvič v tej nosečnosti prijel krč (auuuuu...)če se ne motim sem nekje prebrala,da pomagajo kalcijeve tabletke,a to drži?

ronja Qlandija je ta nov nakupovalni center v Novi Gorici...kako si drugače?Sorry nisem imela časa brat vsega za nazaj-se je nabralo preveč strani..

(odgovor članu kiara24)
Neposredna povezava do sporočila: 2187
12.9.2008 10:07:32   
uršika***
Ronja verjamem, da je težko poslušat pametnjakovanja od vseh po vrsti. Jaz pa ne vem,.... najbrž bom bila kar vesela, če mi bo kdo kaj svetoval, sicer pa tako vem, da se preveč sekiram in da bo stvar stekla sama od sebe. Bo že nekak. Je pa lepo brat vaše izkušnje. Mi zelo veliko pomaga.
Ronja a ti znaš urejat ta seznamček? Da bi dodala nove user posted image user posted image user posted image ?

PS: kaj je to qulandija? ???????

(odgovor članu kiara24)
Neposredna povezava do sporočila: 2188
12.9.2008 10:11:26   
uršika***
OOOOOOOOOO Živijo AQ!!
Ja, meni je tudi G predpisal Kalcijeve šumečke po 2 na dan- zaradi otekanja, pa povedala sem mu, da me grabijo krči v rokah pa mravljinci. In je rekel, naj to pijem.
A prideš v Slovenijo na pregled?

Neposredna povezava do sporočila: 2189
12.9.2008 10:11:46   
kiara24
meni je ginek predpisal šiumeče tablete z magnezijem in če jo pozabim vzeti evo, kars em i je naredilo včeraj ker mijih je zamnjkalo, me je danes zagrabim krč in v trebuščku me nen stop špika.
evo jaz pijem tole od FIDIMED (FidiMag 300- magnezij z vitaminom C)1 šumeča tableka na dan po jedi

(odgovor članu African queen)
Neposredna povezava do sporočila: 2190
12.9.2008 10:18:25   
African queen
uršika,kiara hvala,bom probala dobit kakšne podobne šumečke tukaj...

uršika,pregled imam tukaj,v Slovenijo pridem šele enkrat novembra

kje sta pa saša in zvezdica?

(odgovor članu kiara24)
Neposredna povezava do sporočila: 2191
12.9.2008 10:19:22   
sonček33
AQ -mislim, da bodo prave magnezijeve tablete, morda kar Magnesol

...svet je poln lepih rožic tete Pehte...

(odgovor članu kiara24)
Neposredna povezava do sporočila: 2192
12.9.2008 11:06:12   
Anonimen
ronja midva mava veliko postlo - 160/200user posted image tko da načeloma ni panike, samo vseeno bomo probali tko, da nebi vsi štirje tam spaliuser posted image jaz računam, da bo Ula do takrat prespala nočuser posted image optimist, a?, no že zdej je super proti prej, ker se samo enkrat zbudi, pa saj bi jo lahko uspavala in nazaj v posteljco dala, samo se mi ne ljubi, jo pač k seb vzamem pa spimo dalje. počasi bo pa še to. se pozna, da ukinjam nočno dojenje, je očitno poštudirala da se ne splača zbujat, ker joške pač ne dobiuser posted image tud pol, k jo k seb vzamem, ji ne dam, če se le da....če se pa prevč dere in teže, pa tud, k se mi ne zdi smiselno da tuli tam in noben ne spi. bo že, počasiuser posted image

se pa strinjam kar se tiče vseh nasvetov in tegauser posted image utrga se ti lohk....sploh okol dojenja je res cela štala.in so ble zamere hude, ker sem kar povedala, da nekdo, k je dojil 14 dni oz. sploh ni dojil, meni ne bo nasvetov talal o dojenju. če me bo kaj zanimalo, bom vprašala žensko, k je dojila. in pika. no, sej so se navadliuser posted image

tko da to je edini nasvet, k vam ga dam o dojenju - če želite dojit, ne poslušajte takih, k niso dojile, oz. zelo malo. ker tko z dojenjem ne bo nič. sprašujte take, za ktere veste da so dojile. edino taka ženska ve, kako in kaj in lahko da res pameten in uporaben nasvet. in ne se obremenjevat in sekirat, otrok zraste, je zdrav in zadovoljen tud ob flaši.

(odgovor članu sonček33)
  Neposredna povezava do sporočila: 2193
12.9.2008 11:06:47   
uršika***
AQ- Saša je polno zaposlena- vsaj tako pravi in nas ne pride pogledat več tako pogosto - dela samo po 4-5 ur na dan in takrat mora res delatuser posted image user posted image user posted image
Zvezdica- user posted image  ne vem

(odgovor članu sonček33)
Neposredna povezava do sporočila: 2194
12.9.2008 11:08:50   
khurde
Petra, (Drugič Teta) Ronja, Sonček, hvala za čestitke! Uf, pol pa še ustni del...

Kiara, dobrodošla še ti! Se nas je pa nabralo novih v dveh dneh! Super! The more the merrier! Drugače imaš na strani 86 (http://www.ringaraja.net/forum/m_2720233/mpage_86/key_/tm.htm) najnovejše podatke o nas, bo pa treba tudi te updejtat kmalu. Jaz sem drugače iz Kamnika, za spol pa ne bova vprašala.

A kakšna ve, če ta forum omogoča to, da je en post konstantno na prvem mestu, ne glede na datum, pa da pod njim debate potekajo normalno? Upam, da razumete kaj mislim. Ker eni forumi to omogočajo vsem uporabnikom, ne samo adminom, samo sem opazila, da tu pa niti ne moreš popravljati za nazaj, če ne klikneš ikonce takoj ipd., tako da verjetno ni te opcije. Ker bi bilo ok, da bi bil podatek o user posted image  vedno "prvi post", pa se ga samo updejta, ko je treba.

Jaz si moram tudi še kupiti to knjigico za otroka. Do sedaj mi spomin še kar dela, samo je pa pametno kaj zapisati.

Meni se zdi 3 ure za očeta otroka ful premalo, sploh če se najavijo še kakšni drugi "gosti".

Ronja, tudi avtorica knjige opisuje, da otrok, ko joka, ne izsiljuje, ker je še premajhen, da bi sploh razumel, kaj to je. No, kasneje začne z uveljavljanjem svoje volje, samo se mu pa ne smeš pustiti. Meni je fajn knjiga, še posebej, ker ti da nekako "moč" da delaš po svoje in ne upoštevaš nasvetov drugih, za katere veš, da ne bi palili, pa potem ne misliš, da si ti slab starš in tudi ne pustiš, da ti drugi vsilijo to idejo v glavo. Je ful zanimivo napisala, da dostikrat ljudje, ki najglasneje izražajo svoje mnenje pri vzgoji (tujega) otroka, iščejo potrditev za svoj način vzgoje. In da je najbolje, ko joka, najprej probat dojit (dokler ne ločiš zakaj točno joka), ker ni nujno, da je lačen, lahko je le žejen ali pa samo rabi te vrste bližino.

Meni je ful fajn knjiga, ker je malo drugačna kot druge in ne olepšuje stvari. Npr. jasno ti da vedeti, da bo težko; da ne imeti idealiziranih predstav o začetku dojenja in začetkih skupnega življenja ter da se vse skupaj pozabi, ko je mimo, pa da ni nič "nenormalnega", če ima novopečena mami kdaj "kaj mi je bilo tega treba" občutek in če bi šla najraje nekam v samoto in tišino za par dni. To mi je všeč, ker se mi zdi, da nas mediji večinoma bombardirajo z ultra srečnimi starši in to ni vedno realnost. Pa je mogoče dobro kaj takega prebrati, če še nimaš teh izkušenj, da ne misliš ob vsakem negativnem občutku, da si slab starš.

Pa tudi zagovarja to, da otroku nudiš dojenje in crkljanje dokler on hoče, če je le mogoče, nekateri do enega leta, drugi do treh in še dlje. In da zna otrok sam prenehati s temi stvarmi, ko se počuti dosti močnega, če le dobi šanso, da sam odloča.

No, sem se toliko razpisala, da grem malo počivat. user posted image  Drugače sem bila pa že ful pridna danes: oprala dve žehti, preoblekla posteljo, v grobem pospravila dnevno in speglala vse (čeprav tega ni veliko, ker peglam le majice od mojega, ok, čez zimo še hlače, za razliko od tašče, ki pegla še spodnje hlače, brisače, nogavice, servete za kuhinjo... no, moja mami je samo malenkost manjši ekstrem). Čaka me pa še kuhinja, danes imam dosti energije, pa moram izkoristit, ker je sedaj to bolj izjema kot pravilo. user posted image

(odgovor članu sonček33)
Neposredna povezava do sporočila: 2195
12.9.2008 11:12:47   
uršika***
Ulla in Ronja- vidve sta potem dojili dolgo- oz. še vedno dojita?
Če sem prav razumela- več kot dojiš, več mleka imaš. Je tako? In če malček ne spije vsega, si ga iztisneš, da nastane novo. Je tako prav? in vedno ko hoče pit mu daš zizo, čeprav ni taprava ura?
Jaz upam, da mi bo uspelo dojiti do 1 letauser posted image  
Bomo videli, če bo našuser posted image aliuser posted image  ubogal. Zdaj me čisto nič ne ubogauser posted image . Sem mu posebej naročila, naj se na uz postavi tako, da bomo videli kdo je- on pa ničuser posted image

Neposredna povezava do sporočila: 2196
12.9.2008 11:16:29   
uršika***
Khurde- jaz tudi ne razumem ljudi, ki peglajo spodnje perilo in brisačeuser posted image

Neposredna povezava do sporočila: 2197
12.9.2008 11:17:01   
Anonimen
khurde, tak mali otrok definitivno ne izsiljuje, to je res bedarijauser posted image pa čeprov dostkrat tko zgleda, pa vsi so takega mnenja, samo mene noben ne prepriča. izsiljuje pa zdej, OMGuser posted image to pa crkneš včasih, ma men je že smešna...
samo jaz jo ignoriram na celi črti, tu pa ni debate. in točno veš da izsiljuje, ne moreš se zmotituser posted image je blo že tko hudo, da je dihat prenehala od joka in trme in čist pomodrela, tko da sem ji mogla pihnit v usta, da je zadihala, pol je bla čisto švoh. samo je vseeno nisem šmirglala kej dost, naprej kot da ni nič. zgleda hudo in dramatično, samo ni tolk. je pa treba res pazit, da zadiha, pa da če slučajno bruha, da se ji ne zaleti itduser posted image tko da so grozni res, k se to začne. tako hudo je blo samo ene trikrat, pol pa ne več, ker pač ni željenih rezultatov. zdej pa porine glavo v tla in tuli, jo morem prestopit, če hočem mimouser posted image jo ignoriram in grem v drugo sobo kaj počet, pa utihne in pride za mano in ko vidi da je v mojem vidnem polju, začne spet tulituser posted image dol padeš, no...

(odgovor članu khurde)
  Neposredna povezava do sporočila: 2198
12.9.2008 11:28:39   
ronja
AQ, pomaga predvsem Mg! Tudi Ca je ok, samo prej zmanjka po navadi Mg., ker so v nosečnosti potrebe po njem 10x večje kot sicer. Probaj oboje. Koliko sta pa tvojadva že stara, da sta že v šoli? A grejo tam prej v šolo? Si pa bolj podučena o trgovinah v Slo. kot jazuser posted image

uršika, po moje ni tak težko s tem seznamom - jaz bi dala kar copy paste - če se ti da, probaj, mene lih mala kličeuser posted image

uuuu, ulla, vidva mata pa res kraljevsko posteljo! To verjamem, da se ne sekirata toliko... Pri nama je že kar malo tesno, ko pride mala not in vsaj eden od naju potem ne spi več, tako da imava precej večjo motivacijo, da jo prej odvadivauser posted image Midva sva potem, ko sem zvedela, da sem user posted image , počasi ukinila nočno dojenje, zato jo je začel ponoči oči uspavat, ker mene je zavohala in potem se je hotla seveda dojit in ni bilo nič s spanjem. Ko so mi jo pa prepovedali dvigat, pa sva ukinila še spanje pri nama, oz. to, da grem jaz ponjo. Samo se še kar zbuja, vsake toliko se zgodi, da prespi noč, ampak to je res do zdaj bilo mogoče 7x... Seveda tudi jaz upam, da bi Ronja takrat prespala že celo noč, optimistkauser posted image . Sicer bo pač tako, da bom jaz Lejlo, lubi pa Ronjo... Zato jo že zdaj na to navajava, da ne bo potem šoka (pa zato, ker je ne smem dvigat iz posteljice...) Se pa še vedno kdaj zgodi, da pristaneta v najini postelji in danes sem ji celo dala joško ponoči, ker se je lubi res rabil naspat, je zgodaj vstal, pa ni bilo druge, ker se je zbudila, ko je svak poklical, da je dobil sinauser posted image .

Se pa 100% strinjam s tabo glede nasveta o dojenju! Meni sta tudi največ pametovala tast in tašča - kako preveč dojim - pa kot pravim, ona ni praktično nič dojila, on pa praktično in teoretično čisto ničuser posted image ! Od kod jim sploh ta samozavest, če se njihov način preverjeno NI OBNESEL! Jaz sicer nisem tako trdo sikala nazaj, ker sem ju imela zelo rada, ampak zdaj pri Lejli pa če se bo kdo kaj vtaknil, jih bo pa slišaluser posted image ! Prvič, ker ju nimam več tako rada, drugič pa ker se mi zdi brezveze. Vem, da bojo komentarji na to, da bosta verjetno obe na joški, ampak veš kaj - boli me k***!
Moja mami, ki je dojila 2 od 3 otrok (pri sestri so ji pa mleko posušili, ker je imela hud mastitis) in oba zelo dolgo, mi ni nikoli utrujala glede tega in je vedno rekla, da naj delam po svojem občutku! In mi je res pomagalo, ko mi je rekla, da se je ona s sestro precej bolj namučila, da je začela pit... Pa zna bit sicer tuid zelo težka - ampak tu pa svaka ji čast! Glede tandemskega dojenja sem ji že povedala, da če se ne bova do takrat odstavili, bosta pač obe gor, pa je rekla, da naj samo pazim, da sebe preveč ne izmozgam - kar je pa normalno, da mamo najbolj za njeno hči skrbi, šele potem za vnuke...

ulla, držim pesti za najini frajli, da bosta prespali celo noč - lahko že kak mesec prej, da se najina lubija malo spočijeta pred porodom.

Aja, bratu sem že povedala in ga vprašala, če bo tu januarja, pa nameravata it s punco enkrat nekaj smučat, tak da če ga ne bo, bom sigurno povedala še staršem, če ne drugega, bom rabila nekoga,da pazi na Ronjo, medtem, ko sva midva v p. Vem, da lahko vedno rečem tašči in tastu, ampak zadnje čase sem ju rajši dala malo bolj na stranski tir... Ker se sicer vedno rine tašča v lokomotivo, tam mi pa ni za je gledatuser posted image . Mami je trenutno na morju, mogoče bom omenila na  praznovanju očetovega rd, ki ga ima konec dec.

(odgovor članu African queen)
Neposredna povezava do sporočila: 2199
12.9.2008 11:38:26   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: uršika***

Ulla in Ronja- vidve sta potem dojili dolgo- oz. še vedno dojita?
Če sem prav razumela- več kot dojiš, več mleka imaš. Je tako? In če malček ne spije vsega, si ga iztisneš, da nastane novo. Je tako prav? in vedno ko hoče pit mu daš zizo, čeprav ni taprava ura?
Jaz upam, da mi bo uspelo dojiti do 1 letauser posted image  
Bomo videli, če bo našuser posted image aliuser posted image  ubogal. Zdaj me čisto nič ne ubogauser posted image . Sem mu posebej naročila, naj se na uz postavi tako, da bomo videli kdo je- on pa ničuser posted image

na uro absolutno ne, to je najslabše za proizvodnjo mleka pa idealno za mastitis fasat. tukaj gre za sistem povpraševanje-ponudba. prve tri, štiri dni po porodu mleka sploh ni. to je prvo, kar je treba vedet in to je čisto normalno. v prsih nastaja kolostrum ( že med nosečnostjo) in to je točno to, kar dojenček prve dni rabi. tega je zelo malo, ravno toliko, da se otrok in njegov prebavni sistem privadi na novo funkcijo. zato je pomembno da tud prve dni otroka čimveč pristavljaš, pa še mleko se bolj tvori. in s tem dobi tudi zaščitna telesa, zato mu pravijo tud "prvo cepljenje"user posted image in najslabše kar lahko narediš otroku, je da mu že prvi dan daš flašo mleka, ker kao nimaš mleka. ker je to šok za njegov organizem, ful mu obremeniš prebavila. in zato tudi teža pada prve dni, ker sesa pač samo ta kolostrum, ni pa to nič hudega. nekje tretji, četrti dan pa pride do navala mleka. prsi so čisto trde, napete, je prov moteče. samo bohnedaj stiskat. samo pristavljat, pristavljat in pristavljat. če res preveč tišči, je najbolj it pod topel tuš, pa samo steče, kar je viška. tako intezivno se mleko tvori nekje prvi mesec, mesec in pol. prsi so vedno trde, ker je mleka u bistvu preveč. ker tvoj organizem še ne ve, kako veliko mleka je treba tvorit, koliko dejansko se ga bo porabilo. in tvori višek, da bo otrok sigurno sit. po tem času pa otrok že razvije en svoj ritem in količino in ponudba se uskladi z povpraševanjem. prsi postanejo mehke, zgledajo prazne, vendar niti slučajno niso. ogromno žensk zmotno misli, da jim je pa zdej mleka zmanjkalo, samo ni res, mleka je ravno prav. zato pa nejvečkrat slišimo ravno to - dojila sem en mesec, ali dva, pol mi je pa zmanjkalo mleka. narobe. in začnejo dodajat, vedno manj dojit in mleka je res vedno manj. žal. tko da mehke prsi so samo znak, da se je vse uskladilo. so potem še seveda poskoki v rasti, pa 5mesecev star otrok valjda rabi več kot 1 mesec star, tko da kak dan dejansko je premalo mleka. samo se pa otrok več doji takrat in joške hitro poštudirajo, da bo treba delat več. zmotno je tudi prestavljati podoj na kasnejšo uro, zato da se več nabralo. s tem samo sporočaš, da se ne rabi več toliko. in je vedno manj.

tudi to, če otrok ne spije vsega, pa si iztisneš, da nastaja novo, ni potrebno. ker na začetkou je mleka itak preveč. in ni treba da se ga še več tvori. kasneje se pa to samo uravnava, če seveda pristavljaš na otrokovo pobudo. lahko pa si ga načrpaš in hraniš v zamrzovalniku, če bi slučajno kdaj mogla kam it, da lahko kdo drug nahrani otroka. samo Ula ni hotla po flaši pit, tko da iz tega ni blo ničuser posted image aja, pa bohnedaj se orientirat po tem, koliko mleka načrpaš. jaz si ga nisem mogla načrpat nič praktično. čez celi dan mi je mogoče uspelo spravit skupaj 1,5 dcl, pa še to samo če sem črpala takrat, ko so ble joške res nabite in je tko samo teklo. ni in ni šlo. pa je mlako vseeno bilo, sej sem 6mesecev izključno dojila. nič ni dobila po flaši. tud čaja al pa vode ne. tko da črpanje ni merilo, ker to je treba osvojit. je treba znat. pa še tko otrok čisto drugačle posesa mleko ven. jaz sem se to naučila pol, k sem že dajala ostalo hrano in je mela alergoijo na kravje mleko in sem si črpala in ji vse na mojem mleku pripravljala. samo je trajalo, preden sem jaz to osvojila. tako da če bi črpanju gledala, bi lahko bila prepričana, da nimam mlekauser posted image pa še zdej dojim...

in še to, otrok ne joka samo zato ker je lačen, prej bo jokal zaradi miljon drugih stvari. takoj pa slišiš, da joka ker nimaš dovolj mleka. otrok pridobiva po več kot 1kg mesečno, plenica je vsakič polulana, pokakana do 6krat dnevno, koža je lepa, napeta, ampak ker bohvezakaj,( ker ga mogoče zvija, mu je vroče, hladno, je osamljen...), res je lahko miljon stvari, ampak ne, joka,ker jaz nimam mleka??? aha...

mater sem se razpisalauser posted image preskočte, razen če vas res zanima...

Neposredna povezava do sporočila: 2200
Stran:   <<   < Prejšnja stran  86 87 [88] 89 90   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  86 87 [88] 89 90   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kateri so prvi znaki začetka poroda?
Ko se bliža dan poroda, je vse več znamenj, ki nakazujejo na to, da se bo porod začel. Nekatera so prava, nekatera pa ne...
11 dih jemajočih fotografij PORODA DOMA!
Porod doma pomeni absolutno prevzemanje odgovornosti, vračanje k naravi in ??izkazovanje ženske moči – te fotografije to...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?