|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  177 178 [179] 180 181   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Oktober 2008
9.9.2008 11:03:35   
*tedy*
sončnica lahko sicer probaš always ampak verjemi, da po porodu, ko te vse boli tam spodaj (sploh če imaš šive) so vir najbolj primerni, ker so mehki  kot vata. Jest tud prej nisem mogla verjet da jih bom kdaj uporabljala, takrat pa drugega enostavno ni šlo ( pa sem imela always sabo v porodnišnici, pa sem jih samo probala z pet minut). Pri prvem sem bila itak ful šivala , pri drugem pa niti enega šiva, pa sem vseeno prvih teden imela samo vir.

(odgovor članu sončnica24)
Neposredna povezava do sporočila: 4451
9.9.2008 11:07:34   
jana84
pozdravček tudi od mene...
Danes sem spet dolgo spala. Sem se zbudila ob 8h in potem še za dobre pol urce podaljšala lenarjenje v postelji...Če pa paše...

Najprej naj odgovorim tebi, Mandek: poskusi vseeno dat prošnjo za podaljšanje absolventa na osnovi nosečnosti (vprašaj G, če ti lahko napiše zdravniško potrdilo npr. o rizični nosečnosti), ker vsaj za pol leta bi ti lahko podaljšali. Potem pa podaljšaš še za eno leto na osnovi rojstva otroka. Če imaš priložnost izkoristi!
Jaz čakam, da dobim sklep od komisije ali so mi podaljšali ali ne oziroma za koliko časa...Upam da za eno leto...
A še to, glede zavarovanja. Če nimaš statusa res ne moreš več bit zavarovan preko staršev, vendar se je pa dobro pozanimati, kako je z zavarovanjem preko moža (seveda, če si poročena), kot vzdrževan družinski član...

Lučka, jaz ne bi preveč komplicirala s temi kombinezoni in spalnimi vrečami. Če imaš voziček s košaro, potem mislim, da je čisto dovolj da otroka malo bolj oblečeš in še z dekco pokriješ, potem pa daš v košaro, ki ima pšonavadi tudi neko "odejico"...Mislim, da bi moralo biti dovolj...Pri nas sicer res niso neke ekstremno nizke temperature, sam pa veliko časa piha burja tud nad 100km/h, pa mislim, da bom vseeno hodila na prehode...Kajti svež zrak otroku zelo koristi...
Glede spalne vreče za ponoči so pa nam na šoli za starše rekli, da naj najprej malo počakamo, da vidimo kako se bo otrok obnašal pod odejo. Če se ful premetava, oziroma brca, bo zbrcal s sebe vso odejo in je potem res priporočljivo, da ga damo spat v spalni vreči, drugače pa ni panike...

Naše počutje pa je kar fajn... Najbolj se mi dopade to, da grem ponoči samo enkrat na stranišče...in se ne prebujam vsakih 5 minut, tako da se res fajn naspim...in sem potem čez dan lepo spočita...
Sem pa opazila, da so se mi strije naredile po bokih in pri strani trebuha...Pa sem se fajn mazala s kremo...Ampak saj vemo, če je človeku tako namenjeno, mu pač je. No, saj jih ni dosti...Zdej samo upam, da se mi jih ne naredi še več...Zato se zdej mažem z Avent oljem proti strijam (sem ga dobila od prijateljice).

Za krajšanje dopoldnevov, ko sem sama doma sem se pa zdaj lotila sestavljanko delat...Mi je res fajn...Ko človek pade noter, se kar ne more ustavt...

Aha, pa še to, včeraj me je ful neki časa bolela kita v koraku...Ne vem kako bi drugače razložila: tista, ki drži nogo na trup pripeto user posted image ...Pa mi je mama rekla, da je to normalno, da se vezi malo rahljajo, da bom lahko lažje rodila...OK, sem kar kupla to izjavo...Sam da bo enostavno rodit...

Ja, zdaj pa grem počasi nazaj k sestavljanki... Potem pa še kosilce skuhat...
papa

(odgovor članu watershine)
Neposredna povezava do sporočila: 4452
9.9.2008 11:11:21   
jana84
watershine...Če si res želiš oddiha, pojdita z dragim na kakšno turistično kmetijo, vzemita polnpenzion in uživajta v brezdelju in naravi! Predlagam kakšno v naši okolici...Sedaj lahko še malo uživata ker se je pri nas že začela trgatev...in je to en prav poseben čas v Vipavski dolini...

Talcy, tebe pa res neki prehiteva...Kaj so kaj rekli, se ti je mogoče že čep odluščil? Rečmo, da boš še malo zdržala...Vsaj toliko, da bova skupaj v porodnišnici!

(odgovor članu jana84)
Neposredna povezava do sporočila: 4453
9.9.2008 11:17:09   
mbd0411
Sončnica,verjemi,da ti bodo vložki vir 80 ali podobni mehki res najbolj prav prišli.Že res,da always je občutek suhosti,pa tanek je,a ti vir 80 so pa mehki in debelejši pa tako ublažijo bolečino,sploh če so šivi.Boš preverila sama.Sicer se pa vložki v bolnici itak dobijo in že tam ugotoviš,da so super mehki.
Jana_k!
user posted image user posted image user posted image ,verjemi da imamo vse take težave.Malo nas telo samo že pripravlja na porod in nas malo raztegujeuser posted image user posted image user posted image .Malo telovadbe nam nebi škodilo,pa kak sprehod,da dobimo kondicijo za napor in dihanje....In seveda ne smemo pozabit na keglove vaje.Sem pri prvem bila kar pridna pa mi je po porodu bilo kar fajn,saj mi ni voda uhajala že po rahlem kašlju kot nekaterim.Torej vsak dan keglove vaje,vsaj nekajkrat na dan.

Prvi sonček se je rodil 4.novembra 2001 (4080g 51 cm)
Drugega pa smo težko dočakali 20.oktobra 2008 (3420g 51cm)

(odgovor članu jana84)
Neposredna povezava do sporočila: 4454
9.9.2008 11:27:29   
jolly123
Oh ja saj ne vem več kaj naj rečem. Spet sem dobila napotnico za porodnišnico...diagznoza preklampsija. Pritisk 140/100, voda in kri sta slaba, otroček zaostaja v rasti. Tko da sem prišla domov, da sam vsaj stvari prat če nič drugega, da možu naštimam torbe za svaki slučaj in grem počasi na CTG. Še vedno upam, da bo una teta tam rekla, da je vse OK in da grem lahko domov user posted image

(odgovor članu mbd0411)
Neposredna povezava do sporočila: 4455
9.9.2008 12:33:38   
janja 27
o jolly upam da bo vse ok če maš preklampsijo ti bodo verjetno sprožli porod če se user posted image ne počuti najbolje pri tebi in kr maš vodo in kri slabo, sicer nisem neki expert vendar mi je g nekaj o tem govoril...pa srečno če greš v porodnišnico če boš imela priliko pa se nam od tam kaj javi če bo mogoče..
tudi sarcy se nič ne oglaša mogoč eje tud ona v porodnišnici že..
sem pa vesela da se vas je nekaj ogalsilo k se vas ni že lep časuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image se počutim k mama vas mal okregam pa se javiteuser posted image user posted image user posted image ups ne mama sem že k nončkauser posted image user posted image user posted image
tudi jaz pri manci sem bila v dilemi glede vložkov pa so mi potem vir čist odgovarjali k sem bla šivana...še mal sem jih pomočila z vodo meni je full pašalo k mi je šive mal hladilouser posted image user posted image sicer pa da je drugi user posted image od prvega težji user posted image user posted image pol tud mene čaka težak porod in kaki šiviuser posted image user posted image manca je mela 3890g, pri merjetju na uz pa itak rajš rečejo več k manj meni jo je tud en dan pred porodom stehtal 4350 g pa potem k se je rodila je mela 3890 g no ko smo šel domov je mela sam 3660 g.....
jaz pri manci ( rojena decembra ) nisem imela nobene zimske vreče, sem jo oblekla v pajacek iz flisa ali pa kombinezon pogrnila z dvema dekcama in dala zašitno vrečo čez in smo šli na sprehod sem pa kr veliko prehodila zunaj pa tud če je bilo kr mrzlo ( nisem nikoli gledala temperature ) ma verjento pri '-10 se nisem šetala zunaj pozimi sem hodila tam okoli 11.30.....sedaj bom isto prakticirala nisem nič novega nabavljala user posted image user posted image glavnik vprašanje če bost sedaj sploh potrebovaleuser posted image naša je imela dolge lase pa jonisem nič česala no tud temenc ni imela, škarjice sem nabavla kar une otroške z zaobljenimi robovi ( manca jih še vedno rabi ), termometer pa ma digitalni za pod pazduho in ušesni ma sem pri manci večinoma digitalca uporabljala ( merila v ritki ) se sliši čudno ampak mi je pediatrinja tko svetovala potem odbiješ 0,5 stopinje in to je to....itak pa sem tud jaz komplicirala sto na uro pri manci....
jaz si v porodnišnici tud lih ne želim vsakega na obiskuuser posted image - prvi dan sam moj, drugi dan bi rada da pride manca sama z atijem pogledat dojenčka....sam lih ne vem če bodo ti naši ljudje upoštevali te moje željeuser posted image user posted image upam da ja najraje bi rodila med tednomuser posted image user posted image in tud tam bla med tednom k vsi delajo obiski pa so v postojni samo do 15.30h....ma ne vem če mi bo ratalo....
talcy si me tud ti prestrašila s tem tvojim izcedkom....upam da je vse ok...joj kr ne morem verjet da se že vse pogovarjamo o  odhodu v porodnišnico user posted image nas bo al vas bo pol septembrkuser posted image user posted image
meni so tud včeraj mal noge zatekle...bo treba več počivatuser posted image user posted image

13.12.2005 se nama je pridružila MANCA (3890g, 52cm)
02.10.2008 se nam je pridružila METKA (4010g, 53cm)

(odgovor članu jolly123)
Neposredna povezava do sporočila: 4456
9.9.2008 13:10:25   
janja 27
lučka mi nismo uporabljali spalne vreče na začetku je bila pokita z kovterčkom, ponoči je potem spala pri meni k sem jo dojila v postelji ( dojko ven in je vlekla ) nismo niti kupčka podirale k je začela spet jokat sem jo prenesla na drugo stran in isto dojko ven in gas.....no pri meni je bila pokira tud s kovtrom, (itak se na začetku še ne obračajo ) potem k  je bla mal večja pa ni hotela bit pokrita z nobeno stvarjo niti spat v spalni vreči sem jo mal več oblekla kake štunfke in body z dolgimi rokavi pod pajacek in je šla spat še vedno spi brez pokirt tud če jo pokrijem zmeče še vedno vse dol..

(odgovor članu janja 27)
Neposredna povezava do sporočila: 4457
9.9.2008 13:35:03   
vianne
jolly123 drži se!!!! Nič se sekirat. Vem da je lažje govoriti kot storiti. V mislih sem s tabo in boš videla, da se bo vse dobro izteklo. Če boš le mogla sporoči kako si!

Punce vsem, ki imamo takšne in drugačne probleme pošiljam en velik user posted image . Ostalim pa želim da bi še naprej nosečnost potekala bp.

Danes sem dobila paket od neckermanna kjer sem naročila zimsko vrečo. Meni je zelo všeč sploh pa je bila pri nekermannu cenejša kot drugot. Če bi vzela zimsko vrečo od I'coo kot imam voziček bi bila 80 eur tu je bila pa 40 eur. Vreča se mi zdi super in mi ni žal, da sem jo naročila.

Je pa takale http://www.neckermann.si/artikel/2780601/Termo-nozna-vreca in sicer v peščeni barvi.

Pravijo pa da tisto leto ko je veliko lešnikov, da bo huda zima... bomo videli!

(odgovor članu jolly123)
Neposredna povezava do sporočila: 4458
9.9.2008 13:57:26   
B.M.
B.M - ti vidim da pišeš da greš v mariborsko porodnišnico na CTG to si se sama naročila, ker meni je sestra v knjižico napisala tri datume in telefonsko številko in je rekla da se naj po 26. naročim zdaj pa mi ni nič jasno

sončnica24 jaz grem ja v MB porodnišnico na pregled v ambulanto za rizične nosečnosti in predvidevam da mi bodo naredili CTG ker je tako rekla tudi moja G in da če me ne bi vzeli ta teden da moram nazaj k njej ker CTG mora bit narejen.Glej najbolje je da pokličeš tja direktna št.je 02/3212423 mislim da je ta tudi za CTG. Ker ko sem jaz klicala se mi je oglasila prvič ''CTG prosim'' tako da mislim da mora bit to tu.

Drugače pa sem že iz okulističnega pregleda in je vse OK ,okulist pravi da z njihovega stališča gledano ne vidi vzroka da ne bi smela rodit po naravni poti tako da naravni porod ostaja zaenkrat tista prava opcija. user posted image user posted image user posted image Full sem vesela !!!! user posted image user posted image user posted image

Se javim še jutri ko bom s pregleda v porodnišnici da vidim kaj mi bodo rekli tam.

Najina sreča je Matic in od 27.9.2008 nama vsak dan sije sonček tudi če so na nebu oblaki !!! RODILA SE JE NAJVEČJA SREČA !

(odgovor članu vianne)
Neposredna povezava do sporočila: 4459
9.9.2008 14:10:02   
jolie

ojla, punce...evo mene s pregleda.

Spet sem vsa user posted image , ker naša pupa še vedno ni tako porejena kot bi mogla bit za te tedne. In poleg vsega sem dobila še napotnico za sprejem v porodnišnico, ker gre za zastoj rasti ploda. Tako, da jutri zjutraj odhajam v porodnišnico...potem bomo pa videli kaj bojo tam strici povedali. Naša user posted image  sicer raste...ampak samo v dolžino...očitno ji nekaj ne paše, ker ne pridobiva na obsegu trebuščka. Naj bi pa tehtala 1820 gr, jaz pa v 34 tednu nosečnosti.

Grem si še pripravit taglavno za sabo...potem pa počivat. Me je tole spet čisto vrglo s tira. user posted image

(odgovor članu B.M.)
Neposredna povezava do sporočila: 4460
9.9.2008 14:11:29   
Tejčika29
Joj punce, vse ki imate probleme želom, da se vse dobro izteče. Sedaj pa je že nekaj takšnih, ki so bile v porodnišnici zaradi tega in onega. Preeklampsija je pa resna stvar, držim pesti, da bo vse ok.

Včeraj sem bila na predavanjih za smejoči porod. Imeli smo porod in vam rečem da je fantazija. Gre za alternativni pristop k naravnemu porodu, nekaj čisto drugega kot smo poslušale na materinski šoli. Od sproščanja, priprave na porod v glavi, sam porod, lajšanje bolečin po naravni poti... Res ogromno v dveh urah in pol - če bi razlagala bi vse na pol povedala toliko je tega, zato ne bom. Imamo pa še 2x. Prav presenečena sem bila, da so punce prišle iz vse Slovenije. Sigurno se bom posluževala nasvetov in se v skladu s tem pripravljala na porod.

Počutim se ok, ponoči včasih zgaga (pomaga mi že navadna Radenska ki jo imam ob postelji) lulat grem 1x ponoči, res pa, da počivam skoz tudi popoldan po kakšno urico - mi dobro dene.

Glede zobovja je pri meni tako, da me trenutno boli modrosti zob, zadnji ki se izrašča in upam, da bo kmalu čisto zunaj. Drugače je ok, malce zakrvavim pri čiščenju, kar sem pa tudi pred nosečnostjo.

Jaz razmišljam o kombinezonu za zimo, se mi zdi kar praktičen napram vreči, bom še videla, nisem še nič kupila.

Če katera želi oblačila iz organskega bombaža za naše user posted image  naj si ogleda stran www.ekolife.si , znanka mi je zadnjič javila in baje da cene niso višje kot pri običajnih cotkah. Še pa nisem sploh pogledala...

Uživajte v sončku in mislite pozitivno!

(odgovor članu vianne)
Neposredna povezava do sporočila: 4461
9.9.2008 14:18:11   
Tejčika29
Jolie - vso srečo jutri in držim pestke za tebe in tvojo pikico user posted image .

(odgovor članu Tejčika29)
Neposredna povezava do sporočila: 4462
9.9.2008 15:24:16   
watershine
jana_k hvala za predlog... bom razmislila! ne sliši se slabo user posted image

materinska danes... ma nič posebnega 15 min je ena zeloooo sramežljiva zdravnica govorila o meni že znanih zadevah... no se nič ne pritožujem je bila zelo simpatična ko nas niti v oči ni upala pogledat user posted image ... drugače pa so ponujali testerčke za zobno paste za malčke... jaz nisem uzela nobenega ker je ponavadi tako da se meni te testerčki takšni in drugačni zgubijo... nimam pojma kako  mi to uspe ampak enostavno izginejo ne da bi jih uporabila user posted image ... no sej so se pa druge nosečke potrudile in si jih nagrable po cele šope... najbrž bo marsikatera prišparala pri nakupu zobne paste user posted image ...

no kot sem že nakajkrat omenila sem študentka (seveda brez dohodkov) in sem pač glede na dano situacijo oddala vlogo za denarno socialno pomoč... kaj veš mogoče pa kaj dobim (edini dohodek pri nama z user posted image je njegova plača, ki ni astronomska)... JA SEVEDA!!!!!!! v neki drugi dimenziji, na drugem planetu, ... no ja al pa usaj v drugi državi... danes so mi poslalai odločbo da nisem upravičena do denarne pomoči... AMPAK OK! SEJ MI NE GRE SLABO... POTEM PA MALO BEREM IN PRELETAVAM ODSTAVKE TER NEKAKO PRIDEM DO IZRAČUNA... DA JE MOŽNO PREŽIVETI Z 443,4EUR PA NE MISLIT DA EN SAM... NENE!!!! 2 ODRASLI OSEBI IN OTROK KI ŠE NI POLNOLETEN, OZ. ČE JE DA SE REDNO ŠOLA.... JA SEJ TO SE DA ANE... user posted image DOST ŽALOSTNO!

No glede na to da je predvolilni čas se ne bom preveč spuščala v politiko in socialne zadeve v naši državi samo vn iz sebe sm mogla dat to razočaranje...

no apak sej bo! važno da bojo naši user posted image zdravi in da se imamo radi z svojimi najbljižjimi user posted image

no jutri bo pa s5 nov dan in še enkrat materinska šola na tapeti bo nega... to bo pa sigurno zanimivo!

lep pozdrav!

(odgovor članu Tejčika29)
Neposredna povezava do sporočila: 4463
9.9.2008 16:29:39   
janja 27
joj jolie od mene tudi user posted image user posted image user posted image pa srečno in javi nam kako si če bo mogoče....user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

wateshine ta država je itak en fuser posted image user posted image kr neki..ja kao po njihovem imaš 440 e zadost za preživetje tri ćlanske družineuser posted image user posted image user posted image za kozlat....ja no ne bom več komentirala če  ne bo sam znakec user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu watershine)
Neposredna povezava do sporočila: 4464
9.9.2008 16:35:44   
janja 27

user posted image

1. oktober

user posted image   Petrca* (3user posted image 3user posted image ) pr. ?  user posted image   LJ 31 let
       user posted image  user posted image
user posted image   sonček75 (5user posted image 1user posted image )pr.17.09.08 (posvet o CR 24.09.08)

user posted image 33 let user posted image user posted image
user posted image   nineva (3user posted image 2user posted image )   user posted image MB 30 let user posted image

2. oktober

user posted image     blanka1 (2user posted image ?user posted image )pr.  user posted image   MB 23 let
       user posted image   ( user posted image   - Sven ali user posted image   - Fiona )
user posted image    levinjaa (2user posted image 2user posted image ) pr.  user posted image LJ user posted image   
        30 let user posted image  
user posted image    nosečnica (1user posted image 1user posted image ) pr. ? user posted image   LJ user posted image
user posted image    Acjom (2user posted image 1user posted image ) pr.17.09.08 user posted image 23 let
       LJ
 user posted image  user posted image
user posted image    valla(2user posted image 2user posted image )pr.10.09.08 user posted image LJ 28 let user posted image user posted image
user posted image     laknerš(2user posted image 2user posted image ) pr.user posted image  user posted image user posted image

4. oktober

user posted image   coccinella (1user posted image 1user posted image ) UZ + CTG 15.09.08 user posted image
         Domžale  user posted image   user posted image   29 let 
user posted image    B.M. (1user posted image 1user posted image ) pr.10.09.08 user posted image MB
         user posted image  
- Matic user posted image

5. oktober

user posted image   tanja29 (1user posted image 1user posted image ) .pr.? user posted image  user posted image - Manca

29 let user posted image
user posted image    kala28 (?user posted image ?user posted image ) pr.?  user posted image user posted image user posted image

6.oktober

user posted image   jana_k (2user posted image 1user posted image ) .pr. 10.09.08 user posted image user posted image   Vipava

user posted image  
23 let
user posted image    cvetka31 (?user posted image ?user posted image
user posted image    freja (3user posted image 2user posted image )  user posted image user posted image

7. oktober

user posted image    Veki_222 (1user posted image 1user posted image   ) .pr. user posted image  user posted image  

Trbovlje 29 let   user posted image
user posted image     Zvezda17 (1user posted image 1user posted image ) pr.19.09.08  user posted image   Idrija 25 let

8. oktober

user posted image    Liza01 (2user posted image 2user posted imageuser posted image   user posted image

9. oktober

user posted image    timnala (1user posted image 1user posted image ) pr. user posted image user posted image Mozirje 27 let
        ( user posted image - Nac ali user posted image - Ajda user posted image
user posted image    Miskolina4455 (2user posted image 1user posted image ) pr.? user posted image LJ

31 let user posted image (user posted image - Nik ali user posted image - Lara )

user posted image     dajadada (2user posted image 1 user posted image ) pr. 15.09.08 user posted image user posted image user posted image  

10 oktober

user posted image    jolly123 (1user posted image 1user posted image ) pr.8 UZ 16.09.08

user posted image   KR  27 let user posted image

user posted image    barby (1user posted image 1user posted imageuser posted image   KR 23 let
user posted image    SAFIRA (2user posted image 1user posted image )  user posted image user posted image user posted image
user posted image     M_mojca (1user posted image 1user posted image ) pr. 18.09.08 user posted image Trbovlje
          24 let user posted image user posted image

12. oktober

user posted image     sarcy21 (1user posted image 1user posted image ) pr.
          user posted image user posted image - Mark user posted image
user posted image     zeko (1user posted image 2user posted image  user posted imageuser posted image   user posted image  user posted image -user posted image   ; user posted image -user posted image

13. oktober

user posted image   Rendi (1user posted image 1user posted image ) .pr 17.09.08  user posted image   KP 29 let
       user posted image  user posted image - Eneja
user posted image    mbd0411 (2user posted image 2user posted image ) pr.22.09.08 user posted image   CE user posted image 35 let   
user posted image    janja27 (5user posted image 2user posted image )pr.22.09.08 user posted image PO user posted image 30 let user posted image
user posted image    klavdija27 (1user posted image 1user posted image ) pr.? user posted image user posted image   user posted image

14.oktober

user posted image    corti (1user posted image 1user posted image ) pr. 30.09.08
       user posted image Domžale user posted image
25 let user posted image - Hanna
user posted image    maserati (3user posted image 2user posted image )pr. ? user posted image   user posted image user posted image

15.oktober

user posted image   "talcy" (2user posted image 1user posted image ) UZ + CTG 12.09.08  user posted image 24 let user posted image
user posted image    ajetam (1user posted image 1 user posted image )   user posted image  user posted image 22 let
user posted image     Mandek (1user posted image 1user posted image ) pr.16.09.08  user posted image 25 let  CE user posted image   user posted image

16. oktober

user posted image     Kaštrun (2user posted image 2user posted image ).pr. ? user posted image   27 let user posted image user posted image
user posted image     ZalaTM (2user posted image 2 user posted image )  user posted image  user posted image  user posted image  

17. oktober

user posted image    vianne (2user posted image 1user posted image ) pr. 17.09.08 CTG- 14.09.08 user posted image  
         Pivka user posted image   31 let user posted image
user posted image    billa (1user posted image 1user posted image ) pr. ? user posted image obala 33 let user posted image
user posted image    tejčika29 (1user posted image 1user posted image ) pr. 23.09.08 user posted image CEuser posted image user posted image

18.oktober

user posted image    Maska (2user posted image 1user posted image ) pr. ? user posted image LJ 29 let user posted image user posted image

19 oktober

user posted image     Lena35 (4user posted image 2user posted image ) pr.23.09.08 user posted image 36 let user posted image user posted image
user posted image     afnica mala (4user posted image 1user posted image ) pr. user posted image   LJ user posted image

20.oktober

user posted image     bluster (2user posted image 1user posted image ) pr.? user posted image LJ 40 let user posted image user posted image
user posted image     škorpion (2user posted image 2user posted image ) pr. ? user posted image    user posted image   CE
          28 let user posted imageuser posted image - Nik ali user posted image - NIka)
user posted image     sanelaa (1user posted image 1user posted image ) pr.? user posted image   Velenje

26 let user posted image user posted image
user posted image     sean (1user posted image 1user posted image ) pr. ? user posted image Nova Gorica 20 let user posted image user posted image

21.oktober

user posted image     barbara33 (1user posted image 1user posted image ) pr.user posted image   32 let
          user posted image - Anja user posted image

22.oktober 

user posted image     Lana34 (1user posted image 1user posted image ) pr. ? user posted image 35 let user posted image
user posted image     Natali07 (2user posted image 2user posted image ) pr. 22.09.08 user posted image   33 let
         user posted image KR user posted image
user posted image     jerikou (1user posted image 1user posted image ) pr. 25.09.08
         user posted image 26 let user posted image user posted image

24.oktober

user posted image     PikicaStonoga (1user posted image 1user posted image ) pr. 11.09.08
         user posted image   user posted image 28 let LJ user posted image PDP 02.11.08
user posted image      sončnica24 (1 user posted image 1 user posted image )pr.26.09.08: 10.10.08
          CTG - 17.10.08: 24.10.08; 1.11.08  user posted image user posted image user posted image 25 let

25.oktober

user posted image    "tedy" (3user posted image 3user posted image pr. 22.09.08
        user posted image   LJ user posted image 37 let user posted image
user posted image     jolie (1user posted image 1user posted image ) pr. user posted image NM user posted image 29 let user posted image
user posted image     Urška// (2user posted image 2user posted image ) pruser posted image   MB

29 let user posted image
user posted image    stunfek (3user posted image 2user posted image ) pr.17.09.08 user posted image Vransko (INDIJA) 
         35 let  user posted image - Abhay (abaj)user posted image  
user posted image     minca_n (1user posted image 2user posted image  user posted image )  user posted image   user posted image   21 let
          user posted image -
user posted image - Zoja   user posted image   -  user posted image -Nia
user posted image     Lučka1 (1user posted image 1user posted image ) pr.10.09.08 user posted image
           LJ  user posted image 30 let
user posted image

30.oktober

user posted image   wateshine (1user posted image 1user posted image ) pr. 22.09.08  user posted image user posted image  user posted image
         Šmatrno pri Litiji 
20 let
user posted image    Freha (1user posted image 1user posted image ) pr. UZ 15.09.08  user posted image   user posted image user posted image
user posted image     Anny (2user posted image 2user posted image ) pr.? user posted image user posted image Jesenice
user posted image     lovely (1user posted image 1user posted image ) pr.? user posted image user posted image user posted image

VSEH SREČK user posted image   NAS JE  67 user posted image user posted image user posted image

pričakujemo 69 user posted image

trenutno razmerje:

user posted image    21
                user posted image    20
                user posted image   28

user posted image     gibi
user posted image       presenečenje če nočete vprašati za spol

kaj potrebujemo za porodnišnico :

Dokumenti:
* zdravstvena kartica
* napotnica za porodnišnico
* napotnica za reševalno vozilo
* izvidi
* materinska knjižica
* potrdilo o udeležbi očeta na materinski šoli
* osebni dokument
* poročni list (lahko kopijo)

Osebna higiena:
*
zobna ščetka
* zobna pasta
* nevtralen deodorant
* vazelin za ustnice
* milo
* glavnik
* krema
* vložki (bombažni npr. vir80)
za tiste ki so šivane baje da so boljši Vir nature saj se šivi tako ne zatikajo v vložek
* Multi mam lanolin
* mrežaste spodnje hlačke za enkratno uporabo
* nastavek za dojenje Avent - najmanjši
* mobirel + polnilec, foto, energijsko čokoladico
plavalni obroč ( šlauf)

Oblačila:
* po želji svoj kopalni plašč
* spalno srajco (najbolje da se odpenja od spredaj)
* nogavice
* copate

spodnje hlačke

Pripomočki za dojenje:
* nedrček za dojenje (2x)
* prsne blazinice

Oprema za novorojenčka (prinese očka na dan odhoda)
*
4 tetra plenice
* 3 plenice za enkratno uporabo
* povijalno plenico
* žabice
* majčki
* bombažno kapico
* jopico
* odejico
* copatke
* avtosedež
* tolažilna duda
* rokavičke

KAJ POTREBUJEMO ZA NOVOROJENČKA:

http://www.ringaraja.net/forum/tm.asp?m=2302780&mpage=154&key=

user posted image
user posted image

11.07.08  mamici SNESKA  ( 32 let, LJ ) user posted image   VITA  790 g in 35 cm

(odgovor članu janja 27)
Neposredna povezava do sporočila: 4465
9.9.2008 16:38:01   
janja 27
jutri imajo pregled:

valla
  user posted image    B.M.
  user posted image    jana_k
  user posted image    Lučka1

in verjetno pade kakšni user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu janja 27)
Neposredna povezava do sporočila: 4466
9.9.2008 16:38:41   
janja 27
ups zginla user posted image pri valli user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu janja 27)
Neposredna povezava do sporočila: 4467
9.9.2008 17:04:55   
blanka1
joj upam da bo vse uredu z vami ki imate tezave!
Moj pregled bi moral bit danes pa je prestavljen na petek 12.9.2008. uzivajteuser posted image

(odgovor članu janja 27)
Neposredna povezava do sporočila: 4468
9.9.2008 18:17:43   
levinjaa
Pozdravljene,

po dolgem času se javljam, ker sem še uživala na morju. Včeraj imela pregled. Ker mi močno zatekajo noge in imam slab urin, imam v petek še celodnevni pregled, potem pa kontrolo pri svojem g v ponedeljek 15.09.
Sicer sem pa zadnje čase res bolj utrujena, pa še od ta male sem se nalezla nahoda. Jutri pa moram še urediti vse papirje za porodniško. LP

(odgovor članu blanka1)
Neposredna povezava do sporočila: 4469
9.9.2008 20:20:15   
Acjom1
Ojla!

Evo mene doma, sem bila cel dan okrog. Danes je bil res neverjeten dan, kot da ne bi bila noseča. Zjutraj sem vstala, se najedla, potem sem šla v BTC, potem s kolegico na kavo, potem v Rožno na kosilo, potem sva šle malo v Rožni med študenti ležat na sončka, pa še eni prijatli so prišli, potem k frizerki... In nisem čisto nič utrujena, tako da razmišljam, da bi šla še na eno pijačko v mesto. user posted image Jah, zdaj sem sama, user posted image bo do četrtka na Portugalskem in je treba izkoristit proste dni. user posted image Res prav pride en tak dan, da mi da malo volje, da bom zdržala do konca. Imava pa tudi z mojim zmeneno, da bova v soboto šla zjutraj kupit še tistih zadnjih par stvari za našega miškota, potem pa greva lepo v Tivoli, pa kakšno malico si bova vzela s sabo in cel dan poležavala na soncu. Vmes pa nekam v mesto na kosilo, sem nama že kupila bone. user posted image Samo da sem nekje zunaj, da je vsaj približno v naravi, me tako napolni z energijo, neverjetno... Sicer sem jaz razmišljala, da bi šla za čez vikend nekam na izlet, kam v naravi, kjer bi se lahko malo sprehajala in tako, pa zgleda ne bo šlo, ker ima moj še izpite za nardit do konc meseca (on dela doktorat na faksu kot mladi raziskovalec in ima sicer normalno plačo, ampak mora še dva izpita nardit, da gre lahko v višji letnik).
Jolie - želim ti, da se bo vse izteklo tako kot mora in tudi jaz držim pesti za vaju z user posted image
user posted image user posted image user posted image user posted image

Punce, lepo bodite in božajte svoje trebuščke, ter uživajte v brcikah. Jaz se počasi zavedam, da gre proti koncu in čeprav se veselim in imam včasih že vsega vrh glave, vem, da bom zeelooooo pogrešala premike mojega miškota. user posted image

Lp

(odgovor članu levinjaa)
Neposredna povezava do sporočila: 4470
9.9.2008 21:18:55   
Lara Croft
IZVIRNO SPOROČILO: Acjom1

Ojla!

Evo mene doma, sem bila cel dan okrog.

Acjom.... Ma ti si tudi na našem - septembrskem seznamu.... So ti ga prestavli, zgleda.... user posted image

(odgovor članu Acjom1)
Neposredna povezava do sporočila: 4471
9.9.2008 21:48:40   
*talcy*
jana_k ojla ... ti pomoje ne bom zdržala veš do tvojga PDP še posebno k si enkr omenla da imaš občutek da bo še po roku .... pa žiher bi ble skup v porod. k je taki dolgčas da dol padeš ej ... sej verjetno k bomo mele štručke pr sebi bo ta dolgčas odšel delč proč user posted image  ... drgač mi Šoštarič ni nč reku da se mi je čep odtranu ... je taka dušca fajn ta človek si lohk sam želiš pa ena babca k se kliče Milica je ku angelček res ... upam da nasedem nanjo user posted image

mandek ti tako nekako mi je G reku da malo prehitevamo glede na PDP da je pa ok bo pač malo prej ... tko je napovedu .... ja zdaj sem ok razen neki krči so tokom dneva in noči ... user posted image

afnica mala ma ne jaz sem bila v šempeterski P.  drgač upam da si ti ok ??

joly123 ti se pa drži in mi držimo pestke zate ...

ja zgleda da nas bo res dosti septemberk ma jaz bom ostala kar z vami tud če rodimo septembra

(odgovor članu Lara Croft)
Neposredna povezava do sporočila: 4472
10.9.2008 0:02:10   
Acjom1
Lara Croft - pa res, sploh nisem vedla, da ste me dale gor takrat. Ja, glede na menstruacijo imam rok glih zadnjega septembra, pa so potem prestavli, ker se niti še srček dolgo ni videl in to, tako da sem zgleda mela bolj pozno ovulacijo. Sem pa čisto na začetku gledla, pa nisem še bla na seznamu in potem nisem niti nič omenjala, da se poslavljam od septemberk. No, mogoče pa se vseeno med vami znajdem na koncu. user posted image

(odgovor članu *talcy*)
Neposredna povezava do sporočila: 4473
10.9.2008 8:48:38   
sončnica24
Mene pa je danes nenormalno strah, sem celo noč sanjala da sem bla v porodnišnici pa da bi mogla rodit pa ni bilo popadkov ena punca se je full matrala v porodni in me je bilo strah da bo pri meni še hujšeuser posted image . Tako da se še zdaj tresem pa me je pred časom to minilo ker sem si nekako dopovedala da pač to mora it mimo zdaj pa me je groza. Upam da hitro mine.

No dobra stran tega je bila da mi je en zdravnik (v sanjah), reko da je EA zastonj in da je na razpolago nonstopuser posted image .

(odgovor članu Acjom1)
Neposredna povezava do sporočila: 4474
10.9.2008 9:40:40   
freha
Živjo sotrpinke!
Ste mi dale mislit s temi vašimi problemi zarad pritiska in seveda sem si sama tudi izmerila in glej ga zlomka visok je! Takega še nikol nisem mela, prej skoz 120/60 včeraj pa 134/84! Danes si bom ponovno izmerila, mi pa otekajo noge in roke že kake dva mesca! Kolk pa ostalim kej niha tale pritisk a mate zdej proti koncu kej večjega?

(odgovor članu sončnica24)
Neposredna povezava do sporočila: 4475
Stran:   <<   < Prejšnja stran  177 178 [179] 180 181   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  177 178 [179] 180 181   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Pripravite se na prihod dojenčka v 22 korakih
Se sprašujete, kaj početi naslednjih nekaj mesecev, dokler otrok ne pride domov?
7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?