|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  179 180 [181] 182 183   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Oktober 2008
11.9.2008 12:47:51   
jana84
da delim veselje še z vami: sem dobila sklep komisije za študijske zadeve, ki me obvešča o sledečem:
Da se mi odobri podaljšanje absolventskega statusa za dobo 12 mesecev, to je do 30.9.2009 user posted image user posted image user posted image

Sem res zadovoljna!
Tako, da watershnine, ti kar poskusi dat prošnjo za podaljšanje, meni so podaljšali (filozofska fakulteta v Mariboru!)...
Zdaj pa lahko resnično v miru pričakujem našega novega člana...Drugo leto na pomlad pa se bo treba ponovno lotiti izpitov...Še 6 jih moram narediti, pa še eno diplomsko seminarsko in eno diplomo...Tako, da če bo šlo vse po sreči drugo leto naredim izpite, potem pa podaljšam absolventa še zaradi rojstva otroka in še diplomo in dipl.seminarsko...uf, daljnosežni načrti! No, do 26.leta bi moralo biti vse zaključeno!

Zdaj pa grem res kosilo kuhat!

fajn se mejte, se slišimo (tipkamo) kaj jutri, ker danes ne vem če bom imela kaj več časa...
pozdravček od študentke/absolventke

(odgovor članu afnica mala)
Neposredna povezava do sporočila: 4501
11.9.2008 15:07:55   
*tedy*
laknerš tud jest sem odprta 3 (mogoče pa še več) pa tud mam skoz popadke, tud na 20 minut ............pa celo drisko sem mela (kar je tud en znak za porod),  pa dva pamža mam doma ( 3  in 9 let) in si tud ne predstavljam kako bi blo če bi šla kr noter in tam čakala, sem raje doma in čakam do zadnjega. Vem da če bi šla tja bi verjetno tam ostala..........tako pa bom doma in ko bo res kriza bom šla. Upam da še ene 14 dni neuser posted image user posted image .
Sicer pa se tud drugač zadnje dni počutim res obupno, skoz me neki boli, slabo mi je, skratka nisem za nikamor. Pa sej bo hitro mimouser posted image user posted image .
Men je zdravnica rekla lahko tudi do 3 magnezole na dan in buscopan.
Drži se in počivaj (čeprav jest ne morem skoz, mam dons še roditeljski)

(odgovor članu jana84)
Neposredna povezava do sporočila: 4502
11.9.2008 17:30:39   
Mandek
Ojla!

jana_k, čestitam za podaljšanje.

A si mogoče že kdaj prej podaljšala absolventa? ker meni so ga že 2x za pol leta in se mi zdaj zdi, da mi ga ne bi več, če bi dala prošnjo...Še par dni časa imam...

Kako pa je potem z delovno dobo? Ker, če mi poteče in mi ne podaljšajo, mi teče delovna doba (ker sem na zavodu), če pa podaljšam absolventa zaradi materinstva, pa ne vem kako je s tem. Ti tudi teče eno leto delovne dobe ali v tem primeru ne?

Bistvo je očem skrito. Kdor hoče videti, mora gledati s srcem. (Mali princ)

(odgovor članu *tedy*)
Neposredna povezava do sporočila: 4503
11.9.2008 17:50:34   
Barbara33
Tudi jaz sem si vzela kar nekaj časa, da sem prebrala nekaj zadnjih strani.

Najprej za B.M., Jolly in druge, ki imate težave - polno vrečo user posted image user posted image user posted image user posted image za vas - držim pesti - je pa tako, da so naši otročki zdaj že tako veliki in samostojni, da je najpomembneje, da G opazijo naše težave in nas imajo pod kontrolo - potem mora biti vse o.k. - je pa to res stresno.

Sama sem v ponedeljek klicala G, saj nekaj dni (4) skoraj nič nisem čutila naše punčice - pa sem štrudl jedla (zdaj zaradi sladkorne nič sladkega sicer), pa počepe sem delala, pa nič - vsak dan sem čutila le ene dvakrat, trikrat čisto blag premikec in to je to - no, pa mi je rekla sestra naj pridem in me je dala na CTG in kaj, ja sam, da me je priklopila in odšla stran, je začela smrkla mala tako skakati po trebuščku kot že dolgo neuser posted image - ja ni kaj, mi je bilo kar malo nerodno, ker je G rekla, da je CTG idealen - sem ji povedala, da če bi v teh dneh vsaj enkrat pol toliko čutila, me gotovo nebi bilo tam - no od CTG-ja naprej jo super čutim vsak dan - mi pa ni žal, da sem šla, saj sem bila res slabe volje in me je potolažila - preverila je tudi pretoke na UZ in še včeraj me je kontrolno naročila na CTG in je bilo vse o.k. - no pa saj sem vedela, ker zdaj spet normalno giba.

PikicaStonoga - ja tole glede hiške pa je doživetje, ane - danes je ni, jutri stoji:) - superca.

Glede user posted image sva pa čisto na istem - enako kot tvoj misli tudi moj, tako, da smo na nuli, ampak meni to čisto ustreza.

Stunfek: je prav lepo brati, da ste se vsi tako hitro "aklimatizirali" - in če po pravici povem res nisem vedela, da so tako "napredni"

Janja 27: bi prosila, če bi mi lahko popravila ime - ne bomo imeli Anje ampak dokončno Zalouser posted image

Ja nič punce, zdaj bo šlo pa počasi zares, ane - vsaj za tiste iz začetka našega seznama ... uf ...

Sneska, če boš utegnila slučajno, se nam kaj javi in sporoči kako se vedve držita - verjetno je tvoja pikica zdaj že prava bunkicauser posted image

No, pozdrav vsem.

(odgovor članu *tedy*)
Neposredna povezava do sporočila: 4504
11.9.2008 17:58:10   
mbd0411
A na 20 min.imate popadke pa bi še kar doma bile???user posted image user posted image user posted image Sicer sama tega pri prvem nisem doživela ,ker sem bila odprta pa malo krvavenja in potem umetne popadke,kar pa potem gre hitro..-joj,joj,zdaj sem pa čist zmedena.Kako naj se pa jaz zasučem,če se bo začelo tako kot pri vas?? Pa še o nekih 14 dneh govorite.Ne vem če nebi jaz že bila v Celjuuser posted image user posted image user posted image
Ste dale mislat,pa tako pogumno se delam,zdaj mi je pa naenkrat panika.
user posted image user posted image user posted image user posted image

Prvi sonček se je rodil 4.novembra 2001 (4080g 51 cm)
Drugega pa smo težko dočakali 20.oktobra 2008 (3420g 51cm)

(odgovor članu Mandek)
Neposredna povezava do sporočila: 4505
11.9.2008 19:50:47   
ZalaTM
Zivijo moje user posted image ,

danes zgleda je pa res tak moreč dan, imamo vse neke težave, tudi sama sem čisto fuč, pa spodaj me v trebuhu tako zelo boli, pa ne vem,...nočem zganjati še panike prehitro,...vidim da se vam že kar dogaja,...ampak imamo še nekaj tednov rezeve :),...tko da kar lepo počakat do oktobra , hehe,....čeprav mene tudi drži na čase da bi šla kar rodit, sploh ponoči ko ne morem in ne morem spati, vse boli, noge sploh, pa hm,....bomo že nekak počakale a ne,.....

lep večer vam želim, papa, M.

12.7.2006 - se je rodil najin sonček Gašper, 24.10.2008 pa je k nam prišla še princeska Nika

(odgovor članu mbd0411)
Neposredna povezava do sporočila: 4506
11.9.2008 20:10:41   
Urška//
Ojla

se javljam s pregleda,user posted image je ok, težki baje okoli 2500g, joj me je kr groza če bo tako velik, ker ta prva je bla 47 cm pa 2700g pa 32 obseg glaviceuser posted image

no ja še vsi so šli ven neuser posted image

baje da bo malo prej, res upam na kaki teden, ker mi je že ful muka, sicer še delam samo 4 ure, ampak ponoči pač nič od nič ne spim, mi lubi snema neke filme nove, pol pa ponoči to gledam in sem zjutraj ko zombi, najbolj me muči to da ne čutim rokuser posted image

zdaj vsaj upam se bo malo ohladilo in nam bo vsem bolje

uzivajte s trebuščki

papa

Urška in Lara(10.05.2005) in Nejc(17.10.2008)

(odgovor članu ZalaTM)
Neposredna povezava do sporočila: 4507
11.9.2008 20:12:25   
PikicaStonoga
Uf, za mano je naporen dan. Vstala ob 5. 15 (zame je to sredi noči user posted image ) in z možekom sva odšla na parcelo čakat najino hiško! :) Pritličje že stoji, stropovi so pripravljeni, jutri pa mansarda in streha! user posted image
No, potem sem šla pa v laboratorij dat vodo, pa spet nazaj gledat hiško, potem pa popoldne na pregled. Ker sem tako zgodaj vstala in tako dolgo čakala na vrsto, pa še toplo je bilo, sem bila že čisto utrujena, na koncu mi je med UZ še slabo postalo, ker sem tako dolgo na hrbtu ležala! user posted image  Ampka sem preživela, najina pikica ima že 1930g!user posted image  Ker naj bi imela posteljico nizko, mi bo naslendjič naredila vaginalni UZ, in sicer Janja 27, pregled imam 7. 10, takrat imam tudi prvi CTG. Se že veselim, da vidim, kako to izgleda!.   No, ko sem prišla domov, sem komaj k sebi prišla in se spočila, šele zdaj sem se za 5 min usedla pred račinalnik, pa mislim, da bo to tudi vse. Sedeči položaj mi že lep čas ne ustreza, ker me desna rebra v tem položaju takooooooooo bolijo. Je danes gledala na UZ in pod desnimi rebri ima naš sonček ritko, ,ki jo očitno vztrajno tišči k rebrom, da grozno boli. Očitno bo to en močan fantek ali pa ritkasta punčka!user posted image  Pustimo se presenetiti ... 

(odgovor članu ZalaTM)
Neposredna povezava do sporočila: 4508
11.9.2008 20:13:11   
mbd0411
Zmenimo se in naredimo ponoči žurko.Tiste,ki ne moremo spati...user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Urška//)
Neposredna povezava do sporočila: 4509
11.9.2008 20:29:01   
vianne
IZVIRNO SPOROČILO: mbd0411

Zmenimo se in naredimo ponoči žurko.Tiste,ki ne moremo spati...user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Ja, ja .... jaz sem takoj za. Je ni večje žurerke. Vas vse prešišam. Jaz žuram že 14 dni... user posted image user posted image

(odgovor članu mbd0411)
Neposredna povezava do sporočila: 4510
11.9.2008 20:36:40   
ZalaTM
user posted image user posted image user posted image , juhuuuu, dobra ideja :) ,...ja res bi se prilegel kakšen babji žur,...zjutraj pa vse v porodno user posted image user posted image user posted image

12.7.2006 - se je rodil najin sonček Gašper, 24.10.2008 pa je k nam prišla še princeska Nika

(odgovor članu vianne)
Neposredna povezava do sporočila: 4511
11.9.2008 20:48:01   
M_mojca
Čaw punce!
Madonca, ste tako pridne, da komaj sledim z branjem, s pisanjem pa itak zaostajam in samo vsake tolk časa kej napišem, da lahko rečem, da sem še aktivna oktoberka!! he he he

No, tud jst sm opazila, da je debata o pritisku in morem rečt, da hvala bogu nimam težav z njim! Že ves čas normalen, pa čeprav sm se precej poredila...user posted image user posted image

Naš user posted image se non stop obrača v trebuhu, je kot hobotnica, tako da nimam pojma kako je obrnjen. Se mi pa dozdeva, da ni z glavico navzdol, saj brce čutim vsepovsod. Tako da tako kot vedve vianne in lena35 upam, da se bo pravočasno obrnil, saj me prav nič ne vleče na obračanje, ker se itak lahko spet obrne nazaj, rodila bi pa raje po naravni poti in ne s carskim rezom.

pikicastonoga, 
zaradi večje verjetnosti krčev otročička je priporočljivo jest čim manj slane jedi, nič srovega - vse prekuhano (sadje-kompot, kuhana zelenjava), recimo kostanj tudi ni priporočljiv (bo ravno takrat ko bomo dojileuser posted image ), pa ješ tisto hrano, za katero veš da tudi tebe ne napenja, saj če bo tebe, bo tudi otročička.
Morda ima še katera kak fajn nasvet - ga bom tudi jaz vesela! user posted image user posted image
Vidim pa tudi, da boste jutri imeli hiško! user posted image user posted image Super! Mora bit res fajn, kot pravi barbara33 -včeraj je še ni blo, danes pa že stoji! user posted image

jana_k
, čestitke ob podaljšanjem statusu! Zdaj si res lahko brez skrbi!

mandek,
mislim da bi ti absolventa podaljšali, saj si noseča. Poskusi, pa boš videla kako bo. Na našem faxu je nosečnost upravičen razlog za podaljšanje. Če greš na zavod, ti delovna doba ne teče, saj si brezposelna. Ne vem pa, če se da morda kako drugače uredit, da bi ti del. doba tekla. Morda ve katera druga??

ZalaTM
, tud mene že vleče rodit, saj mi trebuh kar precej otrdeva, pa tud na sprehode se ne spravim več tako pogosto kot bi hotela - nikoli ne veš, kje te kaj presenetiuser posted image Ponoči ne spim več kaj veliko ker mi noben položaj ne paše, poleg tega pa je ponoči naš user posted image ful aktiven in počne v trebuhu razno razne akrobacije!
Je pa fino, da če že moram na wc ponoči, je to enkrat ali pa še to ne. Mi uspe do jutra zdržat, pol pa kar po luftu letim na školjko user posted image user posted image user posted image

mbd0411 in vianne, tud jaz sem za kako žurko ponoči! pa pazite se - sem prava party animal! he he heuser posted image user posted image user posted image

23.10.2008 je na svet pokukal najin pikec po imenu Nik

(odgovor članu vianne)
Neposredna povezava do sporočila: 4512
11.9.2008 21:24:34   
janja 27

user posted image

1. oktober

user posted image   Petrca* (3user posted image 3user posted image ) pr. ?  user posted image   LJ 31 let
       user posted image  user posted image
user posted image   sonček75 (5user posted image 1user posted image )pr.17.09.08 (posvet o CR 24.09.08)

user posted image 33 let user posted image user posted image
user posted image   nineva (3user posted image 2user posted image )   user posted image MB 30 let user posted image

2. oktober

user posted image     blanka1 (2user posted image ?user posted image )pr.12.09.08  user posted image   MB 23 let
       user posted image   ( user posted image   - Sven ali user posted image   - Fiona )
user posted image    levinjaa (2user posted image 2user posted image ) pr.12.09.08 ; 15.09.08  user posted image LJ user posted image   
        30 let user posted image  
user posted image    nosečnica (1user posted image 1user posted image ) pr. ? user posted image   LJ user posted image
user posted image    Acjom (2user posted image 1user posted image ) pr.17.09.08 user posted image 23 let
       LJ
 user posted image  user posted image
user posted image    valla(2user posted image 2user posted image )pr. user posted image LJ 28 let user posted image user posted image
user posted image     laknerš(2user posted image 2user posted image ) pr.user posted image  user posted image user posted image

4. oktober

user posted image   coccinella (1user posted image 1user posted image ) UZ + CTG 15.09.08 user posted image
         Domžale  user posted image   user posted image   29 let 
user posted image    B.M. (1user posted image 1user posted image ) bolnica user posted image MB
         user posted image  
- Matic user posted image

5. oktober

user posted image   tanja29 (1user posted image 1user posted image ) .pr.? user posted image  user posted image - Manca

29 let user posted image
user posted image    kala28 (?user posted image ?user posted image ) pr.?  user posted image user posted image user posted image

6.oktober

user posted image   jana_k (2user posted image 1user posted image ) .pr. 18.09.08 user posted image user posted image   Vipava

user posted image  
23 let
user posted image    cvetka31 (?user posted image ?user posted image
user posted image    freja (3user posted image 2user posted image )  user posted image user posted image

7. oktober

user posted image    Veki_222 (1user posted image 1user posted image   ) .pr. user posted image  user posted image  

Trbovlje 29 let   user posted image
user posted image     Zvezda17 (1user posted image 1user posted image ) pr.19.09.08  user posted image   Idrija 25 let

8. oktober

user posted image    Liza01 (2user posted image 2user posted imageuser posted image   user posted image

9. oktober

user posted image    timnala (1user posted image 1user posted image ) pr. user posted image user posted image Mozirje 27 let
        ( user posted image - Nac ali user posted image - Ajda user posted image
user posted image    Miskolina4455 (2user posted image 1user posted image ) pr.? user posted image LJ

31 let user posted image (user posted image - Nik ali user posted image - Lara )

user posted image     dajadada (2user posted image 1 user posted image ) pr. 15.09.08 user posted image user posted image user posted image  

10 oktober

user posted image    jolly123 (1user posted image 1user posted image ) pr. UZ 16.09.08

user posted image   KR  27 let user posted image

user posted image    barby (1user posted image 1user posted imageuser posted image   KR 23 let
user posted image    SAFIRA (2user posted image 1user posted image )  user posted image user posted image user posted image
user posted image     M_mojca (1user posted image 1user posted image ) pr. 18.09.08 user posted image Trbovlje
          24 let user posted image user posted image

12. oktober

user posted image     sarcy21 (1user posted image 1user posted image ) pr.
          user posted image user posted image - Mark user posted image
user posted image     zeko (1user posted image 2user posted image  user posted imageuser posted image   user posted image  user posted image -user posted image   ; user posted image -user posted image

13. oktober

user posted image   Rendi (1user posted image 1user posted image ) .pr 17.09.08  user posted image   KP 29 let
       user posted image  user posted image - Eneja
user posted image    mbd0411 (2user posted image 2user posted image ) pr.22.09.08 user posted image   CE user posted image 35 let   
user posted image    janja27 (5user posted image 2user posted image )pr.22.09.08 user posted image PO user posted image 30 let user posted image
user posted image    klavdija27 (1user posted image 1user posted image ) pr.? user posted image user posted image   user posted image

14.oktober

user posted image    corti (1user posted image 1user posted image ) pr. 30.09.08
       user posted image Domžale user posted image
25 let user posted image - Hanna
user posted image    maserati (3user posted image 2user posted image )pr. ? user posted image   user posted image user posted image

15.oktober

user posted image   "talcy" (2user posted image 1user posted image ) UZ + CTG 12.09.08  user posted image 24 let user posted image
user posted image    ajetam (1user posted image 1 user posted image )   user posted image  user posted image 22 let
user posted image     Mandek (1user posted image 1user posted image ) pr.16.09.08  user posted image 25 let  CE user posted image   user posted image

16. oktober

user posted image     Kaštrun (2user posted image 2user posted image ).pr. ? user posted image   27 let user posted image user posted image
user posted image     ZalaTM (2user posted image 2 user posted image )  user posted image  user posted image  user posted image  

17. oktober

user posted image    vianne (2user posted image 1user posted image ) pr. 17.09.08 CTG- 14.09.08 user posted image  
         Pivka user posted image   31 let user posted image
user posted image    billa (1user posted image 1user posted image ) pr. ? user posted image obala 33 let user posted image
user posted image    tejčika29 (1user posted image 1user posted image ) pr. 23.09.08 user posted image CEuser posted image user posted image

18.oktober

user posted image    Maska (2user posted image 1user posted image ) pr. ? user posted image LJ 29 let user posted image user posted image

19 oktober

user posted image     Lena35 (4user posted image 2user posted image ) pr.23.09.08 user posted image 36 let user posted image user posted image
user posted image     afnica mala (4user posted image 1user posted image ) pr.15.09.08 user posted image   LJ user posted image

20.oktober

user posted image     bluster (2user posted image 1user posted image ) pr.? user posted image LJ 40 let user posted image user posted image
user posted image     škorpion (2user posted image 2user posted image ) pr. ? user posted image    user posted image   CE
          28 let user posted imageuser posted image - Nik ali user posted image - NIka)
user posted image     sanelaa (1user posted image 1user posted image ) pr.? user posted image   Velenje

26 let user posted image user posted image
user posted image     sean (1user posted image 1user posted image ) pr. ? user posted image Nova Gorica 20 let user posted image user posted image

21.oktober

user posted image     barbara33 (1user posted image 1user posted image ) pr.user posted image   32 let
          user posted image - Zoja user posted image

22.oktober 

user posted image     Lana34 (1user posted image 1user posted image ) pr. ? user posted image 35 let user posted image
user posted image     Natali07 (2user posted image 2user posted image ) pr. 22.09.08 user posted image   33 let
         user posted image KR user posted image
user posted image     jerikou (1user posted image 1user posted image ) pr. 25.09.08
         user posted image 26 let user posted image user posted image

24.oktober

user posted image     PikicaStonoga (1user posted image 1user posted image ) pr. + CTG 07.10.08
         user posted image   user posted image 28 let LJ user posted image PDP 02.11.08
user posted image      sončnica24 (1 user posted image 1 user posted image )pr.26.09.08: 10.10.08
          CTG - 17.10.08: 24.10.08; 1.11.08  user posted image user posted image user posted image 25 let

25.oktober

user posted image    "tedy" (3user posted image 3user posted image pr. 22.09.08
        user posted image   LJ user posted image 37 let user posted image
user posted image     jolie (1user posted image 1user posted image ) pr. user posted image NM user posted image 29 let user posted image
user posted image     Urška// (2user posted image 2user posted image ) pruser posted image   MB

29 let user posted image
user posted image    stunfek (3user posted image 2user posted image ) pr.17.09.08 user posted image Vransko (INDIJA) 
         35 let  user posted image - Abhay (abaj)user posted image  
user posted image     minca_n (1user posted image 2user posted image  user posted image )  user posted image   user posted image   21 let
          user posted image -
user posted image - Zoja   user posted image   -  user posted image -Nia
user posted image     Lučka1 (1user posted image 1user posted image ) pr. user posted image
           LJ  user posted image 30 let
user posted image

30.oktober

user posted image   wateshine (1user posted image 1user posted image ) pr. 22.09.08  user posted image user posted image  user posted image
         Šmatrno pri Litiji 
20 let
user posted image    Freha (1user posted image 1user posted image ) pr. UZ 15.09.08  user posted image   user posted image user posted image
user posted image     Anny (2user posted image 2user posted image ) pr.? user posted image user posted image Jesenice
user posted image     lovely (1user posted image 1user posted image ) pr.? user posted image user posted image user posted image

VSEH SREČK user posted image   NAS JE  67 user posted image user posted image user posted image

pričakujemo 69 user posted image

trenutno razmerje:

user posted image    21
                user posted image    20
                user posted image   28

user posted image     gibi
user posted image       presenečenje če nočete vprašati za spol

kaj potrebujemo za porodnišnico :

Dokumenti:
* zdravstvena kartica
* napotnica za porodnišnico
* napotnica za reševalno vozilo
* izvidi
* materinska knjižica
* potrdilo o udeležbi očeta na materinski šoli
* osebni dokument
* poročni list (lahko kopijo)

Osebna higiena:
*
zobna ščetka
* zobna pasta
* nevtralen deodorant
* vazelin za ustnice
* milo
* glavnik
* krema
* vložki (bombažni npr. vir80)
za tiste ki so šivane baje da so boljši Vir nature saj se šivi tako ne zatikajo v vložek
* Multi mam lanolin
* mrežaste spodnje hlačke za enkratno uporabo
* nastavek za dojenje Avent - najmanjši
* mobirel + polnilec, foto, energijsko čokoladico
plavalni obroč ( šlauf)

Oblačila:
* po želji svoj kopalni plašč
* spalno srajco (najbolje da se odpenja od spredaj)
* nogavice
* copate

spodnje hlačke

Pripomočki za dojenje:
* nedrček za dojenje (2x)
* prsne blazinice

Oprema za novorojenčka (prinese očka na dan odhoda)
*
4 tetra plenice
* 3 plenice za enkratno uporabo
* povijalno plenico
* žabice
* majčki
* bombažno kapico
* jopico
* odejico
* copatke
* avtosedež
* tolažilna duda
* rokavičke

KAJ POTREBUJEMO ZA NOVOROJENČKA:

http://www.ringaraja.net/forum/tm.asp?m=2302780&mpage=154&key=

user posted image
user posted image

11.07.08  mamici SNESKA  ( 32 let, LJ ) user posted image   VITA  790 g in 35 cm

13.12.2005 se nama je pridružila MANCA (3890g, 52cm)
02.10.2008 se nam je pridružila METKA (4010g, 53cm)

(odgovor članu janja 27)
Neposredna povezava do sporočila: 4513
11.9.2008 21:45:34   
janja 27
hello

danes mije pa šel dan k strala....zjutraj sem mela malo doma smo se kopale in odpravljale k zdravnici, potem sem tam čakala dve uri in poluser posted image user posted image da sem bla noter 5 minutuser posted image user posted image user posted image , ji je dala en sirupek k smo ga imeli že doma pa je full zanič tko da danes je spila eno žlico jutri ne vem kaj bo borbe verjetnouser posted image user posted image user posted image no upam na najboljše....popoldan pa sem imela obiske k so se komaj sedaj pobrali domov....no naša dva že spita jaz pa mal bluzim....ma se vam ne bom pridružla na nočni žurkiuser posted image user posted image user posted image čeprav sem danes jaz tud sama slabo spala pa ne zaradi user posted image no šla sem dvakrat na wc ampak je naša zganjala kolobocije po postelji pa pit pa se pokrit pa se ne pokrit...no tko da sem bla tud jaz zombi zjutrajuser posted image user posted image bom danes nadoknadila....
jana_k čestitke tud od mene glede podaljšanaj absolventauser posted image user posted image
pikicastonoga tebi pa za hiško...ja zanimivo je tole danes je ni jutri pa že stoji.....midva sva jo zidala pa je rabla neki časa da je zraslauser posted image user posted image
no jaz sem se že odločla da bom pla rodit k bo moj g dežuren bo lepo predrl mehur in bomo rodiliuser posted image user posted image user posted image ne ne se hecam tud mene skrbi kako je to če ti nekje voda odteče...itd..popadke pa sem imela takrat na 7 minut k sem šla na pregled k njemu pa sploh nisem delala panike še peljala sem se do postojne (6km) tko me je špikalo đe 14 dni prej..ampak ne redno no sej me tud tisit dan ni redno špikalo ctg je zjutraj tko pokazal pooldan pa je pokazal 0000....ja nič tko al tko bo šlo venuser posted image user posted image
me je pa danes ena vprašala kdaj imam rok pa sem ji povedala pa je rekla daje ona rodila 10.10 sina in je fuill zakompleksana osebnsot tehnica....vedno vse vagauser posted image user posted image user posted image tko da bejbe tiste do 22.10..bomo imeli dojenčke k tehtajo kaj je prav kaj ni pravuser posted image user posted image user posted image sicer pa nisem nič brala kaki user posted image so tehnice mogoče jutri kaj poiščem na netu....

barbara33 si čist prav naredila k si šla pogledat kako je s tvojo pupiko sej jaz tud včasih študiram potem me pa brcen pa gre mimo

lakrneš jaz tud ne bi šla v bolnico da bi bila noter tri tedne mam tud skoraj triletnico doma...no ji niti ne razlagam da bom v bolnici tri dni..sam tolk da bo pršla pogledat dojenčka v stavbo blizu katere se vozive v vrtec ...sej itak dost ne razume zaenkrat je še pramajhna zadnjič je mela rokico na trebuščku pa jo je sestrica brcnila pa se je prav ustrašlauser posted image user posted image sedaj me sprašuje če dojenček brca če rečem da ja reče ona da njen pa  ne in kontra če mene ne njo pa ja, in da njen dojenček je v popku...pa da se bo klical gašper tko da ji moram nabavit enega dojenčak jaz bom skrbela za mojega ona pa za svojegauser posted image user posted image no bomo videli še to muzikouser posted image user posted image

jutri imajo pregled :

user posted image      blanka1
     user posted image      levinjaa
     user posted image     "talcy"
   user posted image

lepo žurko želim vsem k ne morete sptai glejte da nam kaj napišeteuser posted image user posted image user posted image kaj dogaja....tistim k pa že lohk spimo pa
user posted image

13.12.2005 se nama je pridružila MANCA (3890g, 52cm)
02.10.2008 se nam je pridružila METKA (4010g, 53cm)

(odgovor članu M_mojca)
Neposredna povezava do sporočila: 4514
11.9.2008 22:34:17   
Lucka1
ojla puntze user posted image
da se še jaz mal oglasim - včer sem imela pregled - voda, kri, pritisk,
teža,....VSE SUPER user posted image sem kar vesela, ker se vztrajno kopam v bazenu
in sem bila prepričana, da bo voda slej ko prej slaba. Pa do sedaj še ni bilo
nobenih bakterij, čeprav so kake čisto normalne za nosečnice....torej pomeni,
da bom pridno hodila mal migat še naprej. PA KONČNO SEM DOBILA PAPIRJE
ZA PDP, da grem lahk na CSD vse urejat....grem drugi teden.
Pa CTG so mi naredli in kakega preplaha za popadke ni bilo več :)

Zaradi krčev v petek, sem sedaj bolj na IZI - sicer bom šla se parkrat v službo,
da nekatere stvari končam in predam, ampak to ni niti približno podobono
tistemu prej - jst sem namreč en tak zanesenjak, ki v delu dejansko uživa in
mi je to hkrati hobi....tako da mi je sedaj kar malo težko sprejet to novo
življenjsko obdobje, ko bomo doma....ampak sem prepričana, da ko vidim
svojega user posted image , da mi ne bo problem biti doma.

Vse s TEŽAVAMI (da nas/vas ne naštevam)- upam, da ste bolje...sicer pa
se bo verjetno počasi pri vseh začelo kaj dogajati...vsem zato pošiljam user posted image user posted image user posted image

Janja 27 - naslednji pregled pa imam 24.9.

VPRAŠANJE ZA VSE - a katera masira presredek? S čim? in kako? Mislim
v kateri pozi in ali dela to sama al partner? Jaz mislim, da se bom drugi
teden tega lotila....
In pa ali se da kaj preventivo delat, da bi bile bradavice bolj odporne potem
pri dojenju??? Kolegica mi je nekaj govorila o masiranju z mokro hladno brisačko???

No, ENO MIRNO NOČ VSEM - čeprav še kar dobro spim, pa vseeno počasi pričakujem
tudi jaz neprespane noči....se nekaj nakazujejo

(odgovor članu janja 27)
Neposredna povezava do sporočila: 4515
11.9.2008 23:24:35   
Kaštrun
ojla vsem nosečkam!

težave imam iste kot vse. grozno otrdevanje trebuha (moj G pravi samo, da je to normalno), bolečine v kolkih in medenici, boleča meča in krči v njih, slabost in nenormalna utrujenost (ni energije, niti za 1%).

presredek ne bom masirala, ker se mi zdi brez veze. to je tako kot s strijami. lahko se mažeš nonstop, pa jih boš vseeno dobila, lahko pa se niti enkrat ne namažeš, pa ne boš imela nobene strije. dejstvo je, da je strgan oz. prerezan presredek največ odvisen od babice, ki ti pomaga pri porodu. jaz sem imela super babico, pa mi je full pomagala z masiranjem med porodom in "raztegovanjem", pa mi je na koncu vseeno morala rezati (kar je bilo full olajšanje, v primerjavi s tem, da sem se z iztisom matrala več kot 2 uri - samo z istisom user posted image ). se je pa videlo, da ji je bilo žal, da me je morala prerezati.

cunjice počasi urejam. moram še od Lučke garderobo iz kopalnice preseliti v njeno sobo, potem pa začnem likati še za malo prihajajočo pupo. sem pa že oprala zimsko vrečo in pa lupinico. čaka me še nakup vseh "drobnarij" - plenice, kremice...

pregled me čaka 19.9. in sicer bom imela takrat prvi CTG. komaj čakam.

otroček se giblje nenormalno veliko in lahko rečem, da je 3/4 dneva full aktivna, tako da glede na to, da je bila konec julija obrnjena na glavo, se je zdaj obrnila bog ve kako, ker jo čutim povsod. 

spanje ponoči mi sicer ne dela težav, bolj slabo edino zaspim, ampak ko zaspim sem kot top. vse bi bilo še bolj super, če okoli 1ih, do 4ih ponoči ne bi vsak dan bodila "vsiljevalca" v posteljo user posted image  Lučka se namreč vsako noč prikobaca k nama in potem skupaj "drnjohvala" do pol 8ih user posted image

se še oglasim. do takrat pa SREČNO vsem!

Otroci ne vedo, kako radi jih imajo njihovi starši,
in tega tudi nikoli ne bodo vedeli, dokler se ne bo
nad temi starši zagrnil grob ali dokler
ne bodo imeli svojih lastnih otrok.

(odgovor članu Lucka1)
Neposredna povezava do sporočila: 4516
12.9.2008 8:02:15   
mbd0411
Se strinjam s Kaštrunom glede strij in presredka.Glede bradavic pa ni slabo,če jih mažeš in masiraš in utrjuješ z brisačko.Sicer jaz ne,a škodit ne more.Sem pa pri prvem imela malo razpokane in sem jih mazala kar s svojim mlekom in je pomagalo.Čimmanj kemije.
Spanje,spanje....Muka,da je ni.Pa tako bi se zdaj še lahko naspale in spočile,pa ne greuser posted image
Kje so kaj ostale iz seznama? Jih je toliko pa se nič ne oglasijo.
Meni je pa zdaj bolj začela dišati hrana.A zdaj zadnji mesec bom pa za nazaj noter spravila??user posted image user posted image user posted image Kar naprej nekaj iščem in to bolj sladko.

(odgovor članu Kaštrun)
Neposredna povezava do sporočila: 4517
12.9.2008 8:42:05   
timnala
Oj user posted image !

Vidim, da vas kar veliko "napadajo" nosecniske tezave..jaz se temu se kar spretno izogibam, ampak zjutraj se zbudim s tezkimi rokami in nogami, ker sem zdej pa res od jutra do vecera na nogah in delam (urejam stanovanje in cistim in prestavljam) - moj pride jutri nazaj s prakse in bi rada, da je res lepo in pripravljeno tudi za novega druzinskega clana. Ko se enkrat lotis generalno vse postorit, si prej sploh ne mislis, kolk enih stvari se najde oz. kak se ti lahk ena malenkost zavlece..no, do jutri se user posted image
Spim se vedno v redu - grem mogoce enkrat na wc ponoci ali pa se to ne, user posted image  pa je zacel bolj migat kot prej..mogoce ga res veliko bolj cutim, ker nima vec tolk prostora. Je pa to super, ker vem, da se ima dobro. user posted image  
Zatekam se tudi ne, pritisk, voda, kri in teza pa so bili na zadnjem pregledu super, tak da se s tem ne obremenjujem.
Tistim user posted image , ki vas pestijo tezave tudi jaz zelim, da vas cimmanj matra in da cimdlje user posted image  ostanejo z vami, da ne bi blo kaj prehitro.
Jaz se hecam, da do 1.10 naj detece pocaka pri meni, pol pa lahk brez problema starta user posted image
Mam pa dans se spet akcijo v stanovanju, pol grem pa na enga abrahama od sodelavca. Jutr pa tud delo doma, popoldan pa na bday od ene 4-letnice in zvecer se po mojega na Brnik..jupi! user posted image user posted image user posted image   Ati pride domov! user posted image

user posted image  naj vam dan lepo mine,
D.

Nace je moja velika ljubezen v malem...

(odgovor članu mbd0411)
Neposredna povezava do sporočila: 4518
12.9.2008 8:58:43   
jana84
Pozdravček!

Glede delovne dobe: meni so rekli, da če vzamem jaz porodniški dopust in dopust za nego otroka (komplet celo leto) potem mi tisti čas teče delovna doba, četudi sem še študentka. MIslim, da je enako če si na zavodu, torej brezposelen. Se pa midva za možem nekaj pogovarjava, da bi on vzel tistih 206 dni za nego otroka, ker meni naša preljuba državica da le tistih 193EUR...No, bomo še videli kako in kaj...Je pa res malo smešno: cel čas nas spodbujajo naj imamo otroke, pa naj jih imamo mladi. In ko se študentka odloči imet otroka, kaj dobi? Najprej enih papirjev na faksu za si status podaljšat, državica nam pa nameni zgolj tisto miloščino...Ampak se ne smemo pritoževati, da nam še tega ne vzame!

Spanje: pri meni to sploh ni problem - če se le da spim blizu 10h, včasih celo podaljšam...Ponoči vstanem okrog 2-3h in grem na stranišče in to je to. Nato spim do 6h, ko gre moj možiček delat, takrat se za minutko prebudim, nato pa takoj nazaj zaspim še do 8-9h. Tako, da mene na vaš ponočni žur absolutno ne bo! Pa ne mi zamerit, ampak raje spim user posted image .

Drugega pa nimam za povedat. Zdaj moram sestco poklicat, če gremo v šoping. Včeraj sem ugotovila, da se nimam več kaj obuti. Na nogo lahko spravim samo še japonke in ene natikače, če pa si slučajno oblečem kakšno bolj fino stvar, pa nimam kaj obut!

Tako, bodte, fajn, jaz šibam!
P.S. midva z našim/našo user posted image  se super počutiva...Še vedno tako razgraja po trebuhu da je evselje. Ravno včeraj zvečer, ko sem se na kavč ulegla, se je začela žurka. Moj ubogi trebuh je kar poskakoval...

papa

< Sporočilo je popravil jana_k -- 12.9.2008 9:05:22 >

(odgovor članu mbd0411)
Neposredna povezava do sporočila: 4519
12.9.2008 9:29:26   
PikicaStonoga
Dobro jutro, dekleta!
Danes sem pa dobro spala in se naspala! user posted image  Sem prav zadovoljna!
Midva z user posted image  sva dobro, mali conček verjetno bolje kot jaz! Mene non stop bolijo desna rebra, ker od njih ne umakne riti!  c c c c c
Zdej počasi grem v službo, so me klicali, da naj pridem uredit neke papirje za porodniško, potem grem pa še na CSD vse uredit.
Kar se tiče presredka, ga ne masiram in ga tudi ne bom, proti strijam sem pa mogoče namažem 2-3 na teden. Če bodo bodo, če pa ne pač ne, kakor mi je namenjeno.
Hrana pa tudi meni zelo diši zadnje čase, do zdaj sem pridelala 7,5 kile, pa je pred mano še cel mesec in pol (vsaj)!, tako da bomo videli, mah kar bo pa bo, samo upam, da se ne zredim preveč - ne zarad kil ampka ker mi zdaj pa že res trenuh postaja napoti in se počutim okorna in brez energije, boli me križ in bi šla že kr rodit ... ;)
Lep dan!

PikicaStonoga

(odgovor članu jana84)
Neposredna povezava do sporočila: 4520
12.9.2008 11:31:47   
Acjom1
Čau user posted image !
Pri nas ni nič novega. user posted image veselo razgraja po trebuščku, jaz pa komaj čakam, da pride ven. user posted image Nocoj je blo spet pestro, kar se tiče spanja, tako da se kar prijavim za ta nočni žur. user posted image Danes sem res čisto brez vse energije, spanca mi kronično primanjkuje in sem že čisto brez koncentracije, brez volje... user posted image Je pa vsaj moj dragi prišel včeraj zvečer domov iz Portugalske (sem ga eno uro čakala na Brniku, ker so skoz te zamude...), tako da me je malo potolažil.
Glede masaže presredka - jaz si ga ne masiram, ma sem slišala, da niti ne pomaga tolko. Mogoče bom mojemu kaj omenla, če mi bo on malo masiral, sama si pa ne bom.
Glede bradavic, pa so nam v materinski šoli rekli, da ne priporočajo te masaže, ker se z draženjem bradavic sproža hormon oksitocin, ki tudi sproža porod in ne priporočajo, da si to kar doma delamo. Tako da tega jaz ne bom.

Mene pa zanima kako ste kaj s user posted image ! Nekje sem prebrala, da se po 36. tednu več ne priporoča. Mislim, da je pisalo zaradi možnih infekcij. Kaj pa če imava kondom? Sicer ima moj tudi malo slab občutek glede tega, ker je najin pikec tam notri, ampak pol ko se enkrat lotiva zadeve, pa kar pozabi na to. user posted image

Tako, zdaj grem pa malo počivat, čeprav zaspat itak ne bom mogla sred dneva, še ponoči komaj.

Lpuser posted image

(odgovor članu PikicaStonoga)
Neposredna povezava do sporočila: 4521
12.9.2008 12:14:42   
Tejčika29
Hojla user posted image !

Komaj vas uspem brati tako ste pridne. Ene s težavami druge ne! jaz se ne smem pritoževati, ker dobro spim, pritisk je ok, user posted image  pridno brca, imam dovolj energije za sprehode, kofetke, pospravljanje in kuhanje. Moj me je kar pohvalil in tudi pravi da nisem čisto nič sitna.

Proti strijam se mažem vsak večer pred spanjem in koža pije da je kaj. Upam, da se bo trud poplačal.

Napisala vam bom nekaj vaj za raztezanje presredka, sploh če ne boste masirale le-tega:
- greste na vse štiri, noge narazen, potem pa se spuščajte nazaj, kot bi hotele z rito doseči tla, in  potem spet nazaj gor in spet dol... (imeti morate toliko razkrečene noge, da gre trebušček lepo med nogami nazaj, roke imate skoz spredaj in se držite tal)
- greste na vse štiri in potem vsako nogo posebej devate vstran (kuža lula položaj) in ponavljate, noga naj bo tudi v dvignjenem položaju skrčena
- pol ležeč položaj na hrbtu nekoliko vstran, spodnja noga je rahlo pokrčena drugo nogo dvigujete pokrčeno k sebi, z roko držite koleno - raztezate
- enako kot prejšnja vaja, le da dvigujete stegnjeno nogo proti sebi in si z roko držite podplat - raztezajte (seveda vsako nogo posebej)
Upam, da sem bila razumljiva, meni se ne zdi nič težkega, vzame vam nekaj minut na dan.

Vsem ki vas matra zdržite in imejte pozitivne misli!

Pa lep vikend, čeprav se obeta slabo vreme!

(odgovor članu Acjom1)
Neposredna povezava do sporočila: 4522
12.9.2008 12:19:47   
vianne
Naš miško je pa zadnje čase zelo miren. Moram kar močno spremljati gibe...
Kot ponavadi sem tudi to noč slabo spala in tudi jaz sem brez energije in volje. Sem se morala kar močno prisiliti, da sem pospravila, pa prati dala...
Presredek si ne mislim masirati, pa trebuh proti strijam si tudi sploh ne mažem. Imam prijateljico, ki si ga je mazala non stop pa je dobila grde strije. Jaz imam zaenkrat še lep trebuh (trkam na les). Mislim, da je pomembno kako elastično kožo imaš in so vse te kreme sama komercialna niša.
Glede masiranja bradavic (kot utrditev) je na materinski šoli tudi nam odsvetovala. Tako, da jaz si jih ne mislim več masirati. Sem si jih do sedaj ene parkrat.
Pri meni pa je glede hrane ravno obratno. Sploh nimam apetita. Se moram kar prisiliti, da kaj pojem. Je to ugotovila mama in danes bo ona skuhala kosilo. Je rekla, da sama si sigurno ne bom. Tako, da bom danes jedla bučke, krompir pire in pleskavico.
Mene pa skrbi tale luna 15-tega. Če me zagrabi me ravno mesec pred rokom. Ah bomo videli. Čene je pa druga 29-ega... mislim, da takrat nas bo pa veliko oktoberk v akciji...

(odgovor članu Acjom1)
Neposredna povezava do sporočila: 4523
12.9.2008 12:21:50   
vianne
Tejčika29 hvala za tele vaje... ma jaz dobim popadke da jih izvajam user posted image user posted image . Ne bo nič s tem.... user posted image user posted image

(odgovor članu Tejčika29)
Neposredna povezava do sporočila: 4524
12.9.2008 12:33:27   
ZalaTM
jej, tale luna ja v ponedeljek zna kaj ušpičit user posted image ,...no ja,...tudi jaz sem zeloooo slabo spala, potem čez dan imam pa Gašperja polnega energije,...pa me čisto zmuči, tko da sem čisto fuč,...ati je pa v službi,...bom šla kar zdaj malo zraven njega dremuckat, če bom lahko,....me pa spodaj tako čudno pika in tišči, da ne vem,...ne vem,...kot bi se že nekaj dogajalo,....ampak ni še krize no.
Tudi jaz si ne masiram presredka, niti si ne mažem trebuha, prvič nisem bila šivana in nisem dobila nobene strije, res je po moje to čisto odvisno od elastičnosti kože,....tko da stvar odločitve no, ampak jaz ne bom,...

kar se tiče posteljnih aktivnosti po 36 tednu, so tudi različne teorije, eni priporočajo, da hitreje spožiš porod, tam nekje zadnji teden,...eni pa odsvetujejo ja zaradi možnosti infekcij ki tik pred porodom seveda niso zaželjene,...itak pa pri nas je bolj redko zadnje čase ,..ups, ker mene vse tko boli, da se ne znam spravit v položaj ki bi mi ustrezal,.....

lep dan,...danes bo še,...potem pa menda dežek,.....papa, M.

(odgovor članu vianne)
Neposredna povezava do sporočila: 4525
Stran:   <<   < Prejšnja stran  179 180 [181] 182 183   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  179 180 [181] 182 183   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?