jana84
|
pozdravček tudi od mene... Danes sem spet dolgo spala. Sem se zbudila ob 8h in potem še za dobre pol urce podaljšala lenarjenje v postelji...Če pa paše... Najprej naj odgovorim tebi, Mandek: poskusi vseeno dat prošnjo za podaljšanje absolventa na osnovi nosečnosti (vprašaj G, če ti lahko napiše zdravniško potrdilo npr. o rizični nosečnosti), ker vsaj za pol leta bi ti lahko podaljšali. Potem pa podaljšaš še za eno leto na osnovi rojstva otroka. Če imaš priložnost izkoristi! Jaz čakam, da dobim sklep od komisije ali so mi podaljšali ali ne oziroma za koliko časa...Upam da za eno leto... A še to, glede zavarovanja. Če nimaš statusa res ne moreš več bit zavarovan preko staršev, vendar se je pa dobro pozanimati, kako je z zavarovanjem preko moža (seveda, če si poročena), kot vzdrževan družinski član... Lučka, jaz ne bi preveč komplicirala s temi kombinezoni in spalnimi vrečami. Če imaš voziček s košaro, potem mislim, da je čisto dovolj da otroka malo bolj oblečeš in še z dekco pokriješ, potem pa daš v košaro, ki ima pšonavadi tudi neko "odejico"...Mislim, da bi moralo biti dovolj...Pri nas sicer res niso neke ekstremno nizke temperature, sam pa veliko časa piha burja tud nad 100km/h, pa mislim, da bom vseeno hodila na prehode...Kajti svež zrak otroku zelo koristi... Glede spalne vreče za ponoči so pa nam na šoli za starše rekli, da naj najprej malo počakamo, da vidimo kako se bo otrok obnašal pod odejo. Če se ful premetava, oziroma brca, bo zbrcal s sebe vso odejo in je potem res priporočljivo, da ga damo spat v spalni vreči, drugače pa ni panike... Naše počutje pa je kar fajn... Najbolj se mi dopade to, da grem ponoči samo enkrat na stranišče...in se ne prebujam vsakih 5 minut, tako da se res fajn naspim...in sem potem čez dan lepo spočita... Sem pa opazila, da so se mi strije naredile po bokih in pri strani trebuha...Pa sem se fajn mazala s kremo...Ampak saj vemo, če je človeku tako namenjeno, mu pač je. No, saj jih ni dosti...Zdej samo upam, da se mi jih ne naredi še več...Zato se zdej mažem z Avent oljem proti strijam (sem ga dobila od prijateljice). Za krajšanje dopoldnevov, ko sem sama doma sem se pa zdaj lotila sestavljanko delat...Mi je res fajn...Ko človek pade noter, se kar ne more ustavt... Aha, pa še to, včeraj me je ful neki časa bolela kita v koraku...Ne vem kako bi drugače razložila: tista, ki drži nogo na trup pripeto ...Pa mi je mama rekla, da je to normalno, da se vezi malo rahljajo, da bom lahko lažje rodila...OK, sem kar kupla to izjavo...Sam da bo enostavno rodit... Ja, zdaj pa grem počasi nazaj k sestavljanki... Potem pa še kosilce skuhat... papa
|