|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  84 85 [86] 87 88   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Januarčice 2009
11.9.2008 9:14:00   
ronja
kika, dobrodošla! Kar vprašaj, kar te zanima, pa tudi net ni neka hudo zapletena zadeva - za take nameneuser posted image - kadar rabiš kako preverjeno informacijo, kjer lahko vir citiraš, je pa druga pesem...
PDP = predvideni datum poroda,
morfologija je pregled, ki ga imaš enkrat od 19 do 24 tedna, to je 2. UZ, ki ti ga naredi tvoja g. in kjer pogleda, kako izgledajo vsi glavni organi (pogleda, če ima srček 4 prekate, če dela sečni mehur (tako vidi, če dela vsaj ena ledvička - to je dovolj, da človek živi), če se lepo vidi hrbtenica, rebra, trebušna prepona, jetra,...)

Če te še kaj zanim,a kar vprašaj! Nič bat, stvar (nosečnost in porod) ni tako zapletena - sploh ker itak nimaš izbireuser posted image . Jaz sem po navadi tu dopoldne, ampak ti bomo vse z veseljem odgovorile, kadarkoli boš vprašala.

Glede poporodne depresije se lahko precej pripraviš, če veš, da si nagnjena k temu. V porodnišnici LJ. imajo eno zelo fajn psihologinjo, ki je specializirana za ginekološki oddelek: torej za nosečke, ženske, ki bi rade zanosile, pa ne morejo in za mlade mamice s problemi. Je res ful prijazna in te bo sigurno vzela na pogovor, pa se potem lahko nanjo obrneš še po porodu. Jaz sem jo videla samo na predavanju na MŠ, samo je res tak topel človek. Potem je pa še ena psihologinja, ki se ukvarja prav in samo s temi poporodnimi depresijami, smo jo imeli na predavanjih, ko sem delala izpit za vaditelja dojenčkov, lahko izbrskam ime, če te zanima.
Sicer je pa v glavnem s temi stvarmi tako, da je vse v glaviuser posted image , mal heca, malo pa res. Povej, kar te tare, ali lubiju,prijateljici, ali sem nam, nima veze, samo da ne potlačuješ stvari v sebi, ker se nagrmadijo in potem izbruhnejo kot bolezen...
Če si nesigurna, ker si mlada (sklepam po tvojem niku - računam, da si stara 24 let, mam prav?), si poglej par tem na družini in partnerskih odnosih, tam je ena tema prav mladi starši- boš videla, da nisi edina...
Če te skrbijo finance, probaj med user posted image kaj delat prek šs, da si nabereta malo rezerve za kasneje, ko ne boš mogla toliko delat.
Če te starši ne podpirajo, potem si naredi eno obrambo okoli sebe, da te to ne bo preveč prizadelo - vsi moramo odrast in pod to se šteje tudi to, da nam mnenje naših staršev ni več sveto.
Napiši si ljudi, ki te podpirajo, da boš videla črno na belem, da nisi sama.

Skratka: poporodna depresija se ne zgodi kar tako sama od sebe brez razloga - vedno je razlog! POporodna otožnost, ki nastopi 3. dan po porodu, ko je znaten padec hormonov, je sicer res zelo pogosta (baje pri 80% vseh mladih mamic), ampak to izzveni v nekaj dneh in vse kar mamica takrat rabi, je objem ljubega user posted image , pa je vse ok, to ni prava depresija, ni klinična bolezen. Jaz je nisem imela, niti otožnosti niti depresije, tak da teh izkušenj nimam, vem pa precej teorije, ker smo se pač to učiliuser posted image
POtem imaš pa še dve obliki: lažjo poporodno depresijo, ki se pojavi v 20-30% mladih mamic, ima pa vedno razlog - recimo, da se ne počuti kos svoji nalogi, da se ustraši, da ne bo zmogla, da ji nihče ne pomaga, da se spreta s fantom, ima take ali drugačne probleme, skratka - navadno pa ni bila pripravljena na materinstvo. V nekaj % pa pride do klinične depresije, ko je potrebna lahko tudi instutionalizacija in zdravljenje z antidepresivi,... ker je lahko taka ženska nevarna sebi ali otroku. Ampak to so res skrajni primeri, to se ne pojavlja prav pogosto.

Mislim, da je najbolj pomembno to, da si ne predstavljaš materinstva samo kot nekaj rožnatega in super prijetnega. Bolj kot si pripravljena na resničnost, lažje ti je. Jaz sem bila prepričana, da bo grozno, zato sem se imela super, ker sem pričakovala precej hujše napore... Pa moja mala ni nič spala, recimo. Pa da veš, ad se ti bo življenje spremenilo in se ne trudiš ves čas biti to, kar si bila prej - otrok pač prinese spremembe, ene so dobre, druge pa nezaželene, ampak spadajo zraven. To je dobro, da se že prej zavedaš. To ti pišem, ker se mi zdi, da s "saj bo vse ok" nič ne rešiš, ker ko prideš do problema, si čisto nepripravljena nanj, če te nihče ne opozori. Zato se mi zdi zelo dobro, da razmišljaš o tem, da se ti poporodna depresija lahko zgodi in kaj narediti, da se ti ne bi.
Največkrat in najhujše depresije dobijo namreč mamice, ki se prej niso tega nikoli vprašale, ki so bile prepričane, kako bo vse super in oh in sploh... Ki so imele veliko različnih stresov na kupu: recimo da se v istem letu poročiš, preseliš, dobiš otroka, mogoče še končaš šolo ali pa jo pustiš... To je veliko za kratek čas in tvoja psiha težko prenese, če ni pripravljena. Zato ni nič narobe, če razmišljaš o tem - to ni pesimizem!
Nekatere mamice ubija rutina (mene ni, ker se mi ni zdelo tako rutinsko, veliko sva bili lahko zunaj, kmalu sem začela športat, počela še druge stvari...) in pa dejstvo, da se ti prioritete zamajejo: nimaš časa ne jest ne spat in tako v bistvu niti osnovnih potreb nimaš pokritih, kje so šele vse tiste višje (realizacija svojih idej ipd...), vsi te gledajo kot mamico - to je nekaterim zelo grozno, so pa mame dostikrat same krive, ker se ne znajo več o ničemer drugem pogovarjat,... Ma, tega je za par strani napisat;) POvej, če te še kaj zanima, malo opiši svojo situacijo, če nočeš javno, lahko tudi na ZS, pa ti bomo probale pomagat, da se ti to ne zgodi, okidoki?

ulla, hvala bom probala naslednjič - sicer si zdaj po navadi dam copy paste že prej za vsak slučaj, ker se to pač tako pogosto dogaja in ko parkrat napišeš cel roman, pa ti ga zbriše, se naučišuser posted image . Mam pa tudi jaz mozillo, she's simply the bestuser posted image .

Hehe, seveda tudi midva nisva puščala Ronje same v stajci - saj je ne bi mogla, ker nimam kam it, hehe. Samo ona je ni marala pa pika. Od zunaj je probavala dosešt igrače, ki so bile not, če si jo dal pa not, pa jok. Pa je nisva silila - če noče, pač noče.

Meni ni bilo problem bit v porodnišnici 8 dni; ko sem dobila malo iz intenzivne v ned. ob 12h (rodila v pet. ob 8h), sem bila srečna, ko je dojenje steklo (čeprav zelo boleče), pa sem bila sploh v user posted image . Čeprav je bil lubi na službenem seminarju v Splitu, recimo. Vse je stvar perspektiveuser posted image . Me smo bile 3 ali 4 v sobi za 3, ena je imela ogromno obiskov, ampak mene ljudje, ki mi niso blizu težko spravijo ob živce. Od vsakega se lahko kaj naučiš.

(odgovor članu KIKA1984)
Neposredna povezava do sporočila: 2126
11.9.2008 9:19:57   
ronja
uršika, ne ga srat! POčivaj! Verjemi, vsakič, ko pretiravam, je narobe! Vem, da je ful hudo, jaz sem tudi žverca drugače, ampak za user posted image se pač splača potrudit. Vem, da me nič drugega ne bi ustavilo, tudi zlomljena noga me ni, sem šla povsod z berglami... Ampak tole je pa nekaj drgega, tu sva odgovorni za najina otročka! Se bova spodbujali med sabo, pa ne bova preveč reskirali, ok?
Lahko da je tvoj user posted image malo mlajši, da je zato manjši. Meni je Ronja začela zaostajat v rasti po tistih pljučnicah,... pa se je potem lepo popravila, ko sem bila doma in malo bolj na izi. Pa zatečene noge so tudi pogoste, tak da bo vse ok, samo vseeno počivaj!

(odgovor članu uršika***)
Neposredna povezava do sporočila: 2127
   [Brisano sporočilo]
11.9.2008 10:03:01   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu ronja)
  Neposredna povezava do sporočila: 2128
   [Brisano sporočilo]
11.9.2008 10:10:27   
Brisani uporabnik

(odgovor članu sasa78)
  Neposredna povezava do sporočila: 2129
11.9.2008 12:38:46   
uršika***
Hvala za spodbudne besede Ronja in ostale. Saj vem, da moram mirovat in za mojo bebico bom to seveda naredila. Sem bila pa zdajle pri sosedi- (na sedežni, z nogami gor, v udobnem položajuuser posted image ), ker mi je bilo blazno dolgčas. Moj lubi dela, sem pa sama doma z enim lenim činčilčkom, ki non stop spiuser posted image user posted image  in se zbudi samo kadar je lačen in potem me pride malo pogledat v dnevno ali pa za računalnikuser posted image , mi pregrizne kakšen kabel in seveda nazaj veselo spat. Jaz si pa potem belim glavo, zakaj hudiča mi ne dela internetuser posted image .

Niia: to zmrdovanje mojega gin. je bilo mišljeno kot zaskrbljeno zmrdovanje- je zelo vredu ginekolog in se zelo zavzame za vsako nosečko.

Sem se pa sedaj že malo potolažila, berem knjige o nosečnosti, ki sem si jih ravno pred nekaj dnevi izposodila v knjižnici, pa volno moram še dobit, da bom našemu malčku seštrikala eno lepo mehko odejico, pa šal- ker kaj več pa ne znam- meni gre samo ravno levo pa desno, kar je bolj zakompliciranega se ne upam niti pozkusitiuser posted image user posted image

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 2130
11.9.2008 12:43:44   
uršika***

Bo punčka ali fantekRazprave o izbiri spola svojih potomcev so v svetu vse bolj vroče. Ljudje posegajo po starodavnih vražah, po najsodobnejših metodah, vse le zato, da bi imeli naslednika pravega spola. Ne bomo se spuščali v moralno ocenjevanje tovrstnih postopkov. Raje vam predstavimo enega izmed starodavnih načinov, s katerim se lahko brez večje škode pozabavate.

Karta, ki je pred vami, menda izhaja iz cesarskih soban prepovedanega mesta iz časov kitajske dinastije Ching. Znanstveniki naj bi jo našli v kraljevi grobnici in original naj bi bil shranjen v Pekingu. In nekateri trdijo, da je kar 99% točna. Preverite sami.

Karta temelji na domnevi, da je spol otroka odvisen od materine starosti v času zanositve in meseca zanositve.

user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 2131
11.9.2008 12:46:35   
ronja
uršika, ti si zvedela na tem pregledu, kaj je ta tvoj mali pajacek: user posted image ali user posted image ?

PS: tale kit. razpredelnica pa je meni delala obakrat - obakrat mi napove user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 2132
11.9.2008 12:53:26   
snikolina
Danes pa je pusto tukaj gor, kje ste vse??? Na seznamu nas je 60, pa nikjer nobene user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Meni napove punčko. No, bomo v soboto videli, če drži.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 2133
11.9.2008 12:53:48   
Detece
Za mene drži, res bom imela fanteka kot pravi tabelauser posted image user posted image .

Neposredna povezava do sporočila: 2134
11.9.2008 13:47:19   
sonček33
Ojla pupe!
Midva greva danes po voz v Domžale.
 Ronja, a si ti rekal, da se splača iti v Tosamo? V Pikapolonici imajo zdaj eno klubsko ceno terta plenic poslikanih po 2 €, a je to ugodno?

...svet je poln lepih rožic tete Pehte...

(odgovor članu Detece)
Neposredna povezava do sporočila: 2135
11.9.2008 14:13:50   
Sončni žarek
IZVIRNO SPOROČILO: sonček33
Ojla pupe!
Midva greva danes po voz v Domžale.
Ronja, a si ti rekal, da se splača iti v Tosamo? V Pikapolonici imajo zdaj eno klubsko ceno terta plenic poslikanih po 2 €, a je to ugodno?

Zadnjič so imeli v hoferju 10potiskanih plenic za 10€......... V Kiku pa so 3 za 3€-sam je ena potiskana, ena barvna (roza, modra, rumena, orančna,zelena), in tretja bela......

(odgovor članu sonček33)
Neposredna povezava do sporočila: 2136
11.9.2008 14:17:01   
ronja
sonček, , ja, jaz sem priporočala Tosamo. Če že greš v Domžale, se res splača it pogledat, so lepe in kvalitetne stvari pa dokaj poceni, če primerjaš s kakim BC. Pa še vse dobiš na enem mestu: vložke, plenice, oblekce... Nepotiskane plenice so bile v tosami malo manj kot 10E zavoj, torej manj kot 1 E plenica.

(odgovor članu sonček33)
Neposredna povezava do sporočila: 2137
11.9.2008 14:23:31   
Sončni žarek
Ojla!

Tale tabela -zame ne drži user posted image  Tudi za prvič ne user posted image user posted image user posted image

Uršika- ti se potolaži user posted image user posted image user posted image  Meni so v prvi nosečnosti zmeraj govorili, da Eva zaostaja 14dni v velikosti-glede na tedne nosečnosti. Pa se je rodila 51cm in 3090g težka......... Glede počivanja- ti verjamem, da je težko kar naenkrat, ampak mamice potrpimo vse za naše dojenčke. Drži se, saj bo kmalu mimouser posted image

Kaj imate danes za kosilo? Mi govejo juho, slivove cmoke in jabočni kompot....

(odgovor članu Sončni žarek)
Neposredna povezava do sporočila: 2138
   [Brisano sporočilo]
11.9.2008 14:25:30   
Brisani uporabnik

(odgovor članu sonček33)
  Neposredna povezava do sporočila: 2139
11.9.2008 14:45:38   
Sončni žarek
IZVIRNO SPOROČILO: niia
V porodnišnici pa kar imajo gužvo. Ja in brala sem, da obiski drugih sorodnikov niso dovoljeni, razen za moža, otroke. To se  mi zdi fino, ker ne bi rada imela celo skupino na obisku v porodni sobi.
V torek ko sem imela CR je moj povedal, da itak naj nihče ne hodi na obisk-ker nisem vedla zase. Druge dneve pa je prihajal samo on in enkrat moji starši ter enkrat njegovi. Sva vsem že prej tako omenila, da so obiski v porodnišnici za najožje člane družine (ne pa za tete, pa strice, pa setrične....) Sicer pa enim odgovarja ful obiskov, enim pa ne. Glede nato, da smo januarke, pa so ponavadi še obiski bolj omejeni-zaradi viroz, prehladov- no vsaj pri nas v MS.

Ti nastavki za bradavice me begajo. Če imaš razpokane...katere kupiti. Ali te user posted image    Jaz sem imela te sabo v porodnišnico za vsak slučaj ( mi je prijateljica priporočala)-ker ne stanejo veliko , pa jih nisem rabila.

če ste imele oz. boste imele prsno črpalko v porodnišnici in katero?
V porodnišnico nisem imela črpalke. Sem jo imela doma sposojeno za vsak slučaj od chiccota-sam ko sem jo pa rabila pa mi ni bila vredu in je moj kupil ročno aventovo-meni je bila zakon, ker se Eva ni dojila zaradi poškodbe in sem si mleko črpala 7mesecev-sem pa pridelala tudi kakšen žuljuser posted image user posted image  Meni je aventova vredna svojega denarja.

Sončni žarek, včeraj smo imeli v pečici gratinirane bučke, polnjene z piščančkom in kus kus kot prilogo. Danes pa sploh ne vem kaj bi kuhala.
A lahko recept.....njami bučke-sicer jih še ne smem, upam pa, da bo kmalu bolje.....

Neposredna povezava do sporočila: 2140
11.9.2008 15:35:39   
VRTNICA84
Oj!

Danes se vam še nisem pridružla, ker sem bila pri zdravniku. Pa je vse ok.
Kako kaj? Kaj počnete lepega?

Meni ta tabela napoveduje fantka.  Pa vsi okoli mi govorijo, da bo fantek. Zdaj pa sem že malo firbčna kaj bo? Upam, da se bo na morfologiji pokaazalo.

Neposredna povezava do sporočila: 2141
   [Brisano sporočilo]
11.9.2008 15:49:25   
Brisani uporabnik

(odgovor članu VRTNICA84)
  Neposredna povezava do sporočila: 2142
11.9.2008 15:59:21   
uršika***
IZVIRNO SPOROČILO: VRTNICA84

Oj!

Danes se vam še nisem pridružla, ker sem bila pri zdravniku. Pa je vse ok.
Kako kaj? Kaj počnete lepega?

Meni ta tabela napoveduje fantka.  Pa vsi okoli mi govorijo, da bo fantek. Zdaj pa sem že malo firbčna kaj bo? Upam, da se bo na morfologiji pokaazalo.

Lepo da je vse ok Vrtnicauser posted image user posted image .

Tudi meni še ni mogel točno povedati. Meni tudi vsi napovedujejo fantka- tudi tale razpredelnica. Upam, da 30.9. vidim ali je resuser posted image .

Sem pa včeraj od šoka pozabila vprašati G kdaj se mi začne MŠ in ali lahko grem na sprehode, pa še nekaj sem hotela vprašati in sem potem čisto pozabila, ker me ni nič drugega več zanimalo.
Sedaj se pa vlećem od TV-ja do računalnika, pa mali me brcauser posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 2143
11.9.2008 16:45:42   
VRTNICA84
uršika*** po moje bo vse ok. Nič ne skrbi. Danes mi je glih prijateljica povedala kak so njo strašli, da je nevem kaj vse narobe. Ker ji je na NS pokazalo 1,9 ter da bo mogla v Ljubljani rodit namesto v Mariboru. Ter, da bo zelo mali otrok. Pol pa se ji je rodil zdrav fantek, velik 53 cm in težki 4900 g. Tak, da vsega ne vzemi tak resno.

Danes se mi je zgodilo, da so me sestre pozable in so me zaprle v ordinacijo. One pa so šle na malico. Pol pa sem poklicala od sestrične fanta, da je šel povedat. Ta sestra, ko je prišla odpret je bila tak nesramna. Namesto, da bi se opravičla. Mislim to je en odnos.

Prosim če mi poveste z čim razen z sirupom lahko nadomestim železo? Ker sem slabokrvna.

Hvala za odgovor.

Neposredna povezava do sporočila: 2144
11.9.2008 18:18:50   
Mokka1
Pozdravljene januarčice, toliko, da vas pozdravim in sporočim, da sem ena izmed vas.
To je moja druga nosečnost - prvo sem uspešno prestala lansko leto, ko sem septembra povila sinčka Gala. Sedaj pa nosim punčko, PDP pa imam nekje med 7. in 13. 1.2009.

Vsem želim čimlažjo nosečnost!

Neposredna povezava do sporočila: 2145
11.9.2008 18:44:52   
VRTNICA84
Mokka1 dobrodošla med nami. Nevem mogoče je za čestitko že prepozno. Pa vendar ti čestitam. user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image !!!!!!!

(odgovor članu Mokka1)
Neposredna povezava do sporočila: 2146
   [Brisano sporočilo]
11.9.2008 20:22:35   
Brisani uporabnik

Neposredna povezava do sporočila: 2147
11.9.2008 20:31:22   
Anonimen
mokka in metuj dobrodošliuser posted image user posted image user posted image madona, bo kr gužva januarjauser posted image

midve sma danes z Ulo šle peš iz vrtca domov, je trajalo skor eno uro, pa je kolk? 150, 200metrovuser posted image user posted image čisto za vsak kamenček, list, rožo, smet se je blo treba ustavit in občudovat, prešteli sva vse mravlje in podobnouser posted image
dobr da nisem južne pustila na prižganem štedilnikuuser posted image

pa tolk mam noge zatečene donsuser posted image mi zgleda tud zdej ne bo ušlo...zgledajo kt eni stebri, pa pečejo me....jih morem malo v luft porinit...

pa kozarec piva sem si prvoščla zdejle...

Neposredna povezava do sporočila: 2148
11.9.2008 20:43:43   
Sončni žarek
IZVIRNO SPOROČILO: niia

Recept je enostaven, delala sem s 3 bučkami in dobrimi 20 dag pišč. prsi. Prsi popečeš na olju na čebuli, ki jo prej prepražiš, medtem opereš bučke, jih daš na pol in izdolbeš sredico. Bučke soliš, izdolbeno sredico nasekljaš in dodaš pečenemu piščancu, začiniš in še vmešaš surovo jajce. Izdolbene bučke naložiš v namaščen pekač, nadevaš s piščančjo maso in daš pečt. Na koncu okrasiš z rezinami sira ali naribanim sirom, ki se stopi v pečici.
MMmmmmmmmmmmmmmmm sliši se dobro. Hvala bom probala, takoj ko minejo te moje slabosti user posted image  

Potem naj črpalke še ne kupujem. Sončni žarek, zanima me kako je bilo s CR, je dolgo okrevanje?
Če kupit črpalko ali ne?! Jaz je takoj nisem (sem pa imela sposojeno za vsak slučaj), pa če je naval mleka pomaga tudi tuširanje in stiskanje mleka z roko, pa pri nas jih v porodnišnicah tudi imajo.  So pa danes trgovine itak nonstop odprte in jo lahko gre kdo mimogrede kupit. Jaz je nebi kupila, odločitev, pa je seveda tvoja.

Okrevanje po CR.......po 6h sem morala vstati iz postelje in iti na wc- joj, cel projekt se je bilo spravit iz posteljeuser posted image user posted image user posted image  to mi je bilo najhuje......Ko sem prišla domov, je bilo že veliko bolje, saj sem 1teden po CR že letala po bajti s sesalcem in krpo-tako da verjetno ni bilo tako hudo user posted image user posted image user posted image  Bolečina je bila prisotna še kar dolgo, dolgo časa- je še sedaj, ko se vreme meša........Čišča je bila pa nekje 4tedne.
Itak sem pa vse pozabila.....po moje je veliko tudi odvisno kakšen prag bolečine imaš-jaz imam zelo, zelo nizkegauser posted image . Ne morem pa primerjat naravnega poroda in CR, ker nimam te izkušnje. Je pa smešno, da sedaj pa mal cvikam, če bo slučajno naravni porod- bom vzela epiduralno.......
To je moja izkušnja.........

Neposredna povezava do sporočila: 2149
11.9.2008 20:46:29   
Sončni žarek
Ulla tebi sem še dolžna odgovor od včeraj- ja, imela bom razlike 17M......

Pa moram ti povedati, da sem ful brala tvoje poste glede horoskopa- meni je to itak španska vas- pa mi je bilo ful zanimivo kok obvladaš user posted image user posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 2150
Stran:   <<   < Prejšnja stran  84 85 [86] 87 88   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  84 85 [86] 87 88   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
11 dih jemajočih fotografij PORODA DOMA!
Porod doma pomeni absolutno prevzemanje odgovornosti, vračanje k naravi in ??izkazovanje ženske moči – te fotografije to...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?