|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  131 132 [133] 134 135   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: decembrke 2008
10.9.2008 18:22:32   
*Mateja
A je katera že kaj nakupovala preko tele spletne strani http://zaotroke.enakupi.com/
k majo res poceni stvari in me zanima kvaliteta.
LP

25.11.2008 se nama je pridružil Žan velik 49cm, težek pa 2660g.

(odgovor članu december28)
Neposredna povezava do sporočila: 3301
10.9.2008 18:27:16   
Anonimen
Oooo december28, a Bugabooja sta kupila. Moj je tut totalno navijal za ta voziček, samo ga je cena zmotila ... no mene pa tista mala kolesa pa športni del ... sam zgleda pa fenomenalno. Sam kolk je to smešno v kaj se tipi zapičijo pri vozičkih ... me gledamo, da se fino zloži, a se športni del obrača ipd. tipi se pa zagledajo v jeans ali pa v usnje na ročaju ... to se je mojemu zdelo blazno nujno user posted image .

(odgovor članu december28)
  Neposredna povezava do sporočila: 3302
10.9.2008 18:55:49   
katja_p
Ojla!

Pripenjam seznam stvari, ki sva ga včeri naredili s prijateljico, glede na njene trenutne izkušnje pri 14-dnevnem user posted image

Hipp čaj za dojenje
      Bioclin – krema za bradavice
      Vložki Vir 80
      Copati za v bolnico (najbolš kake japonke)
      Prsna črpalka
      Blazinice za dojenje
      Nosečniški modrci
      Gumice za lase
      Toaletna torbica s stvarmi za osebno higieno
      Kar bo otrok oblekel, ko bo šel iz porodnišnice – to načeloma lahko prinese očka skupaj z lupinico
      Pampers Newborn pleničke
      Vata za umivat otroka (kupi v BC)
      Krema za ritko BebiVal (lekarna)
      Trdo milo za kopanje
      Mandljevo olje za otroka
      70 % alkohol za čiščenje popka
      Glavniček in škarjice za nohte (Chicco so menda najboljše)
      Tamponi iz sterilne gaze za čiščenje popka (lekarna)
      Dude (0+ oz. 0-3 m)
      Steklenička z nastavkom 1
      Dekice za v košaro in v posteljico
      Baby-sleep (trikotnik za otrokovo spanje na boku) (trgovine s farmacevtskimi izdelki)
      Krpice
      Bombažne pleničke
      Fiziološka raztopina za nos s pumpico (lekarna)
      Palčke za čiščenje nosa
      Vlažilni robčki
      Kopalna brisača (ni nujna, lahko uporabiš tudi večjo svojo)

Nasvet:

Recept za čaj:
½ žličke kumine
½ žličke janeža
Ščepec timijana
1 žlička kmilice

- pod jogi daj deko, da bo otrok imel glavico malo dvignjeno
- mogoče pride prav koš za plenice – čisto zaradi vonja
- podloga za na jogi – če slučajno kaj pobruha, da se ne vpije v jogi
- otroka umivaj z vato, ker je nežnejša od pleničke; lahko ga tudi po glavici

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3303
10.9.2008 19:05:29   
december28
user posted image  Ha, ha, ha... ja pri nama je bilo nekako podobno!
Preden sva sla po trgovinah je imel en pozrtvovalen monogovor o tem, kako bo voziček dejansko "bolj" moje prevozno sredstvo in, da mora bit zato predvsem meni ful vsec...pa, da se bo on zato cisto izlocil pri končnem "odločanju"... itd. Bla bla bla! user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3304
10.9.2008 19:11:57   
katja_p
IZVIRNO SPOROČILO: *Mateja

A je katera že kaj nakupovala preko tele spletne strani http://zaotroke.enakupi.com/
k majo res poceni stvari in me zanima kvaliteta.
LP

Sem zdle mal pogledla in so mi zelo všeč didaktični pripomočki, predvsem didaktične odejice ... A misli to katera imet?

(odgovor članu *Mateja)
Neposredna povezava do sporočila: 3305
10.9.2008 19:36:50   
anamari
živjo zanima me če je bila katera od vas na 3D pregledu v centru septum

(odgovor članu katja_p)
Neposredna povezava do sporočila: 3306
10.9.2008 19:52:06   
Splet.Ka
Katja_p, hvala za seznam.user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Jaz bom napisala stvari s seznama, ki jih NISEM potrebovala in jih marsikatera druga tudi ne bo, zato morda ne nakupite še vsega...če boste potrebovale, vam lahko kdo "skoči" po kakšno stvar:

Hipp čaj za dojenje (pila sem navadnega bebi čaj)
Prsna črpalka (ne vem, zakaj bi jo že od začetka kdo potreboval, razen če dojenje ne steče? Sem pa slišala, da je pri najnovejših porodnicah zelo popularna.) 
Vata za umivat otroka (jaz sem v Mullerju kupila neke krpice, bombažne za 1x uporabo, so mi bile ljubše) 
Krema za ritko BebiVal (še vedno uporabljam navadno hladilno mazilo iz lekarne) 
Trdo milo za kopanje (vsaj do 3. meseca naj bi otroka umivali samo z vodo, brez mil...torej jih lahko kupite kasneje, itak v porodnišnici dobite veliko vzorčkov)
Mandljevo olje za otroka (meni je bilo ljubše olivno)
Dude (0+ oz. 0-3 m) (če se le da, otroka ne navajajte na dudo...če ne gre drugače, vam jo tudi kasneje kdo skoči iskat v lekarno)
Steklenička z nastavkom 1 (če dojenje steče, stekleničk ne rabite...če ne, vam jih dajo v porodnišnici, za doma jih bo pa že možek nabavil, kajne?)
 Baby-sleep (trikotnik za otrokovo spanje na boku) (trgovine s farmacevtskimi izdelki) (lahko zvijete brisačo in jo otroku položite ob hrbet)
 Fiziološka raztopina za nos s pumpico (lekarna) (tudi brez pumpice je ok)
 Palčke za čiščenje nosa (pri nas je uporaba palčk za nosek strogo prepovedana, odvisno od vsake patronažne posebej)

Še nekaj komentarjevuser posted image
- pod jogi daj deko, da bo otrok imel glavico malo dvignjeno (to je super, če otrok poliva)
- mogoče pride prav koš za plenice – čisto zaradi vonja (dokler ni goste hrane, se s tem ne mudi, ker drekec nima neprijetnega vonja)
- otroka umivaj z vato, ker je nežnejša od pleničke; lahko ga tudi po glavici (pri vati se lahko zgodi, da se svaljki zažrejo v gubice in povzročijo vnetje...zato mora biti res tista posebna vata za dojenčke!)

Cvetim...

(odgovor članu anamari)
Neposredna povezava do sporočila: 3307
10.9.2008 20:05:09   
katja_p
Splet.Ka, user posted image  hvala za komentarje user posted image  Js vam rečem, da bomo decembra že čist izvežbane user posted image

Že kaj novega o MooEve? user posted image

(odgovor članu Splet.Ka)
Neposredna povezava do sporočila: 3308
10.9.2008 20:31:30   
b
Zdravo
Moram se vam zahvalit za vaše predloge in mnenja. Res sem šla k zdravniku - splošnemu- na pregled vode. Ugotovil je da imam vnetje- česauser posted image pa ne vem, Dobila sem Hikoncil antibiotik eno kapsolo na 8 ur -3 dni in potem ponovi pregled vode.
Ali veste, če je jemanje teh antibiotikov lahko škodlivo za otroka? Me je zelo stra, čeparav v navodilih piše da ga lahko jemljejo nosečnice in nosečke, da niso odkrili stranskih učinkov, ki bi lahko vplivale na razvoj ploda. Ali ve katera za podoben primer.
Lepo se imejte user posted image  

(odgovor članu _sanja_*)
Neposredna povezava do sporočila: 3309
10.9.2008 21:10:08   
superpunca
hej ,pa sem nazaj tudi jaz...po novem brezposelnauser posted image ,z novico,da imamo dečka user posted image in enim kupom dolgovuser posted image .Najpomembnejše pa je,da je fantek zdravuser posted image .

b. ne boj se,če ti zdravnik v nosečnosti predpiše zdravila,so zagotovo potrebna za tvoje,posledično pa tudi za otrokovo zdravje.zagotovo ne boš dobila doze,ki bi bila večja od potrebne,ker vseeno pazijo na naše škratke.Pa na zdravjeuser posted image

(odgovor članu b)
Neposredna povezava do sporočila: 3310
10.9.2008 21:48:59   
katja_p
Superpunca, user posted image  za user posted image

(odgovor članu superpunca)
Neposredna povezava do sporočila: 3311
10.9.2008 21:51:27   
katja_p
Prsna črpalka: js sm slišala, da jo rabiš tud, če maš preveč mleka ... Sicer pa močno upam in si želim, da bom lahko dojila. Je kr lažje, pa še finančno se bolj izplača user posted image

(odgovor članu katja_p)
Neposredna povezava do sporočila: 3312
10.9.2008 21:59:44   
*nina*
hojla, kako ste kaj? vidim, da ste se danes tudi razpisale....

Sanja: kupila sva voziček peg perego pramette, zelene barve, zloži se na marelo in je kombiniran tako, da ga lahko ima od rojstva naprej.

Punce nekaj me zanima, ali še katera jamlje naprimer elevit ali kaj podobnega?

Katja p: tudi meni se zdi, da lahko črpalko rabiš tudi takrat če imaš preveč mleka, ker naj ne bi bilo dobro, da se mleko nabira v prsih zaradi joj nevem kako se že reče....nekaj na m...neko vnetje uglavnem in baje svinjsko boli.user posted image a se reče mastitis?user posted image

(odgovor članu superpunca)
Neposredna povezava do sporočila: 3313
10.9.2008 22:00:56   
medika 13
hoj ... jaz sem danes totalno izžeta, cel popoldan sva z mami hodile po trgovinah ... kupla sem si kavbojke za user posted image ... bebi pa še vedno ničuser posted image

b dobro, da si šla zdravniku, takšna vnetja znajo biti kar problematična, kar se pa antibijotikov tiče pa kar ne skrbi, danes je na tržišču veliko antibijotikov, ki jih lahko zaužije nosečka in hikoncil so celo eni blažjih ... jaz sem bila v 5 tednu nosečnosti v bolnici zaradi vnetja ledvic in mehurja, sem dobivala antibijotike v žilo, nato pa še doma jedla hikoncil ... hitro se pozdravi

katja_p naj še tebe mal zagnjavim .. ti si kupla Jane voziček a ne? Prosim povej mi katero košaro si vzela?

12.12.2008

Pravijo, da nam življenje naloži toliko kolikor zmoremo. Očitno zmorem več kot si mislim.

(odgovor članu katja_p)
Neposredna povezava do sporočila: 3314
10.9.2008 22:02:24   
Splet.Ka
Punce, količina mleka je odvisna od povpraševanja in se uskladi v nekaj dneh. Če si "odvečno" mleko črpaš, telo to razume kot toliko več povpraševanja, kot je izčrpanega mleka, in ga še naprej proizvaja toliko, torej preveč.

No, meni so tako rekli prvič, ko sem rodila v porodnišnici, ker sem ga tudi imela ogroooomno in mi je prve dni curljalo, joške sem imela kot Samantha Fox (me je ena babica hecala), ko sem po enem tednu prišla domov, pa so se stvari uredile.

Cvetim...

(odgovor članu *nina*)
Neposredna povezava do sporočila: 3315
10.9.2008 22:02:55   
medika 13
IZVIRNO SPOROČILO: *nina*

jaz sem ga žez poletje nehala ... pa razmišljam, da ga bom spet začela ... za krepitev imunskega sistema, če že drugo ne

12.12.2008

Pravijo, da nam življenje naloži toliko kolikor zmoremo. Očitno zmorem več kot si mislim.

(odgovor članu *nina*)
Neposredna povezava do sporočila: 3316
10.9.2008 22:05:40   
Splet.Ka

Ker naj ne bi bilo dobro, da se mleko nabira v prsih zaradi joj nevem kako se že reče....nekaj na m...neko vnetje uglavnem in baje svinjsko boli.user posted image a se reče mastitis?user posted image

Verjetno misliš mastitis? Najlažje ga preprečiš (že iz navade, če pa začutiš zatrdlino ali dojke postanejo rdeče ali boleče na kakem delu, pa nujno) z masažo dojk od žlez prosti izvodilom oziroma bradavici, da je "pretok". To nekajkrat na dan počneš pod toplim tušem. Takrat malo mleka tudi izteče.

Cvetim...

(odgovor članu *nina*)
Neposredna povezava do sporočila: 3317
10.9.2008 22:06:37   
Splet.Ka
IZVIRNO SPOROČILO: medika 13

jaz sem ga žez poletje nehala ... pa razmišljam, da ga bom spet začela ... za krepitev imunskega sistema, če že drugo ne

Jaz ga vzamem, ko se spomnim. Ga bom pa tudi spet začela, da si malo utrdim imunski sistem...prihaja obdobje viroz!

Cvetim...

(odgovor članu medika 13)
Neposredna povezava do sporočila: 3318
11.9.2008 7:27:46   
moonshine
Dobro jutro vsem user posted image !

Toliko ste se razpisale v tem času,ko me ni bilo,da niti slučajno nebi zmogla prebrati vsega,sem pa malo prelistala nazaj in prebrala,da že imamo prvo decembrko user posted image user posted image user posted image .Tako kot verjetno vse,upam da je z njo in mamico vse Ok.
Vidim,da se že kar pridno pripravljate na user posted image . Jaz imam od vsega pripravljeno samo posteljico in lupinico,ostalo pride pa še na vrsto.Čaka me še ogromnooo dela,ampak vsaj prijetnega user posted image .Sem pa včeraj v HM Celje gledala tak lep zimski pajacek z zaprtimi nogami in še predrag ni,vem sicer,da ga bomo uporabljali praktično samo 2-3 mesce,ampak sem se vseeno odločila,da ga grem v soboto iskat. Kaj pa ve?Ga nameravate kupit?

Glede prsne črpalke pa se moram strinjat z Splet.Ko. Moja kolegica jo je začela uporabljat od samega začetka,ker so ji to svetovali in bolj kot jo je uporabljala več mleka je imela in na koncu po 6 mesecih dojenja popolnoma izsušene dojke,kar pravi,da izgleda naravnost grozno.Mislim,da če mleko imaš,ga naše mlečne žleze tako ali tako proizvajajo toliko,kot je potrebno,da je za user posted image  dovolj.

Me pa zanima nekaj drugega ; meni je pred cca. 2 mesci prvič preskočilo v hrbtenici,ko sem dvignila nečakinjo in to boli kot satan,potem bolečina sama mine čez 3-4 dni...ampak se mi to sedaj ponavlja,naredim napačen gib in me spet vščipne user posted image .Ima katera še podobne težave user posted image

Naj bo zaenkrat dovolj filozofiranja in tarnanja user posted image ! Želim vam topel in sončen četrtek!

(odgovor članu Splet.Ka)
Neposredna povezava do sporočila: 3319
11.9.2008 7:33:52   
CIPRESA
Prsna črpalka  je bila zame zelo koristna, ker sem imela po dveh dneh vse krastaste bradavice  in ko je mali potegnil da bi priteklo mleko se je vlila kri. Tako da sem potem imela prsno črpalko ki je bila bolj blaga kot Žigetova usta in sem črpala mleko vsak dan.
Je pa pomoje čisto odvisno od posameznice, lahko si kupimo še toliko pripomočkov ko mleka enkrat ni ga enostavno ni pa če je še toliko povpraševanjauser posted image Ponudba se je v prvo pri meni zaključila po enem mesecuuser posted image

09.08.2005 - ŽIGA
04.12.2008 - ANJA

(odgovor članu Splet.Ka)
Neposredna povezava do sporočila: 3320
11.9.2008 7:49:47   
uršula83
Dobro jutro!!!
user posted image  Mal sem še zblojena.
Dons ponoč so me v nogi (OBE!!!) zagrabili krči (spet!) in je bolelo ko hudič. Ko se je situacija umirila, da sem lahko naprej spala, je bilo že skoraj jutro. In danes komaj hodim - bolijo me meča. Pozabila sem, pomanjkanje kterega vitamina je to al minerala? Magnezija? Če ktera ve...de kupim to zadevo ker je postalo redno in moteče tole ponočno trpljenje. Boli pa ko sam hudič, solze so kr lile.

(odgovor članu CIPRESA)
Neposredna povezava do sporočila: 3321
11.9.2008 8:00:40   
anamari
živjo jaz imam tudi velikokrat  krče in res boli za zmešat drugače pa moraš piti kalcij

(odgovor članu uršula83)
Neposredna povezava do sporočila: 3322
11.9.2008 8:09:29   
saššša
Uršula83 jz od 16 tedna pijem magnezij in nimam popolnoma nobenih problemov, tko da ti priporočam da greš v lekarno po magnesol in ga redno 2x dnevno piješ...
Drugač pa sem klicala na <csd in ker sem neprekinjeno na bolniški od 18.6 sem vprašala kdaj začnem porodniško..A 45 ali 28 dni pred PDP, pa mi je rekla da je za vse enako 28 dni prej....user posted image user posted image

Sem pa imela ta teden dva pregleda.Enega v Lj. in enega pri svoji in vsi pravijo da se moji punci držita super tako kot njuna mami in od g. sem dobila pohvalo kako super se ne redim in kako fino ju nosim ker pravi da nimam nič trebuha za dvojčke....user posted image

Glede prsne črpalke je pa tako. Jz sem v prvo imela mleka da bi me lahko molzli in v porodnišnici sem se morala črpati ker ga je blo preveč ko pa sva domov prišli pa se je vse uredilo in tamala je jedla ko veliki in nisem potrebovala črpalke, tko da jz vam priporočam da je ne kupujete, ker če bo potreba mož lahko še zmeraj skoči v trgovino in jo kupi.

Decembrke pridne bodte.....

(odgovor članu uršula83)
Neposredna povezava do sporočila: 3323
11.9.2008 8:19:35   
moonshine
Uršula pozdravljena!

Proti krčem je fino kombinirati magnezij in kalcij + D3, dobiš jih v lekarni v obliki šumečih tablet.Priporoča pa se tudi dosti počitka in ob ležanju privzdignjene noge.

user posted image Lp

(odgovor članu anamari)
Neposredna povezava do sporočila: 3324
11.9.2008 8:34:55   
tejci01
Pozdravljene!
Glede prsne črpalke sem si jo tudi jaz nameravala kupit po porodu,če bi jo potrebovala. Ampak me je prijateljica prehitela in mi je rekla da mi jo kar da,ker oni ne bodo imeli več user posted image . Tako da je prav super.
Za krče imam jaz samo Magnesol in kar pomaga.

(odgovor članu moonshine)
Neposredna povezava do sporočila: 3325
Stran:   <<   < Prejšnja stran  131 132 [133] 134 135   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  131 132 [133] 134 135   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
Oton ... iz avtomobila
He, he ... Moj tretji porod, zelo zanimiva in pravzaprav zelo lepa izkušnja.

Kajenje med nosečnostjo.
пеперутка16

Zanimajo me izkušnje KADILCEV glede te teme, ali še kadite/ste kadile, ker vem, da nekadilci reagirajo zelo ostro in ne razumejo želje po cigareti.