|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  176 177 [178] 179 180   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Oktober 2008
8.9.2008 13:17:13   
Tejčika29
Hojla punce!

Od petka naprej sem doma na dopustu, potem pa 19.9. v porodniško direktno. Se še privajam...

Sedaj si moram vse pripraviti do konca, odločbo iz CSD sem že dobila. Kolegica mi je posodila cotke za user posted image  - 2 kartona ljubi bog, sedaj bom vse posortirala in preprala, vsega je kar preveč se mi zdi.

Danes začnem s pripravo na smejoči porod v Ondini, danes imamo prav porod, v četrtek pa ostalo. Vam poročam kako to zgleda, oz. če bo kak dodaten nasvet. Sem pa že dobila CD z glasbo za meditacijo in še en CD za pripravo, ki pa ga še nisem poslušala.

Sicer sem ok, buši raste, user posted image  miga predvsem v predel reber, ojoj, spim enkrat dobro, drugič slabo, glavno da sem sedaj doma in da imam čas za sebe pa je že bolje.

Štunfek - super da si se javila in da si dobro prestala let. Želim ti uspešno vklapljanje v okolje in njihovo klimo (saj ti je vse znano ane).  

(odgovor članu sončnica24)
Neposredna povezava do sporočila: 4426
8.9.2008 13:32:04   
corti
Ojla!

Kako ste user posted image ?
Jaz sem zdaj trenutno kar ok! Tako da se bom lotila likanja cunjic! Upam da potem ne bom spet slabša, ampak moram vse pospravit! Tudi mene meče tole gnezdenje, ampak grem tako da vsak dan naredim nekaj,ker včeraj sem hotela malo več in sem mela spet celo noč žurke z kašlanjem, švicanje, slabostjo,...ah ja....ne morm iz svoje kože, ko pač ne znam mirovat in počivat!

Stunfek lepo da si se javila in da je vse ok! Kako pa se je kaj tvoja prva punčka...pozabila sem imauser posted image ...navadila na Indijo? Uživa?

Joj upam, da to glede bolečin in poroda res kaj drži, ker se počutim kot 90 let stara mama....me kolki in sramna kost tako boli, ko 100user posted image

Nič grem malo likat! Lep dan

Neposredna povezava do sporočila: 4427
8.9.2008 13:34:56   
mbd0411
Živjo vsem.Komaj verjamem,da se vse bliža h koncu nosečnosti in nas čakajo lepi dnevi.Ko mi je včasih že vsega dovolj in sem sama sebi kaj šele drugi,v napoto,se potolažim in si rečem:pa saj to nosečnost še dam skozi,potem pa konec,potem bodo druge skrbi.a takih občutkov kot jih lahko doživljamo zdaj,pač ne bomo več,vsaj tiste,ki bomo potem zaprle noseč.obrtuser posted image .
Si<cer pa grem danes prvič sploh na pregled ob 18:15 uriuser posted image .Mi tako v napoto hodi.Mi sploh ne paše.Ves dan vem,da še moram nekam ituser posted image .Čeprav rada hodim zdaj na preglede,le ta ura..
Danes še moje zdravnice ni in jo nadomešča ena iz porodnišnice,ki bo morda zraven pri porodu,če bo ravno v službi.user posted image Ne vem ali me čaka prav pregled ali bo kar uz...Bomo videli.Sicer me pa že dolgo niso pregledali.

Ok,se javim potem zvečer in povem nov datum ,pa še kajuser posted image

Lep dan

Prvi sonček se je rodil 4.novembra 2001 (4080g 51 cm)
Drugega pa smo težko dočakali 20.oktobra 2008 (3420g 51cm)

(odgovor članu Tejčika29)
Neposredna povezava do sporočila: 4428
8.9.2008 14:35:18   
jana84
živjo!
Zdaj sem "odpravla" nečakinjo domov...Je bla prav pridna. Res tako miren otročiček kot je ta...Nič kompliciranja, jeze, tečnobe...Tako se da kakšno urco pustit pri tetki...

No sem pa ravno prej govorila s sestro, kaj se ji zdi, da če bom naslednjič mela ža CTG, pa je rekla da skor stoprocentno da ja. In je rekla še, da me bo najprej ginekološko pregledala, potem kar preko trebuha pretipala dojenčka če je dovolj velik in te finte, potem pa na CTG...
Bom sporočila v sredo kako in kaj je blo!

No, sedaj pa grem malo še po interentu pogledat kaj pravijo...Moram pogledat če so slučajno na strani od faksa že sklepi komisije oz. če so mi podaljšali absolventa...Sicer po moje bodo sklepi komaj jutri (danes je imela komisija zasedanje)...Bomo vidli, no...

lepo se imejte...
papa

(odgovor članu mbd0411)
Neposredna povezava do sporočila: 4429
8.9.2008 16:31:17   
vianne
Danes se tudi meni nič ne da. Take lenobe pa že dolgo ne...še s pomivalnega stroja se mi ne da posode vzeti. Samo spala bi pa se trudim da ne bi ker potem bo pa noč doooolga. Raje čez dan malo potrpim.

Tejčika29
tale smejoči porod pa mene zanima. Bi bila vesela kake informacije.

Se pa zadnje čase močno potim in obliva me neka čudna vročina. Do sedaj sploh nisem imela problemov z vročino .... sedaj pa bi bila najraje non stop pod mrzlim tušem.

Evo punce eno zanimivo slikco. Na njej je skrita podoba dojenčka. Zanimivo...

user posted image

(odgovor članu jana84)
Neposredna povezava do sporočila: 4430
8.9.2008 18:11:57   
*tedy*
Danes sem imela pregled in CTG, kjer lepo zazna vse popadkeuser posted image . Ja, kaj čemo je že tko da bomo prej rodili. Me pa ni nič ginekološko pregledala, ker je rekla da je brez veze, manj odprta sigurno nisem (3 cm), če sem pa več pa itak bo trebna jit kmalu rodit.
MI pa je naredila UZ in je naša princeska še vedno kar majhna 2000g, kar je za 34 teden malo, no bom pa vsaj lažje rodila.
Naslednji pregled imam 22.09 in tokrat upam bom še v enem kosu.user posted image user posted image .

Snufek imej se skrajno lepo, ko bom jest "velika" bi tud šla pogledat v Indijo kako se imajo tam, pa ne za tolko časa kot tiuser posted image user posted image

Sneska čestitke  za malo Vitouser posted image user posted image

Lepo se mejte in božajte svoje bušije

(odgovor članu vianne)
Neposredna povezava do sporočila: 4431
8.9.2008 18:56:15   
vianne
*tedy* meni je tudi zadnjič CTG pokazal krepko popadke, če sem kaj odprta pa ne vem. Tudi jaz srčno upam, da bom čim več časa zdržala. Držim pesti tudi zate!!!!

Ma kaj ni danes en čuden dan. Jaz sem tako čudna. Še pogovarjati se mi ne da... pa ne samo danes. Tudi nasplošno... prej me je obiskala prijateljica pa me krega kaj nič ne pokličem... Ma kaj pa vem kaj mi je.

Prej sem premišljevala, da ko bom v porodnišnici nočem obiskov razen mojega. Pa tudi potem domov nočem da se mi že takoj prilimajo na vrata. Ko bom pripravljena bom sporočila, prej pa upam, da bodo upoštevali mojo željo.

(odgovor članu *tedy*)
Neposredna povezava do sporočila: 4432
8.9.2008 19:14:24   
janja 27

user posted image

1. oktober

user posted image   Petrca* (3user posted image 3user posted image ) pr. ?  user posted image   LJ 31 let
       user posted image  user posted image
user posted image   sonček75 (5user posted image 1user posted image )pr.17.09.08 (posvet o CR 24.09.08)

user posted image 33 let user posted image user posted image
user posted image   nineva (3user posted image 2user posted image )   user posted image MB 30 let user posted image

2. oktober

user posted image     blanka1 (2user posted image ?user posted image )pr. 09.09.08 user posted image   MB 23 let
       user posted image   ( user posted image   - Sven ali user posted image   - Fiona )
user posted image    levinjaa (2user posted image 2user posted image ) pr.  user posted image LJ user posted image   
        30 let user posted image  
user posted image    nosečnica (1user posted image 1user posted image ) pr. ? user posted image   LJ user posted image
user posted image    Acjom (2user posted image 1user posted image ) pr.17.09.08 user posted image 23 let
       LJ
 user posted image  user posted image
user posted image    valla(2user posted image 2user posted image )pr.10.09.08 user posted image LJ 28 let user posted image user posted image
user posted image     laknerš(2user posted image 2user posted image ) pr.user posted image  user posted image user posted image

4. oktober

user posted image   coccinella (1user posted image 1user posted image ) UZ + CTG 15.09.08 user posted image
         Domžale  user posted image   user posted image   29 let 
user posted image    B.M. (1user posted image 1user posted image ) pr.? user posted image MB
         user posted image  
- Matic user posted image

5. oktober

user posted image   tanja29 (1user posted image 1user posted image ) .pr.? user posted image  user posted image - Manca

29 let user posted image
user posted image    kala28 (?user posted image ?user posted image ) pr.?  user posted image user posted image user posted image

6.oktober

user posted image   jana_k (2user posted image 1user posted image ) .pr. 10.09.08 user posted image user posted image   Vipava

user posted image  
23 let
user posted image    cvetka31 (?user posted image ?user posted image
user posted image    freja (3user posted image 2user posted image )  user posted image user posted image

7. oktober

user posted image    Veki_222 (1user posted image 1user posted image   ) .pr.09.09.08 user posted image  user posted image  

Trbovlje 29 let   user posted image
user posted image     Zvezda17 (1user posted image 1user posted image ) pr.19.09.08  user posted image   Idrija 25 let

8. oktober

user posted image    Liza01 (2user posted image 2user posted imageuser posted image   user posted image

9. oktober

user posted image    timnala (1user posted image 1user posted image ) pr. user posted image user posted image Mozirje 27 let
        ( user posted image - Nac ali user posted image - Ajda user posted image
user posted image    Miskolina4455 (2user posted image 1user posted image ) pr.? user posted image LJ

31 let user posted image (user posted image - Nik ali user posted image - Lara )

user posted image     dajadada (2user posted image 1 user posted image ) pr. 15.09.08 user posted image user posted image user posted image  

10 oktober

user posted image    jolly123 (1user posted image 1user posted image ) pr. 09.09.08 UZ 16.09.08

user posted image   KR  27 let user posted image

user posted image    barby (1user posted image 1user posted imageuser posted image   KR 23 let
user posted image    SAFIRA (2user posted image 1user posted image )  user posted image user posted image user posted image
user posted image     M_mojca (1user posted image 1user posted image ) pr. 18.09.08 user posted image Trbovlje
          24 let user posted image user posted image

12. oktober

user posted image     sarcy21 (1user posted image 1user posted image ) pr.
          user posted image user posted image - Mark user posted image
user posted image     zeko (1user posted image 2user posted image  user posted imageuser posted image   user posted image  user posted image -user posted image   ; user posted image -user posted image

13. oktober

user posted image   Rendi (1user posted image 1user posted image ) .pr 17.09.08  user posted image   KP 29 let
       user posted image  user posted image - Eneja
user posted image    mbd0411 (2user posted image 2user posted image ) pr. user posted image   CE user posted image 35 let   
user posted image    janja27 (5user posted image 2user posted image )pr.22.09.08 user posted image PO user posted image 30 let user posted image
user posted image    klavdija27 (1user posted image 1user posted image ) pr.? user posted image user posted image   user posted image

14.oktober

user posted image    corti (1user posted image 1user posted image ) pr. 30.09.08
       user posted image Domžale user posted image
25 let user posted image - Hanna
user posted image    maserati (3user posted image 2user posted image )pr. ? user posted image   user posted image user posted image

15.oktober

user posted image   "talcy" (2user posted image 1user posted image ) pr.19.09.08  user posted image 24 let user posted image
user posted image    ajetam (1user posted image 1 user posted image )   user posted image  user posted image 22 let
user posted image     Mandek (1user posted image 1user posted image ) pr.16.09.08  user posted image 25 let  CE user posted image   user posted image

16. oktober

user posted image     Kaštrun (2user posted image 2user posted image ).pr. ? user posted image   27 let user posted image user posted image
user posted image     ZalaTM (2user posted image 2 user posted image )  user posted image  user posted image  user posted image  

17. oktober

user posted image    vianne (2user posted image 1user posted image ) pr. 17.09.08 CTG- 14.09.08 user posted image  
         Pivka user posted image   31 let user posted image
user posted image    billa (1user posted image 1user posted image ) pr. ? user posted image obala 33 let user posted image
user posted image    tejčika29 (1user posted image 1user posted image ) pr. 23.09.08 user posted image CEuser posted image user posted image

18.oktober

user posted image    Maska (2user posted image 1user posted image ) pr. ? user posted image LJ 29 let user posted image user posted image

19 oktober

user posted image     Lena35 (4user posted image 2user posted image ) pr.23.09.08 user posted image 36 let user posted image user posted image
user posted image     afnica mala (4user posted image 1user posted image ) pr.09.09.08 user posted image   LJ user posted image

20.oktober

user posted image     bluster (2user posted image 1user posted image ) pr.? user posted image LJ 40 let user posted image user posted image
user posted image     škorpion (2user posted image 2user posted image ) pr. ? user posted image    user posted image   CE
          28 let user posted imageuser posted image - Nik ali user posted image - NIka)
user posted image     sanelaa (1user posted image 1user posted image ) pr.? user posted image   Velenje

26 let user posted image user posted image
user posted image     sean (1user posted image 1user posted image ) pr. ? user posted image Nova Gorica 20 let user posted image user posted image

21.oktober

user posted image     barbara33 (1user posted image 1user posted image ) pr.user posted image   32 let
          user posted image - Anja user posted image

22.oktober 

user posted image     Lana34 (1user posted image 1user posted image ) pr. ? user posted image 35 let user posted image
user posted image     Natali07 (2user posted image 2user posted image ) pr. user posted image   33 let
         user posted image KR user posted image
user posted image     jerikou (1user posted image 1user posted image ) pr. 25.09.08
         user posted image 26 let user posted image user posted image

24.oktober

user posted image     PikicaStonoga (1user posted image 1user posted image ) pr. 11.09.08
         user posted image   user posted image 28 let LJ user posted image PDP 02.11.08
user posted image      sončnica24 (1 user posted image 1 user posted image )pr.26.09.08: 10.10.08
        CTG - 17.10.08: 24.10.08; 1.11.08  user posted image user posted image user posted image 25 let

25.oktober

user posted image    "tedy" (3user posted image 3user posted image pr. 22.09.08
        user posted image   LJ user posted image 37 let user posted image
user posted image     jolie (1user posted image 1user posted image ) pr. 09.09.08 user posted image NM user posted image 29 let user posted image
user posted image     Urška// (2user posted image 2user posted image ) pruser posted image   MB

29 let user posted image
user posted image    stunfek (3user posted image 2user posted image ) pr.17.09.08 user posted image Vransko (INDIJA) 
         35 let  user posted image - Abhay (abaj)user posted image  
user posted image     minca_n (1user posted image 2user posted image  user posted image )  user posted image   user posted image   21 let
          user posted image -
user posted image - Zoja   user posted image   -  user posted image -Nia
user posted image     Lučka1 (1user posted image 1user posted image ) pr.10.09.08 user posted image
           LJ  user posted image 30 let
user posted image

30.oktober

user posted image   wateshine (1user posted image 1user posted image ) pr.   user posted image user posted image  user posted image
         Šmatrno pri Litiji 
20 let
user posted image    Freha (1user posted image 1user posted image ) pr. UZ 15.09.08  user posted image   user posted image user posted image
user posted image     Anny (2user posted image 2user posted image ) pr.? user posted image user posted image Jesenice
user posted image     lovely (1user posted image 1user posted image ) pr.? user posted image user posted image user posted image

VSEH SREČK user posted image   NAS JE  67 user posted image user posted image user posted image

pričakujemo 69 user posted image

trenutno razmerje:

user posted image    21
                user posted image    20
                user posted image   28

user posted image     gibi
user posted image       presenečenje če nočete vprašati za spol

kaj potrebujemo za porodnišnico :

Dokumenti:
* zdravstvena kartica
* napotnica za porodnišnico
* napotnica za reševalno vozilo
* izvidi
* materinska knjižica
* potrdilo o udeležbi očeta na materinski šoli
* osebni dokument
* poročni list (lahko kopijo)

Osebna higiena:
*
zobna ščetka
* zobna pasta
* nevtralen deodorant
* vazelin za ustnice
* milo
* glavnik
* krema
* vložki (bombažni npr. vir80)
za tiste ki so šivane baje da so boljši Vir nature saj se šivi tako ne zatikajo v vložek
* Multi mam lanolin
* mrežaste spodnje hlačke za enkratno uporabo
* nastavek za dojenje Avent - najmanjši
* mobirel + polnilec, foto, energijsko čokoladico
plavalni obroč ( šlauf)

Oblačila:
* po želji svoj kopalni plašč
* spalno srajco (najbolje da se odpenja od spredaj)
* nogavice
* copate

spodnje hlačke

Pripomočki za dojenje:
* nedrček za dojenje (2x)
* prsne blazinice

Oprema za novorojenčka (prinese očka na dan odhoda)
*
4 tetra plenice
* 3 plenice za enkratno uporabo
* povijalno plenico
* žabice
* majčki
* bombažno kapico
* jopico
* odejico
* copatke
* avtosedež
* tolažilna duda
* rokavičke

KAJ POTREBUJEMO ZA NOVOROJENČKA:

http://www.ringaraja.net/forum/tm.asp?m=2302780&mpage=154&key=

user posted image
user posted image

11.07.08  mamici SNESKA  ( 32 let, LJ ) user posted image   VITA  790 g in 35 cm

13.12.2005 se nama je pridružila MANCA (3890g, 52cm)
02.10.2008 se nam je pridružila METKA (4010g, 53cm)

(odgovor članu janja 27)
Neposredna povezava do sporočila: 4433
8.9.2008 19:17:58   
janja 27
jutri imajo pregled:

user posted image    blanka1
user posted image    Veki_222
user posted image    jolly123
user posted image    afnica mala
user posted image    jolie

pa verjetno bo kakšna šla še na user posted image user posted image user posted image user posted image

sarcy upam da nisi že v porodnišnici ????

13.12.2005 se nama je pridružila MANCA (3890g, 52cm)
02.10.2008 se nam je pridružila METKA (4010g, 53cm)

(odgovor članu janja 27)
Neposredna povezava do sporočila: 4434
8.9.2008 19:37:45   
jolie

ekola...še jaz mičkeno

Jutri pregled...upam, da je naša pupika kaj bolj debelušna kot je bila pred 14-dnevi. Če pa ni pa tud ne vem...ker več počivat skoraj ne morem kot sem. Se mi skoraj že meša od vsega ležanja in prekladanja. Saj v kakšnih drugih razmerah ne rečem, da mi nebi pasalo mičkeno polenarit. Sam tole je pa čist trimač. Že tako traja multi cajta, da najdem ustrezen položaj, ko treba spat ponoči, potem se moraš pa še podnevi matrati, da čimveč počivaš. Jaz drugače ne znam počivati, kot da ležim...ohja.

Baje, da je za otročka najboljš, da počivamo na levem boku. Meni pa blazno paše na desnem, če me seveda ne suva v rebra, ker je s telesom obrnjena na desno stran. Če nebi bilo to ok, bi me verjetno user posted image  sam opozoril, da mu ne paše aneda?

Drugače pa nič novega, krči in bolečine v predelu sramne kosti, boleči kolki, otrok ima pa veselico v trebuščku. Prav čuden občutek sedaj, ko že kar čutim, da me boksa z nogico al pa se z ritko naštimava user posted image

Mirno nočko želim vsem...jaz odhajam na težavne kozmetične priprave (= depilacijske)za jutrišnji pregled user posted image .

(odgovor članu janja 27)
Neposredna povezava do sporočila: 4435
8.9.2008 19:45:24   
*talcy*
pozdravljene punce ....
no da vam jaz povem svojo nedeljo ... včeraj sem vstala in na hlačkah zagledala rjavo rdeč izcedek ... kličem na urgenco in ti so rekli direkt v porodnišnico .... tam me sprejmejo dajo na CTG vse ok .. me pregleda vse ok še na UZ tud ok razen tega da ima naš user posted image  že 2900g in namesto 35t sem noseča za 37t ... seveda sem morala ostat na opazovanju čez noč ... kriza ... kak dolgčas ... se zbudim ob 2 ponoči grem na wc ko pridem nazaj sem imela popadek ... ga ne moreš zgrešit k to so taki krči da padeš dol .... zjutraj me dajo na CTG vse ok ... no in zdaj sem končno domauser posted image  ...
tako smo mislili da nas bo user posted image  presenetil pa se je odloču da bo kar noter ...

(odgovor članu jolie)
Neposredna povezava do sporočila: 4436
8.9.2008 19:47:15   
*talcy*
janja 27 zdaj moram pa hoditi na preglede v porodnišnico tako da popravi datum na 12.9. CTG in UZ ....... lep pozdrav

(odgovor članu *talcy*)
Neposredna povezava do sporočila: 4437
8.9.2008 19:48:50   
mbd0411
Živjo!

Evo mene iz pregleda.Kri imam super,za vsak bolje.Mali je bil tako živahen,ko je delala uz.Tehta pa 2700g.Spet bomo imeli veeeelikega fantiča.
Naslednji pregled imam čez 14 dni - 22.septembra.
Mali se je tudi nazaj dol obrnil in je tam kjer more  bituser posted image user posted image user posted image .
Mi je pa sestra potegnila z iglo po roki,ko je jemala kri in me malo porezalauser posted image ,pa ni hudo.
Takole,zdaj grem pa nekaj za jest poiskat,potem pa počivatuser posted image

(odgovor članu jolie)
Neposredna povezava do sporočila: 4438
8.9.2008 19:58:44   
blanka1
ojla
no jaz ju3 nimam pregleda so mi ga prestavli, moram poklicat kdaj ker ta trmin mi ne ustreza, ker imam se izpit. Mi smo sedaj zelo dejavni imam malega od setre pri meni in je kar dejaven.

Moje pocutje je konc dneva takole: najbolj me boli kriz cez cel dan in en dan sem imela popadke na 10 min, saj mislim da so bili to popadki,  pa to otrdevanje trbuha je pa prv nadlezno in mi ne odgovrja (se pocutim kot balon in nic prav ne morem storiti) zdaj pa se res samo odstevam dneve da grem rodit, saj je moj mali malo vecji in naj bi bil zadnji teden v septembru. Bomo vidli, v glavnem se veselim in cakam.
nekaj stvari mi se manjka, ampak samo toliko da user posted image nebo rabo pol v lekarno skakat.
danes sem se razpisala ker se ze dogo nisem, čeprav vas redno berem a napisat pa se mi ne da ali moram ze kaj drugega storiti ali pa se spomnim da se moram ucit!

Uzivajte user posted image in upam da se bo kmalu zacelo in bomo veselo cartale svoje maleuser posted image

(odgovor članu jolie)
Neposredna povezava do sporočila: 4439
8.9.2008 21:43:46   
Lucka1
Ojla dekleta,
mi sedaj pospešeno nabavljamo stvari za novega člana, pa me sam
zanima, kater termometer, toplomer in krtačo-škarje-glavnik komplet
ste kupile?
Pa še nekaj v zvezi s sprehodi oz. oblačenjem - mava voziček in toplo košaro,
pa se mi zdi, da bi noter vseen dala malčka v neko spalno vrečo? Ali kako?
Samo toplo oblečt in dekica? Vsak nasvet bi mi bil dobrodošel, da vem
kaj naj kupim. Pa še za spanje me zanima - ali v spalni vreči ali samo
v kakem pajacku in s posteljnino in dekico pokrit?? Jao, jao, saj
večina verjetno misli, da kompliciram, ampak res se mi ne sanja, nočem
pa imeti 100000 stvari, pa jih potem ne uporabljati....

Sicer pa "vidim" = berem, da se kar dogaja....skoraj vsaka že ima kake
bolečine, otrdevanja, krče......ja, ja, kdo ve, kdaj nas čaka, kaj ne? user posted image

Lepe sanje vsem

(odgovor članu blanka1)
Neposredna povezava do sporočila: 4440
8.9.2008 22:20:55   
Mandek
Uf, Talcy, tale tvoja dogodivščina me pa je spreletela. Ko si mislimo, da je še nekje daleč, te pa že res utegne presenetit iz danes na jutriuser posted image . In dva tedna razlike? Ja, še dobr, da so ti povedali,nouser posted image ...Zdaj si ok?

Ostalim vidim, da tudi dogaja, vsakič nekaj novega, ni kaj. Kdaj naročajo na CTG? Jaz sem sicer zaradi nekega rjavega izcedka to že imela, vendar me znaima kdaj se dela to v rednem delu.

Še vedno premišljujem o tem ali bi dala prošnjo za podaljšanje absolventa (že 2krat so mi ga podaljšali za pol leta), vendar mi je nekako jasno, da je ne bojo...Naredila sem precej težek izpit, čakata me še 2 seminarski in prošnja za en najbednejši izpit ever (upam, da mi ga bodo zarad študija v tujini upošteval...). Mah, kr mal me skrbi vse to,no...

Drugače sem ok, postajam okrogla in se mi že vidi, da bomo meli malega človečka. Z zgago imam tako hude probleme, da me začne boleti cela čeljust, sili pa me na bruhanje...niti pod razno ne vem več, kaj naj naredim, da bo zaleglo.
Naša beba je živahna nonstop, premika se 22 ur na dan, najboljša je zvečer do enih in zjutraj od pol 6 dalje...mi je prav smešno in prijetno,nouser posted image

Septembra mi poteče status in ne vem, kako naprej. A moram na CSD kej posebnega izpolnit za porodniško al kako gre vse to skupaj? Kakšna pa je razlika, če si namesto na CSDju študentka,ko rodiš? V tem primeru ti ne teče delovna doba,ne? Mislim, eni mi govorijo tako, drugi kontra. Res ne vem več kaj je res in kaj ne...Je katera na istem?

Lep preostanek še zadnjih mirnih noči...user posted image

Bistvo je očem skrito. Kdor hoče videti, mora gledati s srcem. (Mali princ)

(odgovor članu Lucka1)
Neposredna povezava do sporočila: 4441
9.9.2008 7:38:06   
lena35
Naj se vam še jaz malo javim,pri meni je vse po starem ponoči ne spim  vsako uro hodim na wc tako da se zjutraj tbudim kot mesečnik.Groza mi je res ta wc a saj bo kmalu bolje.Trebuh mi nekako ne otrdeva in za CTG mi tudi  še ni nič rekla,no bom videla na naslednjem pregledu.Za našegauser posted image  imam vse pripravljeno samo v torbo motam še spakirat,pa cotke sem oprala zdaj me čaka še likanje .Mali brca kr , a če se je obrnil pa mislim da ne , ker ga čutim enako kot na prejšnem pregledu.
Bravo Štunfek si pa res pogumna da si šla v Indijo tk visok noseča.

< Sporočilo je popravil lena35 -- 9.9.2008 7:39:42 >

(odgovor članu Mandek)
Neposredna povezava do sporočila: 4442
9.9.2008 7:46:02   
afnica mala
Dobro jutro

talcy- v kateri porodniščnici? Ljubljanski? Jaz sem bila od sobote do včeraj notri. Se mi je v petek ful vrtelo, pa slabosti in rahlo vročino- tudi ponoči in potem še soboto. Sem klicala, pa so rekli naj pridem. Tako da so me sprejeli. Niso čist ziher zakaj , ampak včeraj zvečer se mi je spet začelo, in tudi danes. Upam, da mine. Sem ko bi bila pijana. Tudi avta ne smem vozit.
Sem zdaj prišla v službo po vse moje stvari, ker me eno leto ne bo.
Danes grem še po napotnico za porodnišnico, ker so mi prejšnjo v soboto vzeli. Pa kontrolo imam čez 1 teden, samo, če se bo to nadaljevalo, bom morala pa prej iti.
Delali so mi tudi CTG. Luštno je poslušat otročka. Neki popadki so bili, nič alarmantnega.

Zdaj morava pa res uštimat stvari za dojenčka, da nas kaj ne preseneti. user posted image

Zdaj pa držim pesti, da mi čim prej priklopijo trio paket, da se lahko oglašam še od doma.
Pa-pa

(odgovor članu Mandek)
Neposredna povezava do sporočila: 4443
9.9.2008 8:03:04   
B.M.
Pozdravljene user posted image

Javljam za seznam,da imam pregled v ambulanti za rizične nosečnosti jutri,10.9.08 ob 8h,upam da ne bo trajalo preveč dolgo,samo glede na to da bi mi naj delali CTG nimam dosti upanja da bi bilo hitro opravljeno,ali pa se motim. Pravijo da v MB porodnišnici vedno čakaš na ta CTG in da si je dobro vzet za brat,za pit in kaj za prigriznit zravenuser posted image bomo videli poročam jutri.
Danes pa še ta neprijetni okulistični pregled in že vem da popoldan ne do nič iz mene...tako da se res najbrž oglasim komaj jutri...

Uživajte do takrat user posted image

Najina sreča je Matic in od 27.9.2008 nama vsak dan sije sonček tudi če so na nebu oblaki !!! RODILA SE JE NAJVEČJA SREČA !

(odgovor članu afnica mala)
Neposredna povezava do sporočila: 4444
9.9.2008 8:25:19   
*tedy*
vianne jest si tud ne želim nobenega v porodnišnici, razen mojega in seveda tamalih dveh. Na srečo v lj porodnišnici kao ni obiskov, razen očeta, tako da upam da ne bo nobenega. Upam pa tud da bo kej prostora, ker bi rada imela svojo sobo, predvsem zato ker bosta tamaledva verjetno kar veliko tam in ne bi rada da bi druge motilauser posted image .
Lucka1 jest imam košaro in vrečo za v košaro, kar bo pozimi čisto dovolj, če bo lep okrober pa samo pajacek in dekico. Lahko si potem kupiš kakšen pajac iz flisa ali kombinezon, če ga boš veliko dajala ven iz vozička, ampak to se ti ne mudi, boš potem videla kaj ti odfgovarja. Jest imam sicer že flis pajac, ker je bil mali konec februarja in smo še cel april imeli če je bilo hladno.Sicer pa če bo je manj kot -5 itak ni dobro da si dolgo zunaj (vsaj ne prve tri mesece)
Dokler se ne premika , ne rabiš spalne vreče, ker spi čisto pri miru, ko pa začen brcati pa ni slabo, če imaš spalnico bolj hladno (kar je bolje za spat).
Toplomer,.... sem jest kr v dm kupila, čist običajno.

lep sončen dan vsem

(odgovor članu B.M.)
Neposredna povezava do sporočila: 4445
9.9.2008 8:43:20   
Natali07
No pa se še jaz malo oglasim. Včeraj imela pregled in končno se mi je železo malo popravilo. Vsaj na 105 tako, da mi ni potrebno več hodit na infuzije vsake dva dni, ampak bodo zadostovale tablete. To srčno upam, da ne bo čez 14 dni ko imam ponovni pregled - to je 22.09 ponovno slabo železo in bom spet na špikanju user posted image .

Sem pa imela zelo slabo vodo, tako da jo moram jutri  10.09 ponovno dati in bo videla , če mi mora predpisat kaka zdravila. Upam, da je bila slaba voda vzrok , ker sem v soboto popoldan pojedla kormet in mi je bilo kmalu slabo, zvijalo v trebuhu in ponoči sem začela driskat in bruhat. Tako, da sem zbruhala vse kar sem prejšnji dan pojedla in v nedeljo nisem spravila vase skoraj nobene tekočine kaj šele hrane, posledica tega pa je bila teža na tehtnici za 2 kg manjša. Ampak se ne bomo sekiral, ker je moja teža tako zelo narastla. Bol me je skrbelo, da nisem staknila kake sarmonele, ampak je rekla zdravnica, da bi imela potem tudi vročino, te pa ni bilo. Mah toliko pazim okoli hrane potem pa si po dolgem času privoščim sladoled me pa čisto zvije user posted image .

Končno je tudi merila mojega malčka in je kar velik za 33 teden. Pri vsem je rekla da je veliko za 35 teden in da ima 2400 g, ker pa je bil moj prvi otrok ob porodu težek 4kg je rekla, da ni nič čudno, ker da so naslednji ponavadi večji. user posted image  Upam, da ne preveč, ker bo še težje rodit kot v prvo. Sploh pa vem, da jim to ne rata čit točno zmerik, ker ko sem bila v prvi nosečnosti v bolnici so eni trije zdravniki različno namerili otroka. So se pa dajali z merjenjem ker je bila v 37 tednu, otrok pa naj bi imel že čez 5 kg.

Moja zdravnica pa mene nič ne naroča na CTG. Verjetno bo to zato, ker vsakič ko sem na pregledu naredi tudi ultrazvok in bo tako CTG čisto na koncu. Vsaj tako je bilo v prvi nosečnosti. Ali pa tud ne, ker v prvi nosečnosti sem bila zaradi možnosti prezgodnjega poroda v bolnici od 28 tedna do 32 in so mi skoraj vsak dan delali CTG.

Tudi meni je sedaj uspelo oprati, zlikati in zložiti cunjice za novega družinskega člana. Sedaj moram samo še posteljico sestavit, kupit jogi in seveda pripravit torbo za porodnišnico zase in za malčka. Potem bom pa mirna in počakala, da priveka čim prej na svet.

(odgovor članu B.M.)
Neposredna povezava do sporočila: 4446
9.9.2008 9:15:03   
mbd0411
Živjo vsem!
Lucka1,termometer imam jaz ušesni in tistega digitalnega za pod pazduho.Pri prvem sem še z navadnim preverjala,ki bi naj bil še najbolj točen.Tako so mi pediatri razložili,saj so odstopanja nekaj stopinj.Glavnik,krtačo,škarje pa kar v kompletu,ki se kupi za novorojenčke.Nič komplicirat,saj potem polovico stvari sploh prav ne pride.
Glede vozička sem jaz že pri prvem imala toplo dekico ali kovterček in če ima voziček toplo košaro je to sploh za zimo fajn.Imam tudi pajacek-kombinezon pripravljen,če bo bolj mrzlo.Pač saj boš itak sama videla kako vam bo najbolje odgovarjalo.Tudi tu ni za pretiravat.Je pa res,da jaz hodim ven v vsakem vremenu,razen če je dež.Ne se ustrašit mraza in vetra,saj malih noter v vozičku ne zebe pač pa lahko nasuser posted image Tako sem delala pri prvem in je tako spal,da je bilo veselje.Včasih sem ga kar na balkon dala spat,če sem slučajno imela premalo časa za konkreten sprehod.Ta čas sem lahko ogromno postorila po hiši.
Mandek,najbolje,da greš na CSD in ti bodo vse razložili kot je treba.Ne se sama obremenjevat .
Natali07!A drugi bi naj bili še večji?Menda ja neuser posted image .Že prvi je imel 4010g.Zdaj drugi v 35 tednu pa ima menda že 2700g.Ojoj,spet bojo šivi...user posted image

(odgovor članu Lucka1)
Neposredna povezava do sporočila: 4447
9.9.2008 9:16:20   
sončnica24
Danes pa sem se naspala sem spala skoraj do pol devetih sem že pozabla kako je to ker se zadnje čase zbujam okrog 7ih.

Nekaj mi povejte okrog CTG-ja, to pri vas delajo vaši ginekologi? Jaz se moram namreč naročit v porodnišnico.
B.M - ti vidim da pišeš da greš v mariborsko porodnišnico na CTG to si se sama naročila, ker meni je sestra v knjižico napisala tri datume in telefonsko številko in je rekla da se naj po 26. naročim zdaj pa mi ni nič jasnouser posted image

IZVIRNO SPOROČILO: *tedy*
MI pa je naredila UZ in je naša princeska še vedno kar majhna 2000g, kar je za 34 teden malo, no bom pa vsaj lažje rodila.

Tedy jaz sem bila v petek na UZ pri ginekologinji pa imam PDP en dan pred tabo se pa je bil user posted image težek 1960 g, pa ni nič rekla da bi bil prelahki.

Mandek jaz sem prijavljena na zavodu in sem šla samo s potrdilom o PDP-ju na CSD da sem si uredila glede teh paketov sem vzela denar. Sedaj pa moram spet it tja po porodu da dobim nadomestilo, ki je okrog 200€ malo manj. Mislim pa da mi je rekla da imam 60 dni časa. Tako da bo verjetno pri tebi nekaj podobnega. Se pa pozanimaj glede obveznega zavarovanja, ker sedaj ne moraš biti več zavarovana po starših. Da te ne bo kdaj presenetilo. Pa takoj po statusu si uredi dotatno zavarovanje (če ti z zadnjim septembrom poteče moraš za 1.10 že plačat), ker drugače boš tri mesece plačevala zavrovana pa ne boš.

Lep dan vam želim vsem skupaj pa naj vas user posted image čim manj jezijo.

(odgovor članu Natali07)
Neposredna povezava do sporočila: 4448
9.9.2008 9:50:45   
watershine
oj punce! kako ste? mi smo meli učeraj pregled: voda=SUPER, kri=SUPER, velikost malčka=SUPER, gibanje malčka=SUPER, srček malčka=SUPER, jaz=SUPER in nausezadnje tudi user posted image =SUPER
user posted image   NASLEDNI PREGLED PA IMAM 22.9.08  user posted image  
TAKRAT BOM MELA TUT UZ

učeraj sem zamudila zaradi pregleda materinsko bilo je predavanje o prehrani matere in dojenčka.... no glede na to da že od nekdaj zdravo jem in da so tašča in mama obsedene z zdravo prehrano me ne skrbi preveč ker sem to zamudila... danes pa imamo zobozdravstveno oskrbo...to bo pa zanimivo, sem že marsikje zasledila da so mnoge nosečnice imele probleme z zobmi v nosečnosti moja tašča je 4 izgubila v prvi nosečnosti user posted image groznoooo... jaz sem nekje bolj na začetku imela kake 2 tedna zatečene dlesni kaj več problemov pa ne... pa ve? ste mele probleme z zobmi? al nas to še čaka?

drugače pa odštevam dneve do zadnjega izpita (ki je v petek), ker potem je pa že user posted image na dopustu!!!!!user posted image
in sva se odločla da greva za 2 dni nekam... KAM? NIMAVA POJMA!!!!user posted image nekam bi šla, tko da bi se lahko malo sprehajala po naravi si mogoče pogledala kake zgodovinske stvari in si spočila od takega tempa ki ga imava doma... a ma kera kak predlog kam nej se dava? user posted image v kateri konec slovenije? nekej bova mogla najti user posted image

no da nebom s5 preveč dolgovezla se kar poslavljam, mogoče kasneje sporočim kako je bilo v materinski... (upam da bo danes kaj bolje)...

lepo se meite!

< Sporočilo je popravil watershine -- 9.9.2008 9:53:17 >

Neposredna povezava do sporočila: 4449
9.9.2008 10:46:12   
sončnica24
Mene zanima še nekaj glede vložkov za nas mamice po pordu. Večina piše da so najboljši če se ne motim Vir80? Zakaj pa ne npr. Allways ali tem podobni? Jaz sem namreč full na te navajena in se mi ti Vir-ovi zdijo full full debeliuser posted image

(odgovor članu watershine)
Neposredna povezava do sporočila: 4450
Stran:   <<   < Prejšnja stran  176 177 [178] 179 180   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  176 177 [178] 179 180   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?