mama11
|
Pozdravljene, mi smo nazaj z dopusta (no, že v četrtek zvečer, samo odtlej samo šibam pralni stroj in razobešam, pa pospravljam). Dopust je bil super, enkraten, fantastičen. Priporočam Barbarigo, super divja plaža, senca vsepovsod, smo uživali vsi trije in še kolegi, ki so šli z nami. Pupa je razen ene noči, ko je 2x zahtevala, da jo potapkava po plenički, spala kot ubita, ponavadi do 8-8.30, enkrat celo do pol desetih zjutraj. Kakšno rundo je odspala tudi na plaži, plavala 2x na dan, popila kar nekaj slane vode (HB brez posledic). Morje ful čisto, vreme sončno, ni da ni. Po novem imamo 7 zob, vse dvojke razen desne zgoraj, mislim, pa da rinejo ven kočniki, ker se zadaj drgne in drgne z vsem, kar lahko porine v usta. Ful je motorično napredovala v teh 10 dneh, useda se kot zmešana, pleza čez vse ovire in hoče na noge, čeprav so kolena še kar mehka. Odkar smo doma je tudi čisto divja, včeraj si je že na predalu priprla prstke; sem jih v šusu dala pod mrzlo vodo, pa je v 10 s nehala tuliti, se je že igrala z vodo. To je to na hitro. Prebrala sem vas do str. 34, tako da zaenkrat samo par komentarjev: Žirafa76, , ti se osredotoči na poroko in na svojo ožjo družino, ostali pa, če ti želijo dobro, ti bodo v oporo, če so pa sebični, pa brez njih naprej. Služba na VP . Martita, super za Majine učke, glede vage se ne sekiraj preveč, niso otročki po JUS-u, vsak je sam svoj. Sliva 10, čestitke za 1. zobek, pa upam, da se učki pocajtajo. Čestitke vsem, ki so dopolnili 9 mesecev . Mklks - poznam občutek, da te kolegi takole zapustijo. Če sem povsem iskrena, nisem prepričana, da nisem sama pri nekaterih kolegicah storila podobno. Ljudje pač različno dozorijo, kar se otrok tiče. Jaz bolj pozno, saj sem imela pupo pri 32-ih. Šele zdaj se v celoti zavedam, kako velik pomen ima prihod novega otročka in se znam razveseliti vsake novice o novorojenčkih. Ne skrbi zaradi kolegic, prej ali slej bodo same imele svoje otroke, potem bo tudi njim jasno. Aja, pa ful so mi všeč fotke Eme z bučami. Dajica - upam, da so boljši časi že tu. Scuba , mi imamo tudi "dej, dej", čeprav je trenutni favorit "bejž, bejž". Gruška za vrtec. Nicolina, upam, da se je Tin pocajtal. Mene je tudi groza prve bolezni, ki bo prej ali slej prišla. Tanayya, za kožo. Levčica - imave podobne skrbi. Mene duda tare že kakšna 2 meseca. Sem ji jo začela umikat, ker če jo vidi, jo da obvezno v usta, pa še drugim otročkom jo hoče vzet. Če je ne vidi, je OK. Ampak čez dan je navajena spat z dudo in je nočem travmirat s tem, da ji je ne dam... tako jo ima na dan 3-4 ure v ustih, kar se mi zdi kar veliko. Sem pa pred mesecem srfala po netu in preverjala, kako je s tem. Baje naj ne bi bilo težav, dokler se uporablja ustrezna velikost - to je, ne sme biti večja kot za njihovo starost, če je manjša pa ni hudo. Jaz ji dajem za spat Nukovo 0-6 mesecev, ker jo ima najrajši, za s seboj (na vrvici ima pa Nukovo 6-12 mesecev). Pa še to je svetovala ena zobarica, da se okoli 1 leta dudo postopoma ukine. OK, zdaj grem pa nazaj brat.
|