zverinca
|
hej hoj čveke nosečke kako smo? mi končno spet ok, v petek nama je tavelika zakuhala, v ponedeljek jaz, včeraj pa še moj, nas je očitno napadla enodnevna viroza bruhanja in driskanja, no danes smo že vsi ok, kar je super! vidim pa da ste vse že v fazi gnezdenja se spomnim sebe v prvi nosečnosti, sem bila enaka, sedaj pa imam le kratek spisek v glavi kaj kupiti: - novo previjalno podlogo
- novo obrobo za posteljico
- tetra pleničke in tetra krpice
- tavelike vložke iz sanolaborja za po porodu (ti pridejo v P zelo prav, ker ne vem, meni so enostavno pasali...)
- omaro za cunje tavečje pošastke
... pa seveda pregledat cunjice prvorojenke, preprat, pripravit. Me pa nekaj zanima, je katera iz LJ ki namerava v kratkem v ikeo? bi prstavla piskerček (prej bi nakazala €) Dobrodošle nove!! Teja* kako pa to da so ti cirklažo naredili? mene je tega strah... imam skrajšan MV... Sem pa dobila danes odločbo ZZZS o polni bolniški do porodniške, in mi je kar odleglo, da se mi ni treba iz meseca v mesec ukvarjat s tem. Sicer imam brez izhodov (to lahko napiše mnenje osebni zdravnik, ko da zdravstveno dokumentacijo na komisijo, vendar pa to redko odobrijo, ker na bolniški si z razlogom ali pa moraš delat) ampak mi ni panike. Saj ste videle moj kratek šoping list Vrtnica, jaz ti s seznamom ne znam pomagat, nisem še nikoli kaj takega ustvarjala na forumu.. lahko pa probam, ti pošljem mejl na ZS. Železo, magnezij: Jaz jemljem železo, retafer tablete, 2/dan ker imam slabo kri - HB103, magnezij je pa itak fajn piti v nosečnosti proti takšnim in drugačnim krčem, saj mladički poleg kalcija (pijete dovolj mleka??) iz mamice dobesedno mozgajo magnezij, posledično prihaja do sunkovitih krčev, ponavadi v okončinah. Če katero matra zgaga pa donat, preizkušeno pomaga. Jaz ga po jedi spijem 1dcl in zgaga me ne peče več niti malo, je bilo pa že groza od groze, sem mislila da imam kislino v grlu! Tako, zdej grem pa taveliko reševat iz banje, da se ji ne razvije plavalna kožica med prsti.