|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  113 114 [115] 116 117   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: decembrke 2008
27.8.2008 10:50:42   
medika 13
haj,

nanaa je meni je prodajalka v Velenju tako rekla, no bomo videli jaz sem se odločila še malo počakati

kaj vse ste že nabavile za user posted image ... jaz nimam še nič, samo nekatere stvari imam tako malo nagledane, pa vidim, da bo potrebno počasi začet kupovat, sploh če me doleti kakšno mirovanje do konca ... po dosti stvari bom šla v ikeo ... sem pa razočarana nad ponudbo pri nas ... tiste, ki ste že veliko kupovale, kje kupujete?

vrtnica21 res škoda za seznam user posted image

lepo bodite!!!

12.12.2008

Pravijo, da nam življenje naloži toliko kolikor zmoremo. Očitno zmorem več kot si mislim.

(odgovor članu nanaa)
Neposredna povezava do sporočila: 2851
27.8.2008 11:10:29   
Anonimen
Dobro jutro ... no zdaj že dober dan! user posted image

A se vam tudi to dogaja, da se tam odspodaj tako "potite" oz. imate tako obilen beli tok ... jaz moram nositi dnevne vložke, ker če ne zgleda kot da mi je malo ušlo. A je to čisto normalno?

Sama sem do sedaj kupila CD z otroškimi pesmicami, prsno črpalko in voziček, veliko sem pa dobila v dar ... samo vseeno se mi zdi, da kar malo odlašam z nakupi in sploh pripavo otroške sobice ... samo še 99 dni do PDP ... sicer sem grozno vesele in komaj čakam, samo se bojim, da me bo čas čisto povozil ...

(odgovor članu medika 13)
  Neposredna povezava do sporočila: 2852
27.8.2008 12:46:27   
pumpkin23
Otika meni je rekla ginekologinja da je obilen beli tok nekaj normalnega v nosecnosti.Ce pa pride do kaksnega rjavega izcedka ali pa bolj mocnega vonja pa bol da poklices G.

Jaz imam tudi nekaj malega ze pripravljeno za nasega user posted image . Kupila sem vozicek in spalno vreco, pa nekaj rablenih cunjic imam. Pocasi bomo pa zaceli tudi s prenovo stanovanja in opremljanjem otroske sobice. Po vsej verjetnosti bom tudi jaz skocila pogledat v Ikejo za razne dodatke.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2853
27.8.2008 12:58:59   
nanaa
Ojla,

pri nama bo tudi prva stvar sedaj voziček, ne spomnila sem se po uspešni morfologiji sva mu v Hoferju kupila tistih 10 pisanih bombažnih planic user posted image .

Drugega pa še nimava nič. Punce, ki ste  ali boste dale delat previjalni mizo koliko denarja ste približno odštele za njo?

Drugače pa se pripavljamo na dekliščino od moje sestrične in če imate kakšno fajno idejo kako bi ji zagodile se priporočam user posted image .

(odgovor članu pumpkin23)
Neposredna povezava do sporočila: 2854
27.8.2008 13:40:42   
Lyla
Živijo pupe!

Prihajam iz pregleda na katerem naj bi mela morfologijo a mi je moja G ni naredila, ker so mi že prejšnji teden, ko sem bila v bolnici vse pregledali. Baje je vse ok. Sem na bolovanj ker mam povečan pritisk na eno ledvico in se moram bolj pazit in počivat, drugače pa vse ok.
Redno vas berem le za pisanje se ne odločim ker mi moj tamali škratek ne dovoli biti za računalnikom preveč časa. Pozdravljam vse nove user posted image in upam da bo z vsemi nami do konca vse v redu!
Lepo se mejte!!!

(odgovor članu nanaa)
Neposredna povezava do sporočila: 2855
27.8.2008 15:26:28   
*nina*
hojla punce...ste pri nakupih, jaz nisem še nič kupovala, zaenkrat si še samo ogledujem, mojo mamo pa že razganjajo nakupi (prvič babicauser posted image ), stvari so res ful drage, nekaj jih imava za kupit nekaj pa dobiva od kolegov.
Ena je prej spraševala za nove barve vozičkov....meni je v BC rekla prodajalka, da peg perego dobi nove barve septembra, za druge vozičke pa nevem.

ja čas res hitro mineva in upam, da bo še naprej šel tako hitro, ker komaj čakam najino user posted image user posted image

katja p: jaz sem bila v ZD velenje in sem vprašala za telovadbo, javiš se na fizioterapiji, kjer se prijaviš ( september imajo že cel poln) jaz sem se najavila za oktober, je pa 2x in sicer 6.10 in 13.10 ob 17h, nevem kako je v drugih ZD, sam saj ti si iz velenja, a ne?

(odgovor članu Lyla)
Neposredna povezava do sporočila: 2856
27.8.2008 15:31:25   
*nina*
aja katja za materinsko si spraševala... septembra so datumi 2.9, 4.9, 9.9, 11.9(srečanja so ob 10.uri v sejni sobi v ZD velenje)

(odgovor članu *nina*)
Neposredna povezava do sporočila: 2857
27.8.2008 18:57:04   
zverinca
hej hoj čveke nosečkeuser posted image

kako smo?
mi končno spet ok, v petek nama je tavelika zakuhala, v ponedeljek jaz, včeraj pa še moj, nas je očitno napadla enodnevna viroza bruhanja in driskanja, no danes smo že vsi ok, kar je super!

vidim pa da ste vse že v fazi gnezdenjauser posted image user posted image user posted image se spomnim sebe v prvi nosečnosti, sem bila enaka, sedaj pa imam le kratek spisek v glavi kaj kupiti:
  • novo previjalno podlogo
  • novo obrobo za posteljico
  • tetra pleničke in tetra krpice
  • tavelike vložke iz sanolaborja za po porodu (ti pridejo v P zelo prav, ker ne vem, meni so enostavno pasali...)
  • omaro za cunje tavečje pošastke
... pa seveda pregledat cunjice prvorojenke, preprat, pripravit.
Me pa nekaj zanima, je katera iz LJ ki namerava v kratkem v ikeo? bi prstavla piskerčekuser posted image (prej bi nakazala €)

Dobrodošle nove!!

Teja* kako pa to da so ti cirklažo naredili? mene je tega strah... imam skrajšan MV...

Sem pa dobila danes odločbo ZZZS o polni bolniški do porodniške, in mi je kar odleglo, da se mi ni treba iz meseca v mesec ukvarjat s tem. Sicer imam brez izhodov (to lahko napiše mnenje osebni zdravnik, ko da zdravstveno dokumentacijo na komisijo, vendar pa to redko odobrijo, ker na bolniški si z razlogom ali pa moraš delat) ampak mi ni panike. Saj ste videle moj kratek šoping listuser posted image

Vrtnica
, jaz ti s seznamom ne znam pomagat, nisem še nikoli kaj takega ustvarjala na forumu.. lahko pa probam, ti pošljem mejl na ZS.

Železo, magnezij:
Jaz jemljem železo, retafer tablete, 2/dan ker imam slabo kri - HB103, magnezij je pa itak fajn piti v nosečnosti proti takšnim in drugačnim krčem, saj mladički poleg kalcija (pijete dovolj mleka??) iz mamice dobesedno mozgajo magnezij, posledično prihaja do sunkovitih krčev, ponavadi v okončinah. Če katero matra zgaga pa donat, preizkušeno pomaga. Jaz ga po jedi spijem 1dcl in zgaga me ne peče več niti malo, je bilo pa že groza od groze, sem mislila da imam kislino v grlu!

Tako, zdej grem pa taveliko reševat iz banje, da se ji ne razvije plavalna kožica med prsti.

Prijatelji so angeli, ki te dvignejo takrat, ko tvoja krila pozabijo leteti.

(odgovor članu _sanja_*)
Neposredna povezava do sporočila: 2858
27.8.2008 19:25:35   
katja_p
Uf, ste se razpisale čez dan user posted image

Nina, ne nisem iz Velenja, iz Celja. Samo G imam v Velenju.

Js imam kupljen voziček, pa doma imam zibko. Od začetka bo itak v spalnici, pol bomo pa prestavili v otroško. To bom pa opremljala pol nekje oktobra.
Kupit morm previjalno mizo (bom kr tisto za čez bede, z banjico, da bom imela v kopalnici, ker bo ta najbolj topla pa vodo bom imela pr roki), nekaj cot imam. Kupit morm še zimskega pajaca.

Dans sm ful esela, ker mi je prjatlca pred uro poslala sms, da je dobila fantka - je 6 dni prehiter user posted image  in sm ful srečna ter komi čakam, da ga grem pogledat user posted image

(odgovor članu zverinca)
Neposredna povezava do sporočila: 2859
27.8.2008 20:55:04   
pike
Ojla,

jaz se pa malce dolgočasim, ker moj dragi dela, malo sem za računalnikom, kmalu pa prešaltam na TV in upam, da me malo uspava. Je pa danes ob 21 uri neka oddaja na kanalu A in se imenuje Pot k nosečnosti - verjetno bo zanimivo..
Drugače pa se počutim o.k. Malo mi sicer trebuh otrdeva in takrat grem kar počivat. Jutri začnem z 26 tednom, in jutri mi iz Recinkota dostavijo posteljico in vzmetnico.
Tako, to je vse za danes, Lahko noč in sanjajte kaj lepega.....

(odgovor članu katja_p)
Neposredna povezava do sporočila: 2860
27.8.2008 21:10:49   
CIPRESA
Jaz bom verjetno tudi prosila za bolniško, ker se mi po  pravici povedano ne da več ubadati s strankami in tipkat po računalnikuuser posted image user posted image user posted image user posted image bom videla če bo šlo. Najraje bi jo kar do porodniške imelauser posted image
Jaz danes začenjam 27t, se mi zdi da bom zdaj zdaj dihala in potiskalauser posted image user posted image

09.08.2005 - ŽIGA
04.12.2008 - ANJA

(odgovor članu pike)
Neposredna povezava do sporočila: 2861
27.8.2008 21:24:38   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: zverinca
Me pa nekaj zanima, je katera iz LJ ki namerava v kratkem v ikeo? bi prstavla piskerčekuser posted image (prej bi nakazala €)

Zverinica, jaz sem sicer iz Domžal, sam je to zanemarljiva razdalja se mi zdi ;) ... grem pa v Ikeo sredi septembra enkrat. Če imaš kake drobnarije za prinest, ti jih lahko brez problema, sam kakih večjih kosov pa pomoje da ne (razen če bomo res kombi v sposojo dobili), ker bom jaz celo otroško sobo iz Avstrije tovorila, gor bomo šli pa pomoje 3je z Mazdo5 ...

(odgovor članu zverinca)
  Neposredna povezava do sporočila: 2862
27.8.2008 21:40:51   
zverinca
o jej, Otika, hmmmm, ena omarca

TALE

je pa en paklc, 24cmx9cmx179cm .... težek pa 34,2kg.

če bi šlo, bi blo super, če ne pa ni panike - glede da nameravate kar nabavit, bom iskala opcijo drugje... ali pa če je še katera od vas...?

Mi pa neki ni jasno: kako ste noseče 27t... aja, seveda, Cipresa, ZAČENJAŠ 27teden, to je polnih 26.. rok imaš pa pol čist v začetku decembra a? mi ni šlo v račun: KAKO, če imam jaz PDP 19.12. noseča sem pa polnih 23t pa še mal... 
Cipresa, naj ti povem, kaj se mi je danes zgodilo?! en me je vprašu, če bo kmalu, sem kar čukast pogledala v stilu 'kaj če bo kmalu?', pa mi reče 'ja a nimate drug mesec rok - glede na trebuh?'... uweeeee, neeee, šele decembra!!! Žoga je pa res taka kot da bi me v P že pričakovaliuser posted image

< Sporočilo je popravil zverinca -- 27.8.2008 21:41:24 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2863
27.8.2008 22:10:19   
blackcoffee
IZVIRNO SPOROČILO: CIPRESA
....Jaz danes začenjam 27t, se mi zdi da bom zdaj zdaj dihala in potiskalauser posted image user posted image

pa ne da imaš 1. 12. rok.. user posted image user posted image user posted image
IZVIRNO SPOROČILO: zverinca
Cipresa, naj ti povem, kaj se mi je danes zgodilo?! en me je vprašu, če bo kmalu, sem kar čukast pogledala v stilu 'kaj če bo kmalu?', pa mi reče 'ja a nimate drug mesec rok - glede na trebuh?'... uweeeee, neeee, šele decembra!!! Žoga je pa res taka kot da bi me v P že pričakovali

... sem mislila, da imam samo jaz te probleme z velikostjo trebuha..
že zdaj imam obseg 98 cm, kako neki bo trebuh izgledal čez tri mesece?!! user posted image

< Sporočilo je popravil blackcoffee -- 27.8.2008 22:14:09 >

(odgovor članu CIPRESA)
Neposredna povezava do sporočila: 2864
27.8.2008 22:14:25   
Ana Luna
Danes ste se pa razpisale.
Punce, a se vam tut dogaja, da vam čas kar "uhaja"? Zdi se mi, da bo vse kar prehitro tu - porod, otrok, nov način življenja ... Saj ne, da si ne želim (saj zato pa sem zanosila, ne?), ampak ... Zdaj je tako lepo. Že dva meseca uživam v nosečnosti, tako lepo je s trebuščkom, vsi te po malem crkljajo. Pred nami so pa samo še tri meseci. Že zdaj se mi dozdeva, da se mi bo pozneje tožilo po tem nosečniškem obdobju. A sem edina s takimi občutki? user posted image

(odgovor članu zverinca)
Neposredna povezava do sporočila: 2865
27.8.2008 22:22:00   
blackcoffee
IZVIRNO SPOROČILO: Ana Luna

Danes ste se pa razpisale.
Punce, a se vam tut dogaja, da vam čas kar "uhaja"? Zdi se mi, da bo vse kar prehitro tu - porod, otrok, nov način življenja ... 
...A sem edina s takimi občutki? user posted image

ne govori!!! jaz bi najraje zamrznila čas (od 4. meseca dalje) še za par mesecev in to lepo obdobje podaljšala.
in zanimivo, da pišeš o tem, ker sem ravno danes prav o tem že tukaj pisala - kako (pre)kmalu bo dete hotlo ven in kako nisem na to še pripravljena..  kako se še ne vidim v tej novi materinski vlogi, ki me čaka in sploh... huh!!
bo kar zalogaj za nas user posted image , ki prvič pričakujemo otroka.

(odgovor članu Ana Luna)
Neposredna povezava do sporočila: 2866
27.8.2008 22:36:15   
Anonimen
Zverinica glej, če bomo šli gor s kombijem, potem sploh ni problema in ti sporočim na ZS, sam če pa kombija ne bo, pa še za svoje omare ne vem kako jih bomo spravli v avto ... sem mislila, da imaš kaj manjšega ogledanega ;)

IZVIRNO SPOROČILO: blackcoffee
ne govori!!! jaz bi najraje zamrznila čas (od 4. meseca dalje) še za par mesecev in to lepo obdobje podaljšala.
in zanimivo, da pišeš o tem, ker sem ravno danes prav o tem že tukaj pisala - kako (pre)kmalu bo dete hotlo ven in kako nisem na to še pripravljena..  kako se še ne vidim v tej novi materinski vlogi, ki me čaka in sploh... huh!!
bo kar zalogaj za nas user posted image , ki prvič pričakujemo otroka.

Ja ... včasih imam tudi jaz take prebliske in se sprašujem kako bom to zmogla, ampak ob podpori mojega dragega in sijajnih staršev, ki jih imava, najbrš da ne bo prevelikih težav.
Drugače mi je pa ravno danes mami rekla, da še preden bom šla 3x spat bo že čas, da mojo malo v osnovno šolo vpišem ... kakor da ko imaš enkrat otroke, se čas veliko hitreje vrti. Kaj na to menite tiste, ki že imate male zakladke doma?

(odgovor članu blackcoffee)
  Neposredna povezava do sporočila: 2867
28.8.2008 7:33:09   
nanaa
Dobro jutro,

pa ga imamo, novi voziček user posted image  jupi sem ful vesela. Včeraj sva ga z mojim že sestavljala in je res fajn.
Ja tudi jaz, ko pomislim, da smo že tu se kar malo zmrazim, ker bo december res hitro tu, sploh sedaj se mi zdi, ko se bliža konec poletja.
Ikeja - tudi medva greva enkrat v septrembru, danes mi sodelavka prinese novi katalog. Nisem še bil nikoli v Ikeji, ali so tam zraven tudi otroške trgovinice, H&M?

Glede dekliščine imate kakšno idejo?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2868
28.8.2008 8:08:14   
katja_p
Nanaa, imaš zs.

Sicer pa dobro jutro in en velik  user posted image  za vse!

(odgovor članu nanaa)
Neposredna povezava do sporočila: 2869
28.8.2008 8:08:44   
katja_p
A je katera že kupila zimskega pajaca? Kje?

(odgovor članu katja_p)
Neposredna povezava do sporočila: 2870
28.8.2008 8:26:31   
katja_p
Dans mi je pa celo uspelo spomnit se na ZD. Sm klicala v Celjski ZD in se naročila v materinsko šolo, ki jo imam 21.10. Traja pa 3 dni zaporedoma po 4 ure, pol pa še en dan s psihologinjo.

Povprašala sm tud za telovadbo in bom začela hodit 22.9. - ker zdle neki prenavljajo, pol gre pa sestra na dopust. Je pa rekla, da ni nekega navala, da pač prideš, če ti je ... se ni treba nč naročat.

(odgovor članu katja_p)
Neposredna povezava do sporočila: 2871
28.8.2008 8:26:43   
zverinca
Jutro!!

midve že pokonci, komaj čakam ponedeljek, da gre mala v vrtec, ker jaz je enostavno ne znam več zabavatuser posted image ne, no sej nama kr gre, samo se vidi da ji je dolgčas, da pogreša družbo vrtsnikov.

Otika, če boste šli s kombijem super, če ne pa sej pravim - ni panikeuser posted image se bove zmenile ko boš vedela ok?

Katja_p, moja tavelika je bila rojena januarja, zimska, pa ji za prvo zimo pajaca nisem kupovala, ker je itak ležala v košari, zadekana, bolj prav pride zimska vreča za vozek. Zimski pajac pa sem potem nabavila drugo leto, ko je bila v športnem delu vozička.
Hočem rečt, da malo preštudiraj logistiko transporta, ali boš morala dojenčka kaj po rokah nositi zunaj, ali boš imela košaro in lupinico, da ga le doma fino zadekaš in ti zunaj ne bo treba ga izpostavljat mrazu. Ne vem, to so moje izkušnje, vsaka se bo seveda odločila po svoje.

Joj ne mi govort kako čas leti, moja tavelika bo januarja 3, pa december je ccmc tu, pa se mi zdi kot da sem včeraj test naredila ko se je pokazal +.

(odgovor članu medika 13)
Neposredna povezava do sporočila: 2872
28.8.2008 9:05:19   
blackcoffee
IZVIRNO SPOROČILO: katja_p

Dans mi je pa celo uspelo spomnit se na ZD. Sm klicala v Celjski ZD in se naročila v materinsko šolo, ki jo imam 21.10. Traja pa 3 dni zaporedoma po 4 ure, pol pa še en dan s psihologinjo.
....

..pametni pišemo! user posted image user posted image
jaz sem se tudi že prijavila v šolo za bodoče starše.. v mb. s tem, da jo bom obiskovala v septembru, ker oktobra  imam druge obveznosti; da bi čakala na november pa raje ne..  če bo trebuh  tako rastel,  bom zgleda bolj čepela za pečjo.. user posted image   v mb traja šola tri tedne.. 2x po dve šolski uri plus dodatno sedmo srečanje - pa bi mi bolj pasalo, če bi to bilo tako, kot pri vas v Celju..

(odgovor članu katja_p)
Neposredna povezava do sporočila: 2873
28.8.2008 9:24:50   
nanaa
Katja hvala, sem ti poslala Zs.

(odgovor članu blackcoffee)
Neposredna povezava do sporočila: 2874
28.8.2008 10:18:13   
lupči
se strinjam, ne kupujte na zalogo stvari, ker bodo ostajale, pa še denarja je škoda, da potem ležijo neuporabljene v omarah. dete tako hitro raste, da je joj (tudi za male previjalne mizice je kmalu preveliko).... kupujte raje sproti, ko čas in razmere pokažejo potrebe. kar je za nekoga dobro, ni nujno, da bo tudi za vas. poslušajte svojega otroka, kaj mu paše. jaz npr. nisem nikoli uporabljala vreče za spat, ker mi ni bila niti všeč niti se mi ni zdela praktična za mojega otroka. pa čeprav so jo vsi tako toplo priporočali.... pa je fant danes star skoraj 5 let, preživel je čisto normalno in spi brez težav, nočnih mor in zbujanja ter nočnega lulanja. največ, kar otroku lahko daste, sta toplina in ljubezen. user posted image stisnite ga ponoči raje k sebi kot pa da ga prehitro potiskate v vreče in svoje sobe.

hočem reči to, da poslušajte sebe in svojega otroka. pustite razne "nasvete", ki samo zafrustrirajo in vam ne pustijo uživati v materinski vlogi. res je, da otrok (pre)hitro zraste... 

(odgovor članu zverinca)
Neposredna povezava do sporočila: 2875
Stran:   <<   < Prejšnja stran  113 114 [115] 116 117   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  113 114 [115] 116 117   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.
Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?

Kajenje med nosečnostjo.
пеперутка16

Zanimajo me izkušnje KADILCEV glede te teme, ali še kadite/ste kadile, ker vem, da nekadilci reagirajo zelo ostro in ne razumejo želje po cigareti.