|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  85 86 [87] 88 89   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Januarčice 2009
11.9.2008 20:50:10   
Sončni žarek
Mokka in metulj dobrodošli user posted image user posted image user posted image

Ulla- to pa poznam, ko občudujemo kamenje, pa vse liste je treba pobrat...pa rožce povohat user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Sončni žarek)
Neposredna povezava do sporočila: 2151
11.9.2008 20:51:40   
acitak
živijo....
sem  ''tanova'' pri vas punce...sem v 23 tednu...to se pravi da sem jst tud januarčica 2009...6.1. mamo rok...fantka pričakujemo...rapredelnica mi je prav pokazala spol...do zdj je vse vredu...30.9 morfologija...

LP

12.01.2009 se nama je pridružil Niko
20.12.2011 pa se nam je pridružila Mia

Neposredna povezava do sporočila: 2152
11.9.2008 20:53:07   
Anonimen
aha, jst pa 16user posted image bo pestro, a ne...

kar se pa astrologije tiče, hja, to je pa kr neki let ukvarjanja s tem za manouser posted image sem pa še vseeno daleč od kakega strokovnjaka, sploh da bi se profesionalno s tem ukvarjala, nekako nimam jajc, k so to hude in resne stvariuser posted image
si pa zlo želim nadgradit  znanje enkrat...sej pravim, k bom v penzijiuser posted image

Neposredna povezava do sporočila: 2153
11.9.2008 20:54:04   
Anonimen
acitak dobrodošla še tiuser posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 2154
11.9.2008 20:56:53   
VRTNICA84
Metulj in Acitak dobrodošli med nami in user posted image user posted image user posted image user posted image .
Zdaj pa tudi jaz opažam, da bo gužva v porodnišnicah in forumu za januar!!!
Lepo to, da nas bo čim več.

Kak naj nadomestim železo v krvi? Razen z sirupom. Prosim če mi odgovorite.

(odgovor članu acitak)
Neposredna povezava do sporočila: 2155
11.9.2008 20:59:11   
Anonimen
vrtnica rdeče meso, suhe slive, rdeča pesa, sploh sok....še kajuser posted image

(odgovor članu VRTNICA84)
  Neposredna povezava do sporočila: 2156
11.9.2008 21:02:09   
khurde
Dober večer!

Mokka, Kika, Metulj, dobrodošle!

Uršika, počivaj (pa Ronja tudi)! Itak bo pol tok letanja naokoli pa kasneje za nekom, da bi bilo kar fajn izkoristit čim več časa za počitek.

Mene je pa včeraj ful trebuh bolel, samo se mi zdi, da zaradi prehrane ... jao ... so mi zjutraj zapasali piškoti, ki jih je moj pustil na mizi (čeprav mu vedno rečem, naj jih skrije pred mano ali pa vsaj nekam pospravi), potem mi je pa čez piškote zapasal čips, in to z neko mojo verzijo tatarske. In se mi zdi, da sem si tako fajn zapacala želodec, kot še nikoli, čeprav sem že jedla vse žive kombinacije, samo očitno mi pa med nosečnostjo ne pašejo. In danes ne morem videti ne piškotov in ne čipsa. user posted image

Sem naredila tisti pisni del izpita, drugi teden imam še ustno.

V ponedeljek imam UZ, pa čakam, da mi pove, če je ok, da začnem migati. Upam, da je, drugače se bom pridružila klubu počivajočih. user posted image

Vrtnica, jaz to lahko povem edino za bolj rastlinske vire železa. Eno je sirup, ki se mu reče Endovital, in ga imajo v lekarnah. Je iz rdeče pese, samo je drag, okoli 11 evrov steklenička 250 ml, jaz sem ga kupila enkrat na začetku, potem pa sem raje investirala v sokovnik, ker sem ga itak mislila kupiti, in si sedaj - ene trikrat tedensko - delam sok iz rdeče pese.
Potem je pa še kup drugih živil, ki so bolj "železna":
- listnata zelena zelenjava,
- brokoli,
- stročnice (leča, fižol, čičerika...),
- suho sadje (marelice, slive, rozine, fige),
- pistacije,
- semena (sezam, sončnice) - obstaja sezamova pasta tahini in ni tako draga (kozarček v Mercatorju okoli 3-4 evre, samo je za dolgo časa),
- orehi, mandeljni,
- ovseni kosmiči,
- polnozrnat kruh...

Samo je dobro, da če ješ rastlinsko živilo, bogato z železom, da zraven dodaš še nekaj, kar ima vitamin C, ker pospešuje absorbcijo (limonin sok, ohrovt, paprika, brokoli...). In da sočasno ne ješ mlečnih izdelkov, ker naj bi pa zavirali absorbcijo oz. potem je treba za enak efekt pojesti več živila. Samo to je za rastlinske vire, drugače imaš tega veliko po internetu.

Ulla, men je to opazovanje kamenčkov, žuželk, rožic tok dobr gledat pri kakih tamalih, ker se ful osredotočijo na to svojo "aktivnost".

Drugače pa vam priporočam eno knjigo, ki jo sedaj berem:
Ksenija Šoster Olmer: Dojenje in materinstvo iz srca.
Ful je napisanega kako začeti z dojenjem, kako premagati težave, če ne gre, koliko je psiha pomembna pri tem itd. Pa potem tudi o življenju z otrokom, npr. ali pustiti otroka ponoči jokati ali ne (da ne bo razvajen...), ali ga vzeti za vsako stvar v naročje ali ne ipd.
Mi je všeč knjiga, ker je malo drugačna, npr. avtorica ful zagovarja dojenje vsaj do enega leta, od nekje pol leta naprej (lahko več ali manj, odvisno od posameznega otroka) pa kombinirano z ostalo hrano. Potem je tudi mnenja, da se ne sme otroka nikoli pustiti jokati in da zato ne bo nič razvajen, bo pa vedel, da se lahko zanese na vas. In to ful dobro primerja s tem, da je puščanje otroka jokati, da se bo naučil spati celo noč tako, kot da bi odrasla oseba imela nočne more, pa bi ji partner rekel, naj se ne stiska k njemu, da se potolaži, ker se bo razvadila.
Ful poudarja individualnost malih bitij, na način, da je to lahko dobro za enega, za drugega pa ne in da je treba poslušati svoje občutke kako delati z otrokom in ne mam, tašč, tet, stricev, prijateljic itd., ker oni otroka ne poznajo kot starši (predvsem mama, še posebno na začetku). In da, čeprav mislijo dobro, ni nujno, da se obnese še kje drugje, če se je pri njih. In da je prej izjema kot pravilo, da se iste metode obnesejo pri vseh otrocih v isti družini, ker so si pač različni že od rojstva in ne postanejo različni zaradi vzgoje (ful pove iz izkušenj, ker ima tri hčere, pa še mnenja drugih so dodana).
V glavnem, njen point je, da je treba poslušati lastno srce pri vzgoji in dojenju lastnega otroka in ne drugih (več ali manj) dobronamernih mnenj.

Neposredna povezava do sporočila: 2157
11.9.2008 21:04:36   
khurde
Acitak, dobrodošla tudi ti! Sem toliko časa pacala prejšnji post, da sem padla iz strani 85 na 86. user posted image  No, vsaj vidimo, da smo aktivne. user posted image

(odgovor članu khurde)
Neposredna povezava do sporočila: 2158
11.9.2008 21:08:02   
VRTNICA84
Ulla 80 in Khundre hvala za odgovore. Čisto sem pozabla na rdečo peso, da vesbuje železo.

(odgovor članu khurde)
Neposredna povezava do sporočila: 2159
11.9.2008 21:09:02   
Sončni žarek
IZVIRNO SPOROČILO: ulla80

Kdaj pa je Ulla rojena? Jaz pa sem mislila, da boš imela več razlike......

Glede pestrosti-če starši z dvojčki zmorejo bomo me tudi user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2160
11.9.2008 21:09:50   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: khurde

Drugače pa vam priporočam eno knjigo, ki jo sedaj berem:
Ksenija Šoster Olmer: Dojenje in materinstvo iz srca.
Ful je napisanega kako začeti z dojenjem, kako premagati težave, če ne gre, koliko je psiha pomembna pri tem itd. Pa potem tudi o življenju z otrokom, npr. ali pustiti otroka ponoči jokati ali ne (da ne bo razvajen...), ali ga vzeti za vsako stvar v naročje ali ne ipd.
Mi je všeč knjiga, ker je malo drugačna, npr. avtorica ful zagovarja dojenje vsaj do enega leta, od nekje pol leta naprej (lahko več ali manj, odvisno od posameznega otroka) pa kombinirano z ostalo hrano. Potem je tudi mnenja, da se ne sme otroka nikoli pustiti jokati in da zato ne bo nič razvajen, bo pa vedel, da se lahko zanese na vas. In to ful dobro primerja s tem, da je puščanje otroka jokati, da se bo naučil spati celo noč tako, kot da bi odrasla oseba imela nočne more, pa bi ji partner rekel, naj se ne stiska k njemu, da se potolaži, ker se bo razvadila.
Ful poudarja individualnost malih bitij, na način, da je to lahko dobro za enega, za drugega pa ne in da je treba poslušati svoje občutke kako delati z otrokom in ne mam, tašč, tet, stricev, prijateljic itd., ker oni otroka ne poznajo kot starši (predvsem mama, še posebno na začetku). In da, čeprav mislijo dobro, ni nujno, da se obnese še kje drugje, če se je pri njih. In da je prej izjema kot pravilo, da se iste metode obnesejo pri vseh otrocih v isti družini, ker so si pač različni že od rojstva in ne postanejo različni zaradi vzgoje (ful pove iz izkušenj, ker ima tri hčere, pa še mnenja drugih so dodana).
V glavnem, njen point je, da je treba poslušati lastno srce pri vzgoji in dojenju lastnega otroka in ne drugih (več ali manj) dobronamernih mnenj.

user posted image user posted image user posted image krasna knjiga + na MON-u na forumu dojenje so krasne punce, na ktere se splača obrnt, mogoče vzet v porodnišnico številko od katere, ker nikoli ne veš.

jaz Ule nisem nikoli pustila jokati, nisem komplicirala in oteževala situacij, pa čeprov sem iz vseh koncev poslušala kolk bo razvajena in samo po rokah in takšno. pa seveda ni res, čisto nič ni razvajena in scrkljana, seveda je navezana name, kar pa je pač normalno, sej otrok postopoma pol stopa v svet in se ta vez prekinja, kar je pač treba pustit. zato tud zdej ne forsiram da bi se nehala dojit, ji pač probam preusmerit pozornost, če pa ne gre, pač dobi joškouser posted image sej tu ne gre za to, da otrok potruca svoje, se mi zdi da tak mali otrok niti ne razume, zakaj zdaj kar naenkrat ne, če pa je prej blo. u glavnem, res je to da je treba poslušat sebe. res poslušat. in nič dvomit, sploh pri dojenju je to zlo pomembno.

(odgovor članu khurde)
  Neposredna povezava do sporočila: 2161
11.9.2008 21:10:46   
Sončni žarek
Vrtnica- sem šla sedaj iska ten članek na temo slabokrvnost, pa so ti punce že odgovorile, zako da se ne bom ponavljala.

Kok pa imaš hemoglobin? Jaz 117- sam jaz zaenkrat ne smem nič sadja in zelenjave.....

Neposredna povezava do sporočila: 2162
11.9.2008 21:12:15   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Sončni žarek

Glede pestrosti-če starši z dvojčki zmorejo bomo me tudi user posted image user posted image user posted image

17.7.07user posted image vosu babji, se vid da mi je v drugem razredu umrla učiteljica za matematikouser posted image si prov mislila, 18 bouser posted image

Neposredna povezava do sporočila: 2163
11.9.2008 21:13:32   
VRTNICA84
Mi pa smo zbrali takšno posteljico. Oglejte si jo na spodnjem naslovu. Kakšna se vam zdi?
http:// www.lip-poljčane.si/index.php?lang=si&page=proizvod&categorie=1

Neposredna povezava do sporočila: 2164
11.9.2008 21:15:20   
Sončni žarek
IZVIRNO SPOROČILO: VRTNICA84

Mi pa smo zbrali takšno posteljico. Oglejte si jo na spodnjem naslovu. Kakšna se vam zdi?
http:// www.lip-poljčane.si/index.php?lang=si&page=proizvod&categorie=1

Meni ne odpre user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 2165
11.9.2008 21:15:43   
VRTNICA84
Nekaj mi ni najbolje ratalo. Reče se ji Amanda.

Neposredna povezava do sporočila: 2166
11.9.2008 21:17:30   
Sončni žarek

17.7.07user posted image vosu babji, se vid da mi je v drugem razredu umrla učiteljica za matematikouser posted image si prov mislila, 18 bouser posted image

Pol sem si pa  prav zapomnila, da je julijka- kakšen lep datum......Jaz sem si ful želela, da bi se Eva rodila julija (bi potem vsi imeli RD julija- jaz 1. moj 17....) pa se ni izšlo-je še kar zamujala, ke rji je bilo tako lepo v bušiju user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2167
11.9.2008 21:18:46   
Anonimen
jst sem navijala, da bi blo 7.7.07, pa se mala ni strinjalauser posted image

Neposredna povezava do sporočila: 2168
11.9.2008 21:19:03   
Sončni žarek
IZVIRNO SPOROČILO: VRTNICA84

Nekaj mi ni najbolje ratalo. Reče se ji Amanda.

Sem prepričana, da je lepa. Mi imamo tudi od lipa.....Sedaj pa ne bomo nič kupovali, ker dobi novo sobo Eva..........

Neposredna povezava do sporočila: 2169
11.9.2008 21:21:06   
Anonimen
js posteljco mam sposojeno, zdej še eno bom pa tud dobila, tko ne bom nič kupovala, itak čez kakšna tri leta bo treba nabavt postje pa sobo uredit, tko da se mi zdej ne zdi smiselnouser posted image tko da jaz gledam, kako bom pol otroško sobo uredilauser posted image

Neposredna povezava do sporočila: 2170
11.9.2008 21:22:57   
Sončni žarek

jst sem navijala, da bi blo 7.7.07, pa se mala ni strinjalauser posted image

user posted image user posted image user posted image

Sem pogledala tvoje slikce- ste pa tudi imei ful las- a ste imeli kaj temenc? Mi zelo, zelo veliko, na srečo pa nam je mustela pomagala.

A Ulla že spi? Eva že panča od 20.30- pa verjetno bo potegnila tam do 7-takrat ima budilko in vedno vstane-se lahk še mal z očijem pocrklja preden gre v službo user posted image

< Sporočilo je popravil Sončni žarek -- 11.9.2008 21:24:07 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2171
11.9.2008 21:29:55   
Anonimen

Sem pogledala tvoje slikce- ste pa tudi imei ful las- a ste imeli kaj temenc? Mi zelo, zelo veliko, na srečo pa nam je mustela pomagala.

A Ulla že spi? Eva že panča od 20.30- pa verjetno bo potegnila tam do 7-takrat ima budilko in vedno vstane-se lahk še mal z očijem pocrklja preden gre v službo user posted image

ja, prava čupavka jeuser posted image temenc ni blo velik, res malenkost, k sreči...

spat kre me pol sedmo in pol osmo, ko se zbudi tam okoli dveh, jo pa k seb vzamemuser posted image to je zdej tko, še ni dolgo nazaj, ko se je zbujala kar naprej, zdej se bo pa počasi uredilo zgledauser posted image

Neposredna povezava do sporočila: 2172
11.9.2008 21:32:22   
Sončni žarek
Približuje se moja ura za spanje............ Tako da odhajam spat.......

Mirno noč user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2173
11.9.2008 22:37:49   
KIKA1984
živjo ronja najprej hvala lepa za te tople besede in za podpiranje,v bistvu mene tare to da sem 3leta nazaj dobila napad panike(hitro bitje srca,potne roke,panika,in zmešnjava v lifu)uglavnem sm se zdravla pri homeopatu,ampak stanje se je je izbolšalo no sedaj pa ne jem več homeopatskih zdravil in se mi samo zdi da se stanje slabša,bom se spet zdravla to je pač zato(težko otroštvo,smrt očeta in še in še),nič ne škoduje ne meni ne otroku ker je to narejeno na bazi naravnih zelišč....več o tem jutri če mi bo ratalo kaj prej pridit sem gor namreč delam v lokalu in nikol ne vem kdaj bom končala....in res še enkrat hvalauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 2174
12.9.2008 8:05:27   
sonček33
Mokka, Metulj, Acitak  - dobrodošle - tu pri nas ni kakšnih posebnih pravil, le velikokrat morate priti "mimo", ker drugače je preveč branja za nazaj:)

Khurde - super za izpit

Urška in Ronja - počivajta

...svet je poln lepih rožic tete Pehte...

Neposredna povezava do sporočila: 2175
Stran:   <<   < Prejšnja stran  85 86 [87] 88 89   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  85 86 [87] 88 89   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?