sonchek
|
Dođe Mujo doktoru i kaže: - Doktore, imam problem. - Ajd' Mujo, slušam, samo brzo, puna mi je čekaona raje. - Evo sa'ću ja, doktore tebi kazati. Dođem ja prošlu srijedu doma, a ono Haso mi guzi Fatu. Kažem ja njemu: "Ubit ću te Haso, jebo mater", a on će: "Čekaj bolan Mujo, de smiri se čoječe..., Fato, pristavi de kaficu, Mujo, vidi vako, da ti sad mene ubiješ, odeš ti u bajbuk na dvaes' godina. Ti u ćuzi, a neko drugi će opet guzit Fatu i šta imaš od toga? Srknider kafice i razmisli, bolan..." - Šta jes, jes, dobro je kazo, jel de doktore? - Mujo, skrati malko, puna mi čekaona raje... - A ja, ja oću doktore... Nego, prekjučer dođem ja kući, a ono opet Haso guzi Fatu. Kažem ja: "Fato, majku ti ****, tebe ću ja priklat! "Ja po nož, a Haso će opet: "Mujo, de sjedi, ne budali. Fato pristavi kaficu... Mujo, baš si blentav, zakolješ Fatu, ideš na dvaes' godina u zatvor, ja ću opet neku drugu nać i šta si napravio..., srkni bolan kaficu!, smiri se... Pametan taj Haso. - Mujo, skrati! - Evo sa'ću doktore... Jučer ja dođem i opet Haso guzi Fatu. Popizdim ja skroz, kažem: "Sebe ću sad zaklat, **** li vam majku, da vam **** majku..." A Haso opet kaže: "Mujo legendo, sjedi bolan, smiri se, Fato pristavi kafu..., ne budali Mujo, šta imaš od toga da se zakolješ. Fata i ja bi te saranili i dalje se guzili, šta imaš od toga? Srkni malo kafice i razmisli..." - Mujo, majčinu ti, puna mi je čekaona, reci šta ti je?! - Ma htio sam da pitam, doktore, 'oće meni naškodit tolko kafe?